Autor |
Wiadomość |
 |
krzysiek124
|
Wysłany: 2014-08-02, 16:02 Dziwne wtracenia podczas lakierowania bezbarwnym
|
0
|
|
|
|
Dzis musialem jeszcze raz polakierowac bezbarwnym element i takie wtracenia jak w zamieszczonym zalaczniku mam w kilku miejscach. Co to moze byc? Czy to woda z kompresora?
WP_20140802_006.jpg wtracenie |
 |
Plik ściągnięto 224 raz(y) 346.29 KB |
|
|
|
|
 |
kzychu
|
Wysłany: 2014-08-02, 22:27
|
0
|
|
|
|
A moÂże wodĂŞ miaÂłeÂś pod oklejonym elementem i wydmuchÂło, bo nie wyglÂąda jak rozpylona przez pistolet, albo skropliny z maski, element wyglÂąda na sÂłabo dopracowany. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2014-08-03, 00:13
|
0
|
|
|
|
kzychu napisał/a: | element wyglÂąda na sÂłabo dopracowany. |
Umyj moÂże monitor?
Sorry, ale nic tu takiego nie widaĂŚ.
Woda rzeczywiÂście wyglada na wydmuchanÂą z elementu a nie z instalacji... |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
kzychu
|
Wysłany: 2014-08-03, 09:55
|
0
|
|
|
|
Po lewej od zag³êbienia na klamkê jakby minimalny próg Ÿle dotartej szpachli, ale mo¿e to tak tylko na zdjêciu wygl¹da,zreszt¹ to nieistotne. |
|
|
|
 |
krzysiek124
|
Wysłany: 2014-08-03, 10:57
|
0
|
|
|
|
kzychu napisał/a: | Po lewej od zag³êbienia na klamkĂŞ jakby minimalny prĂłg Âźle dotartej szpachli, ale moÂże to tak tylko na zdjĂŞciu wyglÂąda,zresztÂą to nieistotne. |
nie to tylko takie zludzenie, co do wtracen do chodzi mi do nad klamka i w prawym gornym rogu. Kurcze mozecie miec racje ze to pozostala woda, ktora gdzies znalazla sie w szczelinach klamki i ja wydmuchalem
Mam jeszcze takie pytanie - czy warto zainwestowac w odwadniacz pod pistolet? W tej chwili mam tylko manometr... |
|
|
|
 |
marcin lech
|
Wysłany: 2014-08-03, 13:03
|
0
|
|
|
|
nie spad³o ci coœ i zostawi³o œlad s³aba jakoœÌ zdjêcia ciê¿ko coœ powiedzieÌ |
|
|
|
 |
krzysiek124
|
Wysłany: 2014-08-03, 17:25
|
0
|
|
|
|
marcin lech napisał/a: | nie spadÂło ci coÂś i zostawiÂło Âślad sÂłaba jakoœÌ zdjĂŞcia ciĂŞÂżko coÂś powiedzieĂŚ |
jutro wezme aparat /teraz telefonem zrobilem fotki/ i jeszcze raz zrobie zdiecia. Ogolnie to takie "wtrÂącenia" sÂą na caÂłych drzwiach ktĂłre malowaÂłem i jak lekko dotykaÂłem to jest to jak pÂłyn, dodatkowo podczas lakierowania zrobiÂło siĂŞ takie jak gdyby chmury z mleka, ktĂłre znikÂły
po czasie, dlatego zastanwiam siĂŞ czy to nie woda z kompresora - nie mam Âżadnych filtrĂłw, odstojnikĂłw... |
|
|
|
 |
marcin lech
|
Wysłany: 2014-08-03, 20:27
|
0
|
|
|
|
moÂże byc woda kup sb jakieÂś ckd nawet na 1/4 cal ja tak mam na razie .Jestem zaskoczony daÂłem tam chyba coÂś kolo 60 zl za niego .ja mam jeden taki sÂłabszy 3 m za kompresorem a 2 ckd w pomieszczeniu do lakierowania moÂżesz tez zrobiĂŚ |
|
|
|
 |
Nyguss
|
Wysłany: 2014-08-05, 00:35
|
0
|
|
|

|
A pistolet czysty byÂł? CoÂś jakby plunĂŞÂło bezbarwnym, nie odczuÂłeÂś przerwy przy napylaniu? Przy wodzie nie czuĂŚ przerwy, natomiast brudny pistolet i plucie materiaÂłem czuĂŚ przerwĂŞ. Pistolet i odpowietrznik muszĂŞ byĂŚ czyste i droÂżne zawsze |
|
 |
krzysiek124
|
Wysłany: 2014-08-05, 01:24
|
0
|
|
|
|
Temat obadaÂłem, to jest woda... Z kompresora wypuscilem 2 szklanki wody, zalozylem odwadniacz i praktycznie przy malowaniu jednych drzwi napelnil sie w polowie, co ciekawe calkiem niezle ten chinczyk za 40zl wylapuje ta wode.. Aha no i zrobilem prowizorycznie "szyje labedzia" jutro zamowie filtr devilbisa pod pistolet i bedzi elegancko znowu |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-08-05, 10:49
|
0
|
|
|

|
Kup odolejacz. |
|
 |
krzysiek124
|
Wysłany: 2014-08-05, 14:18
|
0
|
|
|
|
KK napisał/a: | Kup odolejacz. |
oj tak, tez by sie przydal, tak jak wiele innych rzeczy np. powoli mam dosc recznego heblowania wszystkiego |
|
|
|