Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
CarColorSystem
Wysłany: 2014-07-25, 21:19   Poprawiony system Profix blue line
0
UP DOWN

Witam wszystkich. Ma ktoÂś jakieÂś informacje o poprawionym systemie Profixa? MyÂśle by go wstawiĂŚ do mieszalni jako cos taniego obok Autocoloru. W tym momencie Profix zrobiÂł bardzo fajne waruĂąki finansowe na zakup by wypromowaĂŚ poprawiony system, i mam teraz myÂślenice czy jest sens pchaĂŚ sie w niego.

Bombel
Wysłany: 2014-07-25, 21:39   
0
UP DOWN

ZaproÂś ich do siebie tym busem na ktĂłrym majÂą mieszalniki niech zrobiÂą ci kolory z klatek ktĂłre sÂądo rroboty i bĂŞdziesz wiedziaÂł.

barkley3434
Wysłany: 2014-07-25, 21:49   
0
UP DOWN

hm... byli u mnie busem na pokazie systemu . Powiem krycie poprawione chocia¿ czerwony ly3d pokry³ na 4 razy . Mieszanka 1:1 fajnie cenowo wypada , maj¹ taki myk ¿e mo¿na te¿ zrobiÌ 2:1 . Program przejrzysty fiszki chromatycznie u³o¿one ( w colorboxie Profixa) . Drugim mykiem jest to ¿e dokumentacja Lesonala , Dyny pasuje do niego i nawet w programie odzwierciedla po³o¿enie danej fiszki w colorboxie Akzo . Ma³o tego porównywaliœmy pigmenty i maj¹ identyczny kolor co w Lesonalu i tyle samo jest ich na szafie. Profix ma opcjê wstawienia mieszalnika na 3 miesi¹ce na próbê i po tym czasie podj¹Ì decyzjê zostaje alb wyje¿dza i ja z takiej opcji skorzysta³em - na dniach zjedzie.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-07-25, 21:53   
0
UP DOWN

System jest lepszy od starego Profixa a cenowo nadal atrakcyjny. Gdybym dzisiaj miaÂł kupiĂŚ mieszalnik, to ze sÂłabszych kolorystycznie systemĂłw wybraÂłbym Profixa.
Barkley, zostawiasz profixa? czy oddajesz?
Skoro kupili system od Lesonala, to znaczy, Âże Profix zaczyna myÂśleĂŚ. DotÂąd mimo dobrych produktĂłw, jakoÂś nie mogli siĂŞ przebiĂŚ.

CarColorSystem
Wysłany: 2014-07-25, 22:07   
0
UP DOWN

LY3D w samym programie mruga na czerwono Âże sÂłabo kryje:)

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-07-25, 22:09   
0
UP DOWN

CarColorSystem napisał/a:
LY3D w samym programie mruga na czerwono Âże sÂłabo kryje:)

On wszĂŞdzie sÂłabo kryje. W DeBeerze jest czerwone tÂło pod ten kolor.

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2014-07-25, 22:31   

trzeÂźwy inaczej napisał/a:
On wszĂŞdzie sÂłabo kryje.

nie wszĂŞdzie

Siekiera
Wysłany: 2014-07-25, 22:42   
0
UP DOWN

AKZO zrobiÂło niezÂły biznes. Sprzedalo starÂą dyne Profixowi a sobie zamieniÂło starym lesonalem dyne i dalej sprzedaje jÂą taniej niÂż Profix swĂłj nowy poprawiony system :D

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2014-07-26, 00:22   

Myœlê, ze jesteœ w posiadaniu odpowiednich dowodów na poparcie tej tezy ... a raczej pewny tego jestem, bo inaczej nie pisa³byœ czegoœ takiego :) . Ale mo¿e lepiej, tak dla pewnoœci, zwróci³byœ siê do wymienionych firm aby potwierdzi³y te wiadomoœci - tak by³oby œwietnie. I mielibyœmy pewnoœÌ, ¿e to co piszesz to prawda.

Siekiera
Wysłany: 2014-07-26, 01:09   
0
UP DOWN

PrzecieÂż wiadomo Âże siĂŞ nikt nie przyzna a to nie moja hipoteza tylko jednego z dystrybutorĂłw AKZO z Mazowsza.

barkley3434
Wysłany: 2014-07-26, 06:07   
0
UP DOWN

Barkley, zostawiasz profixa? czy oddajesz?

Biorê go na próbê bo nic to nie kosztujê a po 3 miesi¹cach mogê podj¹Ì decyzjê tak lub nie .

[ Dodano: 2014-07-26, 06:19 ]
Z tego co wiem to Akzo nic nikomu nie sprzeda³o bo nawet bior¹Ì pod uwagê to ¿e oba systemy sa inne . Profix 1:1 a lesonal 2:1. itp. Otó¿ pewne osoby odpowiedzialne za k... zmieni³y barwy i tak powsta³a kopia Lesonala . Akzo chyba coœ zwêszy³o bo wstawiaj¹ Dyne i Lesonala za œmieszne pieni¹dze. Powiem wam jeszcze jeden ma³y dowcip - wiecie kogo ( jaka szafê) maj¹ za najwiêkszego rywala na obecn¹ chwile - 4M ^^

CarColorSystem
Wysłany: 2014-07-26, 07:44   
0
UP DOWN

Barkley a ile ci powiedzieli za komplet baza plus akryl ??

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-07-26, 08:44   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisał/a:
trzeÂźwy inaczej napisał/a:
On wszĂŞdzie sÂłabo kryje.

nie wszĂŞdzie

Chodzi mi o taĂąsze systemy.

lukas
Wysłany: 2014-07-26, 09:39   
0
UP DOWN

barkley3434 napisał/a:
bo nawet bior¹Ì pod uwagê to ¿e oba systemy sa inne . Profix 1:1 a lesonal 2:1. itp.

Nie widzia³em nowego Profixa ale czysto teoretycznie, ró¿nica w proporcji mieszania z rozcieùczalnikiem to nie jest ró¿nica. To tylko inne przeliczenie komponentów - matematyka i jeszcze kilka zabiegów.

rysiu126
Wysłany: 2014-08-05, 20:56   
0
UP DOWN

ja pracowaÂłem na profixie bluline niektĂłre kolory pasujÂą Âładnie ale miaÂłem stary kolorbox i robiÂło sie kilka prĂłbek odcieni Âżeby trafiĂŚ no i z czarnymi byÂł problem teraz mam do dyspozycji mieszalnik 4m jest Âłatwiejszy ale droÂższy bo Âśrednio perÂła /metalik 150zÂł /L

[ Dodano: 2014-08-05, 20:59 ]
A ktoÂś uÂżywa profixa z tym nowym kolor boxem?

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-08-05, 21:04   
0
UP DOWN

Nie wiem czy pracujesz na 4M z w³asnej woli czy musisz, ale za tê cenê mo¿na bez trudu znaleŸÌ lepsz¹ kolorystykê i pasowalnoœÌ.

kalbi 
Wysłany: 2014-08-05, 21:36   
0
UP DOWN

4M to jakie¶ nieporozumienie - ostatnio dorobi³em sobie kolor na Pandê 612 ( a mówiê w ramach oszczêdno¶ci) to krycia by³o ZERO!! musia³em dorobiæ 2x tyle bazy. Na zderzak, b³otnik i cieniowanie drzwi posz³o mi oko³o 0,4, gdzie w R-M-ie oko³o 0,25 - i ja siê pytam GDZIE TU OSZCZÊDNO¦Æ :shock:

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-08-06, 00:38   
0
UP DOWN

SÂłuchaj, czĂŞsto nieuczciwe mieszalnie beÂłtajÂą lakiery ÂżywicÂą. Przy wiĂŞkszoÂści kolorĂłw, praktycznie tego nie widaĂŚ, ale jak trafi siĂŞ z natury ciĂŞÂżki kolor a kolorysta o tym nie wie, to zdarzajÂą siĂŞ takie niespodzianki. Krycie jest tam na Âśrednim poziomie. Nie ma jakiejÂś lipy. Ale jak wszĂŞdzie, zdarzajÂą siĂŞ problemy.

grzechoo2008 
Wysłany: 2014-08-06, 09:42   
0
UP DOWN

kalbi napisał/a:
4M to jakieÂś nieporozumienie...

Od dwĂłch miesiĂŞcy mam okazjĂŞ korzystaĂŚ z tego mieszalnika (bo mam go kilka krokĂłw o siebie) i mam nieco odmienne zdanie. PorĂłwnujÂąc do Profixa- czy to Blue Line czy starego - system jest o niebo lepszy a cenowo zbliÂżony, jeÂśli jednak porĂłwnaĂŚ go do np. RM ,z ktĂłrego teÂż mam okazjĂŞ korzystaĂŚ to juÂż tyÂłka nie urywa.
Jest te¿ pewnie ta jak napisa³ trzeŸwy inaczej, ¿e w tej cenie mo¿na znaleŸÌ lepsze systemy ale odnosz¹c siê do posta rysiu126, zgadzam siê, ¿e 4M wypada lepiej ni¿ Profix.
Podejrzewam wiêc kalbi, ¿e dosta³eœ niestety niemi³¹ niespodziankê z mieszalni.

lakierok 
Wysłany: 2014-08-06, 14:56   
0
UP DOWN

grzechoo2008 napisał/a:
kalbi napisał/a:
4M to jakieÂś nieporozumienie...

Od dwĂłch miesiĂŞcy mam okazjĂŞ korzystaĂŚ z tego mieszalnika (bo mam go kilka krokĂłw o siebie) i mam nieco odmienne zdanie. PorĂłwnujÂąc do Profixa- czy to Blue Line czy starego - system jest o niebo lepszy a cenowo zbliÂżony, jeÂśli jednak porĂłwnaĂŚ go do np. RM ,z ktĂłrego teÂż mam okazjĂŞ korzystaĂŚ to juÂż tyÂłka nie urywa.
Jest te¿ pewnie ta jak napisa³ trzeŸwy inaczej, ¿e w tej cenie mo¿na znaleŸÌ lepsze systemy ale odnosz¹c siê do posta rysiu126, zgadzam siê, ¿e 4M wypada lepiej ni¿ Profix.
Podejrzewam wiêc kalbi, ¿e dosta³eœ niestety niemi³¹ niespodziankê z mieszalni.

Kalbi sam sobie miesza wiĂŞc wie co pisze , ma system u siebie.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu