Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
ksioonc 
Wys³any: 2014-04-14, 15:49   Malowanie wnetrza i klatki bezpieczenstwa
0
UP DOWN

Sk±d: warszawa
Witam,
Buduje driftowoz krok po kroku i po wspawaniu klatki czeka mnie lakierowanie calego wnetrza. Ze wzgledu na finanse lakierowaniem chce sie zajac sam, mimo iz mam niewielkie/zerowe doswiadczenie w tej kwestii. Zdaje sobie rowniez sprawe, iz efekty beda odbiegac od tych jakie moglaby zapewnic wizyta u profesjonalnego lakiernika, ale mimo wszystko wazniejsze sa dla mnie aspekty funkcjonalne samochodu, a nie jego estetyka.

Jak juz wspomnialem nie mam prawie zadnej wiedzy o lakierowaniu, wiec chcialbym sie poradzic na forum w kilku kwestiach:

1. Sprzêt.
Mam kompresor, pozostaje kwestia dokupienia pistoletu. Czy pistolet natryskowy za 70-100 pln wystarczy do moich potrzeb? czy cos takiego 'zrobi robote'?
http://www.jula.pl/pistolet-natryskowy-082208

2. Podklad/lakier
Jaki podklad powinienem zastosowac, jaki lakier, oraz ile warstw powinienem nalozyc? Gdzie moge to kupic od reki w Warszawie? Wnetrze oraz klatke chce lakierowac na kolor zielony. Czy powinienem polozyc warstwe lakieru bezbarwnego na wierzch?

3. Czy oprocz lakierow i podkladow powinienem kupic jakas inna chemie? (utwardzacz itp itd?)

Tak jak pisalem wczesniej, jestem swiadomy tego ze efekty moga nie rzucic na kolana, ale mimo wszystko chcialbym to zrobic jak najlepiej.

Dziekuje serdecznie za pomoc 'in advance' ;)

Pzdr
Ksi±dz

matheo_86
Wys³any: 2014-04-14, 21:40   
0
UP DOWN

odpowiedzi na te i na wiele innych pytañ znajdziesz na forum , tylko troszkê chêci :)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: