Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Bartek1441
Wys³any: 2014-12-08, 12:35   Amatorskie naprawy blacharsko/lakiernicze
0
UP DOWN

Witam. Czytam to forum w poszukiwaniu wiedzy na temat lakierowania. Planujê naprawê klapy, pod³ogi oraz zaprawki w swoim aucie ( passat B3) je¶li chodzi o klapê to ogniska korozji oraz mocno skorodowane miejsce pod o¶wietlenie tablicy tam chcê wstawiæ reperaturke, miejsca gdzie znajduj± siê ogniska korozji chcê wypiaskowaæ daæ podk³ad reaktywny na to akryl szpachla i znów akryl baza i klar pomijaj±c obróbkê. Je¶li chodzi o pod³ogê to jedno miejsce gdzie chcê wstawiæ reperaturke i ca³o¶æ wyczy¶ciæ tam gdzie bêd± ogniska korozji chce równie¿ wypiaskowaæ tylko nie wiem jak to zabezpieczyæ ¿eby by³o dobrze czy reaktywny czy kilka warstw epoksydu i na to konserwacja podwozia i jaka konserwacja ¿eby to nie by³ baranek do progów bo podobno ch³onie wilgoæ. Co do zaprawek jeszcze nie mam pomys³u s± to ogniska korozji przy uszczelkach drzwi i szyby czo³owej a nie chcia³bym malowaæ ca³ego samochodu czy elementu póki co. Felgi ale z nimi my¶lê ¿e pójdzie sprawnie bo wystarczy mi polakierowaæ sam rant. Mo¿e mogliby¶cie podaæ mi jakie¶ porady do mojej wizji czy te¿ wasze do¶wiadczenia. Chcia³bym dodaæ ¿e chcê to zrobiæ samemu i kupiæ amatorski sprzêt ¿e tak powiem bo przyda mi siê w przysz³o¶ci a nie chcia³bym oddawaæ auto do fachowca bo za te pieni±dze mia³bym materia³ do gara¿owej naprawy. Kompresor mam do¶æ spory WAN-ES 400l
wydajno¶ci ok 300l na minutê wiêc my¶lê ze podo³a miga mam zamiar kupiæ jak i pistolet do malowania.

Denuretis
Wys³any: 2015-01-20, 08:54   
0
UP DOWN

Ogólnie ¿yczê ci kolego powodzenia sam siê zabiera³em za to i mi nie posz³o, musia³em zajrzeæ do lakiernika bo co¶ po prostu schrzani³em i samemu do tego nie doszed³em, kompresor masz dobry my¶lê ¿e na bank ci wystarczy ja mia³em trochê gorszy ale i tak da³em radê ;)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: