Autor |
Wiadomość |
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2014-04-02, 09:07
|
0
|
|
|

|
Faktycznie tak kiedyÂś byÂło z bazami Debeera, u mnie w okolicy byÂło poprawianych ze 30 aut. WystarczyÂło pojechaĂŚ po aucie myjkÂą ciÂśnieniowÂą i koĂącĂłwki miejsc lakierowanych zaczynaÂły siĂŞ powoli podnosiĂŚ i szÂło tak na caÂłe elementy jakby auto miaÂło ÂłuszczycĂŞ
Hmmm.... a moÂże teraz ten stary zwalony system Debeera ma w swojej etykiecie APP |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-04-02, 09:36
|
0
|
|
|

|
Cytat: | Hmmm.... a moÂże teraz ten stary zwalony system Debeera ma w swojej etykiecie APP |
Nie sÂądze. Oni majÂą DeBeera z 2009 roku. Tak bynajmniej moÂżna wywnioskowaĂŚ z rozmowy z ludÂźmi z DeBeera.
Siekiera napisał/a: | Faktycznie tak kiedyÂś byÂło z bazami Debeera, u mnie w okolicy byÂło poprawianych ze 30 aut. |
Jak DeBeer z tego wyszedÂł? Udawali, Âże nie ma problemu, Âże nie wiadomo co siĂŞ dzieje wiĂŞc to nie ich wina, czy mĂłwili " my jesteÂśmy fabrykÂą wiĂŞc siĂŞ znamy, a Wy nie!" |
_________________ ÂŻycie jest zbyt krĂłtkie Âżeby jeÂździĂŚ Dieslem... |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2014-04-02, 22:58
|
0
|
|
|

|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Jak DeBeer z tego wyszedÂł? Udawali, Âże nie ma problemu, Âże nie wiadomo co siĂŞ dzieje wiĂŞc to nie ich wina, czy mĂłwili " my jesteÂśmy fabrykÂą wiĂŞc siĂŞ znamy, a Wy nie!" |
Nie byÂło z kim gadaĂŚ, lokalny dystrybutor umywaÂł rĂŞce a Gakra nie miaÂła przedstawicieli w terenie i nikt siĂŞ nie fatygowaÂł aby coÂś z tym zrobiĂŚ. |
|
|
|
 |
glover
|
Wysłany: 2014-04-03, 12:56
|
0
|
|
|
|
Tak jest zawsze z reklamacjami.
Pod wzglĂŞdem rozpatrywania reklamacji to chyba Novol najlepiej sobie radzi, mĂłwiĂŞ o takich u lakiernika typu mleczniejÂący klar itp. Kolorystycznych poza jednÂą odrzuconÂą nie skÂładaÂłem bo nie mam czasu na udowadnianie kto widzi lepiej kolor |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-04-03, 15:06
|
0
|
|
|

|
glover napisał/a: | Pod wzglĂŞdem rozpatrywania reklamacji to chyba Novol najlepiej sobie radzi, mĂłwiĂŞ o takich u lakiernika typu mleczniejÂący klar itp. |
Novol ma doœÌ szczegó³ow¹ kontrolê jakoœci, o ile siê nie mylê to sk³ada siê z 3 etapów. Tego typu wady, to raczej wina lakiernika. Je¿eli dane zjawisko wystêpuje tylko w jednym warsztacie w Polsce, no to przyczyna raczej jest oczywista.
glover napisał/a: | Kolorystycznych poza jednÂą odrzuconÂą nie skÂładaÂłem bo nie mam czasu na udowadnianie kto widzi lepiej kolor |
Ja w przeciwieĂąstwie do Ciebie, skÂładaÂłem kilkadziesiÂąt razy. Kilka mailowo, pozostaÂłe telefonicznie. Kilka maili po roku wrĂłciÂło z komunikatem , Âże nie zostaÂły przeczytane.
Jak dzwonisz z zapytaniem o reklamacje, to mĂłwiÂą, Âże sprawdzÂą i oddzwoniÂą i nie oddzwaniajÂą. Potem wrzucaÂłem reklamacje na forum w poÂście Novol Support, ale po trzecim poÂście przestali odpowiadaĂŚ.
Po jakimœ czasie masz doœÌ robienia z siebie debila i przestajesz dzwoniÌ. W miêdzyczasie kupujesz inny system i zdejmujesz ze œciany baner z napisem
" Nie ma systemu idealnego. Technologia zaleca cieniowanie" i zaczynasz bezstresowe Âżycie
Dla odmiany, w APP czy Gakrze, jak juÂż zdarzy siĂŞ wtopa, przyjeÂżdÂża miÂły Pan i daje jakiegoÂś bonusa ktĂłry kryje straty w caÂłoÂści, lub w czĂŞÂści. To mi siĂŞ podoba i trzeba o tym mĂłwiĂŚ gÂłoÂśno. Skoro rozwijamy system razem, to solidarnie.
Dla relaxu natrysk fiszki I008.
i008.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 120 raz(y) 121.54 KB |
|
|
|
|
 |
glover
|
Wysłany: 2014-04-04, 09:29
|
0
|
|
|
|
No to Âładnie ich zamĂŞczyÂłeÂś ale z drugiej strony moÂżna powiedzieĂŚ, Âże chciaÂłeÂś im pomĂłc doprowadziĂŚ system do stanu uÂżywalnoÂści a oni cie olali w stylu koncernowym
Ktoœ tu na forum pisa³ ¿e chyba mipa p³aci za wskazane b³êdy i to jest elastyczne podejœcie.
A jak siĂŞ majÂą te wszystkie nierozpatrzone reklamacje do formalnego trybu postĂŞpowania w takich przypadkach? PrzecieÂż moÂżna to chyba zgÂłosiĂŚ do jakiejÂś instytucji konsumenckiej czy coÂś?
[ Dodano: 2014-04-04, 09:36 ]
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | i zdejmujesz ze Âściany baner z napisem
" Nie ma systemu idealnego. Technologia zaleca cieniowanie" i zaczynasz bezstresowe Âżycie |
A tak z ciekawoÂści, dostaÂłeÂś taki baner od novola? |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2014-04-04, 11:11
|
0
|
|
|

|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | " Nie ma systemu idealnego. Technologia zaleca cieniowanie" |
he he, dobre hasÂło ale lepiej byÂłoby jak by napisali
"Nie ma systemu idealnego. Klient Spectrala w krawacie jest mniej awanturujÂący siĂŞ!"
|
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-04-04, 12:40
|
0
|
|
|

|
glover napisał/a: | KtoÂś tu na forum pisaÂł Âże chyba mipa pÂłaci za wskazane b³êdy i to jest elastyczne podejÂście. |
Lakierok pisa³, ¿e Mipa p³aci. APP te¿ rekompensuje, DeBeer te¿ rekompensuje. W Max Meyer nie mia³em wtopy, w R-M wtopy s¹ tak znikome , ¿e mo¿na machn¹Ì rêk¹, ale CSV nie p³aci.
Najdziwniejsze jest to, Âże mam teÂż Industriala z Novola i tam reklamacje zaÂłatwia siĂŞ zawsze jednym telefonem.
glover napisał/a: | A jak siĂŞ majÂą te wszystkie nierozpatrzone reklamacje do formalnego trybu postĂŞpowania w takich przypadkach? PrzecieÂż moÂżna to chyba zgÂłosiĂŚ do jakiejÂś instytucji konsumenckiej czy coÂś? |
Nie do instytucji konsumenckiej, bo ty w tej sytuacji wystêpujesz jako podmiot gospodarczy. Sprawa jest prosta. Wysy³asz pismo , ¿e kolor mia³ byÌ czarny a jest szary. Producent odpisuje Tobie , ¿e jesteœ debilem i powinieneœ zaj¹Ì siê hodowl¹ jedwabników zamiast mieszania lakierów. Idziesz do PZM-otu i zatrudniasz rzeczoznawce, który robi opinie od momentu namieszania koloru do natrysku. Potem masz papier z którym mo¿esz iœÌ do s¹du. Za osiem lat masz wyrok i producent zwraca Tobie 20z³ za dwie setki lakieru, bo tyle wynosi³y Twoje straty. Moim zdaniem, lepiej pracowaÌ na marce w której reklamacje jakkolwiek s¹ rozpatrywane. Tylko w moim przypadku obroty na pigmentach spad³y o 70% poniewa¿ w celu zminimalizowania strat, zakaza³em robiÌ kolorów których nie znamy i nie ma pewnoœci, ¿e bêd¹ siê zgadza³y z fiszk¹. W skali roku to spadek obrotów o dziesi¹tki tysiêcy z³otych, w skali kraju setki tysiêcy, poniewa¿ nie tylko ja przyj¹³em tak¹ taktykê, ale tylko nieliczni mówi¹ o tym g³oœno. W ten sposób wzbogacamy obcy kapita³, zamiast zostawiaÌ pieni¹dze w Polsce.
GMC napisał/a: | he he, dobre hasÂło ale lepiej byÂłoby jak by napisali
"Nie ma systemu idealnego. Klient Spectrala w krawacie jest mniej awanturujÂący siĂŞ!" |
Nie ma co przesadzaÌ. Novol to technologiczny lider w Polsce i nie mamy siê czego wstydziÌ nawet w porównaniu na czo³owymi firmami na œwiecie. Maj¹ wysokiej klasy produkty dla ka¿dego klienta. W³aœnie te produkty to krêgos³up mojej firmy i uwa¿am, ¿e jest to s³uszny wybór. Niestety nie mo¿na byÌ najlepszym we wszystkim. Novol dopracowa³ wodê, bo g³oœno mówi³o siê o dyrektywie, a tu dupa! Wszyscy lec¹ na konwencji. Kiedyœ pewnie wypuszcz¹ system na miarê "górnej pó³ki", ale dziœ macie dwa wyjœcia.
1. KupiĂŚ sobie system w ktĂłrym ktoÂś twardo bĂŞdzie broniÂł swojej racji ale w razie wtopy, wysÂłucha Waszego zdania i "dorzuci" siĂŞ do strat, lub:
2. w podobnej cenie kupiÌ sobie system w którym reklamacje rozpatrywane s¹ odmownie lub wcale, a w ramach uzasadnienia us³yszycie , ¿e "czarne plamy podk³adu pod czerwonym lakierem to Pana wina, bo nasza technologia zaleca podk³adowanie ca³ego elementu a nie tylko czêœci", w chwili gdy w tym samym budynku tyle, ¿e piêtro ni¿ej, technik prezentuje Under 335 w wersji m/m, k³ad¹c go na czêœÌ b³otnika a potem na ca³oœÌ bazê
(uprzedzaj¹c wym¹drzanie siê ró¿nych doktorów, wiemy ¿e pod czerwony kolor idzie bia³y podk³ad, ale program nakaza³ daÌ czarne t³o)
Wybór pozostawiam Wam, a ja tym przyd³ugim, pe³nym jadu postem koùczê sw¹ aktywnoœÌ w ramach w¹tku, zmuszony do tego groŸbami sankcji wobec mojej firmy. |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2014-04-04, 15:14
|
+1
|
|
|

|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | a ja tym przydÂługim, peÂłnym jadu postem koĂączĂŞ swÂą aktywnoœÌ w ramach wÂątku, zmuszony do tego groÂźbami sankcji wobec mojej firmy. |
No proszĂŞ, coÂś siĂŞ komuÂś nie spodobaÂło
PrawdĂŞ mĂłwiÂąc to nam siĂŞ teÂż wiele rzeczy nie podoba i jak na razie to moÂżemy koniowi zameldowaĂŚ |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2014-04-04, 18:14
|
0
|
|
|

|
Moje hasÂło jest Âładne, powinno siĂŞ podobaĂŚ |
|
|
|
 |
maykel
|
Wysłany: 2014-04-06, 14:13
|
0
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Lakierok pisaÂł, Âże Mipa pÂłaci. APP teÂż rekompensuje, DeBeer teÂż rekompensuje. W Max Meyer nie miaÂłem wtopy, w R-M wtopy sÂą tak znikome , Âże moÂżna machn¹Ì rĂŞkÂą, ale CSV nie pÂłaci.
Najdziwniejsze jest to, Âże mam teÂż Industriala z Novola i tam reklamacje zaÂłatwia siĂŞ zawsze jednym telefonem. |
Jak Mipa uzna reklamacje to odliczajÂą kosz bazy od nastĂŞpnej FV .
Problem z rozjechanymi recepturami , u niektĂłrych firm bierze siĂŞ z czĂŞstego zmiany dostawcĂłw pigmentĂłw , nie wszystkie firmy chcÂą poprawiaĂŚ receptury w programie bo liczÂą Âże w koĂącu trafiÂą , zapewne wiedzÂą o co chodzi , ostatnia problem jest z pigmentem niebieskim i kilka firm ma z tym problem, zapewne poprawiÂą problem ale musi to trochĂŞ potrwaĂŚ .
Nalanie koloru i odzwierciedlanie tego co na fiszce to podstawa ale co to da jak coraz wiĂŞcej firm idzie na oszczĂŞdnoÂści ostatni robiÂłem kilka kolorkĂłw dam przykÂłady
citroen kth trafiÂło mi siĂŞ w jeden dzieĂą 3 klapki i kaÂżda inna
reno a19 klient kupiÂł dzwi i bÂłotnik z uÂżywanego auta i odcieĂą inny
srebro na fiata 649 co przyjdzie to inne
czarny hyundai 2013 rok kupiÂł pod kolor gÂłotnik i tylnÂą klapĂŞ i inne odcienie ,
niestety bez cieniowaĂą czasami siĂŞ nie da i nic nie zrobimy . |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2014-04-06, 18:18
|
0
|
|
|

|
Sam napisaÂłeÂś, Âże co kolor do zrobienia to inny odcieĂą bo byÂło juÂż lakierowane, bo fabryka zmieniÂła dostawcĂŞ lakieru, bo fabryka nie domalowaÂła itd WiĂŞc tym bardziej potrzebne sÂą receptury ktĂłre trzymajÂą siĂŞ wzorcowej fiszki bo inaczej to idzie oszaleĂŚ.
Wertujesz wachlarze i komputer poÂświĂŞcajÂąc czas aby wybraĂŚ odpowiedniÂą fiszkĂŞ, budyĂą na twarzy bo siĂŞ wreszcie udaÂło nalewasz do gara a tu |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2014-04-07, 19:50
|
0
|
|
|

|
Kolego @Dementor nie wiesz Âże wszystko zaÂłatwia cieniowanie
Technicy na wszelkiego rodzaju szkoleniach robiÂą dobrÂą robotĂŞ tÂłumaczÂąc dlaczego cieniowane jest wpisane w naprawĂŞ lakierniczÂą i jest w zasadzie standardem ale drugie dno tej teorii jest jednak takie Âże chroniÂą sobie w ten sposĂłb dupĂŞ przed kaÂżdym kto im chce zarzuciĂŚ Âże ich system jest niedopracowany. HasÂło "Nie ma systemu idealnego, bo gdyby byÂł to byÂłby jedynym systemem na rynku" jest sprzedawane na kaÂżdym szkoleniu czy prezentacji. Ale jakby takiego jednego czy drugiego technika postawiĂŚ w prawdziwej mieszalni ktĂłra ma zarobiĂŚ na pracownikĂłw, wÂłaÂściciela, podatki, zusy-srusy to pot w du.pie rowa by im zalewaÂł a po miesiÂącu szukaliby innej roboty
We wszystkim musi byĂŚ umiar, w roz.je.banej kolorystyce teÂż |
|
|
|
 |
garaÂżowiec
|
Wysłany: 2014-04-08, 00:00
|
0
|
|
|
|
ChÂłopaki, chciaÂłem wam powiedzieĂŚ Âże my doceniamy to co robicie w mieszalniach. Z mojego punktu widzenia czyli maÂłego warsztatu zakup dobrze dobranego koloru to jest naprawdĂŞ wielka sprawa bo przy stawkach za element ktĂłre sÂą na rynku wrzucanie tam jeszcze kosztu cieniowania powoduje Âże to co zostaje to jest naprawdĂŞ na przeÂżycie a gdzie jakiÂś rozwĂłj, amortyzacja gratĂłw. Tak trzymajcie
Dla mnie du¿o ³atwiej jest przestawiÌ siê na nowa bazê o której wiem ¿e bêdzie pasowa³a ni¿ robiÌ z przyzwyczajenia jednym systemem i psioczyÌ za ka¿dym razem na kolor. Jasne ¿e wa¿ne s¹ te¿ inne sprawy tak jak ktoœ pisa³ na poprzedniej stronie ale pasowalnoœÌ i krycie s¹ najwa¿niejsze bo to siê przek³ada na czas a on jest najcenniejszy, pozdrawiam |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2014-04-08, 11:11
|
0
|
|
|

|
Siekiera napisał/a: | Kolego @Dementor nie wiesz Âże wszystko zaÂłatwia cieniowanie |
Po dalszej czĂŞÂści twojego postu rozumiem, Âże Âżartujesz |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2014-04-10, 08:10
|
0
|
|
|

|
OczywiÂście, Âże ÂżartujĂŞ. WolaÂłem to napisaĂŚ bo wiesz, w naszej branÂży po caÂłym dniu w oparach rozpuchĂłw czÂłowiek czasami nie przyswaja prostych przekazĂłw i oczywiÂście bez urazy
garaÂżowiec napisał/a: | ChÂłopaki, chciaÂłem wam powiedzieĂŚ Âże my doceniamy to co robicie w mieszalniach. |
DziĂŞki, masz u mnie setekĂŞ bazy gratis |
|
|
|
 |
mieszalnia
|
Wysłany: 2014-04-13, 00:38
|
0
|
|
|
|
Widze , Âże temat mieszalnika app nie jest zbyt dobrze znany, pewnie wynika to z tego,Âże jest go na rynku bardzo malo po tym z jakim warunkami sie wyrwali ja pracuje na mieszalniku od roku.. mĂłwiac kolokwialnie szaÂłu nie ma pasowalnosc tego co mamy w kubku do fiszek jest bardzo sÂłaba .. natryski byly wykonane baza nieznanego pochodzenia i owszem fiszka zwykle igla.. ale potem zaczynaja sie probelmy , gdyÂż receptury skladaja sie z wielu skladnikow , a wiec czasami trzeba sie nagÂłowic Âżeby znalezc odpowiednie pigmenty ktore odpowiedni skoryguja kolor do tego slaba pomoc techniczna
jednak duza zaleta systemu jest to ze bardzo dobrze pasuja francuzy czego nie moglam znalezc w innych systemach , baza kryje dobrze a pigmenty to koszt ok. 136 zl brutto metalik i 160 z groszem perla a wiec moÂżna daĂŚ na nich niezÂła przebitke
dodam tylko jeszcze Âże mam takÂże mieszalnik spiec hecker'a i to jest system bardzo dobry na ktorym latwo sie pracuje ale co za tym idzie jest tez droÂższy.. |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2014-04-14, 12:10
|
0
|
|
|

|
mieszalnia napisał/a: | ja pracuje na mieszalniku od roku.. mĂłwiac kolokwialnie szaÂłu nie ma pasowalnosc tego co mamy w kubku do fiszek jest bardzo sÂłaba |
Masz wzrornik uÂłoÂżony markami czy juÂż ten nowy? |
|
|
|
 |
mieszalnia
|
Wysłany: 2014-04-15, 16:26
|
0
|
|
|
|
uÂłoÂżony markami przedstawiciel dzwoniÂł do mnie po tym jak wprowadzili nowy twierdzÂąc, Âże go otrzymam za darmo skoro ten siĂŞ nie sprawdza, ale co do czego cisza nowego jak nie byÂło tak nie ma |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2014-04-15, 18:27
|
0
|
|
|

|
Lepiej nie daj siĂŞ namĂłwiĂŚ na nowy bo na logikĂŞ, jak zmieniajÂą caÂły kolorbox to zamiennik nie moÂże byĂŚ lepszy niÂż oryginalny a jak twierdzi Âże nowy jest lepszy to poproÂś go o nr tel do kogoÂś kto juÂż dokonaÂł takiej zamiany i zapytaj czy jest zadowolony |
|
|
|
 |
barkley3434
|
Wysłany: 2014-04-15, 21:31
|
0
|
|
|
|
"MIESZALNIA" podtrzymuje Twoje s³owa i zarazem stwierdzam mieszalnik APP jest s³aby. Jedynie co jest w nim dobre to cena sprzeda¿y gotowej mieszaki dla klienta ( mo¿na przyci¹Ì ) Po d³ugich namowach przedstawiciela APP pojecha³em obejrzeÌ ów mieszalnik. Wzi¹³em ze sob¹ 30 blaszek oryginalnie wymalowanych ( wyciêtych ) jak la7w, 9102, la5r, lc9x, opel 168, 1d0, lb7z, opel 20r, renia 632 , lb9a , 1d4 , lb5n itp - i jaki by³ tego fina³ ? Na 30 kolorów ¿aden nie pasowa³ , ma³o tego przebywa³em jeszcze w tej mieszalni ze 3 godz i porównywa³em z autami klientów którzy przyjechali dorobiÌ kolorek i te¿ to wygl¹da³o marnie.Moim zdanieAutocolorum wiêkszoœÌ kolorów nie nadawa³o sie nawet na cieniowanie. Hm... przyznam siê przeklina³em DYNE o pasowalnoœÌ ale wysz³o na to ze ona to mistrzostwo œwiata przy mieszalniku o którym mowa w temacie. Uwa¿am ¿e nie jest on ¿adn¹ konkurencj¹ dla Dyny, Lesonala, Spiec Heckera, Autocoloru, Debeera aa ju¿ nie wspomnê o R-M ( choÌ wiem ¿e to nie ta pó³ka). Z wielk¹ niecierpliowoœci¹ czekam na nowy mieszalnik Profixa te¿ ma byÌ 1:1 i cena lepsza od APP , fiszki natryskowe. Maj¹ byÌ umie po œwiêtach z szaf¹ i colorboxem ( ustawili na aucie i je¿dz¹ po klientach z pokazami) a i jeszcze jedno cena zestawu wraz z fiszkami i mieszad³ami prawie trzykrotnie mniej ni¿ w APP |
|
|
|
 |
mieszalnia
|
Wysłany: 2014-04-15, 22:47
|
0
|
|
|
|
barkley3434 wszystkie kolory,które wymieni³eœ jakieœ pó³ roku temu wys³a³am na reklamacje i technik twierdzi, ¿e one pasuja i ¿e jest to kwestia natrysku(probki byly natryskiwane takze przez lakiernikow i tak samo lipa, na mieszalniku spiec heckera wszystko elegancko wychodzi mimo, ¿e natryskuje je w ten sam sposob )...jako , ¿e teoretycznie mam zapewnion¹ pomoc technikow poprosilam ów technika, aby przyjecha³ i pokazal mi jak je natryskiwac skoro ma to, a¿ tak ogromne znaczenie i do dzisiaj nie ma odzewu
Na mojej mieszalni app utrzymuje sie tylko dlatego, Âże mam duzego odbiorce na bazy do francuzĂłw a one zgadzaja sie w jakis 80% , ale majac tylko mieszalnik app to bardzo ciezko zwÂłaszcza jezeli nie ma sie duzych odbiorcow a jedynie drobnych lakiernikow |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2014-04-15, 22:52
|
0
|
|
|

|
No i coraz wiĂŞcej gÂłosĂłw na NIE dla APP i jeszcze ten nowy kolorbox o ktĂłrym nikt nic nie potrafi powiedzieĂŚ bo pewnie starych juÂż nie majÂą, chyba Âże @mieszalnia zamieni to jeden siĂŞ znajdzie
@barkley3434, daj znaĂŚ jak juz ci zademonstrujÂą ten profix |
|
|
|
 |
mieszalnia
|
Wysłany: 2014-04-15, 22:53
|
0
|
|
|
|
Siekiera ja poinformowaÂłam przedstawiciela, Âże nowy kolorbox mogÂą wstawic pod warunkiem, Âże zostawia mi stary choĂŚby na jakiÂś czas zanim sie okaÂże, Âże nowy sie sprawdza abym miala jakas alternatywe, gdy nowy okaÂże sie wtopÂą i wtedy wÂłasnie temat sie urwaÂł.. |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2014-04-15, 22:58
|
0
|
|
|

|
Âłeee, to juz widzĂŞ, Âże koleÂżanka z @mieszalni nie pozbĂŞdzie siĂŞ starego boxa
A co do technika to tu wczeÂśniej byÂło chyba napisane Âże APP go nie posiada bo dopiero kogoÂś szukajÂą, wiec nie jest dziwne Âże nikt siĂŞ nie pojawiÂł |
|
|
|
 |
mieszalnia
|
Wysłany: 2014-04-15, 23:07
|
0
|
|
|
|
Technicy sÂą.. ja osobiÂście znam dwĂłch podobno jest ktoÂś jeszcze .. |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2014-04-15, 23:11
|
0
|
|
|

|
A to moÂże pomyliÂłem i chodziÂło o to ogÂłoszenie na przedstawiciela dedykowanego do mieszalnika co maja na stronie. |
|
|
|
 |
mieszalnia
|
Wysłany: 2014-04-15, 23:30
|
0
|
|
|
|
Tak to prawda z wstawianiem mieszalnikĂłw szÂło tak sÂłabo, Âże zatrudnili przedstawiciela dedykowanego tylko do sprzedaÂży mieszalnikĂłw.. w sumie racja, bo ich przedstawiciele w Âżyciu mieszadÂła w rece nie trzymali i ich widza na temat systemu woÂła o pomste do nieba..mĂłj przedstawiciel na kaÂżde pytanie na temat systemu i warunkĂłw robiÂł wielkie oczy jakby chcial woÂłac |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2014-04-15, 23:48
|
0
|
|
|

|
A zapytam ciê z cikawoœci bo zauwa¿y³em, ¿e przedstawiciele APP maj¹ bardzo z³¹ opiniê wœród prowadz¹cych sklepy/mieszalnie bo je¿d¿¹ i sprzedaj¹ bezpoœrednio towar do lakierni, jak jest u ciebie, nie ma tego problemu?
Ja to zastanawiam siĂŞ na wziĂŞciem mieszalnika na warsztat wiĂŞc mi tam to wisi ale rozumiem Âże dla sklepu to moÂże byc problem. |
|
|
|
 |
barkley3434
|
Wysłany: 2014-04-16, 07:50
|
0
|
|
|
|
'GMC'- hm... jeœli masz czas na korektê , dobarwianie i lubisz cieniowaÌ pó³ auta albo malowaÌ ca³¹ stronê to bierz ow mieszalnik!!! Jeœli chcesz wzi¹Ì na przerób to na warsztacie tego nie uczynisz , a to ze Handlowiec powie Ci ze jak planu nie zrobisz to nic siê nie stanie to w to nie wierz bo umowa jest umow¹ a dzisiaj on pracuje w APP a jutro ju¿ nie i co wówczas bêdzie . Jesli chcesz wtopiÌ 20 tyœ z³ gdzie za o wiele mniejsze pieni¹dze mo¿esz mieÌ leprzy system. Pio dziesi¹te powiedz mi po co Ci mieszalnik jak mo¿esz telefonicznie zamówiÌ 100 ml bazy z podstawy i ci wyœl¹ pod wskazany adres tym bardziej ze powstaje sklep APP gdzie bedzie móg³ kupowaÌ kowalski z ulicy . Im zale¿y ( handlowc¹ app) na wstawianiu szafy do mieszalni gdy¿ wówczas maj¹ o wiele ³atwiej plan do wyrobienia gdy¿ pigmenty wówczas same p³yn¹ . Tak na koniec powiem ze w wiêkszoœci produkty APP zast¹pi³em MIPA i to by³ strzaz³ w 10 !!!! |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-04-16, 08:46
|
0
|
|
|
|
GMC, Na warsztat bierze siĂŞ system dopracowany, nie ma czasu na korygowanie kolorĂłw i inne zabawy. Sprawdzasz fiszkĂŞ, lejesz i lakierujesz.
Na swoim przykÂładzie powiem Ci Âże biorÂąc np: 100ml bazy w mieszalni miaÂł bym jÂą od 16-25zÂł zaleÂży z jakiej firmy. Ta sama setka z wÂłasnego kosztuje mnie min 35zÂł. Ale jest jedno ale 90% kolorĂłw wchodzi na krechĂŞ. |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
 |
glover
|
Wysłany: 2014-04-16, 10:29
|
0
|
|
|
|
Miki napisał/a: | GMC, Na warsztat bierze siĂŞ system dopracowany, nie ma czasu na korygowanie kolorĂłw i inne zabawy. Sprawdzasz fiszkĂŞ, lejesz i lakierujesz. |
100% racji , ja z punktu widzenia prowadz¹cego sklep nigdy na warsztat nie wzi¹³bym taniego systemu bo wiem jakie s¹ z tym k³opoty ale ka¿dy sam sobie ¿ycie uk³ada wiêc pewnie wielu powie ¿e g³upoty gadam.
Sklep ma najczĂŞÂściej dwa, trzy systemy i jak nie z jednego to z drugiego dorobi kolor a w lakierni jak juz stojÂą dwa systemy to i tak najczĂŞÂściej jeden jest z poÂłowÂą pustych puszek bo kupujÂą komponenty do jednego. Przy dzisiejszych przerobach maÂło kogo staĂŚ w warsztacie na trzymanie dwĂłch peÂłnych magazynĂłw pigmentĂłw bo kaÂżda puszka to 200-500 zÂł a puszek na ramie jest najczĂŞÂściej ok 70-80 |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2014-04-16, 10:52
|
0
|
|
|

|
KurczĂŞ, juÂż mam mĂŞtlik w gÂłowie z tymi systemami
Miki napisał/a: | 100ml bazy w mieszalni miaÂł bym jÂą od 16-25zÂł zaleÂży z jakiej firmy. Ta sama setka z wÂłasnego kosztuje mnie min 35zÂł. Ale jest jedno ale 90% kolorĂłw wchodzi na krechĂŞ |
350 zÂł za litr to chyba musisz mieĂŚ glasurita, sikkensa albo RM a z ostatniego mojego wywiadu to chyba tez grupa du ponta dobija do tych cen. Ja caÂły czas myÂślaÂłem jednak o czymÂś do 250zÂł ale jak widzĂŞ to nie za bardzo jest w czym wybieraĂŚ. |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-04-16, 15:18
|
0
|
|
|
|
Mam wodê ze spica. W ogólnym rozrachunku wychodzi mnie chyba nawet taniej ni¿ konwencja. Super krycie, pó³tora warstwy bez czasu odparowanie zamiast 2 czy 3. |
|
|
|
 |
barkley3434
|
Wysłany: 2014-04-16, 20:55
|
0
|
|
|
|
"gmc" w tej cenie proponujĂŞ Spiec Heckera dobry system w dobrej cenie. MiaÂłem ten system a wyrzuciÂłem go tylko przez dystrybutora debila , ale po 2 latach przerwy powrĂłciÂłem do niego - jestem bardzo miÂło zaskoczony. PomyÂśl nad MiÂśkiem albo Nexa. |
|
|
|
 |
mieszalnia
|
Wysłany: 2014-04-16, 22:29
|
0
|
|
|
|
[quote="GMC"]A zapytam ciê z cikawoœci bo zauwa¿y³em, ¿e przedstawiciele APP maj¹ bardzo z³¹ opiniê wœród prowadz¹cych sklepy/mieszalnie bo je¿d¿¹ i sprzedaj¹ bezpoœrednio towar do lakierni, jak jest u ciebie, nie ma tego problemu?
Przedstawiciel nie jeÂździÂł do lakierni, ktĂłre braÂły u mnie towar, ale z czasem zaczĂŞÂło go ponosiĂŚ z cenami. Ja robiÂłam mu 7 tys. obrotu , a lakiernik ktĂłry robi mu 2 tys.miaÂł lepsze ceny niÂż ja TakÂże jesli chodzi o handel tymi produktami to drogi nam sie rozeszÂły.. cos tam straszyÂł, Âże wjedzie do moich lakiernikĂłw, ale chÂłopaki zamawiajÂą tyle towaru ile im aktualnie potrzeba, a wiec nie pasuje im oczekiwani na przesyÂłkĂŞ lub zamawiani na "zaÂś"
[ Dodano: 2014-04-16, 22:39 ]
[quote="barkley3434"]"gmc" w tej cenie proponujĂŞ Spiec Heckera dobry system w dobrej cenie.
Owszem to dobry system, ale jednak czesto wymaga co prawda niewielkiej korekty ,ale jednak. Na warsztacie potrzebny jest system, w ktĂłrym pigmenty nalewasz i malujesz..
OsobiÂście uwaÂżam, Âże RM to najlepsze rozwiÂązanie na warsztat..jest droÂższy niÂż zaÂłoÂżony przez ciebie przedziaÂł cenowy, ale pamiĂŞtaj, Âże cena doboru koloru to nie tylko cena pigmentĂłw, ale tez bazy, ktĂłra wykonujesz natrysk prĂłbny, test kart, nitra, rozcieĂączalnika i najwaÂżniejsze Twojego czasu, bo dobierajac kolor ok. 40 min w tym czasie robota na warsztacie stoi, a wiĂŞc nie zarabiasz. |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-04-16, 22:50
|
0
|
|
|

|
JakoÂś specjalnie APP lajkĂłw nie daje, ale parĂŞ rzeczy trzeba sprostowaĂŚ.
mieszalnia napisał/a: | pasowalnosc tego co mamy w kubku do fiszek jest bardzo sÂłaba |
Przez ponad rok pracy na tym systemie, wpadek mia³em mo¿e tyle co pracownik tartaku palców u rêki. Mieliliœmy dziennie kilka-kilkanaœcie klapek na tym systemie, wiêc ta s³aba pasowalnoœÌ rzuci³a by siê w oczy. Prawdê mówi¹c, ja nie widzê wiêkszej ró¿nicy miêdzy APP a DeBeerem.
mieszalnia napisał/a: | slaba pomoc techniczna |
Fakt, moÂże nie jest najlepsza, ale system jest stosunkowo nowy. Teraz wyglÂąda to lepiej. Ja miaÂłem pomoc technicznÂą na ¿¹danie. JakoœÌ nie powalaÂła na kolana, ale byÂła. mieszalnia napisał/a: | uÂłoÂżony markami przedstawiciel dzwoniÂł do mnie po tym jak wprowadzili nowy twierdzÂąc, Âże go otrzymam za darmo skoro ten siĂŞ nie sprawdza, ale co do czego cisza nowego jak nie byÂło tak nie ma |
Ten nowy ponoĂŚ wyglÂąda tak samo jak w Profixie i DP.
barkley3434 napisał/a: | Po dÂługich namowach przedstawiciela APP pojechaÂłem obejrzeĂŚ Ăłw mieszalnik. Wzi¹³em ze sobÂą 30 blaszek oryginalnie wymalowanych ( wyciĂŞtych ) jak la7w, 9102, la5r, lc9x, opel 168, 1d0, lb7z, opel 20r, renia 632 , lb9a , 1d4 , lb5n itp - i jaki byÂł tego finaÂł ? Na 30 kolorĂłw Âżaden nie pasowaÂł , maÂło tego przebywaÂłem jeszcze w tej mieszalni ze 3 godz i porĂłwnywaÂłem z autami klientĂłw ktĂłrzy przyjechali dorobiĂŚ kolorek i teÂż to wyglÂądaÂło marnie. |
Barkley, nie dramatyzuj! Nie jest tak Ÿle. Wiele kolorów robiliœmy z numeru. Nawet je¿eli trzeba by³o korygowaÌ, to znacznie mniej ni¿ z innego systemu ze œredniej pó³ki.
barkley3434 napisał/a: | UwaÂżam Âże nie jest on ÂżadnÂą konkurencjÂą dla Dyny, Lesonala, Spiec Heckera, Autocoloru, Debeera aa juÂż nie wspomnĂŞ o R-M |
Dla Dyny i DeBeera moÂże jest, ale reszta to systemy z bardzo dobrÂą kolorystykÂą za wyÂższÂą cenĂŞ. CoÂś za coÂś.
barkley3434 napisał/a: | Z wielkÂą niecierpliowoÂściÂą czekam na nowy mieszalnik Profixa |
U mnie bĂŞdÂą po ÂświĂŞtach:)
mieszalnia napisał/a: | barkley3434 wszystkie kolory,ktĂłre wymieniÂłeÂś jakieÂś pó³ roku temu wysÂłaÂłam na reklamacje i technik twierdzi, Âże one pasuja i Âże jest to kwestia natrysku |
LA7W osobiÂście pryskaÂłem u klienta matoÂła, Âżeby pokazaĂŚ mu kto ma racje. On pomalowaÂł poÂłowĂŞ elementu i ja poÂłowĂŞ a potem porĂłwnaliÂśmy fiszkĂŞ. MĂłj natrysk tego koloru pasowaÂł.
mieszalnia napisał/a: | Na mojej mieszalni app utrzymuje sie tylko dlatego, Âże mam duzego odbiorce na bazy do francuzĂłw a one zgadzaja sie w jakis 80% , ale majac tylko mieszalnik app to bardzo ciezko zwÂłaszcza jezeli nie ma sie duzych odbiorcow a jedynie drobnych lakiernikow |
A ja z kolei kupiÂłem MM z racji tego Âże francuzy w DeBeerze kulejÂą. W APP byÂło podobnie. Nowych ÂżabojadĂłw nie byÂło sensu robiĂŚ. Ja osobiÂście byÂłem zadowolony z tego systemu. PrzyÂśpieszyÂł mi pracĂŞ, zmniejszyÂł straty, poprawiÂł renomĂŞ firmy. Milowy krok w rozwoju firmy. mieszalnia napisał/a: | Siekiera ja poinformowaÂłam przedstawiciela, Âże nowy kolorbox mogÂą wstawic pod warunkiem, Âże zostawia mi stary choĂŚby na jakiÂś czas zanim sie okaÂże, Âże nowy sie sprawdza abym miala jakas alternatywe, gdy nowy okaÂże sie wtopÂą i wtedy wÂłasnie temat sie urwaÂł.. |
Po co maj¹ wymieniaÌ Tobie kolorbox, skoro stanowi on twoj¹ w³asnoœÌ? Nic mi nie mówi³ handlowiec z APP, ¿e wymieniaj¹ boxy. To ¿e daj¹ nowe z nowymi mieszalnikami, to wiadomo, ale po co maj¹ wymieniaÌ kolorboxy w sytuacji gdzie za wszystko u nich siê p³aci. Szafa, waga, mieszad³o, pigment, kolorbox. Chcesz nam powiedzieÌ, ¿e chc¹ za darmo daÌ Tobie kolorbox a stary wyrzuciÌ? Czy sprzedaÌ Tobie drugi, nie wiadomo po co!
Cytat: | GMC, Na warsztat bierze siĂŞ system dopracowany, nie ma czasu na korygowanie kolorĂłw i inne zabawy. Sprawdzasz fiszkĂŞ, lejesz i lakierujesz. |
Gdybym ja otwiera³ warsztat, jedyny system który bym kupi³ to R-M. Je¿eli zdecydowa³bym o kupnie APP lub DeBeer to wy³¹cznie ze wsparciem trudniejszych kolorów w mieszalniach.
GMC, JeÂżeli chcesz system na warsztat, poszukaj uÂżywanego R-M. Ja kupiÂłem uÂżywany mieszalnik z kolorboxem. Od CSV dostaÂłem trochĂŞ uzupeÂłnieĂą, trochĂŞ podesÂłaÂł mi Barkley, i teraz jestem kozak. Trzaskamy wszystko do 20 lat wstecz. Dodatkowo rynek tanich pigmentĂłw jest juÂż tak szeroki, Âże piment za ktĂłry pÂłacisz w CSV 1200zÂł , moÂżesz kupiĂŚ za mniej niÂż 500. W rezultacie moÂżesz goniĂŚ R-M taniej niÂż konkurencja sprzedaje MM czy beÂłtany Autocolor. SH to teÂż dobry system, ale przed R-M trzeba zdejmowaĂŚ czapkĂŞ z gÂłowy. |
|
|
|
 |
barkley3434
|
Wysłany: 2014-04-17, 05:59
|
0
|
|
|
|
TRZEWY INACZEJ- ja nie dramatyzuje tylko stwierdzam fakty. By³em ogl¹daÌ ów cudo z goœciem co 20 lat siedzi w bran¿y a od kilku lat maluje ciê¿arówki aerografem. Widocznie Ty i ja inaczej widzimy , odbieramy kolory, barwy , odcienie. a mo¿e to kwestia colorboxu ten co ja ogl¹da³em to by³ pouk³adany markami. Moim zdaniem natrysk tu nic nie ma do rzeczy , chyba ze co innego wychodzi po wymieszaniu ni¿ na fiszce , ale ja wró¿ka nie jestem i nie mam zamiaru robiÌ po 100ml ka¿dego wariantu i sprawdzaÌ . Bawiê sie w dobarwianie od 12 lat i gdybym Ÿle to robi³ to juz bym dawno pop³yn¹ bo konkurencjê mam siln¹ Autocolor, Duponta, MM, Standox
W jednej kwestii racjĂŞ Ci przyznam R-M bije konkurencjĂŞ na gÂłowĂŞ !!!! OdkÂąd mam Ăłw mieszalnik prace mam spokojnÂą , wiĂŞcej czasu na porzÂądki na mieszalni i klientĂłw zadowolonych . |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2014-04-17, 06:31
|
0
|
|
|

|
barkley3434 napisał/a: | "gmc" w tej cenie proponujĂŞ Spiec Heckera dobry system w dobrej cenie. |
Spies Heckera nie da rady mieĂŚ do 250 zÂł, juÂż sprawdzaÂłem, nawet mam nowy cennik, znajomy ktĂłry mi go zaÂłatwiÂł a sam ma kilka mieszalnikĂłw w sklepie powiedziaÂł mi Âże jak ktoÂś ma spiesa czy standoxa taniej to pewne jest Âże podstawia mixy z Heliosa bo ponoĂŚ pasujÂą. PoczÂątkowo pomyÂślaÂłem Âże w sumie ja teÂż mogĂŞ zastosowaĂŚ taki manewr ale odpuÂściÂłem bo co innego na mieszalni gdzie jest duÂżo obrotu a co innego na warsztacie. Zaraz by siĂŞ zorientowali w spiesie Âże kombinujĂŞ. |
|
|
|
 |
mieszalnia
|
Wysłany: 2014-04-17, 08:04
|
0
|
|
|
|
Spies Heckera nie da rady mieĂŚ do 250 zÂł, juÂż sprawdzaÂłem,
Ja pÂłace za spies'a 135 netto metalik 195 netto perla wiec sie da.. byĂŚ moÂże dowiedz siĂŞ w innym ÂźrĂłdle, a co do do wypowiedz trzezwy inaczej wstawiĂŞ zdjĂŞcia z natryskami wykonane baza app i ich porowananie do fiszek.. |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-04-17, 09:11
|
0
|
|
|

|
mieszalnia napisał/a: | trzezwy inaczej wstawiĂŞ zdjĂŞcia z natryskami wykonane baza app i ich porowananie do fiszek |
Nie musisz nic wstawiaĂŚ. PracowaÂłem na systemie kilkanaÂście miesiĂŞcy i znam jego wady i zalety. |
_________________ ÂŻycie jest zbyt krĂłtkie Âżeby jeÂździĂŚ Dieslem... |
|
|
|
 |
barkley3434
|
Wysłany: 2014-04-17, 09:13
|
0
|
|
|
|
"GMC" potwierdzam wypoeiedz "Mieszalni" ja sprzedaje SH NA ORYGINAÂŁACH po 200 zÂł . Moja konkurencja podmienia mixy z heliosa i ciÂągle ma wpadki wiĂŞc chyba nie do koĂąca sÂą to te same pigmenty
Mieszalnia - zamieœÌ te natryski , chêtnie popatrzê |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2014-04-17, 19:48
|
0
|
|
|

|
Nie wiem skÂąd wy macie takie ceny ale Âżeby nie byĂŚ goÂłosÂłownym to wklejĂŞ print screen z fragmentu cennika gdzie widaĂŚ bazy metaliczne i na dole perÂły. Nie wiem czy na warsztat da siĂŞ wytargaĂŚ coÂś rabatu ale to i tak jest zupeÂłnie inny poziom niÂż ten o jakim wy piszecie.
spieshecker.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 224 raz(y) 182.99 KB |
|
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2014-04-17, 20:26
|
0
|
|
|

|
MoÂże koleÂżanka @Mieszalnia jest dystrybutorkÂą
PS. Co to za reklama na g³ównej stronie w górnym rogu? Klikam i nic siê nie otwiera, te¿ tak macie? |
|
|
|
 |
tofik
|
Wysłany: 2014-04-17, 21:43
|
0
|
|
|
|
mieszalnia napisał/a: | a co do do wypowiedz trzezwy inaczej wstawiĂŞ zdjĂŞcia z natryskami wykonane baza app i ich porowananie do fiszek.. |
ChĂŞtnie zobaczĂŞ |
|
 |
barkley3434
|
Wysłany: 2014-04-17, 22:25
|
0
|
|
|
|
"GMC" nie wiem co Ty masz za cennik , ale ktoÂś chce cie nieÂźle wyru.... . Ja powtarzam sprzedaje po 200 zÂł brutto na oryginalnych bazach . Napisz mi na priv z jakiego regionu jestes moze ci pomogĂŞ z tym Spiec Heckerem . |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-04-18, 08:36
|
0
|
|
|
|
barkley3434, Cennik ma dobry i nikt go w ciula nie robi. MoÂże raczej z TobÂą ktoÂś pogrywa na materiaÂłach:) |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2014-04-18, 08:37
|
0
|
|
|

|
MoÂżna mieĂŚ oryginalne komponenty ale nie z oficjalnej dystrybucji
Jak ktoÂś jest obrotny to ÂźrĂłdeÂł zaopatrzenia moÂżna szukaĂŚ w EU, krajach sÂąsiednich, ponoĂŚ w Azji i wszĂŞdzie tam moÂże byĂŚ taniej, a takÂże w PL np. z dystrybucji skierowanej do przemysÂłu.
Tylko, ¿e wszystko to nie jest dla normalnego klienta który potrzebuje system do wykonania swojej us³ugi a g³ówny zarobek ma na us³udze. Szkoda czasu, pakiet startowy i tak trzeba kupiÌ u legalnego dystrybutora ¿eby dostaÌ maszynê, kolorbox, kody do programu a póŸniejsze zakupy np. 2-3 pigmenty w miesi¹cu to nie s¹ a¿ tak obci¹¿aj¹ce i oszczêdnoœÌ nie warta zachodu. |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-04-18, 09:45
|
0
|
|
|

|
tofik napisał/a: | mieszalnia napisał/a: | a co do do wypowiedz trzezwy inaczej wstawiĂŞ zdjĂŞcia z natryskami wykonane baza app i ich porowananie do fiszek.. |
ChĂŞtnie zobaczĂŞ |
O ile sobie przypominam, to widzia³eœ kilka razy mieszalnik APP u mnie w mieszalni. Pokazywaliœmy Tobie nawet jak wygl¹da kolorystyka w APP wzglêdem systemu który sprzedajesz. O ile pamiêtam, to zrozumia³eœ wtedy z jakiego powodu spad³a iloœÌ pigmentów kupowanych przeze mnie od Twojej firmy.
Nie rozumiem natomiast pewnej rzeczy. W naszych wywodach, mo¿na zauwa¿yÌ, wij¹c¹ siê tezê, ¿e miêdzy samym DeBeerem a APP te¿ jest spora ró¿nica. Jest ró¿nica, ale wynika to z tego, ¿e APP to kopia DeBeera sprzed kilku lat.
Mia³em przez jakiœ czas system DeBeera i APP jednoczeœnie. By³o to zanim sprzeda³em APP koledze NoLimit. Kolorbox jest dok³adnie ten sam. Nawet u¿ywaliœmy go do pracy na DeBeerze zanim rozpakowaliœmy nowy. Same pigmenty te¿ s¹ identyczne. W DeBeerze jest kilka pigmentów wiêcej, ale te które s¹ na APP, s¹ identyczne z tymi w DeBeerze. Gakra zabra³a nawet kilka szaf, poniewa¿ ludzie kupowali pigmenty w APP. Same receptury w wielu kolorach te¿ s¹ identyczne ale w wielu siê ró¿ni¹. Mam oba programy i sprawdzi³em parê kolorów wyrywkowo.
ChĂŞtnie zobaczĂŞ zdjĂŞcia tych natryskĂłw w porĂłwnaniu do fiszek. |
|
|
|
 |
No-limit
|
Wysłany: 2014-04-18, 14:22
|
0
|
|
|

|
barkley3434 napisał/a: | Na 30 kolorĂłw Âżaden nie pasowaÂł , maÂło tego przebywaÂłem jeszcze w tej mieszalni ze 3 godz i porĂłwnywaÂłem z autami klientĂłw ktĂłrzy przyjechali dorobiĂŚ kolorek i teÂż to wyglÂądaÂło marnie.Moim zdanieAutocolorum wiĂŞkszoœÌ kolorĂłw nie nadawaÂło sie nawet na cieniowanie |
Mnie wystarczy pasowalnoœÌ do fiszek i wca³ej rozci¹g³oœci zgadzam siê z koleg¹trzeŸwy inaczej, .
mieszalnia napisał/a: | ale potem zaczynaja sie probelmy , gdyÂż receptury skladaja sie z wielu skladnikow , a wiec czasami trzeba sie nagÂłowic Âżeby znalezc odpowiednie pigmenty ktore odpowiedni skoryguja kolor do tego slaba |
To chyba Âżart.PrzecieÂż w App sÂą tylko podstawowe pigmenty.Wystarczy tydzien,Âżeby poznaĂŚ dzieÂłanie pigmentĂłw w podstawowych kolorach na wprost i pod kÂątem np,niebieskich ,czerwonych itd. pereÂł.JesteÂś kolorystkÂą,czy tylko nalewasz?
MoÂże, jeÂśli do tej pory nie masz,zrĂłb sobie natryski mixĂłw np, metale z flopem i bez,metale z poszczegĂłlnymi pigmentami koloryzujÂącymi i te 1:1 z mixem biaÂłym.
[ Dodano: 2014-04-18, 15:06 ]
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | ChĂŞtnie zobaczĂŞ zdjĂŞcia tych natryskĂłw w porĂłwnaniu do fiszek. |
Dajcie spokĂłj z tymi foto.Owszem nie wszystko pasuje,ale w moim przypadku,po wieloletnich doÂświadczeniach na DP,APP wydaje siĂŞ wrĂŞcz banalnie prosty,a z niektĂłrymi kolorami i tak nie ma co walczyĂŚ bo nie wyjdÂą i takowe trzeba sobie odpuÂściĂŚ i zrobiĂŚ w systemie 2 klasy lepszym i najlepiej wodnym .
GMC, PomyÂśl o wodzie,bo od kilku lat najlepiej dopracowane sÂą receptury na te wÂłaÂśnie systemy
[ Dodano: 2014-04-18, 15:25 ]
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | ChĂŞtnie zobaczĂŞ zdjĂŞcia tych natryskĂłw w porĂłwnaniu do fiszek. |
Dajcie spokĂłj z tymi foto.Owszem nie wszystko pasuje,ale w moim przypadku,po wieloletnich doÂświadczeniach na DP,APP wydaje siĂŞ wrĂŞcz banalnie prosty,a z niektĂłrymi kolorami i tak nie ma co walczyĂŚ bo nie wyjdÂą i takowe trzeba sobie odpuÂściĂŚ i zrobiĂŚ w systemie 2 klasy lepszym i najlepiej wodnym .
GMC, PomyÂśl o wodzie,bo od kilku lat najlepiej dopracowane sÂą receptury na te wÂłaÂśnie systemy
[ Dodano: 2014-04-18, 15:31 ]
C.d.
I np. w DP do CromaxPro jest oddzielny fandek-kolorbox, |
|
|
|