Autor |
Wiadomość |
 |
grzechoo2008
|
Wysłany: 2013-03-19, 10:01 "ZÂŁOTE MYÂŚLI" -czyli najlepsze teksty uÂżytkownikĂłw
|
+1
|
|
|
|
Witam!
Zachêcam do umieszczania w tym temacie najciekawszych (najzabawniejszych) g³êbokich wynurzeù i przemyœleù u¿ytkowników tego forum.
ÂŻyczĂŞ miÂłej zabawy
Jako pierwszy tekst Projektera ktĂłry puki co jest dla mnie nr 1.
"@Pumper podrapaÂł siĂŞ po du pie gdzie miaÂł mĂłzg" |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-03-19, 13:14
|
0
|
|
|

|
grzechoo2008 napisał/a: | podrapaÂł siĂŞ po du pie gdzie miaÂł mĂłzg |
Ten tekst to jest hit miesiÂąca u mnie w pracy
Teraz jak ktoÂś "coÂś odwali" to mĂłwi siĂŞ mu Âżeby -"nie drapaÂł siĂŞ po gÂłowie tylko po dup..ie bo tam ma mĂłzg..." |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2013-03-19, 13:57
|
0
|
|
|

|
to ja od siebie dodam na Âświezo wczorajszy text :
pyt: kzyho3 "CzeœÌ chcê pomalowaÌ plastiki w motocyklu sprayem, rok temu malowa³em baz¹ ale wyszed³ baran. Zdar³em klar i zmatowi³em bazê (niedosta³em siê do podk³adu), znajomy lakiernik powiedzia³ ¿e mogê na to na³o¿yÌ akryl w sprayu bez podk³adu, dobrze mówi?"
odp: hamir "kzyho3 napisaÂł/a:
malowaÂłem bazÂą ale wyszedÂł baran
skÂąd z Podhala ten baran byÂł?
I skÂąd wyszedÂł?bo niekumam " |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-03-19, 18:02
|
0
|
|
|
|
gugun, po pierwszym dniu ide z PROJEKTEREM Âłeb w Âłeb 1:1 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-03-19, 22:05
|
0
|
|
|

|
Cytat: | To wiesz co koleÂś ... kup se SICO. Zajebista machina. Nastawiasz program 3, a tam masz lakierowanie po rysach jakie zrobiÂła Âżona. 3/A na parkingu. 3/B przy wjeÂździe do garaÂżu. Nastawiasz i za godzinĂŞ nie ma Âśladu. |
|
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-03-19, 22:12
|
0
|
|
|

|
Technika Foliowa - czy ktoÂś ma z tym jakieÂś doÂświadczenie ?
Cytat: | Ty musieĂŚ mĂłwiĂŚ do nas inna jĂŞzyk ! MusieĂŚ umiĂŚ nazwa na te technozoologie. Ty musi umieĂŚ nazwaĂŚ i umiĂŚ pytadÂź. Wtedy My biali, heteroseksualni homo sapiens, objaÂśniaĂŚ tobie dymem i migowym machaniem pazurami i zdaniami jednoczÂłonowymi... co to byĂŚ, czym nakÂładaĂŚ i where wydaĂŚ bilety NBP Âżeby to miĂŚ razem z kurierem w swoim wigwamie. Moja nie migaĂŚ ku nami, sÂłowami z reklam bo my byĂŚ fizole i ni prÂącie nie rozumieĂŚ twoje posta. |
|
 |
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2013-03-19, 23:07
|
0
|
|
|

|
Cytat: |
Cytat:
Ty musieĂŚ mĂłwiĂŚ do nas inna jĂŞzyk ! MusieĂŚ umiĂŚ nazwa na te technozoologie. Ty musi umieĂŚ nazwaĂŚ i umiĂŚ pytadÂź. Wtedy My biali, heteroseksualni homo sapiens, objaÂśniaĂŚ tobie dymem i migowym machaniem pazurami i zdaniami jednoczÂłonowymi... co to byĂŚ, czym nakÂładaĂŚ i where wydaĂŚ bilety NBP Âżeby to miĂŚ razem z kurierem w swoim wigwamie. Moja nie migaĂŚ ku nami, sÂłowami z reklam bo my byĂŚ fizole i ni prÂącie nie rozumieĂŚ twoje posta.
_________________ |
W koĂącu mĂłgÂł siĂŞ wyÂżyĂŚ hahaha |
|
|
|
 |
grzechoo2008
|
Wysłany: 2013-03-20, 09:29
|
+1
|
|
|
|
Trzeba na forum zaprosiÌ Piotrka ¯y³ê i wtedy bêdzie co cytowaÌ |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-03-20, 11:09
|
0
|
|
|

|
juny napisał/a: | W koĂącu mĂłgÂł siĂŞ wyÂżyĂŚ hahaha |
PROJEKTER napisał/a: | MoÂże ostra formuÂła wypowiedzi na forum nie bardzo ci siĂŞ podoba ? ... Gdy jednak pobĂŞdziesz tu dÂłuÂżej i poczytasz durne posty, zabawne teorie, przebojowe koncepcje techniczne i zobaczysz sam jak nasrane majÂą w gÂłowach niektĂłre uparte, zadufane i bezczelne "CielĂŞta", pier dzÂące pos ranymi pomysÂłami ... to szybko do³¹czysz do tych ktĂłrzy jednym postem gaszÂą i kwitujÂą takie durnoty. |
|
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-03-20, 11:25
|
0
|
|
|

|
Z tematu - DOBRZE ZROBIONA POLERKA KLARU
Cytat: | 10 zasad ... jak zrobiĂŚ z siebie nieomylny autorytet na internetowym forum :
1. Musisz mieĂŚ gigantycznÂą wiedzĂŞ teoretycznÂą bo forum to litery ukÂładajÂące siĂŞ w zdania a nie prezentacja 3D lub spotkanie techniczne ....
2. Musisz byĂŚ praktykiem bo nawet doskonaÂły teoretyk zapĂŞtli siĂŞ w miejscu zderzenia siĂŞ praktyki z teoriÂą gdzie czĂŞsto teoria dostaje w dupsko i nie wytrzymuje takiej kolizji.
3. Musisz mieĂŚ zaplecze informacyjne do potwierdzania, lub sprawdzania kontrowersyjnych danych, informacji czy teorii ... tak szerokie zaplecze na ile szeroko chcesz operowaĂŚ na forum ....
4. Nigdy nie moÂżesz napisaĂŚ Âżadnej bzdury, nawet przez pomyÂłkĂŞ, bo stracisz autorytet w jeden dzieĂą ...
5. Nigdy nie wchodÂź do tematĂłw na ktĂłrych siĂŞ nie znasz, lub nie masz pewnoÂści podawanych przez siebie informacji tylko z praktyki w garaÂżu wydaje ci siĂŞ Âże tak jest bo "widzisz" ... a to bardzo mylne wraÂżenie ...
6. Potrzebna jest odwaga do obrony publicznie wÂłasnych racji gdy masz 100% pewnoÂści i dowody na swoje racje i to nawet jak naskoczy na Ciebie 10 czy 50 osĂłb.
7. Musisz mieÌ jakiœ cel / misjê / silnik napêdowy / do pisania postów i dzielenia siê swoj¹ wiedz¹ i doœwiadczeniem. Musisz wiedzieÌ o co ci chodzi w tych twoich postach, do czego d¹¿ysz.
8. Pisz posty przejrzyœcie konkretnie i staraj siê zamkn¹Ì temat w jednej wypowiedzi nawet jak to bêdzie 500 zdaù bo na forum temat przechodzi w w¹tki i nie bêdziesz mia³ szansy nakreœliÌ pe³nego stanowiska ...
9. Do peÂłni sukcesu potrzeba tylko jeszcze trochĂŞ szczĂŞÂścia, Âżeby forum omijali ci co teÂż przestrzegajÂą konsekwentnie identycznych zasad i majÂą podobny do Ciebie zasĂłb wiedzy i doÂświadczenia.
10. Najwa¿niejsza jednak sprawa ¿eby zostaÌ "guru" .... Na forum konieczny jest co jakiœ czas ... DUREà ... bez formowego Durnia z g³upi¹ teori¹, kontr opini¹ do twojego stanowiska, nie masz szans dowieœÌ ¿e jesteœ specjalist¹ i ¿e siê znasz na tym co robisz....
No ... karol2010 W zasadzie jak widzisz, to nie jest wcale takie niemoÂżliwe zostaĂŚ "wszystko wiedzÂącym" na internetowym forum . Wystarczy tylko pamiĂŞtaĂŚ na czym siĂŞ znasz, a na czym siĂŞ nie znasz, bo faktycznie nie ma takich co wiedzÂą wszytko . |
|
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-03-20, 13:05
|
0
|
|
|

|
Cytat: | ... Durne koncepcje zawsze warte sÂą awantury ... |
z tematu : Amatorski Warsztat
Cytat: | Hu, hu, ha, hu hu ha ... nasza zima zÂła. Tu poszczypie tam posypie i juÂż w norze, koniec z myciem. Koniec z myciem i natryskiem trzeba przetrwaĂŚ z pustym pyskiem. ByÂł czas Âżeby myÂśleĂŚ, byÂł czas by planowaĂŚ, teraz tylko - poÂżaÂłowaĂŚ.
Zim¹ "Koza" buchnie ¿arem w norach skoùczy, siê po¿arem. Gdzieœ coœ je bnie, gdzieœ siê spali, za rok komuœ znów odwali .... i tak w kó³ko rok po roku m¹dry pisze gdzieœ na boku ... Co Ty Durniu odpie rdalasz ? Pomyœl raz o porach roku, kup na raty ogrzewanie zamiast gównem paliÌ w norze ... Dureù warknie "Spadaj Chamie". Jak napalê przed œniadaniem to w po³udnie przy s³oikach, k³adê lakier swoim SICO . Efekt super, ciep³o w dupê, na cholerê kasy kupê, pchaÌ mi w profii ogrzewanie ? Nie pie prz mi tu Projekterek, ¿e mi sp³onie mój skuterek, weki mamy i ziemniaki, robiê tak od wielu latek i pomaga mi w tym Wacek. Jakoœ ¿yjê i ta nora !!! Czego piszesz na tych forach, ¿e siê spali jak wci¹¿ stoi ¿e siê w koùcu roz pier doli ... Palê - ciep³o, wiêc malujê, py³u w ch...j, no i dupa stoi dalej desek kupa.
Ej koleÂżko ... gĂłwnozjadzie ... to wprost z biedy sÂą durnoty, bezpieczeĂąstwa olewanie, zasad wszelkich obsry wanie. MÂądrowanie siĂŞ po kÂątach, negowanie praw natury ... choĂŚ samemu siĂŞ matury zrobiĂŚ jednak nie udaÂło.
Jak przestrzegaÌ i t³umaczyÌ kiedy dureù prawd zobaczyÌ wcale nie chce, nie potrafi, ma swój pomys³ i teorie choÌ wiadomo skoùczy marnie, s³ychaÌ o tym nie jest fajnie. Znacznie lepiej jest "KozaczyÌ" ni¿ spokojnie coœ policzyÌ, zaplanowaÌ, narysowaÌ, zdobyÌ kasê i wykonaÌ. K³opot w pe³ni zniwelowaÌ, raz na zawsze go pokonaÌ. Wiem to trudne .... Czy potrzebne ? Niech w tej kwestii ju¿ ludowa m¹droœÌ zabrzmi :
NosiÂł Wilk razy kilka .... ponieÂśli i cwanego Wilka ! |
( z tematu : Dogrzewanie garaÂżu )
Cytat: | Amatorskie myÂślenie koncentruje siĂŞ na cenie narzĂŞdzia. Profesjonalne myÂślenie na kosztach pracy tym narzĂŞdziem. |
( z tematu :mini test Air Gunsa )
PROJEKTER napisał/a: | kret napisał/a: |
... z tego co czytaÂłem to trzeba musze malowaĂŚ na kilka warstw i jak jedna lekko podeschnie dawac druga..i modliĂŚ siĂŞ Âżeby nie spÂływaÂło:) |
To masz tu jeszcze rzetelnÂą, radĂŞ ÂżebyÂś przynajmniej wiedziaÂł do kogo siĂŞ modliĂŚ !
Patroni malarzy :
Jan z Damaszku (1 maja)
Jan z Fiesole (Fra Angelico - 18 marca)
Katarzyna z Bolonii (9 marca)
ÂŁukasz (18 paÂździernika)
Marek (25 kwietnia)
Wychodzi na to, Âże musisz trochĂŞ zaczekaĂŚ, najbliÂższy termin cudĂłw przypada na paÂździernik ... nie wiem jak wolisz ? ... ale moÂże lepiej zastosowaĂŚ jakieÂś Âświeckie podejÂście i nauczyĂŚ siĂŞ trochĂŞ lakierowaĂŚ ... np. potrenowaĂŚ na drzwiach od stodoÂły ! |
PROJEKTER napisał/a: | teat napisał/a: |
Ja mam bronze 1.3 RP. Przy 10% rozpuchy na akrylu robi lustro |
a w pozostaÂłej czĂŞÂści garaÂżu .... kolorowy mat
swietlik91 napisał/a: |
Koledzy, chcialbym kupic ten pistolet pistolet Sico Bronz tylko powiedzcie dlaczego taka dysza a nie inna, jaka jest szerokosc miotly? Pozdrawiam:) |
Bo innych dyszów nie ma ... wysz³y. Proszê przyjœÌ jutro mo¿e cóœ przywioz¹ z now¹ dostaw¹ ry¿u, a "Miot³a" ma szerokoœÌ ok 20 cm ... w zasadzie to bardziej œrednica bo Jasiek uk³ada patyczki jeden na drugim i œciska drutym... jak wypadnie ... to 20 centymetrów jezd.
@swietlik91 jak malujesz to maczasz w farbie i walisz miot³¹ o kija, czy tylko machasz jak ksi¹dz ? ... Ja wale o kija. Tylko mora wychodzi jebutna i du¿o potem jest szmyrglowania tym p³ótnem œcirnym. |
|
 |
|
|
|
 |
grzechoo2008
|
Wysłany: 2013-03-20, 21:23
|
+1
|
|
|
|
hematol napisaÂł:
Srzedam klamkĂŞ,kaliber 1.3,maÂło strzelany byÂł...i to z bliska...
..albo Srico sprzedam,duÂże pole raÂżenia... |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-03-20, 23:54
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
grzechoo2008
|
Wysłany: 2013-03-23, 07:53
|
0
|
|
|
|
hamir napisaÂł:
...a tak serio to w tej cenie to niema 'pistoletĂłw lakierniczych'.Zgodnie z art.1278,ustep 12WC,Miedzynarodowego Kodeksu Uzytkowania Urzadzen Lakierniczych,ktory mowi;aparaty natryskowe wyprodukowane w Chinskiej Republice Ludowej nie maja statusu "pistoletĂłw lakierniczych" tylko "rozpylaczy" Ale to oczywiste,mysle ze koledzy po fachu jasniej Ci to sprecyzuja...
|
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-03-29, 09:43
|
0
|
|
|

|
Kolejny tekst kolegi Projektera ktĂłry mi siĂŞ spodobaÂł
-"jeden gĂłwnozjad robi laskĂŞ drugiemu gĂłwnozjadowi i razem zachwycajÂą siĂŞ swoimi prÂąciami w dupie"- |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-03-29, 11:53
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisał/a: | robi laskĂŞ drugiemu gĂłwnozjadowi |
Robertlodz09 napisał/a: | zachwycajÂą siĂŞ swoimi prÂąciami w dupie | ha.ha to kto kogo gdzie ma Bo juz sam sie pogubiÂłem |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-03-29, 13:32
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2013-03-29, 14:16
|
-1
|
|
|

|
PedaÂł jest w sÂądzie, sĂŞdzia siĂŞ go pyta.
- Dlaczego zgwaÂłciÂł pan ta zakonnice?
A homoseksualista na to.
- A to nie byÂł Zorro?! |
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2013-04-02, 11:35
|
0
|
|
|

|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: |
Opinie zaczynajÂące siĂŞ stwierdzeniem:
-zostaÂłem wychowany na R-M,
-mĂłj dziadek miaÂł warsztat,
-dwie ulice dalej mieszka lakiernik,
-malowaÂłem kiedyÂś rower,
-zajmuje stanowisko wyÂższe niÂż przedstawiciel handlowy,
-wÂąchaÂłem kiedyÂś rozcieĂączalnik,
dlatego siĂŞ znam... |
czy nie jest tak z tym naszym lakiernictwem? |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-04-07, 10:37
|
+2
|
|
|
|
nort7 napisa³ "GoœÌ mi wcisn¹³ star¹ a ja nie poszed³em zwróciÌ bo nie wiedzia³em dlaczego tak siê dzieje." |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2013-04-11, 14:47
|
0
|
|
|

|
Nie ma bata, to wejdzie do kanonów tekstów o wspó³czesnym lakiernictwie
PROJEKTER napisał/a: | Kim jest obesrany gĂłwnozjad ? ... To taki nieudacznik Âżyciowy ktĂłremu siĂŞ uroiÂło we Âłbie Âże majÂąc jak¹œ cuchnÂącÂą norĂŞ zrobi sobie biznes ... CaÂły ten biznes oprze o kapitaÂł ze Âświnki i datki od rodzicĂłw. GĂłwnozjad wszystko "se" robi sam. Wentylacje w norze, sprĂŞÂżarkĂŞ, rumuĂąski pistolet, filtry powietrza, ogrzewania z "Rumcajasa" ( do dziÂś nie wiem co to w zasadzie jest ale pewnie jakiÂś piec na wĂŞgiel ). Gdy poÂżeracz kaÂłu nie moÂże czegoÂś zbudowaĂŚ "se" sam to z bĂłlem szuka na allegro z filtrem "pokaÂż sprzĂŞt do 100 zÂł ". Przy czym tak okrutnie cierpi i wije siĂŞ przy rozwiÂązaniu tego waÂżnego problemu, Âże angaÂżuje do tego wielu innych gĂłwnozjadĂłw na forum i wtedy mamy "sobĂłr gĂłwnozjadĂłw" rozwiÂązujÂący problem Jaki pistolet do 100 zÂł . Gdy gĂłwnozjad juÂż nie robi zaciekĂłw to zaczyna ÂświadczyĂŚ usÂługi dla ludnoÂści. Tandeta i syf jaki ma wkoÂło pozwala mu na osiÂągniĂŞcie zawrotnych stawek 100 zÂł za element, a jak trafi frajera z raz, czy dwa razy to nawet 150 zÂł . GĂłwnozjad przez caÂły ten czas ciska siĂŞ na forum Âże nie jest Âżaden gĂłwnozjad tylko poczÂątkujÂący dorabiajÂący amator. Szuka w koÂło usprawiedliwieĂą i poparcia swojego gÂłupiego postĂŞpowania. Pisze cenzura Âże Âżre kaÂł w stodole z dziurami w dachu dlatego Âże mieszka na wsi, a nie w mieÂście ... Âże ASO pier doli robotĂŞ to on tym bardziej moÂże, Âże koledzy szczajÂą w gacie jak widzÂą jego "wyroby" ... a klientĂłw z 20-sto letnim zÂłomem na czterech koÂłach mu nie brakuje. CoÂś tam gĂłwnozjad jeszcze piszczy, Âże musi tak zarabiaĂŚ na rodzinĂŞ i Âżycie ... jakby na Âświecie nie byÂło innych zawodĂłw znacznie Âłatwiejszych i lepiej pÂłatnych. Gdy gĂłwnozjad osiÂąga juÂż apogeum swoje gÂłupoty to rejestruje dziaÂłalnoœÌ gospodarczÂą i od tego dnia myÂśli Âże nagle ma lakierniĂŞ i warsztat, a to nadal nielegalna obesrana nora o czym gĂłwnozjad nie wie bo nic w tej branÂży go nie interesuje szczegó³owo tylko wszytko powierzchownie ... Gdy juÂż gĂłwnozjad tak podziaÂła sobie z kilka lat w tym chlewie i Âżycie go nie skopie, albo po postach kolegi PROJEKTERa nie jeb nie siĂŞ w Âłeb tym gĂłwnianym ChiĂąskim pistoletem i nie pomyÂśli ... CO JA KU..WA ODWALAM ? ... to taki gĂłwnozjad hardzieje i na forum pisze bzdury.
M¹drzy ludzie zwracaj¹c mu uwagê ... Koleœ konfabulujesz, k³amiesz, mijasz siê z faktami, jesteœ nierzetelny w przekazywanych informacja ... przyhamuj bo siê oœmieszasz ... ale gównozjad jedzie cenzura z tzw. W³asnego bogatego doœwiadczenia zawodowego. Cztery lata wystarcza ¿eby gównozjad z obesranej nory zapomnia³ ¿e z zawodu jest X, a z lakiernictwem ³¹czy go króciutka przygoda. Epizod. Czasami coœ tam b¹knie ¿e leje na dane z katalogów, czy informacje z ksi¹¿ek bo ksi¹¿ki to syf i on rzuca³ nimi w szko³ê ( taki gównozjadowy ¿art na durnym poziomie ) ... Gdy zapomni kim jest durny mato³ z zawodu, albo ¿e nie ma ¿adnego zawodu to ... struga specjalistê na forum przez swój archaiczny komputer ( gównozjad ma wszytko w ko³o gówniane i tanie i z oszczêdnoœci sra do szafy bo nie ma w domu WC ).
Efekt wypocin gĂłwnozjada na forum jest taki Âże ... zostaje Forumowym Durniem ... Durniem miesiÂąca, albo Durniem Roku zaleÂżnie od iloÂści wypisywanych durnot. ... czasami gdy zwykÂły durny gĂłwnozjad jest mega bezczelny moÂże nawet zostaĂŚ KrĂłlem GĂłwnozjadĂłw ... Wzorcem do wskazywania w normalnych krĂŞgach lakiernictwa jak przebiega kariera gĂłwnozjada ... oczywiÂście z przewidywalnym koĂącem. |
|
|
|
|
 |
glover
|
Wysłany: 2013-04-12, 11:39
|
0
|
|
|
|
To jest dobre
Bombel napisał/a: | PROJEKTER napisał/a: | Powolny postĂŞp byÂł i rozwĂłj przez doÂświadczenie ... aÂż wreszcie nastÂąpiÂła rewolucji |
Fajnie powiedziane Ci ktĂłrzy szli na czele tej rewolucji niewÂątpliwie zyskali i z maÂłych rzemieÂśliniczych warsztatĂłw powstaÂły prawdziwe lakiernie, a ci co zostali na barykadach ugrzĂŞÂźli w gĂłwnie na wiele lat. Teraz ci co byli na pierwszym froncie wykrwawiajÂą siĂŞ i walczÂą o przetrwanie a ci co zostali, okopali siĂŞ i co prawda gĂłwno zalewa ich jeszcze bardziej ale jest nadzieja Âże przeÂżyjÂą. SmrĂłd po tej rewolucji bĂŞdzie unosiÂł sie jeszcze dÂługo aÂż dopiero prawnuki zmyjÂą z siebie resztki Âłajna. sorki ale fajnÂą trawke kolega podrzuciÂł |
|
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-05-12, 22:44
|
0
|
|
|

|
gugun napisał/a: | okoĂą napisał/a: | Lepiej siĂŞ rozejÂżyj za dobrym lakiernikiem. Jedziesz pacjentem do lakiernika i siĂŞ pytasz o koszt usÂługi (przyblizony) pytasz na jakich materiaÂłach robi itp itd. a po chwili siĂŞ pytasz czy moÂżesz zobaczyĂŚ warsztat w ktĂłrym ma byĂŚ robiony a tam patrzysz czy ma kabine jakiego sprzĂŞtu uÂżywa czy ma po¿¹dek na stanowisku pracy itp itd. Po takim czymÂś moÂżesz stwierdziĂŚ czy ten lakiernik to lakiernik czy po prostu paprusrobiÂący na handel. RĂłwnieÂż moÂżesz mu zaproponowaĂŚ np wycena na twoich materiaÂłach np jednego systemu ktĂłry sobie wybierzesz jeÂśli lakiernik ok to siĂŞ podejmie tego wyzwania a jeÂśli dupa to CiĂŞ gdzieÂś odeÂśle. ZresztÂą niech wypowiedzÂą siĂŞ lakiernicy co robiÂą na co dzieĂą i majÂą do czynienia z klientami bo ze mnie Âżaden lakiernik | sorrrry kolego ale palnij sie w glowe....co ty wgl za cuda na kiju opowiadasz? gosciu,z calym szacunkiem dla niego ma auto warte mniej jak lakierowanie a ty mu karzesz jeszcze sprawdzac stanowisko pracy i wywiad srodowiskowy zrobic jakby mial mesia za 200k a co do materialow to robert ma racje...no ale tez sÂą wyjÂątki ze klient zazyczy se lakier za 500-1000l to wtedy mu sie maluje czym chce,ale nie ku... passata b4 |
gugun --> powiniens zrobic jescze gwiazdki za jajcarstwo |
|
|
|
 |
grzechoo2008
|
Wysłany: 2013-05-13, 23:08
|
+1
|
|
|
|
Trzy teksty z dnia dzisiejszego :
rogal-master1 napisał/a: | Tak moÂże byĂŚ sico 1.4RP, Hdmi, usb, HD, |
936 napisał/a: | PoĂączocha na zdjĂŞciu to samonoÂśna czy z klinem ? MoÂże Perfekcyjnej Pani Domu ? |
936 napisał/a: | .. nylonowa perwersja |
|
|
|
|
 |
rogal-master1
|
Wysłany: 2013-05-14, 08:45
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2013-05-14, 10:06
|
0
|
|
|

|
grzechoo2008 napisał/a: | Trzy teksty z dnia dzisiejszego :
|
EXTRA |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2013-06-02, 20:51
|
0
|
|
|

|
dla @trzeÂźwego inaczej za list do @Polykara
Cytat z wÂątku o Polykarze.
POLYKAR.PL napisał/a: | " Panie Sikora.
OczywiÂście szanuje Pana zdanie aczkolwiek siĂŞ z nim nie zgadzam. SÂądzĂŞ, Âże jest to wystarczajÂący powĂłd do tego aby wytoczyÂł mi Pan proces sÂądowy w ktĂłrym udowodni mi Pan bycie "[...]" i skieruje na dÂługi odpoczynek w odosobnieniu. Inaczej, bĂŞdĂŞ twierdziÂł uparcie, Âże nie jestem [...] i nie przekona mnie Pan, Âże jest inaczej, a PaĂąskie twierdzenia traktuje jako niczym nieudowodnione.
Przypominam te¿, ¿e firma GOOGLE jest narzêdziem s³u¿¹cym propagacji i szerzenia przeze mnie odmiennego ni¿ Paùskie zdania. S¹dzê, ¿e p³yn¹c nurtem pomaraùczowej rewolucji powinien Pan pozwaÌ firmê GOOGLE, jako poœrednika w propagacji opinii sprzecznych z Paùskimi a wiêc niew³aœciwych i wysoce szkodliwych spo³ecznie.
Taki proces byÂłby dla Pana ogromnÂą reklamÂą na miarĂŞ czoÂłowego wydarzenia w serwisach informacyjnych. Wtedy w krĂłtkim wywiadzie przed salÂą rozpraw, mĂłgÂłby Pan oznajmiĂŚ Âświatu czym jest pomaraĂączowa rewolucja.
OtworzyÂłoby to dla Pana nowe, dotÂąd nieznane horyzonty.
Oczami wyobraÂźni widzĂŞ nowy program w TVN Turbo a potem w National Geographic i BBC "PomaraĂączowe owulacje - orange ovulation", gdzie przebrany za przekrojonÂą w poÂłowie pomaraĂącze, wchodzi Pan do warsztatĂłw lakierniczych, rzuca puszkami po zakÂładzie, to Âźle, tamto Âźle, a tu tragicznie. Syf, wszĂŞdzie syf!!! Musimy to zmieniĂŚ!!!! Tak nie moÂżna pracowaĂŚ!!!!
Rewolucja w gara¿ach sprawia, ¿e terminy doœÌ szybko wyd³u¿aj¹ siê do 6 miesiêcy a stawka za element wzrasta ze 130z³ do 500. Sata umieszcza te warsztaty na liœcie strategicznych klientów, przydzielaj¹c im opiekunów. Z zazdroœci¹ ogl¹dam wywiad z Panem w Top Gear gdzie Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May, ze zdumieniem s³uchaj¹ o Paùskim sukcesie, a Clarkson z charakterystyczn¹ dla siebie ironi¹, zadaje pytanie - nie gor¹co Panu w tej pomaraùczy?
ProszĂŞ siĂŞ zastanowiĂŚ Panie Sikora. W tym szaleĂąstwie jest metoda!
Pozdrawiam " |
|
|
|
|
 |
grzechoo2008
|
Wysłany: 2013-06-03, 22:59
|
0
|
|
|
|
MĂŞskie rozmowy:
Cytat: | MARKOPOLOVW napisał/a: | Szczerze mĂłwiÂąc to nie mierzyÂłem ale z odlegÂłoÂści okoÂło 20 cm to ma okoÂło 30-40 cm. StrumieĂą ma naprawdĂŞ bardzo szeroki |
quote="Morfeusz"]MARKOPOLOVW, temat strumienia jest bardzo interesujÂący... ja np. dzisiaj w toalecie zauwaÂżyÂłem Âże ...
no wiesz...
u mnie strumieĂą nie jest aÂż tak bardzo szeroki
no |
|
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2013-06-04, 23:56
|
0
|
|
|

|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | SÂądzĂŞ, Âże kaÂżda mieszalnia ma klienta:
-kosmitĂŞ,
-zatwardziaÂłego debila,
-debila skÂłonnego do transformacji,
-debila podczas transformacji w malarza samochodowego
-malarza samochodowego podczas transformacji w lakiernika samochodowego
-lakiernikĂłw samochodowych.
CzêœÌ daje pracê i pozwala ¿yÌ, a czeœÌ dostarcza emocji od gniewu po drwi¹cy œmiech, czyni¹c pracê mniej nudn¹:) |
|
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-06-21, 16:16
|
0
|
|
|
|
Trochê odœwie¿ê temat;
Czasami gĂłwnozjad wpadnie na "pomysÂła" Âżeby do wozy z dech doÂłoÂżyĂŚ opony od traktora bo akurat siĂŞ trafiÂły na Âśmieciach ... albo dokrĂŞciĂŚ skrzynkĂŞ z kwiatami ... Po co ? Tego nikt nie wie ale siĂŞ trefiÂła jak gĂłwnozjad ÂżerowaÂł w Âśmieciach wiĂŞc jak dokrĂŞciÂł. Potem taki koleÂś dojeÂżdÂża tym "deskochodem" na zjazd durnych gĂłwnozjadĂłw i tam pÂławi siĂŞ w swoich inÂżynieryjnych osiÂągniĂŞciach, bo inne gĂłwnozjady maja gorsze deskochody.
tekst PROJEKTERA |
|
|
|
 |
Bombel
|
Wysłany: 2013-06-21, 22:43
|
0
|
|
|
|
Fajny temat, dobry do wieczornego piwka |
|
|
|
 |
grzechoo2008
|
Wysłany: 2014-01-24, 10:02
|
0
|
|
|
|
Vesto43 napisał/a: | TyÂż mom dmuchowe do siana. Ino sie boja i uÂżywaĂŚ bo pies loto luzem po podwĂłrku. Jak by go tak wciogÂło w to dmuchowe, to bym mioÂł duÂże wtrÂącenia na lakierze. A mocno ona je pieron. Ja jo podpioÂł pod motĂłr 7,5kW to siano razem z widÂły porywaÂła.
|
|
|
|
|
 |
Vesto43
|
Wysłany: 2014-01-24, 15:24
|
0
|
|
|
|
Ma byĂŚ wesoÂło |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2014-01-25, 19:45
|
0
|
|
|
|
Miki napisaÂł..JedÂź do herkuleas, przeszkolÂą CiĂŞ, dostaniesz papier i bĂŞdzie bez problemu, a co najlepsze coÂś nowego do gÂłowy wpadnie. Innej moÂżliwoÂści nie widzĂŞ bo nikt prywatny Ci takiego papieru nie wystawi.
Sloniu85 odpisal...a kto to jest herkules?
Miki odpisal... rzymskiej ubĂłstwiony heros.
KK napisaÂł...Nie wiedziaÂłem, Âże on blacharkĂŞ robiÂł
na to Sloniu85 skwitowaÂł....nikt powaÂżny tu nie siedzi same dzieci.... Âżenada |
|
|
|
 |
grzechoo2008
|
Wysłany: 2014-02-08, 21:13
|
0
|
|
|
|
GMC napisał/a: | Nawet baby wiedzÂą Âże Âśrednica i dÂługoœÌ WĂÂŻA ma znaczenie |
|
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2014-04-05, 20:39
|
0
|
|
|

|
GMC napisał/a: | trzeÂźwy inaczej napisał/a: | " Nie ma systemu idealnego. Technologia zaleca cieniowanie" |
he he, dobre hasÂło ale lepiej byÂłoby jak by napisali
"Nie ma systemu idealnego. Klient Spectrala w krawacie jest mniej awanturujÂący siĂŞ!"
|
|
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2014-04-21, 21:36
|
0
|
|
|

|
A lepsze sÂą z metalowym czy plastikowym zbiornikiem??
Do zderzakĂłw z plastikowymi,do blachy z blaszanymi,a do szyb ze szklanymi. |
|
 |
KK
|
Wysłany: 2014-04-22, 02:34
|
0
|
|
|

|
Dementor: Cytat: | Wam te¿ nie otwiera siê ta reklama na g³ównej stronie?
Klikam, klikam i nic |
KK: Cytat: |
A co znaczy coming soon? |
Bombel:
KK: Cytat: | To ja wiem, ale myÂślaÂłem, Âże zaÂłoÂżyciel tematu mi odpowie |
Dementor: Cytat: | He he, siĂŞ dogadaliÂście
Mi chodziÂło o tÂą reklamĂŞ czy co to jest co siĂŞ pojawia w prawym gĂłrnym rogu strony bo mi nie dziaÂła zalinkowanie i pytaÂłem czy wam coÂś siĂŞ pojawia jak siĂŞ kliknie w to:
"Wordwide automotive refinish provider - coming soon" |
KK: Cytat: | WedÂług mnie tam nic siĂŞ nie pojawi bo jest coming soon. Jak nie bĂŞdzie coming soon to pojawi siĂŞ tam reklama. |
Dementor: Cytat: | OK, w sumie racja ale myÂślaÂłem Âże moÂże jakiejÂś wtyczki nie mam czy coÂś. |
KK: Cytat: | Czasem tak jest przy ÂświĂŞtach, Âże na mĂłzg coÂś padnie, delirka czy coÂś.
KiedyÂś tak mnie dopadÂło, nie wiedziaÂłem czy jeszcze kiedyÂś zagram na skrzypcach.
|
|
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2014-05-05, 23:51
|
0
|
|
|

|
Komentarz kolegi odnoÂśnie wejÂścia na rynek nowego systemu GENERAL
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | I tu zza szczytu marketingowego chaosu, pewnym krokiem wyÂłania siĂŞ GeneraÂł!
W rêkach niesie kube³ zimnej wody dla przekonanych o swojej zajebistoœci, ró¿nej maœci - specjalistów od sprzeda¿y. |
|
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2014-05-08, 21:40
|
0
|
|
|

|
Temat o polerkach
gugun napisaÂł/a:
Cytat: | tylko ze mi spadla po pijaku i sie... |
jacenty 741,
Ach te polerki...
Zawsze nawalone... |
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2014-09-02, 22:37
|
0
|
|
|

|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Na postrzeganie jakoœÌ produktu, czĂŞsto maja wpÂływ inne czynniki , niÂż jego rzeczywiste zalety. PrzykÂładem jest firma Profix, gdzie majÂąc caÂłkiem przyzwoite materiaÂły, lakiernicy sÂłyszÂąc Profix, krzywiÂą siĂŞ niemiÂłosiernie. Ale Profix ma sÂłaby PR na forach i sÂłabych sprzedawcĂłw. Natomiast lakiernicy znajÂą Profixa z innych opakowaĂą o nazwie TransClearcoat , HomoFuller, PedoGravit itp. , i sÂą nimi zachwyceni, mimo, Âże pÂłacÂą droÂżej. |
TransClearcoat , HomoFuller, PedoGravit - Wielka trĂłjka refinishu |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2015-02-05, 22:09
|
0
|
|
|

|
Siekiera napisał/a: | Ciekawe kiedy Axalta wyciÂągnie swojego asa... cisnĂŞÂło mi siĂŞ na usta (z rozporka) ale napiszĂŞ z rĂŞkawa |
|
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2015-02-05, 22:11
|
0
|
|
|

|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: |
W tym systemie pasownoœÌ nielakierowanych samochodów do fiszek jest incydentalna!.... Czasami pracuj¹c na tym kolorboxie, zastanawia³em siê czy ludzie którzy go tworzyli, byli trzeŸwi. |
|
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2015-02-16, 22:34
|
0
|
|
|

|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | ZIKKI napisał/a: | Aby srebra nie chmurzyÂły stosuj rozcieĂączalnik stabilizujÂący, taki trochĂŞ mleczny. I po problemie
|
Syfa siĂŞ wyciska a nie pudruje. |
Trze¿wy chyba musi dostaÌ jak¹œ nagrodê za te teksty |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2015-02-17, 10:45
|
0
|
|
|

|
G³êboko wierzê, ¿e kiedyœ IPN przyzna mi status pokrzywdzonego przez mieszalnik Spectrala, i na staroœÌ bêdê móg³ kupiÌ leki bez stania w kolejce. |
_________________ ÂŻycie jest zbyt krĂłtkie Âżeby jeÂździĂŚ Dieslem... |
|
|
|
 |
natium
|
Wysłany: 2015-02-19, 07:35
|
0
|
|
|

|
Najszybsze wytÂłumaczenie dla klienta jak pracujemy ,,MOZE NIE NAJTANIEJ ALE JAKO Tako" |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2015-02-19, 14:41
|
0
|
|
|
|
natium napisał/a: | JAKO Tako" |
JakoÂś(ĂŚ) to bĂŞdzie... |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
grzechoo2008
|
Wysłany: 2015-03-25, 22:34
|
0
|
|
|
|
KK napisał/a: | Nie wiem co ty myÂślaÂłeÂś, Âże tam haribo znajdziesz? Japa po borsuku jak siĂŞ patrzy... |
|
|
|
|
 |
tom cio
|
Wysłany: 2015-05-13, 11:56
|
0
|
|
|
|
Cytat: | Zacznij siê ze mn¹ k³óciÌ, ¿e Spectral jest najlepszym systemem, a ja jestem baranem, i za miesi¹c dostaniesz czapeczkê i smycz:) |
Post "trzeÂźwego inaczej" |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2016-06-13, 22:13
|
0
|
|
|

|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Zaraz bĂŞdziemy rozwaÂżaĂŚ kto opisze prawidÂłowy sposĂłb picia wĂłdki i zakÂąszania. Czy opieraĂŚ kieliszek na dolnej wardze, czy na zĂŞbach. A moÂże lepiej wlaĂŚ wĂłdkĂŞ o japy bez dotykania ust. Hmmm, a moÂże oprzeĂŚ kieliszek na gĂłrnych zĂŞbach? Co do ogĂłrka, to teÂż trzeba uwaÂżaĂŚ. Jak bĂŞdzie za duÂży, to caÂły do ust siĂŞ nie zmieÂści. Jak wÂłoÂżysz do ust Âżeby ugryŸÌ, to koledzy bĂŞdÂą siĂŞ Âśmiali czyniÂąc homofobiczne uwagi. Hmmm. A moÂże pokroiĂŚ go noÂżem i zjeœÌ widelcem. Eeee, wtedy powiedzÂą, Âże hrabia z nimi pije.
|
|
|
|
|