Szukaj FAQ Album

Przesuniêty przez: Robertlodz09 2014-11-06, 22:17
Autor Wiadomo¶æ
magdaania 
Wys³any: 2014-11-06, 22:15   Dalszy ciag kompletowania sprzêtu + pytania techniczne
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Witam,
kompletuje sobie sprzêt do hobbystycznego wykorzystania (na pierwszy ogieñ pójdzie moja motorynka, ale docelowo bêdê chcia³ zaj±æ siê te¿ jakim¶ youngtimerem na 4 ko³ach). Idzie mi raczej powoli z uwagi na spore jak na moj± kieszeñ koszty, a jako¶ ciê¿ko mi siê przekonaæ do u¿ywek w tej materii...
Na chwilê obecn± mam ju¿ prawie wszystko tj.
Zasilenie bêdzie z kompresora Metabo 390-10/150. Filtry (odwadniacz i odolejacz) CKD z serii 1000 czyli najmniejszej. Pistolet do bazy i klaru to Sata 4400 1.2 RP.
I teraz pojawia siê pierwsze pytanie:

1) zak³adam ¿e do bazy odpowiednie bêdzie ci¶nienie w sacie to ok. 2 bar, czy do klaru powinienem zej¶æ z ci¶nieniem trochê ni¿ej tj. ok 1.7 bar? Oczywi¶cie po pod³±czeniu trochê poeksperymentuje ale bêdê wdziêczny za informacjê abym wiedzia³ od czego zacz±æ.

2) Nadal szukam pistoletu do podk³adu. Przeczyta³em ju¿ chyba wszystko na forum na ten temat. Wiem ¿e najlepsze rozwi±zania to rozwi±zania firmowe a nie chiñskie ale czy bior±c pod uwagê, ¿e to pistolet do podk³adu, jest opcja zastosowania tañszego rozwi±zania? Czy tania chiñszczyzna jest w stanie sobie poradziæ z podk³adem i czy jest w ogóle sens wchodziæ w takie rozwi±zania? Czy jest szansa na zakup dobrego pistoletu w kwocie do 300 PLN?
Wstêpnie my¶la³em o Jonnesway 6111...? Jakiej dyszy szukaæ 1.7 czy mo¿e 1.4 wystarczy?
Wiem ¿e sata 100b by³aby najlepsza ale czy rzeczywi¶cie jest to jedyne s³uszne rozwi±zanie?

A, je¶li to istotne to instalacja jest przygotowana na przewodzie 10mm, reduktor pod pistolet to star deluxe.

Z góry dziêki za pomoc.

magdaania 
Wys³any: 2014-11-25, 13:24   
0
UP DOWN

ok, z uwagi na to ze niestety nikt nie podpowiedzia³ co do pistoletu do podk³adu a nie chcia³em ryzykowaæ ostatecznie zakupi³em satê 100b RP 1,4

Czy kto¶ jednak u¿ywa saty 4400 i mo¿e co¶ wiêcej powiedzieæ o ci¶nieniach dla bazy (tu zak³adam 2-2,5) i dla klaru?
Dodatkowo szukam kogo¶ ze spotterem z okolic Warszawy ¿eby wyci±gn±æ wgniotkê w zbiorniku paliwa od motorynki (wiem ¿e to cenzura³a ale nie chce waliæ du¿o kitu)

Witoo 
Wys³any: 2014-12-24, 14:59   
0
UP DOWN

Podbijam temat bo mam podobny problem I prawie identyczny sprzêt sk³adam co kolega. Zapewne odwiedzilismy te sama stone jaktozrobi³em w garazu :)
Mam plan zeby w tej sacie 4400 dokupic dysze do podk³adu i mo¿na by by³o nia jechac wszystko to tak teoretycznie ale czy praktycznie?
Wiêæ jakie dysze potrzeba 1.0 do bazy i klaru a na podk³ad zapewne 1,4 czy moze ktos odpowiedziec plis nie olewajcie nowych u¿ytkowników :help:

KK 
Wys³any: 2014-12-24, 17:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Do podk³adu osobny gun. Kup co¶ najtañszego z dysza 1.6 lub 1.8. Guna zawsze mo¿esz skrêciæ.

Witoo 
Wys³any: 2014-12-25, 09:29   
0
UP DOWN

Dziêki za odpowied¼. Czy jest co¶ w wersji minijet-ów dobrego do podk³adu? Jakis konkretny model minijeta proszê podajcie i spadam :)

barteek933
Wys³any: 2014-12-25, 10:01   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
ja do podk³adu kupi³em sobie pistolet vorel z dysz± 1.5. jak narazie to jestem z niego najbardziej zadowolony je¿eli chodzi o tanie pistolety. miot³a równiutka , szeroka, narazie nie cieknie. chodzi na 3 bary. kosztowa³ 46z³.
ostatnio robi³em podk³adem dyny i by³o napisane max 30% rozp i tyle nala³em i by³ za ¿adki jak dla mnie. wiêc spokojnie dysz± 1.5 mo¿na robiæ bez wiêkszego rozciêszania.

chocia¿ kiedy¶ kupi³em podk³ad przy którym by³o max 30 a jak siê nie wla³o 70 to nie chcia³ lecieæ i to przy dyszy 1.7

magdaania 
Wys³any: 2014-12-27, 13:32   
0
UP DOWN

Panowie, na allegro maj± teraz raty 0%, mo¿na skorzystaæ i kupiæ od razu co¶ z wy¿szej pó³ki...ja tak zrobi³em w przypadku 100b.

KK 
Wys³any: 2014-12-27, 15:43   
0
UP DOWN

Jakich za¶wiadczeñ wymagaj± do tych rat?

magdaania 
Wys³any: 2014-12-28, 09:18   
0
UP DOWN

Ode mnie nie wymagali niczego nawet wyci±gów z konta. Z³o¿y³em wniosek online jednego dnia wieczorem. Drugiego dosta³em maila z pro¶b± o przelanie 1PLN na konto Alior (w celu weryfikacji danych) i tego samego dnia dosta³em potwierdzenie ¿e kredyt zosta³ udzielony. Koszty 0 PLN.

KK 
Wys³any: 2014-12-28, 14:00   
0
UP DOWN

Ty czasem z jakiej¶ reklamy nie jeste¶ banku Alior?

magdaania 
Wys³any: 2014-12-28, 14:43   
0
UP DOWN

haha...nie nie jestem, chocia¿ z bankowo¶ci± mam do czynienia:)
Mi ju¿ chodzi po g³owie sp³ata tego kredytu bo chcia³bym wzi±æ drugi na migomat a nie chcê mieæ kilku kredytów jednocze¶nie...

KK 
Wys³any: 2014-12-28, 16:27   
0
UP DOWN

Te kredyty mnie jako¶ nie przekonuj±. Zawsze gdzie¶ przypadkiem mo¿e zostaæ jakie¶ 1z³ nie uregulowane, za co za kilka lat bêdzie 30000z³ to sp³aty. Tak jak w mojej rodzinie by³o.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: