Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
gawior
Wys³any: 2014-08-16, 20:23   Czy mogê zostawiæ sam± bazê
0
UP DOWN

Witam. Jestem jak wielu amatorów majsterkowiczem i czasami co¶ siê te¿ pomaluje. Wiedza moja opiera siê na tym, co wyczytam, a mniej z do¶wiadczenia z pracy na lakierach.

Wzi±³em siê za lakierowanie felg ( nie pierwszy raz ), ale wcze¶niej zrobi³em próby i bardziej odpowiada mi ( i nie tylko mi ) sama baza, ni¿ po po³o¿eniu klaru. Jest to bardzo jasny srebrny, tak jak by by³y to same opi³ki z lakierem bezbarwnym. Klar nadaje po³ysk, który wychodzi w tym przypadku nie jako zaleta, a jako wada ca³o¶ci.

Czy mogê zostawiæ sam± bazê na elemencie ? Czy nie bêdzie za bardzo podatna na uszkodzenia i czy nie po¿ó³knie z czasem ? Nie chcia³ bym ¿eby mêcz±ce przygotowanie powierzchni posz³o na marne i po nied³ugim czasie musia³ znowu zaczynaæ zabawê od nowa. Je¿eli tak by mia³o byæ, to ju¿ wolê po³o¿yæ klar.

Przy pracy nad tymi felgami wydaje mi siê, ¿e wcze¶niej tak¿e by³a po³o¿ona sama baza bez bezbarwnego.

KK 
Wys³any: 2014-08-16, 22:14   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Raczej samej bazy nie mo¿esz zostawiæ. Po³ó¿ matowy bezbarwny.

noxes
Wys³any: 2014-08-17, 12:18   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sam± bazê ¶ci±gniesz palcem z felgi:-) je¶li nie pzykryjesz lakirem to mozesz w ogóle nie malowaæ.

Lackdoctor 
Wys³any: 2014-08-17, 15:11   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
Baza z utwardzaczem (jak w komorach silnika) i bedziesz kolego gawior, zadowolony.

Jak j± ³adnie wylejesz na g³adko to i py³ z klocków nie bedzie problemem.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: