Autor |
Wiadomość |
 |
Miki
|
Wysłany: 2011-10-20, 11:12
|
0
|
|
|
|
Sw.Piotrek, Powiem Ci szczerze ¿e mnie zadziwiasz. Piszesz o zwyk³ym lodzie ze mo¿na go zast¹piÌ suchym. A zapomnia³eœ poczytaÌ jak¹ temperaturê ma zwyk³y lud a suchy lud. Nie masz pojêcia o tym co piszesz a tym bardziej o usuwaniu wgnieceù. Lud jest dobry do przechowywania ¿ywnoœci szybko psuj¹cej siê a nie do blacharki. Podwa¿yÌ wgniecenia zaokr¹glon¹ rurk¹. To jest hit. Dobry sposób ale jak chcesz to póŸniej malowaÌ bo bez tego by siê nie obesz³o. Najlepszym sposobem którego u¿ywam to jest klêczenie przed wgnieceniem i kiwanie siê jak JUDKI w meczecie, po 15 minutach s¹ takie efekty
ProszĂŞ CiĂŞ ÂżebyÂś ugryzÂł siĂŞ czasami w jĂŞzyk i nie pisaÂł gÂłupot. |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-10-21, 11:06
|
0
|
|
|

|
Miki, co do szkolenia to idzie jakas wielka wiedze z tego wyniesc???sam mam zamiar urozmaicic swoja prace do napraw typu smart...glownie tapicerka bo w moim rejonie zdalo by to egzamin ale czasem wgniote tez by sie przydalo wyciagnac bez koniecznosci lakierowania.ile trwa taki kurs??sa to zajecia praktyczne czy tylko teoria i radz se sam???przyznam ze wiedze na ten temat mam dosc duza"nie taka jak kolega piotrek"no ale nie jestem w stanie zagwarantowac nikomu ze sie uda,lakier nie odpeknie czy tez nie zostanie slad wiec biore do lakierowania a jak wyjdzie ladnie to mniej roboty:) |
|
|
|
 |
car
|
Wysłany: 2012-02-09, 17:29
|
0
|
|
|
|
Nie k¹zdy ma w domu gara¿ odpowiedni sprzêt i umiejetnoœci, oraz cierpliwoœÌ, ¿eby bawiÌ sie w fachowca maj¹c nadzieje, ze za którymœ razem w koùcu sie uda ³adnie usunac i wyploerowac w gniecenie. Ja tej cierpliwoœci nie mi¹³em dlatego zdecydowa³em siê oddaÌ samochód w rece wspomnianych ju¿ tu http://www.puller.com.pl/ . Dowiedzia³em siê o nich przypadkiem i musze przyznaÌ,¿e potrafi¹ robic to czym siê zajmuj¹. Szybko usuneli defekt, oszczedzaj¹c mi wielu godzin zgrzytania zêbami |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-02-09, 18:15
|
0
|
|
|
|
car,
Jak siĂŞ juz musisz reklamowaĂŚ to zrĂłb to z gÂłowa i tyle.
Nikt od ciebie zaraz kasy nie bĂŞdzie chciaÂł za reklamĂŞ.
A tak to robisz... antyreklamĂŞ.
ZresztÂą reklama dent na forum lakiernikĂłw raczej szaÂłu nie zrobi.
A my zarabiamy lakierujÂąc, wiĂŞc tym bardziej kierunek nietrafiony. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
car
|
Wysłany: 2012-02-10, 14:55
|
0
|
|
|
|
oj przy¹³pa³eœ mnie:) Akurat z tych wszystkich, którzy mowili o tym wczeœniej pad³o nam mnie. Tak na arginesie myœle, ze sam niechccacy robisz reklame rozdmuchuj¹c wpis. Antyreklama jest form¹ reklamy A ja sie zgadzam z tymi co mieli doœwiadczenia z t¹ firma |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-02-10, 15:05
|
0
|
|
|
|
car napisał/a: | Antyreklama jest formÂą reklamy |
Nie robie przecieÂż antyreklamy.
Jak masz coÂś pisac to poprostu pisz a nie udawaj zadowolonego klienta. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
car
|
Wysłany: 2012-02-10, 15:20
|
0
|
|
|
|
rozdmuchujesz temat, to wystarczy |
|
|
|
 |
Benos77
|
Wysłany: 2012-02-10, 15:33
|
0
|
|
|
|
Cytat: | car,
Jak siĂŞ juz musisz reklamowaĂŚ to zrĂłb to z gÂłowa i tyle. |
To jest reklama ale negatywna w³aœnie. Przeczytaj swój wpis jeszcze raz. Sorry ale od razu widaÌ ¿e z nas wa³¹ robisz... |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-02-10, 15:42
|
0
|
|
|
|
Benos77 napisał/a: | Sorry ale od razu widaĂŚ Âże z nas wa³¹ robisz... |
Ja??? |
|
|
|
 |
Benos77
|
Wysłany: 2012-02-10, 15:48
|
0
|
|
|
|
nie Ty...tylko Car |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-02-10, 18:21
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | Jak masz coÂś pisac to poprostu pisz a nie udawaj zadowolonego klienta. | dokladnie!!nie tu to wal do mnie na gg a nie tam sie czaisz jak jeÂż do yebania |
|
|
|
 |
JAROGTS
|
Wysłany: 2012-02-11, 11:34
|
0
|
|
|
|
Jeszcze tu siĂŞ reklamuje auto-ksiĂŞÂżyno jakby im pieniĂŞdzy maÂło byÂło... |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2012-02-11, 13:46
|
0
|
|
|
|
JAROGTS napisał/a: | jakby im pieniĂŞdzy maÂło byÂło... | jak to mĂłwiÂą pinindzy nigdy za wiela |
|
 |
thomas2603
|
Wysłany: 2012-04-07, 09:25
|
0
|
|
|
thomas2603
|
mebArth napisał/a: | Panowie uciekamy od tematu... Czekam na spray, dojdzie to zrobie test, jak nie wyjdzie to bedzie deko zÂłomu wiecej.
pzdr | No i jak wyszÂły te testy? |
|
|
|
 |
alucard333
|
Wysłany: 2012-04-07, 11:21
|
0
|
|
|
|
taka naprawa rozgrzewaj¹c ma tylko sens gdy nie chce na sie rozbieraÌ tapicerki bo takie wgniecenia które da sie naprawiÌ t¹ metod¹ mo¿emy spokojnie usun¹Ì od wewn¹trz delikatnie rêk¹ .. |
|
|
|
 |
caci
|
Wysłany: 2012-04-12, 19:17
|
0
|
|
|

|
Ja te¿ kilka razy oddawa³em auto do speca ktory wyci¹ga do³ki po gradobiciu. Ogólnie potrafi wyci¹gn¹Ì prawie wszystko ale z tego co wiem jest najlepszy w PL, szkoli³ sie ponoÌ wiele miesiecy za zachodni¹ granic¹ i robi w tym interesie juz z 10 lat.
OczywiÂście sÂą granice wgniecenia ktĂłre sie da zrobiĂŚ i zanim zacznie wyciÂągaĂŚ sam mĂłwi czy wszystkie doÂłki sÂą do usuniĂŞcia i ewentualnie ktĂłrych mu sie nie uda. Ogolnie z tych kilku aut ktore mi robiÂł to 95% wgnieceĂą usuwa bez Âśladu, niektore nawet powyzej 5-7cm srednicy. WaÂżne Âżeby nie byl za gÂłeboki i nie byÂło ostrych zaÂłamaĂą.
Tani nie jest, za dach (srednio koÂło 20-30 dolkĂłw) bierze ok 600zÂł. No ale po robocie mamy oryginlany element a nie szpachlowany i malowany dach z ktĂłrego za kilka lat zacznie sie podnosiĂŚ i pĂŞkaĂŚ szpachla.
Oczywiœcie widzia³em jak to robi i u¿ywa przynajmniej kilku technik, wiêkszoœÌ usuwa sie tzw pogrzebaczami czyli wygiêtymi prêtami na równowa¿ni, czeœÌ wyci¹ga na klej, czeœÌ wyciskaj¹c rêcznie lub przez specjalne przyrz¹dy. Nie widzia³em za to ¿eby kiedykolwiek uzywa³ lodu czy sprê¿onego gazu. To raczej metody dla marzycieli.
Ogólnie goœÌ jest dla mnie mistrzem bo czasem potrafi³ mi wyklepaÌ totalnie pogiêty b³otnik czy drzwi tak ¿e praktycznie niewiele by³o widaÌ. Jedno poci¹gniêcie szpachl¹, tak¿e nie tylko do³ki robi ale tak¿e mocno pogiête elementy.
Nie jest to reklama bo jego namiarĂłw i tak nie podam bo za duÂżo roboty ma, glownie poza krajem teraz. OpowiadaÂł teÂż Âże przez parĂŞ miesiĂŞcy wyciÂągaÂł doÂłki z kilkuset aut na przyfabrycznym parkingu w totalnych nĂłwkach ktĂłre dopiero miaÂły jechaĂŚ do dilerĂłw.
Z tego co mĂłwiÂł w PL tylko trzy osoby potrafiÂą to na porĂłwnywalnym poziomie, dwie ze slÂąska, jedna zdaje sie z pomorskiego. A te wszystkie szkolenia za pareset zÂłotych czĂŞsto reklamowane w prasie i internecie sÂą dla niego smiechu warte. On sie uczyÂł pare miesiecy podstaw a ludzie chcÂą tego nauczyĂŚ w kilkanaÂście godzin i to czĂŞsto ludzie ktĂłrzy sami niewiele potrafiÂą. |
|
|
|
 |
jaÂś 1
|
Wysłany: 2012-04-25, 13:11
|
0
|
|
|
|
Kolego czy moÂżesz podaĂŚ namiar na tego goÂścia ??? Potrzebuje takiego fachowca !!! |
|
|
|
 |
water
|
Wysłany: 2012-08-26, 20:36
|
0
|
|
|

|
jaÂś 1 napisał/a: | Kolego czy moÂżesz podaĂŚ namiar na tego goÂścia ??? Potrzebuje takiego fachowca !!! |
Tu masz nr: tel. (22) 675 11 08, (22) 77 33 884 i mail: wgniecenia@puller.com.pl a wiĂŞcej info, jak ciĂŞ interesuje to poszukaj na stronie puller. W kaÂżdym razie jest to metoda skuteczna i duÂżo, duÂżo taĂąsza niÂż z lakierowaniem. |
|
 |
acidl
|
Wysłany: 2012-08-29, 12:18
|
0
|
|
|
|
kaÂżdy magik bĂŞdzie mĂłwiÂł Âże jest najlepszy a inni to sÂłabeusze.
Ja znam czarodzieja, i w przeciwieĂąstwie do magikĂłw on naprawdĂŞ potrafi czarowaĂŚ. PDR, SMART itd ma w 1 palcu. Wraz z Marcinem poryli mi beret tym w jaki sposĂłb czarujÂą. OdsyÂłam do nich kaÂżdego wymagajÂącego serfera lub pingwina ktĂłrzy to przy odbiorze auta bujajÂą siĂŞ jak na fali w poszukiwaniu niedoskonaÂłoÂści. U Czarodzieja nie ma lipy.
Polecam www.garazczarodzieja.pl Pier robi to co lubi a to ma spore znaczenie. |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2012-08-29, 13:52
|
0
|
|
|
|
Fajnie Âże siĂŞ reklamujesz na tym forum
NazwĂŞ swojego garaÂżu teÂż masz caÂłkiem fajnÂą |
_________________ http://niezalezna.pl/
 |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-08-29, 15:01
|
0
|
|
|
|
Sw.Piotrek napisał/a: | Fajnie Âże siĂŞ reklamujesz na tym forum |
Ty siĂŞ Piotrek ocknij.
PrzecieÂż ten koleÂś nie musi siĂŞ nigdzie reklamowaĂŚ a napewno nie na forum dla amatorĂłw itd. |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2012-08-29, 16:41
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
acidl
|
Wysłany: 2012-09-18, 14:08
|
-1
|
|
|
|
Panie Piotrze ja niestety nie mam firmy i nie pracuje u Piera. Znam go , jego robotê i za to podziwiam. Mogê usun¹Ì dane z adresem jak panu przeszkadzaj¹. S¹dzi³em ¿e forum jest w sporym procencie INFORMACYJNE, no chyba ¿e o dupie maryny i to nie koniecznie z u¿yciem IMIENIA siê gada bo to reklamowanie DUPSKA KONKRETNEJ OSOBY |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2012-09-18, 16:56
|
0
|
|
|
|
acidl, PrzecieÂż napisaÂłem Âże fajne Âże siĂŞ reklamujesz na tym forum. |
_________________ http://niezalezna.pl/
 |
|
|
|
 |
rafaÂł23
|
Wysłany: 2013-12-05, 15:30
|
0
|
|
|
|
Mnie w http://airconstruction.pl/ usunĂŞli wgniecenie bez lakierowania. Nie wierzyÂłem, Âże tak siĂŞ da, ale zostaÂłem pozytywnie zaskoczony. ÂŚladĂłw po wgnieceniu nie widaĂŚ. Karoseria wyglÂąda naprawdĂŞ Âładnie. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-12-05, 16:28
|
0
|
|
|
|
Uwaga, post zawiera lokowanie produktu.............
I nikt za to nie pÂłaci.
KomuÂś tu sie opÂłaci.... |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-12-05, 17:15
|
0
|
|
|
|
mnie przekonalo zdjĂŞcie tylnej klapy.kupuje
reklama niczym MANGO |
|
|
|
 |
Nyguss
|
Wysłany: 2014-11-26, 00:34
|
0
|
|
|

|
Witam Panowie. Troche rozgrzebuje stary temat, ale ktos moze w praktyce robil wgnioty bez malowania? Nie mowie o zamrazaniu, jakis dent shit mini, bo jakos mi to nie wyglada nawet, ale ogolnie o naprawach przy uzyciu dobrego kleju i wycigania, pracy lancami i mlotkami bezwladnosciowymi. Znalazlem taki zestaw:http://allegro.pl/usuwanie-wgniecen-bez-lakierowania-pdr-zestaw-duzy-i4791656811.html coo tym myslicie? Jakies sugestie doswiadczenia? Jakies instrukcje mozna gdzies znalezc co i jak? |
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-11-26, 08:56
|
0
|
|
|

|
Ja byt to kupiÂł chociaÂżby ze wzglĂŞdu na oryginalny niemiecki zmywacz. |
_________________ ÂŻycie jest zbyt krĂłtkie Âżeby jeÂździĂŚ Dieslem... |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2014-11-26, 09:05
|
0
|
|
|

|
"OferujĂŞ wysokiej jakoÂści zestaw PDR do usuwania wgnieceĂą bez lakierowania ktĂłrych jestem producentem. Zestaw ten widoczny na zdjĂŞciach zawiera:"
Nie bardzo rozumiem to zdanie. GoœÌ produkuje narzêdzia czy wgniotki |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-11-26, 14:28
|
0
|
|
|
|
A takie pytanie. Umiesz to robiĂŚ? Bo jak umiesz to i ÂśrubokrĂŞtem zrobisz, ale jeÂśli nie masz o tym pojĂŞcia to i sprzĂŞt za milion zÂłotych Ci w tym nie pomoÂże. |
|
|
|
 |
Nyguss
|
Wysłany: 2014-11-26, 16:21
|
0
|
|
|

|
Ktos juz tu wrzucal lnk do takiego zestawu, albo baardzo zblizonego w zblizonej cenie. Pytam o doswiadczenia. A co do umiejetnosci to kiedys chodzic nie potrafilem, a teraz biegam skacze, plywam! No chce sie nauczyc. Myslalem, ze przez te dwa lata od zalozenia tematu ktos probowal jakis metod wyciagania bez malowania. Widzialem zestaw samych lanc za 16tys zl... aaale to przegiecie i to nie male. Konkrety prosze. Doswiadczenia, sugestie, propozycje. |
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-11-26, 19:52
|
0
|
|
|
|
To powodzenia ÂżyczĂŞ. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-11-26, 20:23
|
0
|
|
|

|
KaÂżdy siĂŞ zaczynaÂł kiedyÂś uczyĂŚ i ten ktĂłry poÂświĂŞci temu mnĂłstwo czasu i pasji siĂŞ nauczy.
Chyba, Âże nie ma predyspozycji, to wyjdzie po kilku tygodniach, miesiÂącach.
Jak siĂŞ domyÂślam Miki jesteÂś w tym specjalistÂą. Tylko, Âże nie jesteÂś jedyny, takÂże nie broĂą komuÂś siĂŞ uczyĂŚ.
Nikt nie bĂŞdzie kupowaÂł sprzĂŞtu za 16 koÂła, po to, aby tylko potrenowaĂŚ w norze. |
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2014-11-26, 21:16
|
0
|
|
|
|
Ja nikomu nie broniĂŞ broĂą boÂże. Ale tak jak napisaÂłem po co kupowaĂŚ cokolwiek jeÂśli nie ma siĂŞ o tym pojĂŞcia. I nie waÂżne czy to kosztuje 16k czy 2k. Tak jak napisaÂłeÂś trzeba mieĂŚ predyspozycjĂŞ, z niektĂłrych ludzi nie zrobisz tancerzy choĂŚ nogi majÂą i chodziĂŚ czy biegaĂŚ umiejÂą, ale brak im rytmu. Tak samo jest z wgniotami, jeden zaÂłapie w momencie, a inny nie nauczy siĂŞ tego nigdy.
Jak czÂłowiek siĂŞ upiera to niech kupuje, tylko niech pamiĂŞta ze markowe druty moÂże mu siĂŞ uda odsprzedaĂŚ(podkreÂślam moÂże), ale za zÂłom za 2k nikt mu nie da zÂłamanego grosza. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-11-26, 21:30
|
0
|
|
|

|
No z tymi drutami to prawda, ale zawsze moÂże lekko podoginaĂŚ i mieĂŚ do pogrzebania w piecu. Ile razy jest taka sytuacja, Âże drzewo siĂŞ nie tak uÂłoÂży i trzeba przewrĂłciĂŚ.
|
|
 |
Nyguss
|
Wysłany: 2014-11-26, 21:51
|
0
|
|
|

|
Tak zacz¹³em malowaÌ. Sprzeda³em auto, kupi³em kompresor i pistolet. PóŸniej inwestycje w wyci¹gi ogrzewanie, pierwsze od³o¿one pieni¹dze migomat. Duuuu¿o miejsc wyci¹ga³em w³aœnie przys³owiowym œrubokrêtem i wygl¹da³o to ca³kiem dobrze, dlatego sam zacz¹³em szukaÌ info o wyci¹ganiu bez malowania(chyba przez ten temat trafi³em w ogóle na to forum). Kupi³em teraz golfa III kombi, gruza roboczego i chce siê na nim nauczyÌ. Z reszt¹, bez ryzyka nie ma zabawy. RozwijaÌ siê trzeba i próbowaÌ. Stanie w miejscu jest równoznaczne z uwstecznianiem. Podejœcie do blachy jakieœ mam, du¿o elementów do aut, do których ciê¿ko by³o coœ kupiÌ dorabia³em sam. Najbli¿sze inwestycje spotter i w³aœnie zestaw do wyci¹gania. decyzja pad³a na telwin 5500 (w scanii mi siê nim bardzo dobrze robi³o), ale o zestawach do wyci¹gania niewiele info mo¿na znaleŸÌ... Albo siê uda, albo nie. Jeœli nie znajdê nic ciekawszego w podobnych pieni¹dzach zostaje przy tym zestawie.
No pain no gain! PostĂŞpy z nauki w styczniu w temacie. |
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-11-27, 00:31
|
0
|
|
|

|
Bardzo dobre podejÂście. Identycznie jak ja.
Tylko, Âże jak mam lenia to juÂż moje podejÂście siĂŞ zmienia |
|