Autor |
Wiadomość |
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-08-13, 16:40 Nieuczciwe praktyki w branÂży
|
0
|
|
|

|
Nowy wÂątek w temacie znanym chyba kaÂżdej mieszalni, ale nie poruszanym jak dotÂąd.
Otwieram post nie po to aby wieszaĂŚ na kimÂś psy, ale po by podyskutowaĂŚ o sprawie o ktĂłrej moim zdaniem naleÂży mĂłwiĂŚ gÂłoÂśno. JeÂżeli padnÂą tutaj nazwy konkretnych firm, miejmy nadzieje, Âże odzew z ich strony bĂŞdzie nakierunkowany na wyeliminowanie zjawisk o ktĂłrych bĂŞdziemy pisaĂŚ, a nie na pacyfikacjĂŞ i naciski na mĂłwiÂących gÂłoÂśno o swoich problemach.
Dlatego proponuje napiĂŞtnowaĂŚ pewne nieuczciwe zachowania ale i chwaliĂŚ te pozytywne.
JeÂżeli chociaÂż jeden przyszÂły wÂłaÂściciel mieszalni nie wdepnie w kaÂłowÂą minĂŞ dziĂŞki nam, to chyba bĂŞdzie sukces.
¯eby nie narzekaÌ na pocz¹tku, zacznê od pochwalenia siê swoj¹ wspó³pracy z firm¹ APP, mimo, ¿e kupuje od nich tylko papier œcierny Mam z nimi "u³o¿on¹" wspó³pracê i nie mam problemów z brawurowymi przejêciami klientów. Dzia³amy wspólnie u styku województw œl¹skiego, ma³opolskiego i œwiêtokrzyskiego. |
|
|
|
 |
glover
|
Wysłany: 2014-08-14, 23:24
|
0
|
|
|
|
Masz na myÂśli nieuczciwe praktyki dostawcĂłw? |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-08-15, 08:24
|
0
|
|
|

|
Szeroko pojĂŞte nieuczciwe praktyki - dostawcĂłw, dystrybutorĂłw i producentĂłw. Walka miĂŞdzy mieszalniami, ktĂłre sÂą na przedostatnim miejscu ÂłaĂącucha pokarmowego jest czymÂś naturalnym i nie wymaga nagÂłoÂśnienia.
Ale widzĂŞ, Âże nie wielu ma ochotĂŞ otworzyĂŚ PuszkĂŞ Pandory. |
|
|
|
 |
SamSobieSzefem
|
Wysłany: 2014-08-15, 17:12
|
0
|
|
|

|
chĂŞtnie siĂŞ dowiem
mnie Âże tak napiszĂŞ wkurw**a jak w mieszalniach rozcienczajÂą produkty |
|
 |
glover
|
Wysłany: 2014-08-15, 23:46
|
0
|
|
|
|
No to mnie najbardziej irytujÂą firmy ktĂłre zatrudniajÂą mÂłodych handlowcĂłw ktĂłrzy nie majÂą pojĂŞcia o branÂży, o zaleÂżnoÂściach a ich podstawowym celem jest utrzymaĂŚ siĂŞ w pracy i dostaĂŚ premiĂŞ. Prowadzi to do tego Âże w panice zaczynajÂą jeÂździĂŚ po wszystkich warsztatach, mieszalniach, sklepach z budowlankÂą i czĂŞÂściami samochodowymi i oferujÂą produkty z maksymalnymi rabatami jakie mogÂą daĂŚ. O efektach chyba nie muszĂŞ pisaĂŚ bo kaÂżdy kto prowadzi mieszalniĂŞ doskonale wie o czym mĂłwiĂŞ.
Nawet jaki taki delikwent ma ciekawy towar to ja juÂż go nie kupujĂŞ.
Inn¹ odmian¹ wspomnianego procederu jest sytuacja kiedy handlujesz z jakimœ dostawc¹ i ten rozumie co jest grane, wspó³praca rozwija siê prawid³owo i nagle przyje¿d¿a handlowiec z innej firmy dysponuj¹cy tym samym towarem i mówi ¿e on tu mi bêdzie teraz sprzedawa³ a jak nie wezmê towaru od niego to objedzie wszystko w ko³o
MĂłgÂłbym pisaĂŚ jeszcze dÂługo ale dam siĂŞ poprodukowaĂŚ innym |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2014-08-18, 12:46
|
0
|
|
|

|
KiedyÂś bym wskazaÂł inne firmy ale teraz mistrzem nieuczciwych praktyk jest APP. Do sklepu i do warsztatu dajÂą takie same ceny wiĂŞc trzeba ich uczyĂŚ gdzie ich miejsce. MuszÂą zdecydowaĂŚ kogo chcÂą obsÂługiwaĂŚ, warsztaty czy sklepy jak sami tego nie potrafiÂą oceniĂŚ to trzeba im pomĂłc. Ja pomagam |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-08-19, 12:30
|
0
|
|
|

|
Hehehe. Do mistrzów nieuczciwych praktyk to APP daleko. Œwiêtokrzyski dystrybutor Novola, w czasach kiedy rusza³em z mieszalni¹, dawa³ na powitanie w³aœcicielom norek o parê oczek wiêcej ni¿ da³ mnie na otwarcie mieszalni, gdzie mia³em na pó³kach 100% z oferty Prosessionala i Spectrala. |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2014-08-19, 14:52
|
0
|
|
|