Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
ursus1992
Wysłany: 2015-02-04, 18:59   
0
UP DOWN

to tylko laguna.. :D

barteek933
Wysłany: 2015-02-11, 14:00   
0
UP DOWN

BĂŞdĂŞ miaÂł robotĂŞ w astrze g. Do zrobienia bĂŞdzie tylna klapa i 2 nadkola. W jednym trzeba wstawiĂŚ reperaturkĂŞ a w drugim tylko oczyÂściĂŚ i polakierowaĂŚ. I teraz Pytanie jak to zrobiĂŚ Âżeby nie lakierowaĂŚ caÂłego bÂłotnika tylko zrobiĂŚ odciĂŞcie na przetÂłoczeniu.

Wstawiam zdjĂŞcie:

ChciaÂł bym ÂżebyÂście mi powiedzieli czym to okleiĂŚ i jak to po kolei zrobiĂŚ Âżeby bardzo nie byÂło widaĂŚ. Ja myÂślaÂłem Âżeby okleiĂŚ to piankÂą do wnĂŞk poniÂżej gĂłrnej linii i polakierowaĂŚ ale wyjdzie moim zdaniem odciĂŞcie i bĂŞdzie to widaĂŚ :/

ZardzewiaÂły jest tylko rant od spodu wiĂŞc moÂżna siĂŞ wyrobiĂŚ tam bez problemowo :)

sev-car
Wysłany: 2015-02-11, 15:03   
0
UP DOWN

oklejasz w³asnie piank¹ ale do górnego kanta, tylko nie mo¿esz tam a¿ doje¿d¿aÌ baz¹, a i kant delikatnie zmatuj w³óknin¹

barteek933
Wysłany: 2015-02-11, 15:20   
0
UP DOWN

dziĂŞki :)

barteek933
Wysłany: 2015-02-11, 20:31   
0
UP DOWN

mam jeszcze jedno pytanie. jak bêdê lakierowa³ baz¹ to mam jakoœ ni¿ej oklejaÌ ¿eby zas³oniÌ bo wiadomo ¿e czeœÌ bazy trafi a¿ pod piankê. wiêc chyba nie za bardzo

ksenonn 
Wysłany: 2015-02-11, 22:55   
0
UP DOWN

raczej nastaw siĂŞ, Âże bĂŞdziesz caÂły ten bÂłotnik lakierowaÂł razem z wnĂŞkÂą

sev-car
Wysłany: 2015-02-11, 23:19   
0
UP DOWN

RobiÂłem takie coÂś w oplach i da rade. Nie lakieruj na peÂłnej miotle tylko jÂą skrĂŞĂŚ, tak samo ciÂśnienie i materiaÂł, i ma byĂŚ. MoÂżesz ewentualnie dokleiĂŚ druga pianke do wewnĂŞtrznego kantu a do lakieru jÂą odkleiĂŚ.

barteek933
Wysłany: 2015-02-17, 14:49   
0
UP DOWN

DziÂś zabraÂłem siĂŞ za plastiki do skutera, wieczorem coÂś wklejĂŞ :) I teraz potrzebujĂŞ pomocy w wyborze kolorĂłw :D

Ja myÂślĂŞ Âżeby zrobiĂŚ coÂś takiego jak na zdjĂŞciach:

albo tak

albo tak

Skuter oczywiÂście taki jak na zdjĂŞciach. Jak macie jakieÂś propozycje to piszcie :)

max2014 
Wysłany: 2015-02-17, 15:14   
0
UP DOWN

propozycja numer 2 jest moim zdaniem fajniejsza :spoko:

KK 
Wysłany: 2015-02-18, 00:08   
-1
UP DOWN

Jak ma wieÂś taĂączyĂŚ i ÂśpiewaĂŚ to tak.

barteek933
Wysłany: 2015-02-18, 07:41   
0
UP DOWN

moim zdaniem w 2 nie ma jeszcze lipy :)
CiĂŞÂżko jest cos dobraĂŚ fajnego Âżeby po zÂłoÂżeniu dobrze wyglÂądaÂło ;)

chociaÂż nie powiem Âżeby ten czerwony mi siĂŞ nie podobaÂł :)

max2014 
Wysłany: 2015-02-18, 08:59   
0
UP DOWN

do 2 przydaÂła by siĂŞ jakaÂś kalkomania do 1 teÂż :spoko:
i wtedy by teÂż inaczej wyglÂądaÂły :cool:
a co do kolegi cytuje "Jak ma wieÂś taĂączyĂŚ i ÂśpiewaĂŚ to tak" to moÂże podrzucisz jakiÂś pomysÂł zdjĂŞcie kolorystykĂŞ :?:

barteek933
Wysłany: 2015-02-18, 12:12   
0
UP DOWN

No i tak jak mĂłwiÂłem plastiki pospawane w 100%, gotowe do szpachlownia :)

Zaczepy dorobione, wszystko Âładnie siĂŞ zapina, po poskÂładaniu ich wcale nie widaĂŚ. ZostaÂło powierciĂŚ dziury i bĂŞdÂą gotowe :)

Macie jakiÂś inny sposĂłb na mocowania niÂż mĂłj ? te mocowania to tylko takie haczyki :)

No i oczywiœcie czekam na jak¹œ propozycjê, teraz robiê skuter i ma Ciekawy kolor, mo¿e i ja bym tak zrobi³. Wklejê fotki póŸniej :)

barteek933
Wysłany: 2015-02-18, 12:20   
0
UP DOWN

I jeszcze upatrzyÂłem sobie kolejnÂą zabawkĂŞ do warsztatu :D nie wiem kiedy kupiĂŞ ale niedÂługo :D

Wiem Âże napewno takie coÂś macie i dajcie znaĂŚ czy braĂŚ tÂą czy moze sÂą jakieÂś lepsze, Âłatwiejsze w obsÂłudze :)

max2014 
Wysłany: 2015-02-18, 12:20   
0
UP DOWN

a takie cukierkowe kolory :?:

barteek933
Wysłany: 2015-02-18, 13:37   
0
UP DOWN

ten skuter jest mój ale ja i tak nim praktycznie nie je¿d¿ê :D poprostu ma byÌ odwalony ca³y i wygl¹daÌ jak nówka :D taka je¿d¿¹ca reklama xD :)

ka¿dy kolor wchodzi w grê, dodatkwo jak ogarnê plastiki to rozbieram go dalej i calutki silnik i felgi lec¹ w czarn¹ per³ê a lagi i dodatki zostan¹ wypolerowane. Chyba ¿e i felgi pójd¹ w polerkê :D Chociaz nie uœmiecha mi siê jej odnawiaÌ co jakiœ czas i wola³ by³ polakierowaÌ i mieÌ spokój :D

Mam nadziejĂŞ Âże do koĂąca marca go ogarnĂŞ w 100 %.

WklejĂŞ link do mojego tematu na innym forum ale tutaj jest pokazany jak wyglÂądaÂł przed rozbiĂłrkÂą, dodatkowo jest na tej samej stronie zielony peugeot, kolor teÂż fajny :) moÂżna by byÂło siĂŞ nad takim zastanowiĂŚ.

http://forum.mieloch.pl/w...t395030-40.html

max2014 
Wysłany: 2015-02-18, 13:42   
0
UP DOWN

ten zielony te¿ ma niez³¹ barwê :spoko:

barteek933
Wysłany: 2015-02-18, 18:23   
0
UP DOWN

PrzyszÂła czacha. NĂłwka sztuka w oryginalnym malowaniu, nigdy nie zakÂładana :D aÂż szkoda jÂą psuĂŚ :D

Stara:

BrakujÂący kawaÂłek:

Nowa:

PorĂłwnanie:

CzachĂŞ kupiÂłem napewno nie z powodu brakujÂącego plastiku bo to nie problem dorobiĂŚ ale chciaÂłem jÂą zmieniĂŚ z powodu na wyglÂąd. Do nowej czachy brakuje mi tylko grilu. Koszt zmiany na nowych czĂŞÂściach to ok 220 wiĂŞc nie tak maÂło jak na taki piÂździk a niestety to nie koniec zmian :)

dawid257
Wysłany: 2015-02-18, 19:47   
0
UP DOWN

apropo tej cykliny festoola. kupiÂłem wÂłaÂśnie dzisiaj przyszÂła... sprĂłbowaÂłem na twardym lakierze zaciek lekko i powiem szczerze Âże to wcale nie jest tak Âże sie przejedzie i juz po zacieku tylko trzeba bo pare razy poskrobaĂŚ tak... no a takie syfki maÂłe to jak sie przejedzie po nim to rzeczywiÂście rĂłwna w miare dobrze... bĂŞde to testowaÂł to sie moÂże naucze to obsÂługiwac :)

barteek933
Wysłany: 2015-02-18, 19:50   
0
UP DOWN

jak czytaÂłem to nikt nie napisaÂł Âże za jednym pociÂągniĂŞciem zaciek zetnie. Zacieki zaciekami ale to chyba bardziej o syfki chodzi. ZaciekĂłw to najlepiej nie robiĂŚ ale to nie jest takie Âłatwe :D

dawid257
Wysłany: 2015-02-18, 20:52   
0
UP DOWN

no raczej do syfkĂłw.. a z tymi zaciekami to wiadomo Âże lepiej nie robiĂŚ no ale jak sie trafi to wiesz,

sprobuje jeszcze tak tym poskrobaĂŚ bo jakimÂś zacieku i zobacze czy pozniej po papierku i polerce jakoÂś to w miare wychodzi

barteek933
Wysłany: 2015-02-18, 21:03   
0
UP DOWN

spoko :D wiem Âże czasami siĂŞ trafiajÂą a najgorsze to jest Âże w najmniej odpowiednich miejscach

wstaw jakieÂś fotki, z zaciekiem, w trakcie, po usuniĂŞciu i po spolerowaniu. Chodzi mi o to czy Âślad zostanie

KK 
Wysłany: 2015-02-18, 23:21   
0
UP DOWN

Jak spawasz to wzmacniaj od Âśrodka paskiem w drugÂą stronĂŞ.

barteek933
Wysłany: 2015-02-18, 23:51   
0
UP DOWN

spawane oczywiÂście obustronnie, z 2giej strony szerokim paskiem

KK 
Wysłany: 2015-02-19, 00:53   
0
UP DOWN

:spoko:

robert147
Wysłany: 2015-02-19, 12:00   
0
UP DOWN

Co to za podnoÂśnik ten niebieski pokaÂż wiĂŞcej zdjĂŞĂŚ, to samorĂłbka czy kupiony ?

rogal-master1
Wysłany: 2015-02-19, 12:14   
0
UP DOWN

Noo tez jestem zainteresowany poka poka...

dawid257
Wysłany: 2015-02-19, 16:40   
0
UP DOWN

a mnie interesuje czy w tym blaszanym garaÂżu masz ocieplone styropianem?? i nie topi sie od oparĂłw jak jest zadyma przy bezbarwnym?? :?) bo teÂż mam blaszany garaÂż i piec w nim ale moÂże jakby styropian dorzuciĂŚ to by trzymaÂł ciepÂło Âładnie...

barteek933
Wysłany: 2015-02-19, 17:01   
0
UP DOWN

Z styropianem nic siê nie dzieje. Ca³y ocieplony nie jest. Mia³em jakieœ resztki i go Przyklei³em. Na styropian musia³ byœ daÌ jak¹œ foliê bo siê sypie [...] i potrafi lataÌ podczas lakierowania. Jak byœ chcia³ dzia³aÌ w gara¿u takim to mi siê zdaje ze musi byÌ ca³y wy³o¿ony to w lato by siê tak nie grza³ a w zimê blacha jest ca³a mokra i kapie woda normalnie, no i to jest kolejny powód dla którego trzeba ca³ego wy³o¿yÌ aby w nim cokolwiek pracowaÌ.

Ja na szczĂŞÂście na zimĂŞ mam drugi garaÂż a w dodatku nie mam gdzie graciarni trzymaĂŚ a wynosiĂŚ wszystkiego i okrywaĂŚ mi siĂŞ tam nie chce.

PodnoÂśnik jest kupowany :) Macie tutaj link:

http://www.allegromat.pl/aukcja170264

Konstrukcja prosta jak budowa cepa. Jak ktoœ ma pojêcie to sobie go uspawa. Jak komuœ potrzebne by by³y wymiary to mogê zrobiÌ. Mój podnosi na wysokoœÌ przewa¿nie 1.2 metra. Wiêcej nie mogê bo sufit. Zostaje jeszcze zapasu na jedn¹ blokadê czyli 12cm. Musi byÌ wpuszczony w posadzkê bo nie przejedzie nad nim ¿aden samochód. Blokada znajduje siê pomiêdzy si³ownikami. Busa t4 rusza bez problemu.

Narazie zrobiÂłem tylko tyle zdjĂŞĂŚ, jak coÂś to mogĂŞ wiĂŞcej :

rogal-master1
Wysłany: 2015-02-19, 17:01   
0
UP DOWN

PÂłyty warstwowe z pianka kup i po problemie :)

barteek933
Wysłany: 2015-02-19, 17:12   
0
UP DOWN

Powiem wam Âże mam instalacjĂŞ powietrznÂą zrobionÂą po h..u fest :D
problem jest z utrzymaniem Ciœnienia. Jak tylko bêdzie ciep³o to wymieniam przewód doprowadzaj¹cy Powietrze bo brakuje go. Wczoraj specjalnie wzi¹³em swój przewód z filtrami i reduktorami. Nabi³em sprê¿arkê do 10 bar. I przy rozkrêconych na maxa reduktorach z pistoletem star evo-t + reduktor star de-lux mogê uzyskaÌ Ciœnienie MAX 2.4 bara . :roll: :sciana:

Zrobi³em test i ustawi³em Ciœnienie na 2 bary. Tak jak nim siê pracuje, i po 10 sekundach ciœnienie leci w dó³.

Wiêc nawet pofatygowa³em siê do blaszaka i wpi¹³em siê prosto pod kompresor no i wszystko siê wyjaœni³o. Tam spadków nie ma. jak ustawiê 2 bary to bêdzie ca³y czas ...

Przyczyna tkwi w tym Âże ziemiÂą puÂściÂłem ok 15 metrĂłw przewodu o przekroju 10mm wewnÂątrz i na warsztacie mam dodatkowo zamontowany odwadniacz ale na 1/4, muszĂŞ zmieniĂŚ czym prĂŞdzej na 1/2 chociaÂż i sytuacja napewno siĂŞ poprawi. Ale jak tylko bĂŞdzie ciepÂło to robiĂŞ wymianĂŞ przewodu z 10 na 12 lub 14mm bo tak nie moÂże byĂŚ. WczeÂśniej nie widziaÂłem problemu bo airgunsa i mini nie pobieraÂł tyle powietrza. Airgunsa 200l a ten 280l przy ciÂśnieniu 1.3 bara. A nim robi siĂŞ na 2.0 wiĂŞc napewno ciÂągnie jeszcze wiĂŞcej ...

barteek933
Wysłany: 2015-02-26, 11:35   
0
UP DOWN

kolorki wybrane :) duÂżych zmian nie bĂŞdzie :D

baza dupont. 0.3 niebieskiej perÂły i 0.1 czarnej perÂły :)
mam nadziejĂŞ Âże starczy

koszt 125zÂł

juny 
Wysłany: 2015-02-26, 14:08   
0
UP DOWN

Ja te¿ wpuszcza³em w ziemie 15m , tylko pex o srednicy 20mm, nie ma mowy o ¿adnym spadku, przy³¹cze pó³ cala :)

barteek933
Wysłany: 2015-02-26, 14:43   
0
UP DOWN

juny powiedz ty mi z czego ty masz swĂłj garaÂż zrobiony. bo ja mam blaszak 5x3 ale muszĂŞ go przerobiĂŚ na 7x4 i nie wiem z czego to dorobiĂŚ. czy tak jak byÂło czy coÂś od nowa kombinowaĂŚ

juny 
Wysłany: 2015-02-26, 14:45   
0
UP DOWN

Ja mam sÂłupy zalane i pÂłyty betonowe, dach krokwie,foli, laty, kontrÂłaty i blacha :)

barteek933
Wysłany: 2015-02-26, 16:08   
0
UP DOWN

ale s³upy kupowane czy kupione gotowe, jak mo¿esz to weŸ mi przeœlij foto. Ale ja swój chyba przerobiê i wykorzystam t¹ blachê co mam na nim. Dach pójdzie na œciany, a póŸniej na dach kupiê now¹. I wyjdzie mi pomieszczenie ok 7x 4.4m albo 7.3x4m coœ w tym stylu

KK 
Wysłany: 2015-02-26, 20:17   
0
UP DOWN

Jak juÂż chcesz garaÂż to z pÂłyt betonowych i ociepl to styro lub od razu blaszak ocieplony kup. Nic z tych oszczĂŞdnoÂści nie wyjdzie. Nie tĂŞdy droga.

Madara
Wysłany: 2015-02-26, 21:31   
0
UP DOWN

Jak bym siebie widzia³ jak zaczyna³em kombinacje przeróbki ale od czegoœ trzeba zacz¹Ì. Aby tak dalej

KK 
Wysłany: 2015-02-26, 22:44   
0
UP DOWN

WedÂług mnie takie kombinacje to jest wywalanie kasy w bÂłoto. PrzemĂŞczyĂŚ siĂŞ, odÂłoÂżyĂŚ 10 tyÂś zÂł i zrobiĂŚ coÂś co ma fundament, normalne Âściany i jest bazÂą do dobrego ocieplenia, porzÂądnego systemu wentylacyjnego i wyglÂąda normalnie, a nie jak ulep. I przede wszystkim ma choĂŚ wymiary kabiny lakierniczej.

Lackdoctor 
Wysłany: 2015-02-26, 23:04   
0
UP DOWN

KK napisał/a:
WedÂług mnie

Jedyna rozsÂądna opcja to fundament i konstrukcja pod pÂłyty warstwowe.
10 cm grube minimum.
Efekt wizualny nie do porĂłwnania z
KK napisał/a:
Jak juÂż chcesz garaÂż to z pÂłyt betonowych

KK 
Wysłany: 2015-02-27, 01:04   
0
UP DOWN

Tak efekt wizualnie nie do porĂłwnania. 7 domĂłw ode mnie taki garaÂż z pÂłyt betonowych jest postawiony. Ocieplony i wytynkowany, wyglÂąda jak najnormalniejszy Âładny garaÂż murowany np z kratĂłwki. O ile nic nie bĂŞdzie pĂŞkaĂŚ to przeÂżyje ten z pÂłyty warstwowej z dwa razy.

Pomijam fakt, Âże pÂłyta warstwowa, aby byÂła w naprawdĂŞ dobrej jakoÂści, bez skaz, z dobrÂą powÂłokÂą to raczej musi byĂŚ w kat 1, a koszt takich pÂłyt i wykoĂączeĂą to kosmos.

Nie zmienia to faktu, Âże najlepiej garaÂż z ceramiki i ocieplony. PÂłyta warstwowa nie akumuluje ciepÂła, a co za tym idzie w lato gorÂąco, zimÂą zimno po otworzeniu drzwi.

juny 
Wysłany: 2015-02-27, 10:46   
0
UP DOWN

Teraz nie ma mnie w domu w sobote podesle pare zdjec i zobaczysz.

barteek933
Wysłany: 2015-03-13, 12:41   
+1
UP DOWN

A wiĂŞc tak :D

najpierw poszÂła szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla :D

Na to poszedÂł o to taki podkÂład z ktĂłrym miaÂłem Problem.
PowaÂżyÂł mi siĂŞ podkÂład na kaÂżdym praktycznie elemencie. Nie na caÂłych tylko Âśrednio byÂło na kaÂżdym po 2 punkciki takie z 0.5cmx1cm +/- 0.5cm.
WczeÂśniej robiÂłem na dynie i nigdy mi siĂŞ nic takiego nie zrobiÂło. Pod podkÂład daÂłem jednÂą warstwĂŞ pzp. Czas odparowania 15min. Jest to tani podklad. 28zÂł puszka wiĂŞc szaÂłu nie ma ale robiÂłem nim latem i nie byÂło problemĂłw. Najdziwniejsze jest to ze jak poszedÂłem myĂŚ pistolet to zwaÂżony podkÂład byÂł na Âściankach kubka :/ jak laÂłem to nic takiego nie byÂło bo bym go nie uÂżyÂł ...

PrzetarÂłem miejsca powaÂżone, jak wyszÂły doÂłki to lekko szpachla. No i daÂłem epoksyd. JednÂą warstwĂŞ przypruszonÂą, 2 cienkie zamkniĂŞte i na to podkÂład dyny m/m po 8 godzinach. Efekt taki Âże nic siĂŞ nie zwaÂżyÂło. MoÂżliwe Âże to wina podkÂładu, albo kubka. Kubek byÂł niby czysty ale byÂł po lakierze bezbarwnym. OczywiÂście byÂł wymyty. Moze to przez to. Teraz do wszystkiego uÂżyÂłem nowych i po problemie.

Epoksyd:

Z podkÂładu akrylowego nie mam zdjĂŞĂŚ :/

Przygotowanie :D

MiaÂły byĂŚ kolory niebieski i czarny, ale skuter zostaÂł juÂż moÂżna powiedzieĂŚ sprzedany. Robota robiona teraz na szybko i nie byÂło czasu siĂŞ chrzaniĂŚ :D

Syfu siadÂło duÂżo pomimo Âże przyÂłoÂżyÂłem siĂŞ do sprzÂątania. ObmiotÂłem sufit, Âściany, Âżeby nie kurzyĂŚ to odkurzyÂłem posadzkĂŞ. ZlaÂłem wodÂą. WydmuchaÂłem grzejnik, lampy itp itd. A siadÂło wiĂŞcej paprochĂłw niÂż przy zderzaku jakieÂś 50% gdzie nie zrobiÂłem nic oprĂłcz zlania wodÂą posadzki :D

ZamĂłwiÂłem dzisiaj cyklinĂŞ festool'a i zobaczymy jak siĂŞ bĂŞdzie usuwaĂŚ syfki :D

Zrobilem zaciek i to w takim miejscu ¿e wstyd siê przyznaÌ i go nie pokarzê :D na p³askiej powierzchni xD by³a ma³a fa³dka, praktycznie nie by³o widaÌ, po 10 minutach dola³em tamto miejsce ¿eby by³o wiêcej tego lakieru do darcia , a póŸniej znowu dola³em i pop³ynê³o du¿o bardziej :D Musi siê udaÌ to usun¹Ì bo nie mam lakieru na poprawki :D A mog³em nie ruszaÌ :D przesz³o by i tak ewentualnie :/

Szpachla obrabiana papierem 120-240 i poprawka 240 lub 320 na szlifierce z przek³adk¹. Podk³ad 600-800 na wodê. Czacha nowa- szara w³óknina + cif.

MateriaÂły:

szpachla- polfill xD ale polecam, bardzo dobrze siĂŞ nakÂłada i obrabia.
podkÂład- ze zdjĂŞcia
epoksyd- novol 360
podkÂład - dyna
baza- dupont
bezbarwny t4w 444 - teraz w jego miejsce wpada duxone
Od nastĂŞpnej pracy przechodzĂŞ na podkÂłady novola albo duxone.
Dobrze siĂŞ obrabia podkÂłady novola ? bo dynĂŞ to strasznie to idzie

krzysnik363
Wysłany: 2015-03-13, 14:04   
0
UP DOWN

Duxone ! Poczujesz przedsmak podk³adów z górnej pó³ki- przynajmniej w aplikacji i obróbce

barteek933
Wysłany: 2015-03-13, 14:41   
0
UP DOWN

w dodatku mogĂŞ dodaĂŚ Âże robiÂłem na bazach profix,dyna,dupont i z kryciem wychodzi to tak:

1. dupont 30zÂł/100ml 1:0,8
2. Profix 13zÂł/100ml 1:1
3. dyna 17zÂł/100ml 2:1

barteek933
Wysłany: 2015-03-14, 20:59   
0
UP DOWN

miaÂłem siĂŞ nie chwaliĂŚ moim zaciekiem ale to zrobiĂŞ :P

Plastik przeleÂżaÂł do dziÂś przy samym grzejniku i siĂŞ za niego zabraÂłem bo na wtorek jestem umĂłwiony na handel wiĂŞc w poniedziaÂłek jeszcze bym coÂś umalowaÂł jak by nie wyszÂło, nie czekaÂłem na cyklinĂŞ tylko papierkiem siĂŞ udaÂło :D

wyglÂąd ostateczny:

zrobiĂŞ jeszcze lepsze fotki na dworze, przesadziÂłem trochĂŞ z szpachlÂą i musiaÂłem trzeĂŚ dÂługo. ZeszÂło mi siĂŞ z tym godzinĂŞ, ale przetarĂŚ nie ma :)

juny 
Wysłany: 2015-03-14, 21:06   
0
UP DOWN

Haha niezle, jakimi papierami tarÂłeÂś ten zaciek???

barteek933
Wysłany: 2015-03-14, 21:16   
0
UP DOWN

400-600-1000-1500-2000-2500.

zaciek to byÂła malutka faÂłdka, jak do sprzedaÂży to przeszÂło by i tak bo by nikt nie zauwaÂżyÂł ale stwierdziÂłem Âże dolejĂŞ lakieru to bĂŞdzie co spolerowaĂŚ. i tak dolaÂłem Âże popÂłynĂŞÂło i to ostro. szkoda Âże nie poÂłoÂżyÂłem tego plastiku na pÂłask jak pÂłynĂŞÂło to bym jeszcze moÂże to uratowaÂł. WaÂżne Âże siĂŞ udaÂło :D

Przeciêtny cz³owiek siê nie dopatrzy zacieku ale minimalny œlad jest. A to przez to ¿e u¿y³em klocka z korka. PóŸniej poszed³em po zwyk³y klocek plastikowy i kilka sztuk œci¹³em ¿e œladu nie ma ale ba³em siê o przetarcia. Patent bardzo dobry z szpachl¹ ale klocek musi byÌ bardzo twardy. Inaczej lipa wyjdzie.

barteek933
Wysłany: 2015-03-19, 19:33   
0
UP DOWN

koniec marca, poczatek kwietnia biorĂŞ siĂŞ za swĂłj samochĂłd, robiĂŞ go i sprzedajĂŞ dlatego takie materiaÂły a nie inne.

Powiedzcie mi jak uÂżywaĂŚ tego Âśrodka troton na rdzĂŞ bo nie ma praktycznie na nim nic napisane :)

maik4u
Wysłany: 2015-03-29, 23:59   
0
UP DOWN

Fajnie siĂŞ czyta i oglÂąda twoje zmagania. :spoko: Mam pytanie: czym przyprĂłszasz ten podkÂład na czarno i w czym to pomaga?

Przechwytywanie.JPG
Plik ściągnięto 25 raz(y) 30.47 KB

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Fotorelacje

Odpowiedz do tematu