|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
gruberek11
|
Wys³any: 2014-10-10, 12:39 Polerka
|
0
|
|
|
|
Witam
mam autko które ma swoje lata i troszkê lakier z per³± straci³ blask. Chce zrobiæ tak:
Papier 2000 na wodê na korku, nastêpnie polerka past± g3, nastêpnie pasta g6 (te¿ na wodê?), i na koñcu g10.
Mo¿ê kto¶ mnie poprawi |
|
|
|
|
Nyguss
|
Wys³any: 2014-10-10, 19:20
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 80
|
Jest naprawdê duuuu¿o tematów polery, poszukaj trochê. Papieru siê u¿ywa tylko na mocno styranych powierzchniach, wiêc nie wiem jak u Ciebie, a po 2000 lepiej 2500 i dopiero g3, g6 woda, g10 ,,wilgotno" |
|
|
gruberek11
|
Wys³any: 2014-10-11, 09:08
|
0
|
|
|
|
OKEY dziekuje
A gabki?
Mam farecle dam ja do g3 i g6 a na g10 z woda? czarny pad? karbowany? a misia ktos stosuje? to juz zupelnie na koniec? |
|
|
|
|
Nyguss
|
Wys³any: 2014-10-11, 14:40
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 80
|
g3 powinno siê bia³±(tward±), ja u¿ywam pomarañczowej(¶redniej), g6 i g10 czarna miêkka. Karbowane niby nie rozrzucaj± materia³u, ale jako¶ mi ró¿nicy nie robi, a nawet lepiej na zwyk³ych, p³askich. Misiem nie robiê pasty, tylko wosk. Ale s³ysza³em, ¿e poleruj± misiem. A mokro pisa³em. g3 i g6 mokro (wada farecli, musisz czy¶ciæ na bierz±co bo ciê¿ko zmyæ, albo nat³u¶ciæ czym¶ plastiki i uszczelki przed poler±) i g10 wilgotno (pad nie ma byæ mokry, ale wilgotny jak ciuchy po dobrym wirowaniu :P) przynajmniej ja tak robi³em z g10 jak u¿ywa³em. |
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|