Autor |
Wiadomo¶æ |
|
natium
|
Wys³any: 2014-12-24, 16:46 Igie³ki
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 323
|
gdzie mozna kupiæ igie³ki do czyszczenia otworów powietrza ? |
|
|
|
|
Miki
|
Wys³any: 2014-12-24, 21:11
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 523
|
W sklepie niedoro...... . |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
|
juny
|
Wys³any: 2014-12-24, 21:23
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 2384 Sk±d: Ostrów WLKP
|
haha, dajcie ju¿ spokój panowie |
|
|
SamSobieSzefem
|
Wys³any: 2014-12-25, 10:49
|
0
|
|
|
|
panowie
pierwszy który zacznie powinien byæ usuniêty z forum
we¼cie na pw sobie piszcie
co wejdziesz w temat k³ótnia no ja pier....dole . |
|
|
|
|
unek
|
Wys³any: 2014-12-25, 12:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 205
|
zadzwoñ do pana Wojciecha z Warszawy ..je¿eli chodzi o sate |
|
|
|
|
juny
|
Wys³any: 2014-12-25, 13:42
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2014-12-25, 15:17
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
Ten jeden zestaw mam...
Do czyszczenia dziur s± specjalne takie miote³ki. Na filmach sata s± pokazane. |
|
|
mariusz80
|
Wys³any: 2014-12-25, 16:29
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 923 Sk±d: WZ
|
Wystarczy po¶wiêciæ oko³o 2 minut w necie i masz. Zestaw kosztuje miêdzy 200 a 300z³ |
|
|
natium
|
Wys³any: 2014-12-27, 18:03
|
0
|
|
|
|
WIdzisz Miki kto tutaj zaczyna i cwaniakuje ciagle ty tylko! nie prosilem cb o zdanie!!!
dzieki juny. kiedys widzialem wlasnie taki zestaw male pudeleczko mniejwiecej takie jak po zapalkach i w nim takie igly ale wlasnie koszt byl 200-300 z³ tak jak mariusz80 pisze wiec cena to kosmos a jak bym wzia taka zwykla ig³e to bym uszkodzil czy by bylo dobrze ? |
|
|
|
|
936
|
Wys³any: 2014-12-27, 18:11
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
dlaczego chcesz czy¶ciæ "otwory" w dyszy igie³kami ?
Mo¿esz rozkalibrowaæ fabryczne ustawienia. |
|
|
|
|
juny
|
Wys³any: 2014-12-27, 18:17
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
936
|
Wys³any: 2014-12-27, 18:25
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
nie polecam tej metody.
ps. ¶rodki do usuwania farby w sprayu i sprê¿one powietrze za³ati± sprawe |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2014-12-27, 20:13
|
0
|
|
|
|
Troton ma jaki¶ spray do czyszczenia pistoletu. Podobno rozpuszcza wszystko. |
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2014-12-27, 23:45
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
936 napisa³/a: | Mo¿esz rozkalibrowaæ fabryczne ustawienia. |
I wszystko w tym temacie
jak masz zaschniêty lakier w kana³ach powietrza to wystarczy dobrze namoczyæ i przepychaæ drewnian± drzazg± .
A podstawa (i najwa¿niejsza rzecz) to mycie pistoletu po ka¿dej zakoñczonej pracy ....
i ¿adnych "igie³ek" (drutów ,wierte³ jak niektórzy "stosuj±") nie potrzeba |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2014-12-28, 00:07
|
0
|
|
|
|
Przecinak mo¿e byæ, albo wierte³ko fi 2? |
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2014-12-28, 00:37
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Robertlodz09 napisa³/a: | przepychaæ drewnian± drzazg± . |
Wyka³aczka wystarczy ?
Czy kijek od szasz³yka?
Robertlodz09 napisa³/a: | A podstawa (i najwa¿niejsza rzecz) to mycie pistoletu po ka¿dej zakoñczonej pracy .... |
Dok³adnie.
unek napisa³/a: | ..je¿eli chodzi o sate |
No bo w iwacie otworów niema a w devilu s± kwadratowe... |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Samuel
|
Wys³any: 2014-12-28, 07:29
|
0
|
|
|
|
natium napisa³/a: | widzialem wlasnie taki zestaw male pudeleczko mniejwiecej takie jak po zapalkach |
natium napisa³/a: | koszt byl 200-300 z³ |
natium napisa³/a: | wiec cena to kosmos |
natium napisa³/a: | a jak bym wzia taka zwykla ig³e to bym uszkodzil czy by bylo dobrze ? |
zajebiscie,wez igle od babuni i przepychaj te otworki,czlowieku ogarnij sie....
w jednym temacie skulasz dupe nad 300 zeta a w ogloszeniach pytasz o srobowke za 15k-20k
wez sie dzieciaku ogarnij,i zmien to foto pod podpisem bo SATA to ty widziales na google... |
|
|
|
|
natium
|
Wys³any: 2014-12-29, 13:47
|
0
|
|
|
|
Samuel, teraz ty masz jakis problem i dzieciakiem to moze ty jestes ! Robertlodz09 wez wkoncu ogarnij tych Cwaniaczkow bo nawet nie maja pojecia co to jest forum |
|
|
|
|
Samuel
|
Wys³any: 2014-12-29, 15:03
|
0
|
|
|
|
natium napisa³/a: | Robertlodz09 wez wkoncu ogarnij tych Cwaniaczkow |
Mysle ze Robert zrobi wpierw porzadek z toba smarku z czerwonym noskiem.Ja to forum przegladam od poczatku istnienia i niestety bylo tu wielu takich mêdrców jak ty.Jak narazie to zaslugujesz na miano pajaca roku na tym forum, dlaczego?
ano dlatego ze jak na razie po przeanalizowaniu twoich 200 postow wynika ze;znajomosc dziedziny laiernictwa jest ¿adna....wiedze jaka rzekomo sie chcesz wykazac nabyles z tego i innego forum... oraz przegladaj±c filmiki na YT bez zrozumienia
Reszte wiedzy nabyles cos ze slyszenia,zamiatajac pyl po szpachlowaniu po panu blacharzu Józku na praktyce u pana Staszka
Kupiles sobie wlasne sico i zacz±³es kariere wiejskiego lakiernika...ups malarza
Po paru browarach i szumie w pale wydaje ci sie ze jestes trendy i wklejasz nam tu linki z allegro ze sprzetem na który cie nadzwyczajniej nie stac
i dlugo nie bedzie a na dodatek nie wiesz co do czego slu¿y
wiec zamiast kogos wyzywac na forum od cweli (zobacz w google co to znaczy) wez sie smarku za prace domowa i troszke pokory.Szacunek do innych i pokora do wlasnych umiejetnosci moze doprowadzi cie do czegos wiecej niz aroganckie odzywki w stosunku do innych userow.
Mam nadzieje ze Robert da ci reprymende i da czas na zastanowienie sie nad soba.
Najpierw wnies w zycie tego forum min. troche wiedzy profesjonalnej zarówno z praktyki jak i teorii,aby moc sobie na takie chamski wycieczki w kierunku innych urzytkowników.pozdrawiam
i podziekuj takim goscia jak Krzyskowi,Robertowi,Mart-dent,Projekter,Kalbi,936,Mariuszowi,Pawlowi i innym waznym ze ci pompój± w glówke to wiedze |
|
|
|
|
unek
|
Wys³any: 2014-12-29, 16:40
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | No bo w iwacie otworów niema a w devilu s± kwadratowe... | a sk±d mam wiedzieæ jakie s± otwory w iwacie albo dv jaki ich nie mam ?ale jak jeste¶ pewien, ¿e bêdzie ta ig³a od saty pasowaæ to za je bi¶cie .. mo¿e siê okazaæ, ¿e kwadratowe od dv s± tañsze i wyda³em za du¿o bo jakie¶ 55z³ za 12 igie³ ..bry dogada³em siê i dosta³em 6 bo po co mi a¿ tyle .
Ale mo¿e nie masz racji i co wtedy ? dasz komu¶ na nowy zestaw naprawczy np od dv ? jak mu otworki zrobi± siê na 3/4 cala
Dlatego wola³em dodaæ to .je¿eli chodzi o sate ni¿ pisaæ, ¿e pasujê do wszystkiego . |
|
|
|
|
mariusz80
|
Wys³any: 2014-12-29, 16:49
|
0
|
|
|
|
jak dla mnie to zbêdny wydatek, wystarczy jak to juz by³o wy¿ej napisane myæ dok³adnie zaraz po u¿yciu i bêdzie lalka. Ale jak kto¶ tak bardzo chce... |
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2014-12-29, 17:38
|
0
|
|
|
|
mariusz80 napisa³/a: | jak dla mnie to zbêdny wydatek, |
Moje saty ( czy tez iwaty dewile czy sico) nigdy nie by³y tak zaniedbane aby szukaæ po serwisach igie³.
Ale ka¿dy dba jak uwa¿a, wiêc unek napisa³/a: | i wyda³em za du¿o bo jakie¶ 55z³ za 12 igie³ ..bry dogada³em siê i dosta³em 6 bo po co mi a¿ tyle . |
Dlatego nie warto kupywaæ u¿ywki z niewiadomego ¼ród³a.
Potem na forum s± tematy ¿e sata sika krzywo itd...
Wystarczy 6 bo tam jest dok³adnie 6 dziurek do roz je bania. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
|
mariusz80
|
Wys³any: 2014-12-29, 18:27
|
0
|
|
|
|
W 4000 rp 10 |
|
|
natium
|
Wys³any: 2014-12-29, 18:50
|
0
|
|
|
|
nie no macie racje ze to zbedny wydatek ja myje swoje saty bardzo dokladnie ale pomyslalem ze raz na pol roku zrobie taka generalke
Samuel napisa³/a: |
i podziekuj takim goscia jak Krzyskowi,Robertowi,Mart-dent,Projekter,Kalbi,936,Mariuszowi,Pawlowi i innym waznym ze ci pompój± w glówke to wiedze |
samuel powiem tak w Lizaniu Dupy to jestes Wspania³y hahhaa...
powiedz pod jakimi informacjami oceniasz czyjas robote?
przedstawiasz siebie ?? jak narazie to ty z siebie robisz zajebis..ego lakiernika nikt tak sie nie uwaza tylko ty?!
ja znam swoje zdolnosci i jestem pewnien ze z niektorymi rzeczami bym ciebie pogonil w kozi róg
dac ci numer do mojego technika z Warszawy PPG ? spytasz o mnie co???
dobra nie chce mi sie z toba k³ocic bo to bez sensu reszta uzytkownikow jest spoko pomoga podpowiedza doradza bo po co jest te forum a ty... bez komentarza zastanow sie nad soba bo jezdzic po kims kazdy moze jak bys tak swiecil inteligencja nawet twoja mama by byla z cb dumna
szczesliego nowego ::D |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2014-12-29, 19:49
|
0
|
|
|
|
Heh.. jak mog³em je przeoczyæ? |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2014-12-29, 20:57
|
0
|
|
|
|
Samuel my¶lê, ¿e jeste¶ kolejnym tworem wyobra¼ni kogo¶ z tego forum lub s±siedniego. Jako wyrocznia sprawiedliwo¶ci. Podobnie jak kiedy¶ jedna osoba walczy³a z Lackdoctorem.
Fakt nie potrzebnie pad³ "cwel" w tej konfrontacji... no, ale te¿ kilka razy z Martem siê k³óci³em i wiem, ¿e ten cz³owiek mo¿e doprowadziæ kogo¶ do bia³ej gor±czki. Z drugiej strony za¶ Natium da³e¶ dupy bo brn±³e¶ w g³upotê, no ale ale... po co to wszystko.
Nikt nie umniejsza wiedzy forumowiczom. Tylko nale¿y pamiêtaæ, ¿e teraz jest tak, a kiedy¶ by³o te¿ ró¿nie z nimi na tym i tamtym forum. Tak¿e, tak jak i ja i wszyscy kiedy¶ zaczynali, wszyscy siê uczyli. Tak¿e nie ma sensu siê jeden na drugiego z³o¶ciæ. |
|
|
unek
|
Wys³any: 2014-12-30, 11:13
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | ka¿dy dba jak uwa¿a | No dobra trzeba chyba przej¶æ do przedszkola
http://www.sata.com/index...praxistipp1&L=6
W jednym z podpunktów jest mycie dyszy .. i widzisz co¶ w tym nie normalnego ? przecie¿ to normalny etap mycia pistoletu ..
Ale przecie¿ mo¿na najtañszym nitrem umyæ a raczej zamoczyæ na noc ,, jak siê zapomni ,, potem tylko wygrzaæ na s³oneczku aby pier¶cieñ dyszy(zewnêtrzny i wewnêtrzny ) doszed³ do pierwotnych wymiarów i jest malina a reszta syfu sama odpadnie .. ..Nie ??
Lackdoctor napisa³/a: | Wystarczy 6 bo tam jest dok³adnie 6 dziurek do roz je bania. |
Widzisz nie mia³e¶ ich rêku .. dlatego tak napisa³e¶ s± tak cieniutkie, ¿e prêdzej wygn± siê ni¿ ro zjeb i± te otwory ..
Lackdoctor napisa³/a: | Moje saty | Móg³bym napisaæ co¶ o jednej ale ...
Lackdoctor napisa³/a: | jak mog³em je przeoczyæ? |
To akurat mnie nie dziwi
Ps i co pasuj± te igie³ki do kwadratowych dv i iwaty ?? |
|
|
|
|
zegarek
|
Wys³any: 2014-12-30, 23:59
|
0
|
|
|
|
Ja u¿ywam takich wyciorów przeznaczony do czyszczenia aparatów na zêby
¯adnych metalowych elementów, wiêc nic siê nie uszkodzi.
Do kupienia w marketach. 2 komplety za 25z³
szczoty.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 55 raz(y) 183.03 KB |
|
|
|
|
|
KK
|