Autor |
Wiadomość |
 |
fachowiec001
|
Wysłany: 2014-07-01, 08:27 System mieszalnikowy ktory sprwdzi sie w mojej sytuacji
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich, doradzcie ktory system mieszalnikowy (chodzi o konwencje) spelni moje oczekiwania a mianowicie:
1. Cenowo zeby bylo podobnie jak np DYNA
2. Pasowalnosc kolorow w kolorboxach z tym co wyjdzie w kubku (rozumiem ze w tej cenie pasowalnosci jak np w standoxie nie bedzie ale zeby byla przynajmniej lepsza pasowalnosc jak np w DYNIE)
3. Zalezy mi zeby baza byla dosc gesta
4. W miare dobre krycie
5. Program zeby byl dosc przejrzysty
Duzo lakieruje wiec towar bedzei szedl glownie na moje auta ale bede mial kilku stalych klijentow. Duzo jest teraz tego na rynku chce wejsc w cos w przystepnej cenie i zeby jakosc byla rowniez przystepna. |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-07-01, 08:41
|
0
|
|
|

|
RĂłwnie dobrze moÂżesz napisaĂŚ post, Âże chcesz kupiĂŚ kieÂłbasĂŞ od chÂłopa w cenie zwyczajnej w Tesco.
Dyna nie jest zÂłym rozwiÂązaniem, ale lepszym jest DeBeer lub APP. |
_________________ ÂŻycie jest zbyt krĂłtkie Âżeby jeÂździĂŚ Dieslem... |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2014-07-01, 12:55
|
0
|
|
|

|
A jak z jakosciÂą MAX-MAYER? czy jakos tak koles mi to wciskaÂł w ldz ;D |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-07-01, 18:38
|
0
|
|
|

|
YAMAHER napisał/a: | A jak z jakosciÂą MAX-MAYER? czy jakos tak koles mi to wciskaÂł w ldz ;D |
System jest ok. PasowalnoœÌ doœÌ dobra, receptury dopracowane precyzyjnie, na krycie jak na razie nikt nie marudzi. Mogê Ci sprzedaÌ mojego MM. Chcê go wymieniÌ na lepszy system. |
|
|
|
 |
fachowiec001
|
Wysłany: 2014-07-01, 19:06
|
0
|
|
|
|
Jak cenowo za litr bazy deeber ,app i max mayer?
Jezeli mielibysmy porownac te trzy systemy mieszalnikowe ktory wypada najlepiej i czym sie roznia? |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2014-07-01, 19:07
|
0
|
|
|

|
Na lepszy czyli :-D jaki ?
nie no ja do norki nie potrzebuje |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-07-02, 10:38
|
0
|
|
|

|
Taki ktĂłry jeszcze lepiej zgra siĂŞ z DeBeerem i R-M i ograniczy jeszcze bardziej potrzebĂŞ korygowania. |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2014-07-02, 19:52
|
0
|
|
|

|
Cenowo to teraz do 110 netto w zakupie na sklep za bazĂŞ bez perÂły to:
Debeer
Helios
General
Max Mayer
Spectral
Mipa
APP
No i grupa jeszcze taĂąszych ale odstajÂących mocno od tych wyÂżej:
Haya
Profix
Dyna
Capci
Ivat
Roberlo |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-07-02, 20:39
|
0
|
|
|

|
TrochĂŞ bym tÂą listĂŞ zmodyfikowaÂł. Nowy Profix i Dyna to przyzwoite systemy, kolorystycznie na poziomie Mipy.
Natomiast, Âżaden z tych systemĂłw nie nadaje siĂŞ jako samodzielny system na warsztat. Jedyny system na warsztat to R-M, przez wzglÂąd na bogatÂą kolorystykĂŞ i dopracowane receptury. Jak nie umiesz korygowaĂŚ, to poza GeneraÂłem i Max Mayerem pozostaÂłe systemy moÂżesz sobie darowaĂŚ. |
|
|
|
 |
barkley3434
|
Wysłany: 2014-07-03, 22:33
|
0
|
|
|
|
TrzeÂźwy ma racjĂŞ Dyna i nowy Profix to przyzwoite systemy. Ja od Dyny zaczynaÂłem , teraz bym jej na inny taĂąszy system nie zamieniÂł gdyÂż po tylu latach w ciemno jÂą koryguje. Co do R-M to nie znam lepszego systemu na rynku tylko trzeba mieĂŚ color master 1,2,3 teraz weszÂła 4-ka i nawet ie trzeba umieĂŚ korygowaĂŚ bo z takiej iloÂści fiszek zawsze coÂś siĂŞ wybierze . Ja do Dyny i R-M doÂłoÂżyÂłem SH i juÂż nic wiĂŞcej ie potrzebuje . |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2014-07-04, 23:09
|
0
|
|
|

|
Ja tymczasowo odpuÂściÂłem zakup mieszalnika na warsztat bo wyskoczyÂły mi niespodziewane problemy z wydatkami ale na mojej krĂłtkiej liÂście zostaÂły General i Debeer. APP odpuÂściÂłem bo ten nowy kolorbox mnie nie przekonuje. Debeera wczeÂśniej sprawdzaÂłem a Generala ostatnio i powiem Âże mi siĂŞ podoba. Te kolory ktĂłre mi sie trafiÂły kryÂły Âładnie w ukÂładzie kontakt-wylana-wypyÂłka, brane z mieszalni i kolorek siadÂł spoko. ZastanawiaÂłem siĂŞ jeszcze nad Autocolorem ktĂłrego nie ma na powyÂższej liÂście ale to juÂż trochĂŞ wyÂższa cena choĂŚ i tak niÂższa niÂż Spies Hecker |
|
|
|
 |
maykel
|
Wysłany: 2014-07-06, 14:46
|
0
|
|
|
|
fachowiec001 napisał/a: | Jak cenowo za litr bazy deeber ,app i max mayer?
Jezeli mielibysmy porownac te trzy systemy mieszalnikowe ktory wypada najlepiej i czym sie roznia? |
ZÂłotego systemu nie znajdziesz , a szkoda bo kaÂżdy by chciaÂł ja teÂż , jeÂżeli na warsztat to ja polecam Autocolor , no ale jak tu koledzy piszÂą R_M przoduje ale nie jest "zÂłoty" a taĂąszy to debber lub app lub Mipa - mipa ma zarÂąbiste dodatki w dobrych cenach , W mipie moÂżesz reklamowaĂŚ kolor i za to zwracajÂą, nie wiem jak w innych firmach , |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2014-07-09, 01:24
|
0
|
|
|

|
barkley3434 napisał/a: | TrzeÂźwy ma racjĂŞ ... i nowy Profix to przyzwoite systemy |
Krycie poprawione tylko trochĂŞ w stosunku do starego a kolorystykĂŞ chyba chcieli poprawiĂŚ ale coÂś sÂłabo poszÂło a przynajmniej to co ja widziaÂłem to dupy nie rwaÂło. Jakby byÂło tak dobrze to swoje stare systemy na rynku szybko by zamienili i nikt by nie marudziÂł Âże trzeba pÂłaciĂŚ za kolorbox bo by siĂŞ opÂłacaÂło. |
|
|
|
 |
rysiu126
|
Wysłany: 2014-07-20, 21:31
|
0
|
|
|
|
Ja obecnie pracuje na mieszalniku ForMaster (4M) z CSV i przyznam ¿e jest znacznie lepszy od nowego PROFIX-a który z³y nie by³ . PasowalnoœÌ zrobionej bazy do fiszki bardzo dobra a kolor czysty czarny jest czarny a nie br¹zowaty jak to w profixie czy app... i dobre krycie przy rozcieùczeniu 70% ,Fajny prosty program gdzie znajdziemy szybko kolor nie maj¹c nr. wpisuj¹c model typ i rocznik auta mamy te¿ od razu kolory na ew zderzaki , komory silnika, listwy równie¿ w akrylu .W³aœciwie jest identyczny jak QRS tak jak i kolorbox. Cenowo wychodzi ok.120-150z³/L |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-07-20, 22:06
|
0
|
|
|

|
Rysiu, wracaj lepiej na plan zdjĂŞciowy Klanu, zamiast robiĂŚ tu reklamĂŞ. 4M to przyzwoity system ale nie ma go na rynku bo w jego cenie moÂżna kupiĂŚ duÂżo lepszy system. DeBeer czy APP ktĂłre sÂą zdecydowanie lepsze od 4M, sÂą taĂąsze. ÂŻaden program samodzielnie numeru nie znajdzie, a bynajmniej nie tak szybko jak kolorbox uÂłoÂżony markami. Skoro to taki wspaniaÂły system, to czemu nigdzie go nie ma? |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2014-07-20, 22:17
|
0
|
|
|

|
rysiu126 napisał/a: | WÂłaÂściwie jest identyczny jak QRS tak jak i kolorbox |
JeÂżeli identyczny to o co chodzi? Taki rebranding, Âżeby w nowym katalogu fajnie wyglÂądaÂło? |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2014-07-21, 04:02
|
0
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | to czemu nigdzie go nie ma? | jak to nie ma? u mnie jest ale faktycznie robiĂŞ na R-Mie, a 4master przewaÂżnie biorĂŞ na spody masek |
|
 |
rysiu126
|
Wysłany: 2014-07-21, 22:39
|
0
|
|
|
|
A jak cenowo wychodzi R-M konwencja |