| 

|  
 |   

| Autor | 
      Wiadomo¶æ | 

| 

| 

trze¼wy inaczej		 
   | 

Wys³any: 2014-10-28, 12:14   

| 

| 

| 

| 

A ja dzi¶ poszed³em z ciekawo¶ci do ojca do gara¿u gdzie przy kompresorze od jaki¶ 20 lat wisi Prema. Separator oleju i wody, w jaki¶ 20 % wype³niony jest szlamem z kompresora, a Prema nic nie puszcza. Mo¿na lakierowaæ i nie ma oczek!

Z kolei, ja mam u siebie na warsztacie kompletn± stacjê Premy, i zbiornik 4 metry sze¶cienne który stoi na wolnym powietrzu. Nie ma jakichkolwiek problemów z jako¶ci± powietrza. | 

_________________ ¯ycie jest zbyt krótkie ¿eby je¼dziæ Dieslem... | 

| 

| 

| 

| 

| 

Lackdoctor  		 
   | 

Wys³any: 2014-10-28, 14:10   

| 

| 

| 

| 

| trze¼wy inaczej napisa³/a: | 	 		  |  Separator oleju i wody, w jaki¶ 20 % wype³niony jest szlamem z kompresora, | 	  

U mnie przed blokiem jest osuszacz ziêbniczy, wiêc filtry suche jak pieprz.

Wiem ¿e wk³ady sie wymienia a nie moczy (kiedys tak je wymy³em gdy osuszacz zainstalowa³em) i na 99% to jest przyczyna ¿e oleju w ostojniku brak.

Ale wcze¶niej by³ i w ostojniku, na ca³ym wk³adzie, w wê¿u, na elementach... tyle ¿e bez osuszacza by³a to mieszanina wodno olejowa.

Gdybym w momencie instalacji w uk³ad osuszacza da³ nowe wk³ady, wê¿e i z³±czki to prawdopodobnie w/w sytuacja nie mia³a by miejsca.

.

.

.

.

albo i nie.    | 

_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.

http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses | 

| 

| 

| 

| 

Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
  | 
 | 

|