|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
breyger
|
Wys³any: 2014-08-13, 16:32 Lakierowanie spoilera z uszkodzeniami
|
0
|
|
|
|
Mam do polakierowania na sobote spoiler do starego volvo v70
takie pêcherze by³y pod podk³adem, baz±, klarem, czyli na samym spodzie.
zdar³em wszystko do jakiego¶ ¿ó³tego czego¶ co przypomina szpachle,
Wszystko piêknie ³adnie, ale matowa³em to na mokro, raczej poczekam do jutra ¿eby to wysch³o dok³adnie.
problem jeszcze mam taki ¿e podk³ad dosta³em Novola w sprayu. i nie wiem czy to wszystko nie usi±dzie potem w ró¿nych miejscach, a mam nie mi³e wspomnienia z podk³adami jedno sk³adnikowymi w sprayach
jak to zrobiæ ¿eby to jako¶ wysz³o i ¿eby z tym siê jako¶ wyrobiæ do soboty?
po³o¿ê kolejno:
podk³ad akrylowy > szpachlówka > znów podk³ad > baza > klar
bêdzie dobrze? czy mo¿e lepiej nie k³a¶æ podk³adu pod szpachel? zmieszczê siê z tym do soboty? |
|
|
|
|
³ysy73
|
Wys³any: 2014-08-13, 17:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 978
|
Nie mam bladego pojêcia po kiego licha takie burchle matowa³e¶ na mokro je¶li trzeba by³o je ¶ci±æ i rozszlifowaæ na sucho w kilka minut maszynk±.
Podk³ad 1K AUT.
Wysusz, przeleæ porz±dnie maszynowo, walnij podk³ad epoksydowy i po nim M/M szpachluj.
Zaoszczêdzisz du¿o czasu a i efekt bêdzie lepszy.
(choæ nie wiem co to jest to ¿ó³te)
To spoiler wiêc nic z³ego siê nie stanie, a nawet wrêcz przeciwnie je¶li do klaru dodasz plastyfikator. |
|
|
|
|
breyger
|
Wys³any: 2014-08-13, 17:21
|
0
|
|
|
|
mam tylko to co mi dostarczono. podk³ad niestety w sprayu, szpachla, baza, klar
problem w tym ¿e tymczasowo nie mam ¿adnej maszynki, a ¶ci±æ to i rozszlifowaæ nie da rady bo na 1cm2 jest tego po kilka, na ca³y spoilerze setki jak nie tysi±ce ;p
to ¿ó³te to jaka¶ cienka warstwa szpachli
teraz mam prawie g³adki spoiler, tylko muszê to w kilku miejscach poszpachlowac niestety , co prawda nie grubo ale zawsze
nie chodzi te¿ ¿eby by³o jako¶ mega pro, po prostu chce to jako¶ w miarê przygotowaæ bo bêde to lakierowa³ na srebrno |
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|