Autor |
Wiadomo¶æ |
|
jan6a
|
Wys³any: 2014-11-21, 14:27 Szlifierka elektryczna z w³asnym odci±giem.
|
0
|
|
|
|
Witam,
Szukam szlifierki elektrycznej która da sobie radê bez odkurzacza. Pocz±tkowo napali³em siê na Derosa ale kilka osób napisa³o, ¿e Deros nie dzia³a tak jak trzeba bez odci±gu. Na chwilê obecn± namierzy³em Rupesa ER 05TE i nic innego nie przychodzi mi do g³owy. Czy macie jaki¶ pomys³ na elektryka 150mm który dobrze bêdzie sobie radzi³ bez odkurzacza?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
mariusz80
|
Wys³any: 2014-11-21, 15:18
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 923 Sk±d: WZ
|
bez odkurzacza bêdziesz mia³ du¿o py³u. A jak za³o¿ysz worek za szlifier± to czêsto bêdziesz go opró¿nia³ |
|
|
Majster 19
|
Wys³any: 2014-11-23, 21:12
|
0
|
|
|
|
Ja bym poleca³ szlifierkê MIRKA, jest nie do zatrzymania |
_________________ czasami nie watra gra ¶wieczki |
|
|
|
|
936
|
Wys³any: 2014-11-23, 21:20 Re: Szlifierka elektryczna z w³asnym odci±giem.
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
jan6a napisa³/a: | Witam,
Szukam szlifierki elektrycznej która da sobie radê bez odkurzacza. Pocz±tkowo napali³em siê na Derosa ale kilka osób napisa³o, ¿e Deros nie dzia³a tak jak trzeba bez odci±gu. Na chwilê obecn± namierzy³em Rupesa ER 05TE i nic innego nie przychodzi mi do g³owy. Czy macie jaki¶ pomys³ na elektryka 150mm który dobrze bêdzie sobie radzi³ bez odkurzacza?
Pozdrawiam |
A dlaczego bez odkurzacza?
skoro ka¿dy sie nadaje.
Wystarczy za³orzyæ do niego worek HEPA, który jest dodatkowym filtrem. |
|
|
|
|
jan6a
|
Wys³any: 2014-11-25, 11:15
|
0
|
|
|
|
Prace wykonujê hobbistycznie, wiec czêste opró¿nianie worka raczej mi nie bêdzie przeszkadzaæ. Maksymalnie szlifierka bêdzie pracowa³a 4 godziny w ... miesi±cu. To ¿e nie bêdzie wymaga³a odkurzacza czyni mi j± bardziej uniwersaln±. Nie musi byæ te¿ super lekka bo nie bêdê ni± pracowa³ na co dzieñ. |
|
|
|