Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
tofik 
Wysłany: 2014-04-18, 15:56   
0
UP DOWN

No-limit napisał/a:
GMC, PomyÂśl o wodzie,bo od kilku lat najlepiej dopracowane sÂą receptury na te wÂłaÂśnie systemy

ÂŚwiĂŞta prawda.

barkley3434
Wysłany: 2014-04-18, 16:30   
0
UP DOWN

I gdzie tÂą wodÂą bĂŞdÂą malowaĂŚ w garaÂżu bo 99 % klientĂłw to garaÂżowce a jeÂśli ktoÂś juÂż ma komore to i ma swojÂą szafĂŞ

No-limit
Wysłany: 2014-04-18, 17:00   
0
UP DOWN

PrzecieÂż GMC chce miszalnik do warsztatu dla siebie?

GMC
Wysłany: 2014-04-18, 17:30   
0
UP DOWN

Tak, dok³adnie do warsztatu ale wody nie chcê bo dobra woda wychodzi bardzo drogo a te ze œredniej pó³ki cenowej s¹ s³abe technologicznie lub maj¹ s³ab¹ kolorystykê a wiadomo jak jest z dobarwianiem wody.

KK 
Wysłany: 2014-04-18, 21:52   
0
UP DOWN

W Ostrowie Wlkp wodĂŞ mieli, nikt jej nie chciaÂł i siĂŞ podobno zepsuÂła.

Siekiera
Wysłany: 2014-04-18, 22:23   
0
UP DOWN

Bazy wodnej jest du¿o na rynku i to nie tylko w warsztatach, czêœÌ stoi w sklepach. Wszyscy maj¹ problem co z tym zrobiÌ bo najczêœciej ju¿ przeterminowana, z¿elowana, odparowana itp. Owszem s¹ warsztaty które ca³y czas pracuj¹ na wodzie ale du¿o jest takich które wziê³y j¹ jako dupochrona a robi¹ na konwencji.
NajwiĂŞkszy problem to umowy jakie ma podpisane wiele osĂłb. Jak byÂł szaÂł dyrektywowy to nikt siĂŞ nie zastanawiaÂł i czĂŞsto ludzie brali wodĂŞ za 1 zÂł i podpisywali umowy w ktĂłrych sÂą zapisy Âże jak siĂŞ nie wyrobi jakiÂś limitĂłw to trzeba zapÂłaciĂŚ za caÂły poczÂątkowy wsad. Co ciekawe koszt wsadu liczony jest w cenach aktualnych na dzieĂą rozliczenia :D

barkley3434
Wysłany: 2014-04-18, 22:32   
0
UP DOWN

KOLEDZY , FORUMOWICZE nawi¹zuj¹c do tematu ów zagadnienia proszê mi odpowiedzieÌ czy za 20 tyœ z³ netto czy brutto ju¿ nie ma znaczenia op³aca sie wzi¹Ì ten mieszalnik ?
1. PasowalnoœÌ znikoma
2. Trzeba kupiĂŚ szafĂŞ , colobox, jeb...adÂła i wagĂŞ jak ktoÂś nie ma
3. Konkurencja daje przedmioty z 2-go punktu w uÂżyczenie
4. za 20 tyœ mo¿na mieÌ np. r-m , Duponta , PPG , Glasurita itp czyli wy¿sz¹ pó³kê oraz bardzo dobr¹ pasowalnoœÌ
5. Konkurencja daje mieszalnik z pó³ki app w przedziale 8000-12000 tyœ z akrylami
6. Konkurencja nie sprzedaje 100ml bazy kowalskiemu z ulicy i nie jeÂździ po klientach
7. IdeÂą APP jest dotarcie do ostatniego ogniwa z ÂłaĂącucha czyli garazowca wiĂŞc na mieszalni owa szafa racji bytu nie ma

Siekiera
Wysłany: 2014-04-18, 23:24   
0
UP DOWN

Ja ju¿ to dawno pisa³em, na pierwszej stronie tego w¹tku a póŸniej na trzeciej :jupi:

Z twojej listy najwaÂżniejsze sÂą punkty 6 i 7 bo reszta to kwestia dyskusyjna i oferty jakÂą kto dostanie.
SposĂłb dziaÂłania przyjĂŞty przez APP jest jednoznaczny. Tam nie ma miejsca na poÂśrednika, oni chcÂą docieraĂŚ bezpoÂśrednio do lakierni i w tym celu majÂą zatrudnionych chyba ponad stu handlowcĂłw ktĂłrzy zbierajÂą zamĂłwienia od kogo popadnie. JadÂą do sklepĂłw a w drodze powrotnej odwiedzajÂą warsztaty ^^

JuÂż wiele sklepĂłw przejrzaÂło na oczy i goni ich zanim wejdÂą przez prĂłg ale niektĂłrzy jeszcze siĂŞ nie zorientowali... do czasu.
Nie wiem czy to przez to ale w³aœnie Rupes kopn¹³ ich w du.pê i zaczyna budowaÌ w³asn¹ sieÌ dystrybutorów w ca³ej Polsce a wczeœniej zrobi³a to Iwata :D

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-04-19, 16:32   
0
UP DOWN

Pany, a jak wyglÂąda Helios?

Dementor
Wysłany: 2014-04-20, 19:26   
0
UP DOWN

Helios wyglÂąda tak

To taki maÂły ÂświÂąteczny Âżarcik :cool:

Siekiera
Wysłany: 2014-04-21, 01:19   
0
UP DOWN

noo faktycznie, jakiÂś maÂły ten jego.... Âżarcik ;P

@trzeÂźwy inaczej, czytaÂłeÂś ten stary wÂątek, jeszcze o bazach wodnych ale coÂś moÂże ci rzuci ÂświatÂła a obecnie heliosa kupiÂła jakaÂś firma austriacka co jest producentem segregatorĂłw do dokumentĂłw :x: , zresztÂą to byÂło w twoim wÂątku o sÂąsiedzie dla niedÂźwiedzia.

http://lakierowanko.info/...ighlight=helios

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-04-22, 10:04   
0
UP DOWN

Dementor, czekaj czekaj! ZrewanÂżuje siĂŞ :cool:

Siekiera- czytaÂłem wÂątek i nawet znam opinie na temat Heliosa od mojego klienta i znajomej, ale moÂże ktoÂś na nim pracuje i zabierze szerzej gÂłos.

barkley3434
Wysłany: 2014-04-22, 21:33   
0
UP DOWN

hm... czy ktoœ sprawdza³ pasowalnoœÌ kolorów ze wzornika chromatycznego APP ?

heeler11
Wysłany: 2014-05-11, 11:56   
0
UP DOWN

miaÂłby ktoÂś do odsprzedania 2 1L zbiorniki + mieszadeÂłko czyste?

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-07-17, 14:48   
0
UP DOWN

Dzisiaj rozmawiaÂłem z klientem ktĂłry chce kupiĂŚ mieszalnik. Okazuje siĂŞ, Âże koleÂś dostaÂł ofertĂŞ z APP na kompletny mieszalnik z Xyralicami za 12k brutto bez targetĂłw. CzyÂżby w APP zmÂądrzeli?

barkley3434
Wysłany: 2014-07-17, 22:53   
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej napisał/a:
Dzisiaj rozmawiaÂłem z klientem ktĂłry chce kupiĂŚ mieszalnik. Okazuje siĂŞ, Âże koleÂś dostaÂł ofertĂŞ z APP na kompletny mieszalnik z Xyralicami za 12k brutto bez targetĂłw. CzyÂżby w APP zmÂądrzeli?

ale bez szafy, wagi i coloboxu oraz akryli

Dementor
Wysłany: 2014-07-17, 23:16   
0
UP DOWN

Bez ramy to rozumiem, moÂżna stare meble kuchenne zaadoptowaĂŚ na regaÂł dla systemu ale bez colorboxu??? :blee:

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-07-18, 00:33   
0
UP DOWN

barkley3434 napisał/a:
trzeÂźwy inaczej napisał/a:

ale bez szafy, wagi i coloboxu oraz akryli

To cena za zestaw gotowy do pracy. Nie wiem jak z ramÂą, ale facet na jakieÂś targety siĂŞ nie godzi wiĂŞc pewnie w dzierÂżawĂŞ dajÂą.

barkley3434
Wysłany: 2014-07-18, 07:34   
0
UP DOWN

mi te¿ proponowali za 12 ko³a bez wagi i szafy ale colorbox muszê sobie dokupiÌ albo dostanê za 1 z³ za przerób . Mój regionalny nawet kupi³ u¿ywane szafy by tylko komuœ wcisn¹Ì taniej mieszalnik bo maj¹ ciœnienie z góry . Z tego co wiem ka¿dy w tym roku musi wstawiÌ minimum 4 sztuki wiêc chwytaj¹ sie wszystkiego. Ma³o tego konkurencja im sie obudzi³a i wstawiaj¹ za o wiele mniejsz¹ kaskê bez przerobu .

Dementor
Wysłany: 2014-07-18, 14:36   
0
UP DOWN

A jak siĂŞ weÂźmie app na przerĂłb i nie robi wystarczajÂących obrotĂłw to co robiÂą, kary?

lakierok 
Wysłany: 2014-07-18, 23:12   
0
UP DOWN

Dementor napisał/a:
A jak siĂŞ weÂźmie app na przerĂłb i nie robi wystarczajÂących obrotĂłw to co robiÂą, kary?

powinieneÂś siĂŞ dogadaĂŚ i przedÂłuÂżyĂŚ termin umowy, o karach nie sÂłyszaÂłem .

Dementor
Wysłany: 2014-07-18, 23:15   
0
UP DOWN

Ja nie mam i nie zamierzam mieĂŚ mieszalnika APP. ZapytaÂłem tylko z ciekawoÂści, bo muszÂą byĂŚ jakieÂś zapisy w umowie na wypadek nie wyrabiania limitĂłw.

barkley3434
Wysłany: 2014-07-18, 23:18   
0
UP DOWN

hm... to wszystko zaleÂży od przedstawiciela handlowego jakie ma podejscie do klienta i jak planĂłw nie bĂŞdziesz wyrabiaÂł to bedzie miaÂł cie w garsci i bĂŞdziesz taĂączyÂł jak ci zagra ale ogĂłlnie o karach nie sÂłyszaÂłem zawsze chcÂą sie dogadaĂŚ .

[ Dodano: 2014-08-12, 21:20 ]
kur...a, kur...a, kur...a mia³em mieÌ dziœ spokojny ranek , dzieù a tu firma na trzy litery doprowadzi³a mnie do k...wicy . Zaczê³o sie od tego ¿e wszed³em na ich sklep online warsztat24.pl dzia³aj¹cy od paru dni. I co tam ujrza³em - ¿e zwyk³y Kowalski z ulicy mo¿e tam kupiÌ towar w tej samej cenie co ja kupuje do dalszej odsprzeda¿y. Ma³o tego ja muszê kupiÌ za parê ³adnych setek i mroziÌ kasê by dostaÌ dobr¹ cenê a tu ziomek z gara¿u klika i ma towar . Ma³o tego mój regionalny APP-c próbowa³ mnie nastraszyÌ ze jeœli zrezygnujê ze wspó³pracy z nimi to mi bêdzie je¿dzi³ po klientach i to ja bêdê w plecy . Do tego powiedzia³ mi ze jak jeszcze podniosê mu ciœnienie to bêdzie zbiera³ klapki po klientach to wówczas ju¿ mieszalnie bêdê móg³ zamkn¹Ì . K...wa ma³o tego ¿e Inter Cars jeŸdzi i sprzedaje ich towary to jeszcze teraz wyskoczyli z tym sklepem . Czas przemyœleÌ sytuacjê oraz strategiê na przysz³oœÌ . Mo¿e czas zainwestowaÌ w Miœka bo strza³em w 10 okaza³o siê postawienie na pó³kach mipy która konfekcjonuje dla APP swoje produkty.

[ Dodano: 2014-08-12, 21:26 ]
kur...a, kur...a, kur...a mia³em mieÌ dziœ spokojny ranek , dzieù a tu firma na trzy litery doprowadzi³a mnie do k...wicy . Zaczê³o sie od tego ¿e wszed³em na ich sklep online warsztat24.pl dzia³aj¹cy od paru dni. I co tam ujrza³em - ¿e zwyk³y Kowalski z ulicy mo¿e tam kupiÌ towar w tej samej cenie co ja kupuje do dalszej odsprzeda¿y. Ma³o tego ja muszê kupiÌ za parê ³adnych setek i mroziÌ kasê by dostaÌ dobr¹ cenê a tu ziomek z gara¿u klika i ma towar . Ma³o tego mój regionalny APP-c próbowa³ mnie nastraszyÌ ze jeœli zrezygnujê ze wspó³pracy z nimi to mi bêdzie je¿dzi³ po klientach i to ja bêdê w plecy . Do tego powiedzia³ mi ze jak jeszcze podniosê mu ciœnienie to bêdzie zbiera³ klapki po klientach to wówczas ju¿ mieszalnie bêdê móg³ zamkn¹Ì . K...wa ma³o tego ¿e Inter Cars jeŸdzi i sprzedaje ich towary to jeszcze teraz wyskoczyli z tym sklepem . Czas przemyœleÌ sytuacjê oraz strategiê na przysz³oœÌ . Mo¿e czas zainwestowaÌ w Miœka bo strza³em w 10 okaza³o siê postawienie na pó³kach mipy która konfekcjonuje dla APP swoje produkty.

[ Dodano: 2014-08-12, 22:24 ]

Siekiera
Wysłany: 2014-10-04, 09:22   
0
UP DOWN

Tak sobie pomyÂślaÂłem, Âże bĂŞdĂŞ dobrym wujkiem i wspaniaÂłomyÂślnie pomogĂŞ APP sprzedaĂŚ trochĂŞ towaru do lakierni. A co, niech panowie managerowie wezmÂą wiĂŞksze premie na ÂświĂŞto zmarÂłych :spoko:

Oto patent jakim moÂżna coÂś tanio zakupiĂŚ w ich sklepie internetowym. SprzedaÂł mi to jeden z lakiernikĂłw co kupuje moÂże z 500 zÂł na miesiÂąc wiĂŞc musi szukaĂŚ oszczĂŞdnoÂści bo przerobami nie nadrobi ^^

RadĂŞ tĂŞ daÂłem koledze w jego ogÂłoszeniu wiĂŞc przeklejam tutaj na ogĂłlny. Sposobem "na bazĂŞ" moÂżna nawet zamĂłwiĂŚ karton folii bez kosztĂłw transportu :D

Siekiera napisał/a:
MARKOPOLOVW napisał/a:
Jak w temacie, sprzedam 1 baĂąkĂŞ 5 l + 2,5 l utw klaru APP Spezial S. Cena 270 zÂł za komplet.
Pozdrawiam

Sorry, jesteÂś droÂższy od samego APP :/

Jak siĂŞ zamĂłwi u nich bezpoÂśrednio to wychodzi niecaÂłe 250 brutto w komplecie, idÂą juÂż po bandzie z cenami, chyba im siĂŞ cienko robi z funduszami. A jak chcesz nie pÂłaciĂŚ za przesyÂłkĂŞ to jest patent: zamawiasz dodatkowo 0,5 l jakiejÂś srebrnej chodliwej bazy VW ktĂłra pĂłjdzie ci na auto albo na podrzutkĂŞ. Bez tej bazy kasujÂą za przesyÂłkĂŞ bo chyba minimum logistyczne 300 zÂł ;)

GMC
Wysłany: 2014-10-05, 01:13   
0
UP DOWN

Siekiera napisał/a:
Oto patent jakim moÂżna coÂś tanio zakupiĂŚ w ich sklepie internetowym

W sklepie internetowym majÂą droÂżej, jak chcesz takÂą niskÂą cenĂŞ tego klaru (niecaÂłe 200 zÂł netto) to musisz przez przedstawiciela zaÂłatwiaĂŚ, ale faktycznie da siĂŞ :D
Ech wspó³czujê tym sklepom co maj¹ ten lakier na pó³ce po ponad 70 z³ bo to ponad 40% dro¿ej :x:

Siekiera
Wysłany: 2014-10-06, 09:24   
0
UP DOWN

Powiem wprost i kto chce niech siĂŞ obraÂża. To najprawdziwsza prawda!
Ludzie oni was wykorzystuj¹, waszym kosztem buduj¹ rozpoznawalnoœÌ marki a póŸniej ich handlowcy je¿d¿¹ po najmniejszych gara¿ach i oferuj¹ takie same ceny jak do sklepu.
Jest wiele innych firm na rynku i nie ma produktĂłw niezastÂąpionych, goĂącie APP. Ja juÂż pogoniÂłem, nie bÂądÂźcie frajerami :D

Dementor
Wysłany: 2014-10-20, 23:01   
0
UP DOWN

Siekiera napisał/a:
Ludzie oni was wykorzystuj¹, waszym kosztem buduj¹ rozpoznawalnoœÌ marki a póŸniej ich handlowcy je¿d¿¹ po najmniejszych gara¿ach i oferuj¹ takie same ceny jak do sklepu..... nie b¹dŸcie frajerami :D

Mo¿esz sobie pogratulowaÌ, dzisiaj podziêkowa³em za wspó³pracê apapkowi :D

Siekiera
Wysłany: 2014-10-21, 00:05   
0
UP DOWN

Gratulacje nale¿¹ siê Tobie :spoko:

A niezdecydowanym polecam ten oto film. JeÂżeli po obejrzeniu nie wywalicie APP ze swojego sklepu to powiem za jednym z ministrĂłw Âże "na szacunek zasÂługujÂą biznesmeni a nie frajerzy" ^^

Dementor
Wysłany: 2014-10-21, 00:32   
0
UP DOWN

Siekiera napisał/a:
Gratulacje nale¿¹ siê Tobie :spoko:

Od d³u¿szego czasu nosi³em siê z tym zamiarem ale apapek bra³ mnie na litoœÌ i dwa produkty jeszcze ci¹gle zamawia³em. Od dzisiaj koniec ;P

Ten filmik to ze sklepem APP ? Faktycznie robili z nas frajerĂłw :roll:

barkley3434
Wysłany: 2014-10-21, 07:03   
0
UP DOWN

"Siekiera" a zobacz co pisa³em wy¿ej , jak tylko siê ów sklep otworzy³ . Dodam wiêcej , App chce w ten sposób pomin¹Ì handlowców a zarazem wywrzeÌ na nich presjê by teraz nawet zagl¹dali do ka¿dej dziury zabitej dechami - musz¹ by teraz wykonaÌ plan. App nawet wysy³a meile by zakupywaÌ towar przez warsztat24.pl a ich reklama ze taniej ni¿ na allegro mnie rozbawi³a . Mo¿e nied³ugo pos³u¿¹ siê spotem reklamowym MediaMarktu -"nie dla idiotów." Na pocz¹tku jak otwiera³em mieszalnie jakieœ 8lat do ty³u to na pó³kach mia³em 50% app . Dziœ nawet nie przekracza 1% za ich chor¹ politykê . Biore tylko szpachle Ultre, b100 i czasem puszki do nabijania.

Siekiera
Wysłany: 2014-10-21, 09:16   
0
UP DOWN

Ca³kiem mo¿liwe ¿e maj¹ plan taki aby maksymalnie jeszcze wykorzystaÌ swoich handlowców i przez to œrubuj¹ im plany a póŸniej pozwalniaj¹ ich bo taka liczba handlowców i samochodów to potê¿ny koszt a oni chc¹ mieÌ taniej ni¿ na allegro ^^
Ale niestety to uderza w ca³¹ bran¿ê wiêc póki jeszcze nie osi¹gnêli takiego stanu aby ca³kowicie przejœÌ na sklep internetowy to trzeba wszystkim znajomym mówiÌ aby im nie pomagali.
Ludzie nie zamawiajcie nic z APP a handlowcĂłw odsyÂłajcie do tego tematu niech teÂż przejrzÂą na oczy i zacznÂą rozglÂądaĂŚ siĂŞ za pracÂą w normalnych firmach.

barkley3434
Wysłany: 2014-10-21, 16:45   
0
UP DOWN

jak myœlicie po co rozsy³aj¹ ów meile do klientów z bazy by pomin¹Ì handlowców. Wiêcej wówczas zostaje w kieszeni a handlowiec by zrobiÌ plan musi sie sprê¿yÌ . Jak nie zrobi to nie ma premi i z ponownie kasa zostaje w kieszeni App. Sami chc¹ doprowadziÌ handlowców do ruiny i ju¿ nie wspomnê o nas mieszalniach. Powtórzê enty raz ¿e produkty App zast¹pi³em Mip¹ a klienci nie widz¹ ró¿nicy bo to jest to samo .

glover
Wysłany: 2014-10-21, 18:01   
0
UP DOWN

APP - Armia Parszywych PasoÂżytĂłw ;P

GMC
Wysłany: 2014-10-21, 22:01   
0
UP DOWN

Panowie, ³¹czê siê z wami w bólu :cool:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu