eee myÂślaÂłem, ze coÂś kozackiego podeÂślesz a to zwykly fiolecik Na zwykÂłym samochodzie.
JuÂż na naszym iveco jest znacznie bardziej efektowny lakier Mimo iÂż malowaliÂśmy go z podejÂściem "to tylko laweta"
edit
Tutaj jeszcze bak pomalowany zÂłotymi metal flakesami przez Arka Tarnowskiego
I jeszcze troche House Of Kolor Âżeby nie robiĂŚ pustych postĂłw
MiaÂła rzucac sie w oczy Jak to Kandy - na czym poÂłoÂżysz taki efekt osiagniesz.
A ten na nissanie wyglÂąda tak zwyczajnie, ze nie ma dla niego miejsca w tym temacie :P ...
WrzucĂŞ robotĂŞ Gugun'a wykonanÂą na lakierach House Of Kolor.
ZÂłota baza, na to zÂłoty brokat, na to brandywine Kandy UK. Noo i klar.
Widac conieco na zdjeciach ale jak to zwykle bywa z teg typu lakierami - fotki nawet w 10% nie oddajÂą niesamowitego efektu widzianego w realu
936, - podoba sie czy nie - ale robota niesamowita I to jest sztuka
juny, - wbrew pozorom takie prace nie sa BĂłg wie jak drogie Wiadomo, ze droÂższe od standardowych robĂłtek ale jak sie trafi na goscia z wyobraxniÂą i wprawÂą to wzglĂŞdnie szybko jest w stanie to zrobiĂŚ. A jak sie kocha swĂłj pojazd to chyba warto
Pomalutku juz robiĂŞ projekt malwoania mojej Impalki Gwarantuje wam, Âże bĂŞdzie coÂś naprawde grubego na skale ÂświatowÂą - projekt komplikuje to, ze zaÂłozeniem jest mega klasyczny wyglÂąd. ÂŻadnych bajerĂłw zbĂŞdnych, zadnych udziwnieĂą. Ma byĂŚ piĂŞkna sama w sobie bez krzyku - "Patrz jaka jestem zajebista" WiĂŞc musze siĂŞ troche powstrzymywac ciÂągle Âżeby mnie fantazja nie poniosÂła A tym czasem podrzucam dwie fotki. Apple Red i Cobalt
936, - podoba sie czy nie - ale robota niesamowita I to jest sztuka
Stary to nie moja praca , Nie mogĂŞ siĂŞ pod niÂą podpisac. (szacunek dla twĂłrcy)
PrĂłbujĂŞ tak wÂłaÂśnie zaprezentowac materiaÂły i natchnÂąc do pracy z transparentami...
PoniewaÂż to niesamowita przyjemnoÂśc "mieszania barw ÂświatÂła widzialnego" w ten sposĂłb, poprzez uÂżycie lakierĂłw
Pozdrawiam
3 telefonowe fotki brokatĂłw. OgĂłlnie brokaty sÂą niesamowite mimo iÂż maÂło popularne u nas (jeszcze). WychodzÂą bardzo tanio a robiÂą grubaÂśnÂą robotĂŞ
JakaÂś baza .. na to pucha brokatĂłw z ÂżywicÂą i klar (no i troche darcia zeby rĂłwno byÂło).
O tyle o ile mo¿na powiedzieÌ, ¿e lakiery HOK kosztuj¹ tyle co inne z wy¿szej pó³ki to borkaty wychodz¹ naprawdê niedrogo A nie s¹ jakimœ syntetycznym bardziewiem a prawdziwymi opi³kami metalu.
Dodam, Âże taka pucha spokojnie wystarczy na solidne przypylenie caÂłej fury.
Przy 170g brokatu moÂżna zrobiĂŚ niemal peÂłny wysiew na Âśredniej wielkosci samochodzie
Delikatne przypyÂłki zeby fajnie siĂŞ brokaciÂło to raptem 7-10g / 1l gotowej Âżywicy
rogal-master1 napisał/a:
Niebieski powala
To sobie wyobraŸ ca³¹ mieni¹c¹ sie tak furmankê
Ja najbardziej lubiĂŞ Metal Flakesy pod kandy. Super robotĂŞ to robi a przy tym nie ma przesadnej ÂżarĂłwy.
Fakt, jest to doœÌ mocno cygaùski bajer dlatego trzeba go stosowaÌ z g³ow¹. Wiec albo przypy³ki dla refleksów w innym kolorze .. albo jakieœ detale .. Zobaczycie jak u¿yjemy 2 ró¿nych Kandy i 3 rodzajów metal falakesów na Impali projekt sie ju¿ robi. Mia³o byÌ spokojnie a bêdzie grubo i ze smakiem.
Wracaj¹c do brokatów - ja najbardziej lubiê je pod kandy. Wtedy wygl¹daj¹ przepiêknie a nie ra¿¹ za mocno
Odpalcie sobie w 720p I nie zwracajcie uwagi na niespasowane elementy czy odpadajacÂą listewkĂŞ. Tak konczy lowrider pokazy
Bardziej lakierek chciaÂłem pokazaĂŚ.
1. Po dÂługiej walce zdobyliÂśmy domene www.houseofkolor.pl - niedlugo amerykanie bĂŞdÂą podstawiaĂŚ tu polskojĂŞzycznÂą wersjĂŞ swojej strony specjalnie na nasze potrzeby (taka polityka firmy..)
2. I to co bardziej mo¿e Was (tj Was pewnie nie bo lakiernicy s¹ ostatnimi osobami, które chc¹ próbowac tych produktów :P ) zainteresowaÌ - Nast¹pi³a zimowa obni¿ka cen wszystkich lakierów. Ci co obserwowali wczeœniej ceny zauwa¿¹ ró¿nicê. Z automatu komplet lakierów wyjdzie kilka stówek taniej. Nizej z cenami nie da siê ju¿ zejœÌ, nie ma technicznej mo¿liwoœci na ten moment.
3. A ju¿ jutro (sobota 12.10) startujemy z kursem pinstripingu u Drozda w Otwocku Wielkim. Bedzie mo¿lwioœÌ stestowania stripingowych lakierów HOK. Jak ktoœ siê jeszcze nie zapisa³ a ma ochotê to mo¿e jest jeszcze dzisiaj mo¿liwoœÌ .
Witam panów i panie . mam tak¹ wizje na malunek mojego moto w HOK tylko potrzebuje info . czy moge zastosowaÌ konwencjonalna baze pod spodek . i czy mo¿na koncentrat candy mieszaÌ z czyst¹ baza konwencjonaln¹ / lakierem akrylowym i jaki rozpuch do tego. ogólnie to czarna baza na spodek , na to srebro , zastosowaÌ patent z foli¹ i ca³oœÌ pokryÌ Candy (koncentrat z baz¹ / lakierem ) co o tym s¹dzicie ? zadzia³a to czy niema siê co za to braÌ . wiadomo mo¿na zrobiÌ ca³oœÌ z HOK ale troszke drogo to wyjdzie . zastanawiam siê jeszcze na brokat , ale nie z HOK tylko zwyk³y i te¿ candy na to .
Powiem tak - baze pod spĂłd moÂżna Âśmialo dac z mieszalnika - tylko pamietaj, ze w mieszalnikach nie ma tak grubego ziarna wiĂŞc odrobinĂŞ efektu sie traci. Ale oszczĂŞdnosc jakas tam jest.
A p co koncentrat z jakaÂś bazÂą mieszaĂŚ? Co chcesz tym osiagnac? Koncentrat walisz z ÂżywicÂą lub z samym rozpuchem jeÂśli wiesz jak to zrobiĂŚ. Manipulowac moÂżesz bazami pod kandy albo samymi kandy mieszanymi z soba wzajemnie.
PamiĂŞtaj, ze Kandy na czarnej bazie bedzie czarny. Baw siĂŞ do woli jak masz wizje - i chwal sie efektami. Pytaj - podpowiemy.
Podsumowujac - na bazie i na bezbarwnym mo¿esz przyoszczêdziÌ trochê (bior¹c pod uwagê pewne pogorszenie efektu). Ale skoro technologia HOK podaje, ze ma byc taki reducer albo taki catalyst - nigdy ale to nigdy tego nie obchodŸ po swojemu. PóŸniej bedziesz przylatywal z pretensjami, ze cos nie tak z tym lakierem
Na motocykl idzie tak nie duzo materialu, ze chyba stówka w t¹ czy tamt¹ to nie a¿ taka ró¿nica przy wielowarstwowym artystycznym malowaniu, gdzie specjalista za robocizne liczyl by w tysiacach.
Teraz brokat - broù Cie Panie Boze u¿ywaÌ jakiœ dziadowskich syntetycznych brokatów. Po co? Brokatu pójdzie CI tak malo tam, ¿e chyba warto zainwestowac 15-20z³ w coœ co jest fajnie dociête, co jest prawdziwym ciêtym metalem a nie jakimœ dziadostwem do paznokci. Brokat a brokat to naprawdê du¿a ró¿nica. A Metal Flakesy z HOK s¹ bardzo tanie tak naprawdê. Ca³a fure mo¿na wybrokaciÌ w 100% za 350-430z³ albo ³adnie j¹ przypyliÌ brokatem za 50z³ ..
Pzdr
chino dzieki a info na to czeka³em . z tym mieszaniem z baz¹ to myœla³em ¿eby z czyst¹ przeŸroczyst¹ baz¹ mieszaÌ. a co do flake'sów to jeszcze niewiem bo myœla³em troche nad jak¹s grafik¹. ale to siê jeszcze oka¿e . zawsze mogê wzi¹œÌ tel i do ciebie zadzwoniÌ
Aaa to teraz sie rozumiemy w kwestii mieszania z bazÂą bezbarwnÂą
Ogólnie w ¿ywicach jest ogromna ró¿nica. HOKowa nie bez powodu jest odrobinkê dro¿sza i zalecana do tych produktów - zw³aszcza ta SG150 do flakesów - lepkoœc itd. Ale na upartego z ka¿d¹ dobr¹ wspó³pracuje
Jasne, dzwoĂą kiedy chcesz 661 919 181
Kilka kolorkĂłw z HOK leÂżakujÂących na blaszkach. Problem w tym, Âże tych lakierĂłw nie ma szans uchwyciĂŚ obiektywem. ZwÂłaszcza w sztucznym swietle. Musze poczekaĂŚ do wiosny z fotkami
Witam ForumowiczĂłw a w szczegĂłlnoÂści ludzi zainteresowanych produktami House of Kolor .
Przez ostatnich kilka tygodni planowalem lakierowanie mojego motocykla Kawka z750, szuka³em doœÌ d³ugo koloru marzeù i okaza³ sie nim z serii HOK Brandywine KBC.
Postanowi³em zakupiÌ pakiet potrzebny do polakierowania moto przez Pana Artura z Custom-Shop i prysn¹Ì by przykryÌ ten brzydki czerwony oryginalny kolor.
Po lakierowaniu ,nie mog³em uwierzyÌ w to ,¿e wyszed³ dokladnie taki kolor jak na wzorniku z HOK a mo¿e i nawet ³adniejszy W realu wygl¹da to kosmicznie wci¹¿ jestem pod wra¿eniem.
Na podkÂład daÂłem grafit met. gruboziarnisty lekko zmieszany ze srebrnym met. gruboziarnistym 3 warstwy, na to Brandywine 3 warstwy i bezbarwny 2 warstwy.
Nie wytrzymam i musze wpuÂściĂŚ kilka fotek Te fotki tak jak wczeÂśniej ludzie pisali nie oddajÂą rzeczywistego efektu!
Zadowolony klient jest dla nas najwieksza pochwala i wynagrodzeniem trudow wprowadzania tych wyjatkowych lakierow na rynek
Faktycznje wyglada mega dobrze. Nie moge sie doczekac az motocykl poskladany wyjedzie w sloneczna pogode na ulice licze na mala paczke fotek
P.s. jak ktos probuje sie dodzwonic a nie moze to z gory przepraszam. Jestem w takim miejscu, ze nie bardzo mam jak gadac wracam w sobote. Do tego czasu najlepiej pisac pw na forum lub maile
Lakiery, podkÂłady, baza ok 950 zÂł + wykonanie. TrochĂŞ sie zaniepokoilem jak po poÂłoÂżeniu bazy brandywine wyszedÂł mi fioletowy kolorek. Ale po poÂłoÂżeniu klaru poprostu kopara opadÂła!
Ok. 0,4 l grafitowej gruboziarnistej metalik bazy z 0,1 l srebrnej grub. met.(2/1 z reducerem )
0,6 l brandywine KBC ( 2/1 z reducerem)
Ok 0,6 lakier bezbarwny
W skÂład wchodzi
(0,4l UC35
0,2l KU150
0,2l RU311)
No i staÂło siĂŞ!!
Po pó³rocznej kaszance z dostawami, wzornikami itd centrala przepiê³a nas pod rzetelnego i solidnego dystrybutora wewnêtrznego Wiêkszoœc zapaleùców by sie podda³a, my nie.
Od teraz bĂŞdzie juÂż tlyko lepiej. BĂŞdzie wiecej towarĂłw, bĂŞdziemy lepiej obsÂługiwani (a wiec bĂŞdziemy mogli lepiej obsÂługiwaĂŚ). BĂŞda wzorniki, bĂŞdÂą reklamy i co waÂżne - bĂŞdzie nowa seria Shimrin2.
O ile Seria Shimrin bêd¹ca z nami od 1982 to mega klasyczne lakiery - do których poziomu nikt nie doszed³ przez kilka dziesiêcioleci o tyle nowa Shimrin2 to najnowsza dostepna technologia pigmentów, ¿ywic, dodatków. Opracowywana przez wiele ostatnich lat by uzyskaÌ neisamowite za³amania i g³êbie kolorów.
Klasyczne Kandy oczywiÂście zostajÂą z serii Shimrin, Shimrin2 to seria lakierĂłw bazowych i pigmentĂłw pereÂł, kameleonĂłw etc
JuÂż niedÂługo akcja preorderowa na lakeiry Shimrin2 - jak ktoÂś chce sie zaÂłapaĂŚ na bardzo atrakcyjne ceny prosimy o info.
A w tym tygodniu wracjÂą na stan Wasze ulubione BC25, Brandywine Kandy, Cobalt Blue Kandy itd.
A dziĂŞkujĂŞ, robi siĂŞ. Niestety nieco budÂżet podupadÂł, gdyÂż syna siĂŞ spodziewam i dom budujĂŞ ale juz niedlugo blacha bĂŞdzie wyspawana. Nakladamy silnik, elektrykĂŞ, hamulce, wydech i jazda. Pewnie do lata bĂŞdzie siĂŞ toczyĂŚ... ale roboty jeszcze od groma
Ju¿ pewnie czêœÌ z Was widzia³a.
BC02, na to UK22, na to USC01
bardzo mnie siê to podoba powiedz mi jakie iloœci s¹ potrzebne na w/w auto z linku (mniej wiêcej) i z jakimi kosztami trzeba siê liczyÌ za kpl. tych materia³ów. Mo¿e byÌ na priv jeœli to tajemnica
Z 4l BC02, 4-5l UK22, 4l USC01.
Do tego 6l Reducera do caÂłosci, 2l KU100 do kandy i 2l KU152 do USC
TrochĂŞ kasy wychodzi. Bez kalkulatora 3800zÂł brutto + reducer i catalyst
Ceny indywidualne przy wiekszych zamĂłwieniach oczywiscie teÂż moÂżna ustaliĂŚ A i system ratalny mamy
Tak, jest to sporo ale kto maluje tak samochody kosztujÂące 2-3-4-5 tys zÂł ?
Pewnie i malujÂą ale muszÂą strasznie je kochaĂŚ
No ba. Ale coraz wiĂŞcej chĂŞtnych na to. Wiadomo, Âże za takie malowanie troche sie dolicza wzglĂŞdem malowania zwykÂłym lakierem. Ale nie oszukujmy siĂŞ - praktycznie wszystkie systemy aktualnie bazujÂą na transparentach wiec w tym kierunku idzie lakiernictwo
Tylko u nas to nie jest œwie¿e a dopracowywane przez wiele wiele lat - m.in dlatego wyj¹tkowe i wyró¿niaj¹ce siê.
Z drugiej strony - czym jest 2h malowania dluÂżej przy kilku, kilkunastu dniach przygotowywania powierzchni ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum