Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
lechu324
Wys³any: 2015-01-18, 17:08   promiennik zakup wybór
0
UP DOWN

Witam wszystkich u¿ytkowników.
A wiêc tak: prowadzê ma³y „warsztat” jednoosobowy. Pracuje g³ównie dla 3 handlarzy z okolicy.
Do tej pory posiadam „chiñski” promiennik 3 lampowy, który w zasadzie „dosusza³” podk³ad nastêpnego dnia ^^
Pora na co¶ lepszego, poniewa¿ muszê skróciæ czas naprawy.
Chce kupiæ rozs±dny promienniknir , wg mnie fal krótkich(tak uda³o mi siê wywnioskowaæ z poprzednich postów) tj. który po aplikacji szpachli, podk³adu, bazy i bezbarwnego podstawiam na okre¶lony czas (wg kart technicznych) i mam gotowy do obróbki element. W grudniu by³em u kuzyna w stolicy, posiada promiennik firmy irt nie pamiêtam modelu ale kupi³ go za jakie¶ 16 ty¶ z³-nie ma miarê moich mo¿liwo¶ci. Efekt zdumiewaj±cy, po aplikacji bezbarwnego suszenie i polerka drobnych wtr±ceñ- lakier suchy w 100 %!!!
Bud¿et jakim dysponuje to oko³o 5 ty¶ z³. Proszê o poradê
A oto o uda³o mi siê znale¼æ
http://www.allegromat.pl/aukcja169431

nadajê siê czy w tej cenie znajdê co¶ lepszego?

Vithopipatch
Wys³any: 2015-01-20, 12:20   
0
UP DOWN

Za te pieni±dze op³aca siê-tañszego raczej nie znajdziesz,a za te pieni±dze lepszego nie kupisz.Na Twoje wymagania w zupe³no¶ci Ci wystarczy:

lechu324
Wys³any: 2015-01-20, 15:42   
0
UP DOWN

Dzieki za odp
A Jam my¶lisz, nadaje sie do suszenia np zderzaków
"Plastikow"?

lechu324
Wys³any: 2015-01-27, 00:55   
0
UP DOWN

Wys³a³em zapytanie do sprzedawcy z allegro
Poni¿ej pytanie i odpowiedz. Co o tym s±dzicie? Jak ma sie do tego praktyka?
Tre¶æ wiadomo¶ci
witam. a jak Pañstwa promiennik iwata ht 3000 suszy tworzywa ppd epd abs typu zderzaki itp?
Odpowiedz

je¶li chodzi o suszenie lakierów, podk³adów wy³o¿onych na przyk³ad na zderzaku z tworzywa sztucznego, to raczej nie nale¿a³oby przyspieszaæ procesu suszenia promiennikiem, poniewa¿ zadanie fal promiennika to dotarcie do metalowego pod³o¿a, odbicie fal i suszenie warstwy od ¶rodka do zewn±trz. W przypadku tworzywa jest to nie mo¿liwe, poniewa¿ fale przejd± przez zderzak i suszenie bêdzie odbywa³o siê od zewn±trz do ¶rodka, co mo¿e spowodowaæ konieczno¶æ zeszlifowania ca³ej warstwy i rozpoczêcie pracy od nowa.

Je¶li chodzi o wygrzewanie form odlewniczych, to szczerze mówi±c nie jest to nasza bran¿a i nie jestem panu w stanie odpowiedzieæ, czy promiennik spe³ni tutaj za³o¿on± rolê.

Mam nadziejê, ¿e informacja w jaki¶ sposób pomog³a panu.
Oczywi¶cie z chêci± przyjmiemy ewentualne zamówienie, poniewa¿ handel to profil naszej dzia³alno¶ci, wiêc serdecznie zapraszamy.

pozdrawiam / best regards,

KK 
Wys³any: 2015-01-27, 01:00   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Kilka razy rozmawia³em z tym go¶ciem. Woli doradziæ ni¿ co¶ sprzedaæ. :)

SamSobieSzefem
Wys³any: 2015-01-27, 09:53   
0
UP DOWN

te¿ mia³em przyjemno¶æ z tym Panem
naprawdê nie czêsto zdarza siê taki sprzedawca

lechu324
Wys³any: 2015-01-27, 10:58   
0
UP DOWN

Czyli mowi prawdê? W takim razie jak suszycie zderzaki, tzn inaczej ni¿ w kabinie ...
Ja maj±c chiñski promiennik mog³em tylko dogrzewac lakier ale nastêpnego dnia.... Nie chce powtórki z "rozrywki" :help:

Lackdoctor 
Wys³any: 2015-01-27, 14:34   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
lechu324 napisa³/a:
W przypadku tworzywa jest to nie mo¿liwe, poniewa¿ fale przejd± przez zderzak i suszenie bêdzie odbywa³o siê od zewn±trz do ¶rodka, co mo¿e spowodowaæ konieczno¶æ zeszlifowania ca³ej warstwy i rozpoczêcie pracy od nowa.

Oj, mój wszechmiar bezwiedzy doprowadzi³ do tego ¿e u¿ywa³em na co dzieñ promiennik do wygrzewania zderzaków.

Przepraszam, mój b³±d ... od dzi¶ tego wiêcej nie zrobiê.

lechu324 napisa³/a:
Ja maj±c chiñski promiennik mog³em tylko dogrzewac lakier

Teraz moja depresja siegnê³a dna i wywale na szrot mój pseudo promiennik prod ChRL .
No chyba ¿e kto¶ go we¼mie odemnie NATYCHMIAST za darmo, bo ja nie chce wiêcej siê mêczyæ.
Taka sytuacja... :fiu:

Lackdoctor 
Wys³any: 2015-01-27, 14:39   
0
UP DOWN

lechu324 napisa³/a:
Do tej pory posiadam „chiñski” promiennik 3 lampowy, który w zasadzie „dosusza³” podk³ad nastêpnego dnia

Mo¿e trzeba by¶ odszuka³ wtyczkê,,, takie co¶ na koñcu kabla... wsadzi³ w gniazdko (z pr±dem je¶li da radê) i go mo¿e uruchomi³.

Bo sprawdzi³em jutro ze jak postawi³em wczoraj promiennik obok elementu to ni chu, chu jeszcze jutro by³ mokry.

ursus1992
Wys³any: 2015-01-27, 15:16   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
ja mam chinski krauss i suszy odziwo :D

mariusz80 
Wys³any: 2015-01-27, 16:00   
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: WZ
Lackdoctor, bo trzeba pod zderzak blachê k³a¶æ, ¿eby lakier wyschn±³ Hehe ja tak zawsze robiê ;P

Lackdoctor 
Wys³any: 2015-01-27, 19:46   
0
UP DOWN

mariusz80 napisa³/a:
Hehe ja tak zawsze robiê

No to jutro tez tak zrobie.
Tylko powiedz jaka to musi byc blacha?
I czy trzeba kszta³t idealnie nadaæ zderzaka, bo to mo¿e byc problem dla mnie.

mariusz80 
Wys³any: 2015-01-27, 19:54   
0
UP DOWN

musi byæ kszta³t zbi¿ony do zderzaka, wtedy wszedzie bedzie taka sama temp ;) mo¿na te¿ wstawiæ promiennik za zderzak, wtedy napewno element bêdzie siê wygrzewa³ od wewn do zewn±trz ;P

KK 
Wys³any: 2015-01-27, 20:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Nie lepiej rozpaliæ ognisko?

Lackdoctor 
Wys³any: 2015-01-27, 20:21   
0
UP DOWN

mariusz80 napisa³/a:
mo¿na te¿ wstawiæ promiennik za zderzak,

A jak za stojak robi mi szafa z garderoby to mo¿e do szafy bym go wstawi³.. bo ona jest za zderzakiem.
Ale czy dla promieni sklejka czy dykta nie bêdzie barierom nie do przejscia?

lechu324
Wys³any: 2015-01-27, 20:31   
0
UP DOWN

nie chcia³em nikogo obraziæ. Opisywa³em dzia³anie swojego promiennika produkcji chiñskiej
bo taki jest. mo¿liwe dlatego ze sam kupi³em i z nikim tego nie konsultowa³em i trafi³em na baardzo nie udany model-egzemplarz.nie chce pope³niæ drugi raz tego samego b³êdu. je¶li w tej cenie tzn 5 ty¶ z³ mo¿ecie poleciæ mi inny promiennik to bardzo proszê, po to w³a¶nie pisa³em ten post :)
nie wrzucam do jednej kupy wszystkich promienników produkcji ChRL
chêtnie z Waszego polecenia kupiê promiennik produkcji ChRL który dzia³a na podobnej zasadzie jak mojego kuzyna(opisywa³em kilka postów wy¿ej) miedzy innymi nie nagrzewa powietrza i przestrzeni wokó³ ogrzewanego elementu
te¿ nie wiem czy podany model IWATY tak dzia³a dlatego pytam:
pytam bo 5 Ty¶ to nie ma³o i nie staæ mnie na b³±d :)

mariusz80 
Wys³any: 2015-01-27, 20:33   
0
UP DOWN

KK napisa³/a:
Nie lepiej rozpaliæ ognisko?
tak jest bardziej profi.
Lacku sprawd¼, najwy¿ej kornikom zrobisz Havane :)

Lackdoctor 
Wys³any: 2015-01-27, 20:49   
0
UP DOWN

mariusz80 napisa³/a:
Lacku sprawd¼,

Wy chyba wode lejecie.... z tymi blachami pod zderzaki .
Ja kupi³em karton folii aluminiowej... Jan niezbedny,, no wiecie, taka co swistak zawija w sreberka.
Idealnie dopasowuje sie do kszta³tu a jak dam pod lakier to nikt nie zauwazy ze zderzak by³ lakierowany, bo miernik poka¿e wzorcow± grubo¶æ lakieru.

mariusz80 
Wys³any: 2015-01-27, 22:01   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisa³/a:
mariusz80 napisa³/a:
Lacku sprawd¼,

Ja kupi³em karton folii aluminiowej... Jan niezbedny,, no wiecie, taka co swistak zawija w sreberka.
ca³y czas siê cz³owiek uczy, a ja klepa³em t± blache 3 dni, ¿eby pod zderzak dopasowaæ ^^

hematol 
Wys³any: 2015-01-27, 23:50   
0
UP DOWN

Sk±d: ¦l±sk
Cytat:
Idealnie dopasowuje sie do kszta³tu a jak dam pod lakier to nikt nie zauwazy ze zderzak by³ lakierowany, bo miernik poka¿e wzorcow± grubo¶æ lakieru.

Tego nie pomalujesz!to je AMELINIUM! ^^ Musisz mieæ farbe ameliniowom to wtedy pomalujesz. ^^

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: