Autor |
Wiadomość |
 |
SamSobieSzefem
|
Wysłany: 2014-06-17, 21:37 Szybkie malowanie felg zamiast szlifowania bez podkladu
|
0
|
|
|

|
nie chcialem tego pisaÌ ale dziœ po 3 latach wpad³ klient naczep¹ z tak w³aœnie wykonanymi 12 sztukami kó³ a efekt nadal super rdzy zero > co na tirze rzadkoœci¹ > do tego nic siê nie ³uszczy nic nie schodzi nic nie pêka
a wiĂŞc
uÂłatwiamy sobie tak
piaskujê felgi na cisnieniu powiedzy okolo 10 barow na dzyszy 8mm, prêdkoœÌ œcierniwa okolo 850 Km/h
najczesciej TIR wiec nie muszĂŞ mĂłwiĂŚ jakie to robi dziury a bo rdzĂŞ wybiĂŚ musi
najczĂŞÂściej mam do robienia trudne felgi ktĂłre bez piaskowania nie majÂą prawa byĂŚ malowane
po piasku wielkie dziury > lejĂŞ epoksyd 1 przyczepnoÂściowa
po wylaniu lekko lepka lej¹ na to 2 warstwê ju¿ pe³n¹ doœÌ gêstego epeka dysza 1,8 ciœnienie okolo 3 3,5 bara
potemm lecê na lepkie rzadszym epekiem 3 warstwê epoksydu te¿ du¿e ciœnienie doœÌ gêste
4 watstwa juÂż mocno rozcieĂączona lejĂŞ i widzĂŞ Âże wrzerĂłw juÂż nie ma a i 100 120 Um juÂż epoksydu na pewno wylaÂłem czyli zabezpieczone sÂą
nastĂŞpnie okolo 15 minut okolo 20 C biorĂŞ POLIURETAN
NIE AKRYL NIE BAZĂ !!!! GRYZIE SIĂ sprawdzone
poliuretan na lekko przeschniĂŞte lejĂŞ bardzo rzadki 2 3 warstwy i zostawiam na okolo godzinĂŞ
po tym zabiegu felga wylana jest juÂż na morkĂŞ nie ma wrzerĂłw powierzchnia wyglÂąda jakby byÂła przygotowana pod malowanie po akrylu i 800 na mokro
po odczekaniu powiedzmy do przeschniĂŞcia warstwy ostatniej leci baza zwykle na czarny poliuretan > fajny efekt srebrnego metaliku wzmocniony czarnym tÂłem jak w chromowaniu natryskowym > i od razy klar
podpowiemm Âże poliuretan jest jednÂą z tanszych farb zwykle 4/1 ktĂłra ma wiÂązania podobne jak epoksyd i jego siatka maÂło przepuszcza powietrze i wilgoĂŚ wiĂŞc jego stosowanie jest jak najbardziej polecane
jak uwaÂżacie co Âźle co moÂżna poprawiĂŚ ? |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-06-17, 22:17
|
0
|
|
|

|
OsobiÂście nawet nie wiem co napisaÂłeÂś. |
|
 |
teac27
|
Wysłany: 2014-07-20, 19:16
|
0
|
|
|
|
wypeÂłniasz ubytki epoksydem lejac go az ... juz sam nie wiem ile warstw ... to nie jest normalne moim zdaniem ... po drugie zawsze mozesz dac epoksyd potem robic podkÂładem mokro w mokro chyba taniej wyjdzie i od razu malowaĂŚ akrylem a na pewno sie nie pogryzie
i epoksyd nie powinien reagowac negatywnie z baza tak samo z akrylem .. |
|