Wys³any: 2014-09-23, 11:40 Budowa pomieszczenia lakierniczego
0
Witam , jestem tutaj nowy i chcia³bym siê przedstawiæ .
Nazywam siê Mateusz interesujê siê lakiernictwem , lakierujê g³ównie na w³asne potrzeby elementy motocykli czasami co¶ przy samochodach . Nie zamierzam lakierowaæ w celach zarobkowych poniewa¿ uczê siê w innym kierunku ( mechanik ) lakierowanie jest moim hobby.
W chwili obecnej jestem w trakcie budowy pomieszczenia do lakierowania , ma wymiary :
6m d³ugie
5m szerokie
3m wysokie
Wentylacje oraz ogrzewanie mam zamiar realizowaæ poprzez nadmuch , pocz±tkowo mia³ byæ tylko wyci±g ale po przeczytaniu kilku tematów na forum doszed³em do wniosku ¿e to jest z³y pomys³ . Do nadmuchu zakupi³em ca³kiem spory wentylator który dzia³a³ na wyci±gu w lakierni gdzie lakierowano samochody dostawcze . parametrów niestety nie znam poniewa¿ tabliczka jest zamazana . Wizualnie jest praktycznie taki sam jak ten : http://allegro.pl/wentyla...4550817206.html .
Powietrze ma byæ rozprowadzane poprzez kana³ o wymiarach
4m d³ugi i 0,5m wysoki umiejscowiony na jednej z bocznych ¶cian zaraz przy suficie oczywi¶cie kana³ bêdzie z filtrem kabinowym . Na przeciwko zaraz przy ziemi bêdzie taki sam tunel tylko ¿e z filtrem paintstop i uj¶ciem powietrza sterowanym mechaniczn± przepustnic± na zewn±trz . Co¶ na wzór pomieszczenia od Homera.S . W kanale nadmuchowym bêdzie nagrzewnica 50kw zasilana z pieca CO . Co my¶licie o moim pomy¶le ? Liczê na jakie¶ cenne porady . Z góry dziêkujê za pomoc . Pozdrawiam
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum