Autor |
Wiadomo¶æ |
|
barteek933
|
Wys³any: 2014-07-23, 20:54 lakierowanie przedniego zderzaka
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 824
|
witam mam do was pytanie. wzi±³em siê w koñcu za swój samochód i dzi¶ przysz³o na przedni zderzak. Zderzak jest calusieñki w odpryskach i ma parê otaræ i g³êbszych obiæ.
Otarcia i obicia to ¿aden problem bo wiadomo ¿e szpachla, ale co z tymi odpryskami ?
Odpryski s± po kamieniach , niektóre s± do plastiku a nawet w plastiku. Dzi¶ go ca³ego zmatowi³em i zacz±³em rozszlifowywaæ i nie wiem co robiæ dalej bo i tak naprewno po³owa zostaje odprysków w plastiku.
Czy szpachlowawaæ na zmatowiony zderzak czy rozszlifowaæ ile siê da i dopiero szpachlowaæ.
Czy mo¿e poszpachlowaæ wiêksze odpryski a te najmniejsze zostawiæ i liczyæ ¿e podk³ad pokryje i bardzo nie si±dzie ?
Jak by³ zderzak by³ na samochodzie to wiedzia³em ¿e s± odpryski ale dzi¶ siê przerazi³em xD poka¿ê wam to jutro
no i jeszcze za³ó¿my ¿e mam rozszlifowany zderzak i k³adê ?
nr1:
pzp
szpachla
podk³ad
lakier
nr 2
pzp
podk³ad
szpachla
podk³ad
lakier
Ogólnie wola³ bym nr 1 bo mniej roboty i materia³u jak szlifujecie zderzaki oscylacyjn± ? z przek³adk± czy bez ? |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2014-07-23, 21:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
Szpachel na plastik nie na pzp.
Szpachel na plastik, darcie, przeszlifki pzp, akryl, docieranko, w razie preszlifki pzp, novol epox w sprayu, baza, klar, darcie mory z 1000 syfów i nierównej struktury, polerka, no i magiczne 50z³ zysku w portfelu.
Tak ja to widzê. |
|
|
teac27
|
Wys³any: 2014-07-26, 12:10
|
+1
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 155 Sk±d: podkarpacie
|
jak zale¿y Ci na ciêciu kosztów to zrób tak : papier p150 na maszynkê oscylacyjn± - 1 kr±¿ek . p240 - 2. potem p 400 -2 .. i jak chcesz tylko raz podk³adem pokryæ to we¼ p 800 na mokro i przejedz ten zderzak usuwaj±c ,,w³oski '' podk³adujesz raz . oczywiscie nie przesadzaj z p 150 .. uzywaj go tam gdzie masz glebsze rysy w celu ich rozszlifowania .. nie bedziesz musia³ szpachlowaæ . |
|
|
barteek933
|
Wys³any: 2014-07-26, 18:07
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 824
|
chce zrobiæ aby to dobrze wygl±da³o, powiedzcie mi dlaczego tak siê dzieje ¿e poszpachlowa³em te obicia i jak szlifujê to w nich nic nie zostaje (oczywi.¶cie na klocku) wcze¶niej zmatowi³em p 240, odt³u¶ci³em zmywaczem ... |
|
|
|
|
max2014
|
Wys³any: 2014-07-26, 20:45
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 170
|
[quote="barteek933"]chce zrobiæ aby to dobrze wygl±da³o, powiedzcie mi dlaczego tak siê dzieje ¿e poszpachlowa³em te obicia i jak szlifujê to w nich nic nie zostaje (oczywi.¶cie na klocku) wcze¶niej zmatowi³em p 240, odt³u¶ci³em zmywaczem ...
czy masz fotkê
tego zderzaka |
|
|
|