Autor |
Wiadomość |
 |
TurboCustoms
|
Wysłany: 2014-10-25, 13:14 KupiĂŞ blok przygotowania powietrza
|
|
|
|
KupiĂŞ odwadniacz + odolejacz na 1/2 cala. |
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2014-10-25, 14:19
|
|
|

|
|
|
|
 |
TurboCustoms
|
Wysłany: 2014-10-25, 18:14
|
|
|
|
MoÂże ktoÂś ma tego typu, ale uÂżywany (za mniejsze pieniÂądze) |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-10-25, 21:06
|
|
|
|
Z reduktorem za 300zÂł |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 13:13
|
|
|

|
http://allegro.pl/blok-ze...4722736957.html
tu masz link. Prema Kielce. PorzÂądny sprzĂŞt klasy Sata, za maÂłe pieniÂądze. Nie Âżadne CKD skÂładane w CHRL. |
_________________ ÂŻycie jest zbyt krĂłtkie Âżeby jeÂździĂŚ Dieslem... |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-10-26, 14:12
|
|
|

|
TrzeÂźwy czytaÂłeÂś to: Cytat: | KupiĂŞ odwadniacz + odolejacz na 1/2 cala. |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 14:15
|
|
|

|
No to jest separator wody i oleju. wystarczy odkrĂŞciĂŚ naolejacz i ma to co chce. |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-10-26, 14:17
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | http://allegro.pl/blok-zespol-przygotowania-powietrza-prema-nowy-i4722736957.html
tu masz link. Prema Kielce. PorzÂądny sprzĂŞt klasy Sata, za maÂłe pieniÂądze. Nie Âżadne CKD skÂładane w CHRL. |
Do lakierowania niby? Po co mu filtr z naolejaczem. Prema nie robi filtrĂłw o dokÂładnoÂści filtracji 0,1um wiĂŞc do lakiernictwa siĂŞ nadaje tak samo jak kompresor za 100zÂł. |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 14:33
|
|
|

|
W takim razie muszĂŞ powiedzieĂŚ o tym, wÂłaÂścicielom co najmniej 5 duÂżych lakierni gdzie na Âścianach wisi Prema
Widzisz, Prema podaje parametry poparte badaniami w centrum badawczo rozwojowym ktĂłre majÂą. A parametry produktĂłw z ChRL to tylko efekt radosnej twĂłrczoÂści dziaÂłu marketingu, i zazwyczaj niewiele majÂą wspĂłlnego z rzeczywistoÂściÂą. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-10-26, 15:49
|
|
|

|
Zaskakuje mnie ta niska cena premy. Nie mĂłwiĂŞ, Âże jest zÂła. Jak sam odwadniacz z reduktorem to czemu nie. Tylko myÂślaÂłem, Âże potrzebny jest caÂły blok typowo do lakierowania, dlatego zwrĂłciÂłem uwagĂŞ.
Ogólnie odolejacz ckd jest nieszczêœliwym rozwi¹zaniem, tak¿e warto by³o by znaleŸÌ dla niego jakiœ zamiennik. Tani zamiennik. |
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 15:59
|
|
|

|
normalna cena tego bloku to 360zÂł brutto. koleÂś ma dobrÂą cenĂŞ. po tyle siĂŞ kupuje uÂżywki. |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-10-26, 16:02
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | W takim razie muszĂŞ powiedzieĂŚ o tym, wÂłaÂścicielom co najmniej 5 duÂżych lakierni gdzie na Âścianach wisi Prema |
Ta tylko oprĂłcz Premy majÂą przy kompresorach osuszacze. A ta prema na koĂącu instalacji jest se bo se jest. Ja teÂż nie uwaÂżam CKD za jakiÂś tam zajebisty produkt, ale niestety jest to jedyny blok przygotowania o takiej filtracji w takiej niskiej cenie. Za to samo z saty trzeba daĂŚ 2klocki. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2014-10-26, 16:04
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | W takim razie muszĂŞ powiedzieĂŚ o tym, wÂłaÂścicielom co najmniej 5 duÂżych lakierni gdzie na Âścianach wisi Prema |
Jeœli tak jak Ty nie widz¹ ró¿nicy odolejacz/naolejacz, to czym prêdzej siê z nimi skontaktuj
KK napisał/a: | Tani zamiennik. |
Niestety taki trzeba samemu zrobiĂŚ.
Ckd siĂŞ zes...Âło, puszcza olej w instalacjĂŞ mimo Âże w ostojniku sucho. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 16:24
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | JeÂśli tak jak Ty nie widzÂą ró¿nicy odolejacz/naolejacz, to czym prĂŞdzej siĂŞ z nimi skontaktuj |
I znĂłw wpadka Krzysiu!
Moja zdolnoœÌ odró¿niania odolejacza od naolejacza, jest odwrotnie proporcjonalna do Twojej zdolnoœci czytania ze zrozumieniem. |
|
|
|
 |
TurboCustoms
|
Wysłany: 2014-10-26, 18:58
|
|
|
|
Miki napisał/a: | Z reduktorem za 300zÂł |
MĂłgÂłbym prosiĂŚ o jakieÂś dane sprzĂŞtu np firma, model, czy cokolwiek? |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 19:48
|
|
|

|
Miki napisał/a: | trzeÂźwy inaczej napisał/a: | W takim razie muszĂŞ powiedzieĂŚ o tym, wÂłaÂścicielom co najmniej 5 duÂżych lakierni gdzie na Âścianach wisi Prema |
Ta tylko oprĂłcz Premy majÂą przy kompresorach osuszacze. A ta prema na koĂącu instalacji jest se bo se jest. |
Nic bardziej mylnego. |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-10-26, 20:12
|
|
|
|
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2014-10-26, 20:18
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | http://allegro.pl/blok-zespol-przygotowania-powietrza-prema-nowy-i4722736957.html
Faktycznie czytasz ze zrozumieniem.... |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 20:24
|
|
|

|
Napisz Krzysiu o co Ci chodzi, bo chĂŞtnie rozwieje Twoje wÂątpliwoÂści. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2014-10-26, 20:28
|
|
|
|
O nic. Nie masz poczucia humoru czy tez dopatrujesz sie tu jakiegoÂś ataku na swoja skromnÂą przecieÂż osobĂŞ ?
Luz kolego trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Moja zdolnoœÌ odró¿niania odolejacza od naolejacza, jest odwrotnie proporcjonalna do Twojej zdolnoÂści czytania ze zrozumieniem. |
Link ktĂłry podaÂłes jakoÂś jest jednak odwrotnie proporcjonalny.... ale to tylko moje trzeÂźwy inaczej napisał/a: | wÂątpliwoÂści. |
|
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 20:32
|
|
|

|
Wybacz, ale siê nie zgodzê. W za³¹czonym przeze mnie linku, mamy oto zespó³ przygotowania powietrza. Sk³ada siê on z zespo³u filtruj¹cego z regulatorem ciœnienia i zespo³u smaruj¹cego. S¹ one po³¹czone ze sob¹ dwiema malutkimi œrubeczkami. maj¹c imbus 6, mo¿na te dwa zespo³y rozdzieliÌ i mamy wtedy dwie osobne stacje. Jedna filtruje a druga smaruje.
W razie wÂątpliwoÂści pytaj. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2014-10-26, 20:41
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej,
PoleciÂłeÂś zespĂłl do lakierowania... TurboCustoms napisał/a: | KupiĂŞ odwadniacz + odolejacz |
Pop³yn¹³eœ, co byœ teraz nie napisa³.
Ale teraz ju¿ Wiesz jak odró¿niÌ blok dla lakiernika od bloku dla wulkanizatora.
Pozdro. |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 20:56
|
|
|

|
Krzysiu, mam dla Ciebie propozycje. Po co siĂŞ przepychaĂŚ, skoro rozwiÂązanie sporu jest bardzo proste.
Pojedziemy do firmy Prema Kielce i pogadamy z ludÂźmi ktĂłrzy tam pracujÂą i znajÂą siĂŞ na sprĂŞÂżonym powietrzu. JeÂżeli okaÂże siĂŞ, Âże blok do ktĂłrego link wysÂłaÂłem jest blokiem dla wulkanizatora i nie nadaje siĂŞ dla lakiernika, w ramach rekompensaty:
- dostaniesz ode mnie w prezencie taki oto pistolet
https://www.sata.com/inde...&L=6#ad-image-0
i dodatkowo zapas klaru Spectral 565 na caÂły rok.
JeÂżeli natomiast okaÂże siĂŞ, Âże nie masz racji, wniesiesz mnie na plecach po schodach na ostatnie piĂŞtro najwyÂższego budynku w Kielcach, a fotorelacje z tego wydarzenia wrzucimy na forum.
Co ty na to? Ja jestem pewien tego co pisze, i chĂŞtnie podejmĂŞ wyzwanie. A ty? |
|
|
|
 |
glover
|
Wysłany: 2014-10-26, 21:05
|
|
|
|
No chÂłopaki, przyjmujemy zakÂłady czy dojdzie do realizacji wyzwania |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-10-26, 21:07
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | JeÂżeli okaÂże siĂŞ, Âże blok do ktĂłrego link wysÂłaÂłem jest blokiem dla wulkanizatora i nie nadaje siĂŞ dla lakiernika |
Bo siĂŞ nie nadaje.
Dla lakiernictwa sÂą bloki dokÂładnego oczyszczania powietrza. To co wkleiÂłeÂś nadaje siĂŞ do warsztatu lakierniczego w strefie przygotowawczej na linii urzÂądzeĂą pneumatycznych, ale nie na linii do lakierowania. |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 21:10
|
|
|

|
Zaraz Zaraz. Rozmawiamy tutaj o CKD z Allegro. Profilujemy zestaw w podobnej klasie i cenie. Jak chcemy bloki dokÂładne, to Prema teÂż je ma, ale to inny produkt niÂż ten z linku. Ja uparcie twierdze, Âże lepsza Polska Prema z wiarygodnymi parametrami, niÂż podrĂłbka CKD z parametrami wyssanymi z palca. |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-10-26, 21:15
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Jak chcemy bloki dokÂładne, to Prema teÂż je ma. |
Niestety nie ma, max to 5um a jak juÂż pisaÂłem w lakiernictwie uÂżywa siĂŞ 0,1um a w najlepszych 0,01um
http://www.prema.pl/ |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 21:17
|
|
|

|
Rozmawiamy tutaj o najlepszych stacjach, czy alternatywie dla podrĂłbki CKD?
Zapytam inaczej, co byÂś kupiÂł? Preme czy podrĂłbkĂŞ CKD? Odpowiedz szczerze.... |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 21:29
|
|
|

|
A dla niewtajemniczonych, ludzki wÂłos rasy biaÂłej, ma w przekroju Âśrednio 80 mikronĂłw.
KomĂłrka bakterii mierzy od 1 do 10 mikronĂłw.
0,01 mikrona, to 0,000001 milimetra. Taki rozmiar ma wirus.
Filtry wody pitnej majÂą rozmiar 50 mikronĂłw. |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-10-26, 21:47
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | 0,01 mikrona, to 0,000001 milimetra. Taki rozmiar ma wirus.
|
Taki rozmiar ma tez mg³a olejowa i ró¿ne opary.
Co do filtra jaki bym kupiÂł. To ze 100% przekonaniem w cenie do 500zÂł kupiÂł bym CKD. |
|
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 21:49
|
|
|

|
Miki napisał/a: | trzeÂźwy inaczej napisał/a: | 0,01 mikrona, to 0,000001 milimetra. Taki rozmiar ma wirus.
|
Taki rozmiar ma tez mg³a olejowa i ró¿ne opary.
Co do filtra jaki bym kupiÂł. To za 100% przekonaniem w cenie do 500zÂł kupiÂł bym CKD. |
A co teraz u Ciebie wisi? |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-10-26, 21:50
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | A co teraz u Ciebie wisi? |
W tym momencie nic. |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 21:51
|
|
|

|
To jak pracujesz? |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-10-26, 21:56
|
|
|
|
Osuszacz robi co ma robiĂŚ, a nowy blok jak przyjdzie to siĂŞ zawiesi. |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 22:05
|
|
|

|
Widzisz, za³o¿ê siê, ¿e po³owa forum ma chiùskie stacje marki Yato, pseudo CKD i inne podobne. SprawnoœÌ tych stacji na pewno jest sporo mniejsza ni¿ 10 mikronów i u¿ytkownicy niczego nieœwiadomie pracuj¹ na nich i nic siê nie dzieje.
Kiedy wbija tutaj kolega ktĂłry chce kupiĂŚ stacje, ja polecam mu polski produkt.
Nie doœÌ, ¿e polski to dobry. Nie doœÌ, ¿e dobry to taùszy od chiùczyka.
Wnet odzywa siê rzesza animatorów pneumatyki, i stawia czerwony krzy¿yk na produkcie, bo s¹ lepsze. S¹ lepsze, ale i s¹ gorsze. Trzeba umieÌ wywa¿yÌ jakoœÌ i cenê.
Skoro juÂż stacja o dokÂładnoÂści 0,01um to od razu niech dokupi sobie kabinĂŞ, bo jaki sens ma stacja z dokÂładnoÂściÂą do 0,01um, kiedy na elemencie siÂądzie mucha wielkoÂści 4 milimetrĂłw? |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2014-10-26, 22:12
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Po co siĂŞ przepychaĂŚ, skoro rozwiÂązanie sporu jest bardzo proste. |
DziĂŞki i za satĂŞ i za spectral 565 na caÂły rok, ale po prostu tym co pokazaÂłeÂś ... nie polakierujesz...
http://img12.allegroimg.p...3/69/4722736957
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | nie nadaje siĂŞ dla lakiernika, |
Miki napisał/a: | To co wkleiÂłeÂś nadaje siĂŞ do warsztatu lakierniczego w strefie przygotowawczej na linii urzÂądzeĂą pneumatycznych |
Wiem, wiem,,, zaraz siĂŞ wykrecisz Âże to miaÂłes na mysli....
Miki napisał/a: | Osuszacz robi co ma robiĂŚ, a nowy blok jak przyjdzie to siĂŞ zawiesi. |
Eeee, bez filtra osuszacz nie gwarantuje czystego powietrza. |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-10-26, 22:24
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | bo jaki sens ma stacja z dokÂładnoÂściÂą do 0,01um, kiedy na elemencie siÂądzie mucha wielkoÂści 4 milimetrĂłw? |
Bo muchĂŞ zetniesz i spolerujesz a oka po oleju juÂż nie.
Lackdoctor napisał/a: | Eeee, bez filtra osuszacz nie gwarantuje czystego powietrza. |
Odwadniacz mam na wejÂściu, odolejacz na wyjÂściu. Drugi zestaw byÂł w pomieszczeniu do lakierowania. |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 22:31
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | DziĂŞki i za satĂŞ i za spectral 565 na caÂły rok, ale po prostu tym co pokazaÂłeÂś ... nie polakierujesz... |
MĂłj boÂże, jak Ci biedni ludzie to robiÂą, Âże majÂą takie stacje i lakierujÂą. Miki napisał/a: |
Bo muchĂŞ zetniesz i spolerujesz a oka po oleju juÂż nie. |
ProszĂŞ CiĂŞ.....Jak masz gĂłwniany kompresor ktĂłrzy rzyga olejem to i stacja Saty za 3000zÂł nie da rady. CaÂły czas mĂłwimy o pewnym minimum technologicznej egzystencji. Zaraz zacznĂŞ cie przekonywaĂŚ, Âże jazda samochodem poniÂżej 280 koni kompletnie nie ma sensu i pozbawiona jest walorĂłw prawdziwej motoryzacji. |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-10-26, 22:36
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Zaraz zacznĂŞ cie przekonywaĂŚ, Âże jazda samochodem poniÂżej 280 koni kompletnie nie ma sensu i pozbawiona jest walorĂłw prawdziwej motoryzacji. |
I jako Âże mam dokÂładnie te 280 koni w moim aucie przyznajĂŞ Ci racjĂŞ.
AleÂś mnie wyczuÂł. |
|
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 22:36
|
|
|

|
Przynajmniej w jednym siĂŞ zgadzamy. |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 22:37
|
|
|

|
Ale wytÂłumacz mi po jaka cholerĂŞ miaÂłeÂś zaÂłoÂżony odwadniacz na wejÂściu, odolejacz na wyjÂściu i jeszcze raz taki zestaw w lakierni? |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-10-26, 22:39
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Ale wytÂłumacz mi po jaka cholerĂŞ miaÂłeÂś zaÂłoÂżony odwadniacz na wejÂściu, odolejacz na wyjÂściu i jeszcze raz taki zestaw w lakierni? |
Bo zestaw w lakierni miaÂłem wczeÂśniej. Zanim kupiÂłem osuszacz. Po za tym tak to niestety powinno wyglÂądaĂŚ. Odwadniacz wstĂŞpnie oczyszcza powietrze ktĂłre wchodzi do osuszacza, a odolejacz za, ma Âłatwiej odseparowaĂŚ olej bo mgÂła po oziĂŞbieniu robi siĂŞ wiĂŞksza(bardziej krople niÂż para). JeÂśli coÂś jeszcze by zostaÂło w powietrzu to filtry na koĂącu to wyÂłapiÂą. |
|
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 22:43
|
|
|

|
No tak, ale to nie tÂłumaczy po co miaÂłeÂś zdublowany system. |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-10-26, 22:44
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | No tak, ale to nie tÂłumaczy po co miaÂłeÂś zdublowany system. |
No jak by Ci to wytÂłumaczyĂŚ. W tym drugim byÂł reduktor |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-26, 22:51
|
|
|

|
a co to byÂł za sprzĂŞt? |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2014-10-26, 22:55
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | MĂłj boÂże, jak Ci biedni ludzie to robiÂą, Âże majÂą takie stacje i lakierujÂą. |
 |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-10-27, 00:57
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | a co to byÂł za sprzĂŞt? |
ckd ten z linku co che za 300 sprzedaĂŚ. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-10-28, 00:07
|
|
|

|
Spieracie siĂŞ fajnie. Tylko, Âże jakbym miaÂł kupiĂŚ dzisiaj jakiÂś odwadniacz z reduktorem to wybraÂł bym pewnie Preme, nie dlatego, Âże wiem, Âże jest lepsza, ale jest tanio i na samo sprawdzenie co to jest. Ckd mam nawet dwa zestawy i ja juÂż o nim wszystko wiem
Odwadniacz w ckd jeszcze ujdzie, a odolejacz... Âżyje wÂłasnym Âżyciem. Jak wkÂład do separatora oleju kosztuje tyle co nowy zestaw ckd na 3/8" no to sorry. |
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-28, 09:51
|
|
|

|
Trzeba odroÂźniĂŚ CKD od ChiĂąskiego CKD. Takie samo, nie oznacza to samo. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2014-10-28, 10:49
|
|
|
|
Poka¿ê coœ.
Tak, sprĂŞÂżarka do remontu... PierÂścienie nie istniejÂą.
Ale jak to bywa czasu brak a robote trzeba bylo zrobic. Mam zastrze¿enie do odolejacza ckd ze oleju nie mialem w ostokniku lecz poszed³ w w¹¿ i ... na elementy zaczê³o wylatywaÌ robi¹c oczka nawet na podk³adzie.
20140927_183143.jpg To wyleciaÂło z wĂŞÂża po zastosowaniu w ukÂładzie sika remover. |
 |
Plik ściągnięto 96 raz(y) 1.06 MB |
20140927_171648.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 63 raz(y) 1.17 MB |
20140927_170148.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 105 raz(y) 1.14 MB |
|
|
|
|