Wys³any: 2014-06-16, 20:59 Usuniêcie klair'u z felg aluminiowych
0
Koledzy mam taki problem poniewa¿ na felgi które by³y juz polakierowanie fabrycznie na³ozy³em lakier bezbarwny.
Po niespe³na 2 tygodniach lakier zacz±³ odchodziæ p³atami i teraz moje pytanie.
Czy jest mo¿liwo¶æ usuniêcia samego klair'u który na³o¿y³em bez uszkodzenia lakieru na feldze?
professional > festool p240 > p320 > p400 > p600 > potem pasta autosol i jest lustro
wersja GARAGE wioska ¶piewa tanczy unlimited > oklejasz to co psiknale¶ klarem ( psikaæ klarem polerowane s³aby pomys³ heheh)
oklejasz oczywi¶cie dookola wszystko oprócz tego co ma znikn±æ
kupijesz ¿ó³ty korek PAINT REMOVER natryskowy nie na pêdzel i zlezie w 5 minut
poprawiasz pêdzelkiem wod± tam gdzie nie zeszlo samo myjesz szybko zanim przesi±knie tasme i farbê czarn± pod spodem
wszystko gotowe
polerowane zabezpieczaj woskiem samochodowym (wersja wioska) lub preparatem RIM WAX (wersja professional) dla polerownych nie lakierowanych felg
A to milo mi Jak bede na mieszalni to zapytam co to dokladnie jest ale mowili ze sama ¿ywica transparentna i ze sie trzyma golego metalu dobrze nie probowalem osobiscie.
U mnie w becie sa fele pomalowane klarem i nic nie schodiz
U mnie w becie sa fele pomalowane klarem i nic nie schodiz
te¿ je¿dzê ¶mig³ami
nie schodzi bo fabrycznie s± lekko matowane lub frezowane a nie polerowane to lekka ró¿nica
a zlezie tak jak z seryjnych audi po czasie nie ma opcji ze nie
klar puszcza wodê i powietrze
a aluminium utlenia siê tak jak rdzewieje stal go³a wyana tylko klarem
tak¿e czasu im daj a padn± jak ka¿de inne
rzywic± serio sprawdzê bo czêsto robiê poler i prosz± o lakierowanie
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum