Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-25, 04:59
Autor Wiadomość
acidhouse
Wysłany: 2008-07-08, 22:43   3M Spraygun
0
UP DOWN
Kustom Kulture

Co sÂądzicie o tym cudaku - wyglÂąda apetycznie, jest HVLP, moÂżna malowaĂŚ obracajÂąc pistolet do gĂłry rogami :p no i 3M firma jest raczej powaÂżna wiĂŞc sprzĂŞt powinien byĂŚ teÂż powaga. Parametry poniÂżej w fotach. JeÂśli siĂŞ wyÂświetla nie bardzo to TUTAJ i TUTAJ moÂżna zobaczyĂŚ w peÂłnych rozmiarach obydwie fotki.

Pytania do fachowcĂłw - warto zbieraĂŚ? I nie wyjeÂżdÂżajcie mi z SatÂą bo mi siĂŞ przejadÂło, czytaĂŚ jaka jest dobra (wiem Âże jest dobra - byĂŚ moÂże najlepsza, a teraz pytam o ten sprzĂŞt).

zed
Wysłany: 2008-07-08, 22:59   
0
UP DOWN

ja kiedys sie nad nim zastanawialem ale niestety na naszych stronach firmy 3m nie mieli a w usa nikogo nie mialem wiec odpuscilem temat.a co do saty to mysle ze maja dobrych marketingowcow :wink: ze jest tak popularna bo tez jest pare firm co maja dobry sprzet.

mebArth 
Wysłany: 2008-07-09, 15:26   
0
UP DOWN

Ile to kosztuje bo nie widze.

dawid
Wysłany: 2008-07-09, 17:46   
0
UP DOWN

system PPS mozna urzywac przy kazdym pistolecie, jest to piekny system:)) zadnego mycia zbiorniczka, sata tez ma cos podobnego, 3m to topowa firma oni siedza chyba w kazdej branzy:)) wiec jesli robia pistolety to robia je dobrze:)) bez watpienia,

To prawda Zed to zalezy jaka czesc swiata europa Sata, Stany, Skandynawia DeVilbiss, Iwata

a tak na serio jest wiele firm ktore dobre pistoleciki robia

rbfm 
Wysłany: 2008-07-09, 17:56   
0
UP DOWN

dawid napisał/a:
3m to topowa firma oni siedza chyba w kazdej branzy:)) wiec jesli robia pistolety to robia je dobrze:))

czylu hyundai tez musi byc dobry ?

dawid
Wysłany: 2008-07-09, 18:11   
0
UP DOWN

daj spokoj mylisz pojecia kolezko jak zawsze hujdaj to hujdaj a 3m to 3m i mi nie powiesz sa firmy ktore inwestoja i ida do przodu i sa firmy ktore sa tam gdzie sa chyba troche tak jak ty

mebArth 
Wysłany: 2008-07-09, 18:11   
0
UP DOWN

3M ma fajne materiaÂły...ale jak z narzedziami? Jak sie domyslam NIKT STAD nie miaÂł stycznosci z 3M narzedziami. TO ile ten gun 3m kosztuje? bo nadal nie wiem

rbfm 
Wysłany: 2008-07-09, 18:20   
0
UP DOWN

dawid napisał/a:
daj spokoj mylisz pojecia kolezko jak zawsze hujdaj to hujdaj a 3m to 3m i mi nie powiesz sa firmy ktore inwestoja i ida do przodu i sa firmy ktore sa tam gdzie sa chyba troche tak jak ty

ja myle pojecia tak? widzisz zadalem ci bardzo latwe pytanie a ty jak zwykle sie madrzysz nie na temat. skoro 3m robi wszystko i musi byc dobre a hyundai tez robi wszystko to tez musi byc dobry a tak nie jest. zamiast hyundaia moze byc daewoo - to znacznie lepszy przyklad. podpowiedz: wspomniane Daewoo i Hyu produkuja wszystko.

dawid
Wysłany: 2008-07-09, 18:33   
0
UP DOWN

o tym hyundaju to calkiem z innej beki przytoczyles mowa o 3m wypowiadam sie o 3m taka jest moja opinia o 3m widzisz firma nigdy mnie nie zawiodla i wieze ze w tym temacie tez by mnie nie zawiodla wiec jesli wierca mi zeba i to wiertlo nie peklo i jest firmy 3M znaczy ze jest ok jesli uzywam podkladki 3m do myszki i reka mnie nie boli znaczy ze jest ok jesli uzywam korektora 3m i wyglada swietnie to znaczy ze jest ok jesli urzywam papierow 3m i robia one swoja robote ok znaczy ze pistolet tez bedzie ok, a ty mi z hyundajem proste pytanie heh

rbfm 
Wysłany: 2008-07-09, 18:42   
0
UP DOWN

ja nigdy sie nie wypowiadam na temat urzadzenia ktorego nie uzywalem i nigdy bym nie napisal ze np. maska firmy sata jest dobra i zajebista tylko dlatego ze mam pistolet tej firmy i jest zajebisty- a takiej maski nigdy nie uzywalem. wcale bym sie nie zdziwil jesli by sie okazalo ze te pistolety 3m sa do dupy.

dawid
Wysłany: 2008-07-09, 18:55   
0
UP DOWN

on pyta o opinie ludzi ktorzy nigdy tego nie uzywali chce znac ich zdanie wiec napisz ze ty nie dajesz wiary i kropka panie hyunday a nie swirujesz

a tak na marginesie maski saty sa ok

rbfm 
Wysłany: 2008-07-09, 19:31   
0
UP DOWN

jaki jest sens pytac kogos kto nie mial do czynienia z dana rzecza? poza tym nie widze w jego pytaniu ze kierowane jest do ludzi ktorzy tego nie uzywali :P

dawid
Wysłany: 2008-07-09, 19:56   
0
UP DOWN

pytanie brzmialo: co o tym sadzicie...? A nie co o tym wiecie?, jak wyglada to w praniu? i tym podobne. A pyta bo chce poznac zdanie innych bo nie uwarza sie za kogos kto zjadl wszystko na ten temat i moze chce sie upewnic w swoim zalozeniu ze jesli 3m to bedzie gicio.

acidhouse
Wysłany: 2008-07-10, 00:52   
0
UP DOWN
Kustom Kulture

Ehh dziewczyny :razz: wy znowu o kosmetykach...
Dobra wracaj¹c do tematu 3M robi zajebiste rzeczy i nie ma na to bata mia³em stycznoœÌ z kilkoma rzeczami produkowanymi przez 3M - pierwyj moja maska lakiernicza która ma lat hmmm 8 jest nadal sprawna, a robi³em w niej w ró¿nych chemikaliach, obecnie odczuwam wzmo¿on¹ chêÌ wymiany filtrów ale to jest inna baja, nastêpnie taœmy 3M - nigdy mnie nie zawiod³y, projektor 3M - d³ugowieczny, lekki, porêczny, ekonomiczny, papier wodny 3M o strukturze nanotechnologicznej, w której piasek to nic innego jak u³o¿one w rzêdach setki tysiêcy ma³ych piramidek krzemu, hmmm.... nie znam osobiœcie z autopsji innych przyk³adów. 3M to korporacja która nie przepuszcza przez kontrolê jakoœci ¿adnego bubla, wiêc ich pistolety te¿ pewnie s¹ dobre - parametry macie w tych jpgach powy¿ej. A cena - hmm jakimœ cuudem siê dogrzeba³em ¿e oko³o khem bagatela $726.31.
Dobra my tu gadu gadu a tu chop czereœnie rwie - kolejny gwóŸdŸ którego nie omieszkam wbiÌ w nowoœciach sprzêtowych.
Zreszt¹ zobaczcie sami - TUTAJ - chodzi o ten gun na górze 007 - ³adny niby jest, kolorowy i w ogóle, dyszê wymieniasz na zasadzie szybkoz³¹czki, kubeczki polietylen na raz lub aluminium wielokrotne no i mo¿na go jedynie nabyÌ tam gdzie rosn¹ kurczaki - w kentaki. Dobranoc bo ju¿ bredzê.

rbfm 
Wysłany: 2008-07-10, 02:52   
0
UP DOWN

nie widze powodu zeby wydawac $726.31 skoro mamy na rynku wiele tanszyh i sprawdzonych narzedzi. ale zawsze mozesz zostac krolikiem doswiadczalnym i zakupic ten pistolet :)

acidhouse
Wysłany: 2008-07-10, 08:50   
0
UP DOWN
Kustom Kulture

noÂł koment

peter
Wysłany: 2008-07-10, 11:05   
0
UP DOWN

rbfm napisał/a:
nie widze powodu zeby wydawac $726.31 skoro mamy na rynku wiele tanszyh i sprawdzonych narzedzi. ale zawsze mozesz zostac krolikiem doswiadczalnym i zakupic ten pistolet :)

w sumie dyskusja na nic i tak wszystko sprowadzilo sie do wspolnego mianownika-przereklamowana sata napewno :mrgreen:

rbfm 
Wysłany: 2008-07-10, 11:31   
0
UP DOWN

peter napisał/a:
w sumie dyskusja na nic i tak wszystko sprowadzilo sie do wspolnego mianownika-przereklamowana sata napewno :mrgreen:

akurat nie mialem na mysli saty poniewaz jest drozsza niz proponowany 3m :)

dawid
Wysłany: 2008-07-10, 16:05   
0
UP DOWN

jak jabym tak wszystko co sprawdzone preferowal i nie experymetowal to bym nadal byl w dupie

peter
Wysłany: 2008-07-10, 17:07   
0
UP DOWN

rbfm napisał/a:
akurat nie mialem na mysli saty poniewaz jest drozsza niz proponowany 3m :)

niekoniecznie.
Moze tam gdzie ty kupiles to jest drozsza,Sata 3000 digital ok 1200 zl. :mrgreen:

przeplaciles... :razz:

rbfm 
Wysłany: 2008-07-10, 18:49   
0
UP DOWN

peter napisał/a:
Moze tam gdzie ty kupiles to jest drozsza,Sata 3000 digital ok 1200 zl. :mrgreen:

taaa tylko ciekawe ile przesylka ze stanow.... ?

peter napisał/a:
przeplaciles... :razz:

stac mnie :mrgreen: :mrgreen:
przeliczajac na robote to jakies 3-4 elementy netto:P

kpopis
Wysłany: 2008-07-10, 19:42   
0
UP DOWN

Cytat:
taaa tylko ciekawe ile przesylka ze stanow.... ?

Ja zaplacilem za przesylke Devilbissa Gti 34$

rbfm 
Wysłany: 2008-07-10, 20:22   
0
UP DOWN

oki niech bedzie ze taniej i ze przesylka tez tania. tylko zapominacie o jednej rzeczy - gwarancja.

mebArth 
Wysłany: 2008-07-10, 22:13   
0
UP DOWN

rbfm napisał/a:
oki niech bedzie ze taniej i ze przesylka tez tania. tylko zapominacie o jednej rzeczy - gwarancja.

WaÂłsnie...jak ci sie wysypie iglica czy cos to w np w Krakowie w byle sklepie jest kontakt z firma co ma zestawy naprawcze. Tez mnie ciekawi pistolet 3M... ale z tym porĂłwnywaniem maeriaÂłow do narzedzi to troche nie tak. papiery wodne mirki sa MAXYMALNIE do dupy ale za to pasta na sucho do polerki MIRKA jest wyÂśmienita. Nie wiem czy nie lepsza od 3M bo 3M tez polerowaÂłem ale jakos na Mirce szybciej to idzie.

acidhouse
Wysłany: 2008-07-11, 07:42   
0
UP DOWN
Kustom Kulture

Kiedy caÂły czas w dyskusji na temat wÂłaÂściwoÂści sprzĂŞtu pojawia siĂŞ temat co jest gorsze, a co lepsze i co sie komu wydaje, wyszperaÂłem foty guna 007 - zadam teraz inne pytanie poniewaÂż jĂŞzyk polski bywa przewrotny w swej formie postaram siĂŞ go uÂściÂśliĂŚ. Pytanie brzmi:
- Jak oceniacie mo¿liwoœci na podstawie parametrów pistolet 3M oraz nowy pistolet (powsta³y te¿ rok temu) firmy Dura - Block - "007"(oryginalnie producent ca³kiem ciekawie wygl¹daj¹cych klocków i hebli), jak ju¿ wy¿ej wspomnia³em zalet¹ tego drugiego jest mo¿liwoœÌ szybkiej zmiany g³owicy, a co za tym idzie dyszy, która dzia³a jak szybkoz³¹czka. Kubeczki równie¿ zmienia siê na wtyk (podobnie jak w 3M).
Oto parametry:
* Air Consumption: 10.5 CFM @29 PSI
* Maximum Working Pressure: 29 PSI
* Gun Weight: 18.5 oz
* Air Inlet: 1/4" NPT
* Body Material: Forget 7075 Aircraft Grade Aluminum
* Cup Sizes Available: 400cc, 600cc, 1000cc
* Cup Eliminator Available: 500cc
Nie chce mi siĂŞ przeliczaĂŚ, kaÂżdy moÂże zrobiĂŚ to online bo sÂą do tego kalkulatory miar.
Koszt okoÂło 530 $.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu