Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
therl
Wysłany: 2008-06-25, 18:35   jakie farby do trenowania
0
UP DOWN

witam

Jakie farby do trenowania uÂżywacie na kartkĂŞ i gdzie kupiĂŚ>

>pozdrawiam

acidhouse
Wysłany: 2008-06-25, 23:17   
0
UP DOWN
Kustom Kulture

Witam

Mo¿esz u¿ywaÌ tuszy kreœlarskich jeœli tylko masz ochotê trenowaÌ na kartkach, oczywiœcie musisz posiadaÌ pozosta³¹ czeœÌ, czyli sprawny kompesorek z dobranym ciœnieniem i sprzêt do malowania, szczerze jeœli chcesz mo¿esz malowaÌ wszystkim, jednak¿e strata czasu okazuj¹ sie wyroby z Chin dostêpne na allegro. 1 taki aerograf na cale ¿ycie wystarczy i nigdy wiêcej, trochê wiedzy dlatego proponujê poszperaÌ na forum - rozwieje to du¿o w¹tpliwoœci.

therl
Wysłany: 2008-06-29, 00:46   
0
UP DOWN

No wÂłaÂśnie.. tak jak powiedziaÂłeÂś "duÂżo wÂątpliwoÂści", i to aÂż za duÂżo. JeÂżeli chodzi o aerograf to myÂślĂŞ nad iwata HP-B, a co do kompresorĂłw to nie mam Âżadnego pojĂŞcia, i tu wÂłaÂśnie jest pytanie.. Czy wystarczy zwykÂły kompresor MA-2000+ czyli tak jak na tej aukcji. proszĂŞ o pomoc i propozycjĂŞ gdyÂż nie mam pojĂŞcia nic o tym temacie

Bodzio 
Wysłany: 2008-06-29, 15:30   
0
UP DOWN
--B_C_G--

Szczerze to wolaÂłbym kupiĂŚ taki kompresor za 250zÂł 25l, do tego odwadniacz itp, na pewno lepsze niÂż takie maÂłe g...

aleksyb 
Wysłany: 2008-06-29, 15:52   
0
UP DOWN
Straszna maruda

Witam
wracajac do temau szanownego forumowicza. Beda sie nadawac farby akrylowe ze sklepu plastycznego?? (odpowiednio rozrobione z woda), napewno bedzie duze ryzyko zastygniecia w iglicy. Ale wiem ze jest jakas substancja co spowalnia wysychanie czy jakos tak.
Pozdrawiam
Aleksy Bujara

therl
Wysłany: 2008-06-29, 17:01   
0
UP DOWN

tak jak napisaÂł aleksyb.. co z tymi farbami akrylowymi ? jest jakiÂś sposĂłb ?

>pozdrawiam

acidhouse
Wysłany: 2008-06-29, 18:47   
0
UP DOWN
Kustom Kulture

SposĂłb jest nastĂŞpujÂący :arrow: uwaga recepta :arrow: znajdujesz dobry sklep dla plastykĂłw :arrow: wchodzisz :arrow: pytasz o farby akrylowe (w pÂłynie) :arrow: pytasz o reduktor spowalniajÂący zasychanie :arrow: kupujesz lub nie :arrow: idziesz do marketu lub na stacje benzynowÂą :arrow: kupujesz wodĂŞ destylowanÂą (nie pijesz i nie robisz komuÂś z niej herbaty, nie uÂżywasz takÂże takiej z kranu) :arrow: rozcieĂączasz akryl i dodajesz reduktora :arrow: malujesz (lub nie).

dawid
Wysłany: 2008-06-29, 19:16   
0
UP DOWN

nie musi byc akryl w plynie wystarczy w tubie dobrej firmy ( liqiteq Windsor& newton) nie musi byc reduktora styknie destylowana jesli bedzie rzadziutka nic nie zastygnie

aleksyb 
Wysłany: 2008-06-29, 19:17   
0
UP DOWN
Straszna maruda

Witam
wielkie dzieki acidhouse. Prosto i zrozumiale.

Pozdrowienia
Aleksy Bujara

therl
Wysłany: 2008-06-30, 04:45   
0
UP DOWN

dosÂłownie, dziĂŞkuje, bardzo pomogliÂście. Oby wiĂŞcej takich ludzi na forum

>Pozdrawiam

artkol 
Wysłany: 2008-11-13, 23:10   
0
UP DOWN

Witam, mam pewien problem, kupiÂłem juÂż wreszcie upragnionÂą iwate hp-ch :D
i mam problem... jakie farby na poczÂątek, Âżeby nabraĂŚ wprawy wiem ze akrylowe Windsor& newton ale jakie konkretnie? mogÂą byĂŚ te? : http://www.maluje.pl/c/pl...ong/120+ml.html
Bo kupiÂłem sobie na szybko jakieÂś tanie akrylowe w tubce ale tylko aerograf mi zapchaÂły i za bardzo nie chciaÂły siĂŞ pomieszaĂŚ z wodÂą destylowanÂą :/
ProszĂŞ o pomoc!

acidhouse
Wysłany: 2008-11-14, 08:00   
0
UP DOWN
Kustom Kulture

od biedy mo¿na je przekszta³ciÌ na coœ w rodzaju p³ynu w tym celu polecam rozetrzeÌ wybran¹ czêœÌ farby z wod¹ destylowan¹ w objêtoœci 1:3 mo¿e nawet do 5 lub 10 nie wiem jak gêste s¹ te farby, a nastêpnie utart¹ papkê (¿el b¹dŸ co to tam wysz³o) spróbowaÌ jeszcze przetrzeÌ przez sitko lakiernicze do farb wodnych - 190 mikronów to co sp³ynie byÌ mo¿e w jakimœ stopniu bêdzie siê nadawa³o do malowania aerografem-to 1 pomys³ od biedy który bym wypróbowa³ - ewentualne straty - brudne rêce, zu¿yte materia³y - zysk - bezcenne doœwiadczenie

artkol 
Wysłany: 2008-11-14, 13:31   
0
UP DOWN

Chyba kupie sobie porzÂądne farby... bo z tymi moimi to raczej nie da siĂŞ malowaĂŚ aerografem :/ ... a co sÂądzicie o tych farbach : http://www.maluje.pl/c/pl...ong/120+ml.html
bĂŞdÂą siĂŞ nadawaÂły do aerografu????

acidhouse
Wysłany: 2008-11-14, 15:48   
0
UP DOWN
Kustom Kulture

I don't thin so - sposĂłb uÂżytkowania piĂŞtro wyÂżej

dawid
Wysłany: 2008-11-14, 20:10   
0
UP DOWN

sa ok ale jak acid pisze trzeba je nocno podlewac co da efekt bardzo transparetnych farb co spowoduje powolniejsze budowanie koloru co akurat np mi odpowiada a co co co:) ale Windsor zrobil cos bardziej na areo sprobuj np to http://www.maluje.pl/c/pl...long/50+ml.html drozej ale to jest koncentrat co daje leprze krycie i konsystecja bardziej sie nadaje nie probowalem ale rozmawialem z typkami co niezle sobie sobie tym radza, ale co wybierzesz twoja broszka

Pozdrawiam

artkol 
Wysłany: 2008-11-14, 22:23   
0
UP DOWN

Ok. dziĂŞki za pomoc, prĂłbowaÂłem z tym sitkiem ale raczej to co przeleciaÂło nie nadawaÂło siĂŞ do malowania... a szkoda bo aerograf leÂży i siĂŞ marnuje :nie:
kupie jednak porzÂądne farby i zobaczĂŞ co z tego wyjdzie...

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Forum Airbrush

Odpowiedz do tematu