Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42
Autor Wiadomość
malarz
Wysłany: 2008-07-20, 18:58   Nowy lakier z novola.
0
UP DOWN

WpadÂł mi ostatnio w rĂŞce nowy lakier bezbarwny z novola o oznaczeniu VHS 505 i powiem Âże super siĂŞ nim robi, fajnie siĂŞ rozlewa ale najlepsze jest schniĂŞcie jak na vhs to jest bardzo szybki, porĂłwnywalny do starych MS-Ăłw.
Zastanawia mnie tylko dlaczego dostaÂłem utwardzacz 0,5 litra a proporcja jest 3:1. Czy sÂą dostepne opakowania 0,3? SpotkaÂł siĂŞ z nim ktoÂś?

glover
Wysłany: 2008-07-20, 19:57   
0
UP DOWN

To prawda, utwardzacz idzie ten sam co do VHS 515 czyli H6115 i jest tylko w opakowaniach 0,5 litra. A lakierek faktycznie pierwsza klasa.

Wysłany: 2008-07-20, 21:46   
0
UP DOWN
MTGarage.

jaka cena?

Lakierowanie motocykli i skuterĂłw!

www.bikepics.com/members/online/

kpopis
Wysłany: 2008-07-20, 22:13   
0
UP DOWN

i czy gazuje tak samo jak VHS 510?

glover
Wysłany: 2008-07-21, 08:17   
0
UP DOWN

online napisał/a:
jaka cena?

Taka sama jak VHS 515, u mnie jest po 80 zÂł kpl ale z utwardzaczem 0,5 litra, wiĂŞc jest go za duÂżo. Z dwĂłch kpl zostaje utwardzacza na trzeci literek a sam lakier jest po 47 zÂł

kpopis napisał/a:
czy gazuje tak samo jak VHS 510?

?? Ja nigdy nie miaÂłem gazowania 510 ale wiem, Âże niektĂłrzy nie mogÂą sobie z nim poradziĂŚ.
Sama umiejêtnoœÌ machania pistoletem nie wystarczy aby poprawnie robiÌ vhs, trzeba jeszcze ruszyÌ g³ow¹, trochê siê zastanowiÌ nad ide¹ takich lakierów i przestawiÌ siê na inny sposób nak³adania. Dobry sprzêt te¿ bardzo pomaga. Jak ktoœ nie chce siê wysilaÌ umys³owo to warto zapytaÌ jakiegoœ przedstawiciela lub technika jak tym nale¿y pracowaÌ.
ByÂło teÂż nie raz na forum.

kpopis
Wysłany: 2008-07-25, 00:34   
0
UP DOWN

Wszedzie gdzie dasz za gruba warstwe VHS 510 gazuje, trzeba byc ostroznym. Czasem dosc wkurwiajace jak na cieniowanym elemencie na jakims rancie sie zbierze i porobia sie dziurki i trzeba leciec z cieniowanie jeden element dalej. Ogolnie produkt super, do MS'a juz nie wroce.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu