Otwarty przez: Tech 2008-07-17, 11:06 |
Autor |
Wiadomość |
 |
airbrush
|
Wysłany: 2007-07-16, 18:02 TrueFire by airbrush
|
0
|
|
|
|
Oto kolejna moja praca zamieszczona na tym forum, sÂą to moje drugie namalowane ognie TrueFire, wiem Âże przedemnÂą jeszcze wiele nauki, ale maÂłymi kroczkami czÂłowiek nabiera wiĂŞcej doÂświadczenia.
Shot with DSC-W7 at 2007-07-16
Shot with DSC-W7 at 2007-07-16 |
|
|
|
 |
acidhouse
|
Wysłany: 2007-07-17, 09:53
|
0
|
|
|
Kustom Kulture

|
ÂŚwietna praca - bardzo mi siĂŞ podoba. WidaĂŚ troszkĂŞ bazy ale super, praca na maxa dobra, musisz popracowaĂŚ nad bezbarwnym bo nie robiÂłeÂś mokro na mokro i lakier siĂŞ nie rozlaÂł, poza tym gratulacje |
_________________ Training all life
 |
|
|
|
 |
airbrush
|
Wysłany: 2007-07-17, 13:46
|
0
|
|
|
|
Co moge zrozumieĂŚ przez to Âże "widaĂŚ bazĂŞ" ?
Z braku mocniejszego kompresora, na prace nakÂładam lakier akrylowy w sprayu.
Ale zauwaÂżyÂłem Âże po jego naÂłoÂżeniu w niektĂłrych miejscach baza siĂŞ "warzy" niewiem czemu.
Piszesz ¿e powinienem nak³adaÌ lakier mokro na mokra, a ja myœla³em ¿e powierzchnia musi wyschn¹Ì przed na³o¿eniem lakieru.
DziĂŞki Acidhouse za komentaÂże ktĂłre sÂą dlamnie bardzo waÂżne, szczegĂłlnie od takich osĂłb jak TY, czyli majÂących duuuuuuuÂżo doÂświadczenia w tym "sporcie "
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
acidhouse
|
Wysłany: 2007-07-17, 15:54
|
0
|
|
|
Kustom Kulture

|
WidaĂŚ kolory bazowe, nakÂładajÂąc lakier w sprayu wymieszaj go przez dÂługi czas i wstaw w cieple miejsce i jeszcze raz dokÂładnie wymieszaj, nanoÂś w 3 fazach i z daleka (tak 40 cm najmniej), koĂącĂłwka powinna byĂŚ czyÂściutka, tak Âżeby oczko nie chlapaÂło, no i uwaÂżaj jak trzymasz palec tak by byÂł na koĂącĂłwce, a nie wystawaÂł za niÂą
1 cienka warstwa, druga œrednia po podeschniêciu pierwszej i trzecia mokra na mokr¹ drug¹ po nieca³ej minucie, ale tak ¿eby element by³ na p³askim i siê rozp³yn¹³ ³adnie lakier zgodnie z grawitacj¹, ale nie przesadŸ ¿eby zacieków nie by³o (dlatego z daleka szybkimi sprawnymi ruchami, nie zatrzymuj siê).
Baza siê wa¿y z lakierem bo prawdopodobnie albo jest zabrudzona (t³uszczem lub py³ami - bo prawdopodobnie nie odpylasz œciereczk¹ antystatyczn¹) albo co bardziej prawdopodobne s¹ zró¿nicowane chemicznie (czytaj ró¿nych producentów) od A do Z powinno u¿ywaÌ siê podobnych chemicznie produktów lub po prostu tej samej firmy.
Pozdrawiam.
|
 |
|
|
|
 |
airbrush
|
Wysłany: 2007-07-17, 16:34
|
0
|
|
|
|
DziĂŞki Acidhouse za bardzo pomocnÂą odpowiedz, kurcze co do sciereczki antystatycznej to mam ale musze siĂŞ przyznaĂŚ Âże jej nieurzyÂłem.
Niewiem czy dobrze myÂśle ale Âżeby nie byÂło widaĂŚ kolorĂłw bazowych to musze bardziej zwrĂłcic uwagĂŞ na cieniowanie ? |
|
|
|
 |
acidhouse
|
Wysłany: 2007-07-17, 16:44
|
0
|
|
|
Kustom Kulture

|
Jakich farb uÂżywasz?
S¹ wœród nich Candy orange? i transparentna zó³Ì? - jeœli nie, to dlatego kolory s¹ bazowe (nietransparentne i niepo³yskliwe) |
 |
|
|
|
 |
airbrush
|
Wysłany: 2007-07-17, 18:53
|
0
|
|
|
|
UÂżywam jak narazie zwykÂłych baz o podstawowych odcieniach, sam mieszam i uzyskuje potrzebne kolory.
Nie uÂżywam jak narazie farb transparĂŞtnych. |
|
|
|
 |
mrlucky
|
Wysłany: 2007-08-21, 22:35
|
0
|
|
|
|
Witam!!!A na moje oko to za duzo tu ¿ó³tego,jeœli byœ zostawi³ wiêcej czerwonego(a mam nadzieje ze od tego zaczyna³es p³omienie)to wygl¹da³oby to ca³kiem inaczej,transparent ¿ó³ty by napewno poprwi³ efekt,ale i bez tego mo¿na zrobiÌ fajne p³omienie.Tylko trzeba siê pobawiÌ cieniami.Tak myœle(choÌ nie wiem czy dobrze) Pozdrawiam!!! |
|
|
|
 |
Reptile
|
Wysłany: 2007-09-04, 14:03
|
0
|
|
|
|
Mysle ze brakuje nieco wiecej przestrzeni w tym plomieniu...tzn. ja tu widze tylko 1szy i 2gi plan...przydalby sie i 3ci. Moze i sie myle:/
Ale i tak wyglada to swietnie!!! |
|
|
|