Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Martik
Wys³any: 2014-09-07, 11:39   odpryski i ryski po kamieniach. zaprawki? ABC
0
UP DOWN

Witam.
Mam nowy, roczny samochód, a ju¿ kilka odpryskow od kamieni. Na szczê¶cie w ró¿nych nie rzucajacych siê zbytnio w oczy miejscach. Samochód jednak jest bia³y i szczególnie nowy nabytek na zderzaku trochê daje po oczach.
Jeden niewielki odprysk na klamce pasa¿era.
Jeden tak¿e niewielki odprysk na zderzaku, ale w takim miejscu ze jest on niewidoczny, mimo ti chcia³abym co¶ z nim zrobiæ.
Trzeci nabytek który zauwa¿y³am Wczoraj nie mam pojêcia sk±d siê wzi±³. Jest ju¿ znacznie wiêkszy, g³êbszy.
Wkrótce wstawiê zdjêcia.

Chcia³abym co¶ z tym zrobiæ, sam fakt ze mam takie odprysski spêdza mi sen z powiek. Chyba najlepsza opcja by³yby zaprawki, prawda? Wiem o tym ze lakier najlepiej dobraæ z ASO po numerze VIN czy co¶. Ale mam parê innych pytañ.

Czym odtluscic powierzchniê przed na³o¿eniem lakieru? Ile kosztuje takie cudo i jaka to jest mniej wiêcej pojemno¶æ (nie potrzebuje wiele).
Na pewno przyda³oby siê najpierw trochê przelecenie papierem ¶ciernym tych chropowatych pozosta³o¶ci lakieru tam... Jaki papier wybraæ najpierw, a jaki do koñcowego polerowania??

Czy mogliby¶cie mi tak krok po kroku wyja¶niæ jak to zrobiæ i czego u¿ywaæ? ;) wstawiê wkrótce zdjêcia uszczerbkow, mo¿e bêdzie ³atwiej...

kalbi 
Wys³any: 2014-09-07, 12:01   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
odt³u¶c zmywaczem silikonu i uprzednio kup zaprawkê bia³± z pêdzelkiem (koszt 10-15 z³) i jazda. Nic nie matuj papierem bo to bez sensu. Lub oddaj do lakiernika na ca³o¶ciowe lakierowanie elementów.

Martik
Wys³any: 2014-09-07, 19:19   
0
UP DOWN

Dorzucam zdjêcia. Poskladane w jedno. No niestety dwie te ryski s± do¶æ poka¼ne.. Co radzicie??

sketch-1410113953750.jpg
Plik ¶ci±gniêto 80 raz(y) 174.14 KB

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: