|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
krzysiek124
|
Wys³any: 2014-08-14, 10:08 polerowanie /tanie/
|
0
|
|
|
|
Moje elementy mam wrazenie ze sa lekko "przygaszone" po polerce, do tego, jak z boku patrze to sa jakies takie smugi, cienie. Opisze jak robie:
1. syfki wycinam p2000 i p2500 na wode
2. bialy pad i pasta 3m zielony korek, staram sie ja wyrobic do konca, ziarenka zmniejszaja sie i lepiej dopracowuja element. Uzywam malego pada, lepiej kontroluje co robie.
3. czarny miekki pad i mleczko wykanczajace firmy norton
... i pewnie tu jest blad.... na filmie autor poleca app p10 na czarnym padzie
link
A co byscie polecili po zielonym korku, nie bede ukrywal kasa ma znaczenie, ale wkurza mnie ciagle to ze robota nie jest zrobiona do konca jak trzeba.... |
|
|
|
|
krzysiek124
|
Wys³any: 2014-08-14, 21:12
|
0
|
|
|
|
dobra zamowilem 200gram zoltego i niebieskiego korka z 3m.... Mam zwykle polskie pady: bialy /do zielonego/, pomarancz oraz czarny - ktore uzywac z jakim korkiem? |
|
|
|
|
Nyguss
|
Wys³any: 2014-08-15, 10:06
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 80
|
Wszystkie cienie i zarysowania po papierze 2500 musz± zej¶æ przy pierwszej pa¶cie. Ja u¿ywam klaru b-style to czasami 4 razy wyrabiam pierwsz± pastê, ja stosuje farecle G3, drugi erap to usuwanie zarysowañ po G3, u mnie jest G6, raz wyrabiam, czasami dwa i na koniec G10, albo X1 do usuwania hologramów.
Mo¿e nie w tym sêk, ale bym spróbowa³ wyrabiaæ 2-3razy 3m zielony korek z bia³ym padem, chyba najpro¶ciej. Je¿eli ¼le Ciê zrozumia³em z czym¶ to mnie popraw |
|
|
krzysiek124
|
Wys³any: 2014-08-15, 17:37
|
0
|
|
|
|
czesc, dzieki za podpowiedzi. Jak tylko dostane pozostale pasty to jeszcze raz wyrobie zielony korek i po kolei. Sam nie wiem, moze sie czepiam i bezbarwny ktory stosuje taki po prostu jest /t4w 444/, a moze powinienem zainwestowac w 4444 juz cos markowego... bede kombinowal. Najgorsze ze nie ma mi kto pokazac "na oczy" jak to sie robi, a ci co moga to... niestety od nich nauki nie wyciagne.... |
|
|
|
|
Nyguss
|
Wys³any: 2014-08-15, 20:52
|
0
|
|
|
|
Ja jestem samoukiem i zêby zjad³em na testach i patentach, ale powiem Ci, ¿e z jednej strony dobrze, bo namacalnie wszystko sprawdzi³em. Ja na bezbarwnym nie oszczêdzam, klar to wisienka na torcie przy lakierowaniu. Ja zawsze robiê tak, ¿e jak ju¿ jest po³ysk po G3, jeszcze raz j± wyrabiam profilaktycznie dla pewno¶ci. Do dzie³a |
|
|
adams90-90
|
Wys³any: 2014-08-15, 22:05
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 400 Sk±d: Krasiniec
|
Nyguss, g6 jest bardziej scierna ni¿ g3! Powinno siê stosowaæ g6 pozniej g3 i dopiero g10 |
|
|
|
|
Nyguss
|
Wys³any: 2014-08-16, 12:12
|
0
|
|
|
|
adams90-90, Nie no co Ty mówisz mi tutaj Stosuje ju¿ d³uuugi okres czasu, niektórzy mówi±, ¿e to siostra G3, ale z do¶wiadczenia g3 (nie pe³ny po³ysk, mocne hologramy) g6 wiêkszy po³ysk, delikatne hologramy pod ¶wiat³o i na koniec g10, albo inny do usuwania hologramów. Taki ju¿ kilkadziesi±t aut zrobi³em. Nawet w dotyku g3 jest jak cif, a g6 bardziej jak krem, tak¿e polecam sprawdziæ.
Pozdrawiam |
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|