Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
YAMAHER
Wysłany: 2013-12-24, 17:47   
0
UP DOWN

Hahah chyba red i white :-D :-D. No i trafiles ze nie mĂŞskie bo klientem jest babka :-)

kosior
Wysłany: 2014-05-14, 08:58   
0
UP DOWN

mam pytanie do znawcĂłw lakierki mdf
mam stó³ drewniany lakierowany bezbarwnym poradzcie co zastosowaÌ zeby zrobiÌ z niego bia³y po³ysk , to bedzie moja pierwsza robota z drewnem wiec kazda rada sie przyda

YAMAHER
Wysłany: 2014-05-14, 19:47   
0
UP DOWN

Kosiorek musisz zmatowic go odpowiednio. Dac najlepiej izolator do drewna ( mdf) na to dac pokÂład samochodowy twardy jakis np RANALA albo najlepiej do drewna dedykowany, no oczywiscie szlif i poliuretan jakis dobry :)
Ale nic nie dorĂłwna lakierownaiu UV :)

Przemek 
Wysłany: 2014-05-15, 06:26   
0
UP DOWN
Przemek

To znaczy jak ? Sieciuje tylko przy lampie UV ?

kosior
Wysłany: 2014-05-15, 08:49   
0
UP DOWN

JakbyÂś jeszcze podaÂł nazwy izolatora i podkÂładu do drewna to byÂło by przepiĂŞknie :roll:

YAMAHER
Wysłany: 2014-05-15, 12:43   
0
UP DOWN

Kosior --> ja to mialem z AkzoNobla :) wiec firmy od sikkensa dyny i lesonalla :) Musi sie to nazywac izolator do drewna egzotycznego i mdfu
A jak nie masz tego to po prostu wylej duzo podkÂładu poznije szlif zrobisz i znow podkÂład :) troche wiecej roboty ale bez tez da rade.

Przemek --> Sa specjalne lakiery do utwardzania UV. Moim zdaniem najtwardsze lakiery na mdf :)

jacek4
Wysłany: 2014-06-28, 04:06   
0
UP DOWN

YAMAHER napisał/a:
Kosiorek musisz zmatowic go odpowiednio. Dac najlepiej izolator do drewna ( mdf) na to dac pokÂład samochodowy twardy jakis np RANALA albo najlepiej do drewna dedykowany, no oczywiscie szlif i poliuretan jakis dobry :)
Ale nic nie dorĂłwna lakierownaiu UV :)

WedÂług mnie to zaleÂży jaki jest ten lakier bezbarwny, i w jakim stanie.
ZmatowiĂŚ - co przez to rozumiemy ?
Skoro ma dawaĂŚ izolant do drewna to znaczy siĂŞ nie ma zmatowiĂŚ tylko zedrzeĂŚ powÂłokĂŞ do goÂłego drewna.
Izolant ? Raczej w fachowym nazewnictwie bardziej siĂŞ operuje symbolami i nazwÂą producenta.
Samochodowy ? - Do drewna ? albo taki, albo taki ?

Je¿eli bezbarwny jest nie zniszczony, nie ma ubytków to bym tylko wymatowa³ i po³o¿y³ kolor, ewentualnie na wierzch bezbarwny - po³ysk, mat lub pó³ mat.

Ja kupuj¹c materia³y to mam wyraŸne rozró¿nienie : Ka¿dy z tego typu produktów to nazywa siê izolant a nie izolator. S¹ do drewna (czyli te¿ do forniru) a inne do MDF-u.
I czêsto nie s¹ potrzebne, tylko handlowcy jak wpadn¹ na prezentacje to przedstawiaj¹ dziwne technologiê i iloœci produktów które trzeba u¿ywaÌ. (oni na tym zarabiaj¹) a efekty i jakoœÌ s¹ takie same. I uprzedzaj¹c pytanie... Tak, po d³ugim czasie te¿ s¹ takiej samej jakoœci. Po takich wizytach robiliœmy sobie podczas prezentacji próbki w ich technologii z izolantami, i nasze, naszymi sposobami, i czasem przy jakiœ porz¹dkach zagl¹daliœmy do kartonów z przed ileœ tam czasu i nie ma ró¿nicy, a czasem przy pukniêciu, zarysowaniu by³ + na nasze.
Tak robiÂłem i bĂŞdĂŞ robiÂł.

YAMAHER
Wysłany: 2014-06-28, 15:25   
0
UP DOWN

To sobie kur rĂłb.
Izolant izolator jeden pies. Co mam mu podaĂŚ dokÂładnÂą firmĂŞ kaÂżdego produktu ? Kolega nie znajdzie i stwierdzi moze ze sie juz nie da pomalowaĂŚ tym co mu proponujÂą w mieszalni... ZastanĂłw sie.
mozna tez uÂżyĂŚ bazy samochodowej i bezb samochodowego i co mam mu powiedzieĂŚ bierz duponta albo sikkensa ?

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Fotorelacje

Odpowiedz do tematu