Szukaj FAQ Album

Przesuniêty przez: Robertlodz09 2014-09-16, 21:33
Autor Wiadomo¶æ
dudix83
Wys³any: 2014-09-16, 20:40   jaki gun DeVilbiss FLG vs AirGunsa AZ3 hte2 vs AZ3 impact
0
UP DOWN

Witam,
ze wzgledu na ograniczony budzet okolo 500 - 600 pln prosze o info, ktory z powyzszych gunow wybrac. Pistolet ma sluzyc do baz i bezbarwnych. Jestem poczatkujacym a malowanie kilku elementow zdaza mi sie srednio raz na miesiac i dlatego nie chce inwestowac wiecej. Jesli podszkole sie i bede dysponowal lepszymi warunkami to moze pozniej zakupie pistolet lepszy. No chyba ze macie jakie inne propozycje.

Dumel19
Wys³any: 2014-09-16, 20:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: LKR
impact najlepszy w tej konfiguracji ;)

max2014 
Wys³any: 2014-09-17, 20:11   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
JA mam DeVilbiss FLG5 1.4 dysza daje rade jestem z niego bardzo zadowolony :spoko:

mariuszcwa 
Wys³any: 2014-09-19, 20:39   
0
UP DOWN

Sk±d: W±brze¼no
Z tych 3 mia³em jeden, airgunse az3 hte2 av , trochê jako¶æ ich wyrobów spad³a, by³ to mój pierwszy z "lepszych" pistoletów. Trafi³em na egzemplarz , który mia³ problem z aircapem, mówi±c po ludzku rozpylaczem, mo¿e przez to mnie ten pistolet zrazi³, no nie wiem. Miot³a jak dla mnie w±ska oko³o 15cm mokrego natrysku. Do ilu elementów chcesz lakierowaæ na raz ? Jaki masz kompresor ? Mo¿e warto rozejrzeæ siê za sat± minijet z dysz± 1.2sr b±d¼ 1.4sr ? Ja kupi³em "nówkê" minijeta, ale z dysz± 0.8sr za 450z³. Jest do¶æ wolna, ale na upartego z t± dysz± bym polecia³ z 3 elementy. Z wiêksz± dysz± my¶lê ¿e bêdzie ju¿ o wiele lepiej. Szeroko¶ci miot³y nie mierzy³em , ale na oko jest w przedziale airgunsy. Dodam ¿e minijet jest bardzo oszczêdny, a¿ przesadnie. Na ogieñ posz³y alusy , i posz³o o po³owê mniej materia³u ni¿ guns± a pistolet by³ bardziej przewidywalny :) .

dudix83
Wys³any: 2014-09-23, 21:14   
0
UP DOWN

pistolet ma wspolpracowac z kompresorem o parametrach:
pojemno¶æ zbiornika: 200l
wydajno¶æ teoretyczna: 393 l/min.
wydajno¶æ efektywna: 275 l/min.

ma sluzyc do baz i bezbarwnych.
Maluje srednio okolo 10 elementow na miesiac.

nie trafila mi sie nigdyz zadna calka - przewaznie 2 do 3 elementow do malowania za jednym zamachem

dudix83
Wys³any: 2014-09-23, 21:14   
0
UP DOWN

rozumiem - z tego co zauwazylem - nastepne ceny pistoletow to juz minimum 1200 pln

np taki devillbis gti pro okolo 1300 pln - niestety poza finansowym zasiegiem

czy moze sa jakies inne ktore polecicie a nie koniecznie o nich napisalem.

Robertlodz09 
Wys³any: 2014-09-23, 21:32   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
dudix83 napisa³/a:
moze sa jakies inne ktore polecicie a nie koniecznie o nich napisalem.

A pistolet z tzw. "drugiej rêki" te¿ bierzesz pod uwagê
czy tylko kupno nowego Ciê interesuje ?
Mo¿liwo¶æ odkupienia pistoletu poszerza pole manewru i pozwala ju¿ kupiæ pistolet zaliczany do tzw. górnej pó³ki
a nie taki który "udaje ¿e lakieruje" ;)
Ale to Twoje pieni±dze i Twój wybór

dudix83
Wys³any: 2014-09-24, 05:22   
0
UP DOWN

zakup z drugiej reki tez wchodzi w gre ale jako ze nie jestem niewiadomo jakim znawca to zakup takiego pistoletu musia³by byæ od pewnej osoby

dudix83
Wys³any: 2015-05-01, 12:46   zmiana pistoletu na AnestIwata badz DV Gti pro ...ktory ?
0
UP DOWN

po zakupie DV FLG5 i jego uzytkowaniu - bardzo fajny gun - przyszedl czas na zmiane i zakup juz porzadnego sprzetu. Jako, ze nabralem juz wiekszego doswiadczenia i wprawy prosze o porade, ktory gun z przedzialu kwotowego 1000 do 1500 pln da rade z moim kompresorem - tutaj cytacik z powyzej:

pistolet ma wspolpracowac z kompresorem o parametrach:
pojemno¶æ zbiornika: 200l
wydajno¶æ teoretyczna: 393 l/min.
wydajno¶æ efektywna: 275 l/min.

ma sluzyc do baz i bezbarwnych.
Maluje srednio okolo 10 elementow na miesiac.

nie trafila mi sie nigdyz zadna calka - przewaznie 2 do 3 elementow do malowania za jednym zamachem

Decyzja o zmianie guna zapadla rowniez po tym jak kolega udostepnil mi sate jet 3000 i jeszcze malowanie w kabinie, to byla radosc - banan na gebe od ucha do ucha.

Z uwagi na parametry kompresora wydaje mi sie ze Iwata W400 bedzie rozsadnym pistoletem....

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: