Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
pitterek
|
Wys³any: 2008-06-24, 20:36 Podk³ad Gold-
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 306
|
Czy ktos go uzywa? Mo¿e jako pierwszy- wype³niajacy gdy konieczne jest podkladowanie 2 razy przy du¿ej powierzchni w szpachli. Prosze o opinie |
|
|
|
|
arti
|
Wys³any: 2008-06-24, 21:06
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 98
|
Ja tam wolê daæ 2 razy porz±dny podk³ad. Co mi da dobry drugi podk³ad skoro ten pod spodem jest marnej jako¶ci. Wolê dorzuciæ troche grosza i mieæ pewno¶æ. |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2008-06-24, 21:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
gold.. to jest to samo co gold car?? je¶li tak to chuuuuujnia niesamowita, nie polecam w ogóle... na podk³adach lepiej nie oszczêdzaæ bo potem jest 2 x wiêcej pracy!!! wzi±³em go w³a¶nie do testów ale niestety siê w ogóle nie sprawdza... Gold Car to jednak totalna pora¿ka i nie tylko podk³ad... dobry jest car system (chyba ta nazwa) za w miarê przyzwoit± cenê... |
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-06-25, 19:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
kalbi - podk³ad goldcar firmuje CSV czyli Carsystem (rzuc okiem na puszke jak takow± posiadasz) (carsystem voss)... czyli Twój podk³ad DO DUPY jest DOBRY dwie linijki ponizej³? Zastanów sie co piszesz
Robi³em an Goldzie - nie narzekam nie mam zwrotów. Nie wydajny ale nie drogi. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2008-06-25, 19:57
|
0
|
|
|
|
mebArth napisa³/a: | Zastanów sie co piszesz |
mo¿liwe, ¿e masz racjê bo to jedna firma:
robi³em na podk³adzie gold car (puszka ¿ó³ta) i jest chu...
i potem wzi±³em z napisem Car system na puszcze (czerwono-bia³a) i o niebo lepszy... szuka³em poprostu czego¶ tañszego ni¿ APP... ogolnie to nie wnikalem za bardzo czy to wszystko by³o od CSV czy nie... wa¿ne by towar by³ ok |
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-06-25, 20:06
|
0
|
|
|
|
Dziwne...ja robi³em na podk³adzie ZÓLTA puszka, niebieski napis GOLDCAR, waga 0.8kg i napis CSV w takich kwadracikach jak ich czciona.
Podk³ad dobry ale jak pisa³em wczesniej niewydajny - wiecej idzie niz np Profixa czy novola (jak komus siadaja rysy to moze niech sie nauczy g³adzic przejscia albo niech sie zaopatrzy w wykonczeniówke moze...) ? |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2008-06-25, 20:09
|
0
|
|
|
|
tak ¿ó³ta puszka, poprawi³em ... |
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-06-25, 20:11
|
0
|
|
|
|
Nie wazne czy poprawi³es- wg mnie to jest dobry podk³ad cenowo , jakosciowo tak mozna powiedziec ze srednia pó³ka (wiadomo ze sa lepsze za wiecej $ )
Tez kiedys pisa³em...jakby klient p³aci³ 700z³ od elementu to by sie robi³o technologia DuPonda, materia³em Duponta i jak nalecy. A ze klient NIE P£ACI to sie robi tak zeby sie swieci³o. Tyle...ktos podwazy? |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2008-06-25, 20:19
|
0
|
|
|
|
ka¿dy chce robiæ tak by wyj¶æ na swoim i poszukuje produktów dobrych za przyzwoit± cenê... |
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-06-25, 20:28
|
0
|
|
|
|
Dlatego mówe ze to jest dobry podk³ad w swoim przedziale cenowo jakosciowym. Moze trafi³ês na CH partiê..ale ja sie na nim jesscze nie przejecha³em. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
peter
|
Wys³any: 2008-06-25, 22:56
|
0
|
|
|
|
mebArth napisa³/a: | Nie wazne czy poprawi³es- wg mnie to jest dobry podk³ad cenowo , jakosciowo tak mozna powiedziec ze srednia pó³ka (wiadomo ze sa lepsze za wiecej $ )
Tez kiedys pisa³em...jakby klient p³aci³ 700z³ od elementu to by sie robi³o technologia DuPonda, materia³em Duponta i jak nalecy. A ze klient NIE P£ACI to sie robi tak zeby sie swieci³o. Tyle...ktos podwazy? |
nie wiem czy by tak bylo.
Wmiare jedzenia apetyt rosnie jak to mowia.
U mnie w pracy cena za element to w przeliczeniu ok 1000-1500 zl.Ceny materialow podobne jak w polsce(za wyjatkiem farb duponta bo perla np kosztuje nawet i 500 zl litr) a i tak ciagle szuka sie cos tanszego,lakier,podklady,szpachle...
Jak pisalem wyzej w miare jedzenia... |
|
|
|
|
dooku
|
Wys³any: 2008-06-26, 16:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 117 Sk±d: £ód¼
|
to ze goldcar i car system to to samo to pomylka
mieszalnie oznaczone CSV to taki system naprawy, w sklad ktorego wchodza rozne produkty roznych producentow dobrane w calosc. lakiery maja z zalozenie RM papiery scierne Sia,szpachle ,podklady,baranki i masy sa albo Gold Car lub ta wyzsza polka cenowa to Car System
wszystko zalezy od ceny tak jak koledzy pisali
a podklad Gold Car to nie to samo co podklad GOLD(gold i silver to produkty oferowane przez hurtownie z lodzi 2W, w necie zobaczcie firma 2W)
Produkty Gold moim zdaniem sa przyzwoite za te cene, a produkty Gold Car sa bardzo przyzwoite w swojej cenie
taki przyklad bo akurat pracuje na CSV : podklad w komplecie place 31zl a dla porownania teraz kupilem podklad novol 4+1 HS za ktory zaplacilem 46zl
novol sie lepiej rozklada i nic pozatym a cena o 50%wyzsza .
btw . w lodzi serwis VW jedzie na lakierach RM ale reszta CSV |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-06-26, 16:43
|
0
|
|
|
|
Novol lepiej zalewa niz gold. Gold jest wydajnieszy wiec idzie go mniej niz Novola. Na sucho lepszy jest GOLD. Novol sie zapycha na 400 kr±zku. Gold jest miekki do szlifu....co obawiam sie ze pó¼niej moze cos wyjsc jak jest niedoschniety. |
_________________ Bart
|
|
|
|