Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
rogal-master1
Wys³any: 2015-02-15, 10:34   mirka deros czy festool ets150/3?
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Tak jak w temacie panowie co wybrac który sprzêt lepszy prosze o opinie posiadaczy mirki i festoola:D tutaj link do fest http://olx.pl/oferta/fest...html#722e404404

KK 
Wys³any: 2015-02-15, 12:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Dero dzia³a typowo jak b±czek, festool bardziej jak szlifierka dla pracy z drewnem. Przy festoolu obroty regulujesz pokrêt³em, szlifierka chodzi ca³y czas po w³±czeniu przycisku. Co ma wady jak i zalety. Wady, przycisk siê zu¿yje i non stop klikasz(dlatego to urz±dzenie ma hamulec).
Zalety, naciskasz guzik zawsze w celu zatrzymania, obracasz i zmieniasz papier nie boj±c siê, ¿e szlifierka ruszy.

Deros wed³ug mnie bêdzie troszkê lepiej le¿a³ w rêce, plastik ma na pewno tandetniejszy. Deros mo¿e ma ju¿ hamulec tarczy, Ceros nie mia³(nie wiem tego dok³adnie).
Przy Cerosie by³o tak, ¿e pracujesz, puszczasz ³opatkê i pad staje. Jak zrobi³e¶ to w powietrzu to pad siê krêci³ jeszcze d³ugo rozpêdem. Do czego zmierzam, czêsto odwracasz maszynkê, k³adziesz np na kolano ¿eby zmieniæ papier i trafiæ ³adnie na otwory. No i w wiêkszo¶ci przypadków musia³em nacisn±æ przycisk OFF na urz±dzeniu, ¿eby tak robiæ. Zak³adasz papier naci¶niesz ³opatkê/akcelerator i Ci maszynka z r±k wypada lub rêce mo¿e pokaleczyæ.
Do tego regulacja obrotów na tym ma³ym paneliku zamkniêta pod plastikiem, który wcze¶niej czy pó¼niej przebije siê od guzików pod spodem.
Moje do¶wiadczenia bazuj± na temat Cerosa, deros jest podobny tak¿e powinno byæ to samo.

Moim skromnym zdaniem lepiej kupiæ Festoola. Je¿eli jest oryginalny i nie bublem odpadowym to bêdzie super maszyna. Skok wzi±³bym 3mm. Mo¿e maszyna nie bêdzie tak le¿eæ w d³oni, ale powinno byæ ok. Jak zmienisz papier to tak czy siak musisz j± wy³±czyæ, a w festoolu to ³atwe proste i przyjemne(jedn± rêk±).

mariusz80 
Wys³any: 2015-02-15, 13:05   
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: WZ
Deros jest lepiej wykonany od cerosa, nie zaobserwowa³em jak do tej pory "zmêczenia materia³u" w którejkolwiek z jego czê¶ci. Papieru i tak nie wymienisz jedn± rêk± trzymaj±c jednocze¶nie maszynkê, wiêc co za problem wcisn±æ przycisk( mo¿na te¿ u¿ywaæ siatek, wtedy nie musisz precyzyjnie celowaæ w otwory w talerzu ), ale mo¿na trzymaæ tak, ¿eby nie naciskaæ na ³opatkê. Hamulec tarczy posiada. Dodatkowy + to regulowanie obrotami przez naci¶niecie mniejsze lub wiêksze ³opatki. Festoola nie mia³em, wiêc siê nie wypowiem

unek
Wys³any: 2015-02-15, 13:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Kilka suchych inf ..

1 waga deros 0.95 kg festoo 1.2kg
2 wysoko¶æ 95 mm a w festoo 116 albo 113 mm
3 pobór mocy deros 350 a festo 400 w
4 wymienne tarcze tylko w deros czyli mo¿na zastosowaæ 125 i 150mm
5 wy³±cznik moim zdaniem lepsze rozwi±zanie w deros gdy¿ przesuwasz delikatnie rêkê i nic nie naciskasz tzn nie chodzi ci ju¿ maszynka ale jest w trybie dzia³ania ..
6 obroty rzecz gustu mo¿e i lepiej w festo ;P ale za to deros tak jak napisa³ mariusz80 regulujesz te¿ przez doci¶niêcie tej ³opatki lub poprzez + i -
7 w festo hamulec z wêglika który podobno sypiê siê ;P
8 wymiana papieru nie jest problemem tak jak napisa³ mariusz80

Mam deros od sierpnia tamtego roku i jak do tej pory nic nie pad³o ..a naprawdê ma ciê¿ko u mnie ^^ .. festo trzyma³em na szkoleniu i nie pasowa³ mi w ³apie wiêc dlatego wybra³em derosa
Skok mam 5 i nie widzê problemu aby matowaæ nim podk³ad - kwestia doboru odpowiedniej gradacji . Przynajmniej nie mêczê siê przy szpachli tak jak bywa ze skokiem 3mm ..

maciej214 
Wys³any: 2015-02-15, 14:07   
0
UP DOWN

Sk±d: KNS
mariusz80 napisa³/a:
Dodatkowy + to regulowanie obrotami przez naci¶niecie mniejsze lub wiêksze ³opatki

Ceros te¿ to ma..

U¿ywam cerosa do¶æ intensywnie i jeszcze nie zauwa¿y³em jakich¶ wiêkszych ¶ladów zu¿ycia. Jedynie z tego co widzê lekko siê przytar³a literka M, i ta naklejka ze specyfikacj± urz±dzenia ca³kowicie siê wytar³a. Nawet obawia³em siê tego panelu z przyciskami, ale do dzi¶ jest jak nowy. Tak to tylko ¿ó³ta guma lubi siê brudziæ. Ogólnie polecam, mam j± ju¿ rok i nic siê nie dzieje.

Co do wymiany papieru na w³±czonej maszynce to polecam z³apaæ j± miêdzy kolana, nie dotykaj±c w³±cznika - szybko i sprawnie ^^

mariusz80 
Wys³any: 2015-02-15, 14:17   
0
UP DOWN

To ¿e ceros tak± regulacjê ma to wiem, mo¿e mog³o tak to zabrzmieæ, ale mia³em na my¶li porównanie do festoola który tego nie posiada

pietka81
Wys³any: 2015-02-15, 14:59   
0
UP DOWN

Mam derosa skok 5 od ponad roku. I mogê ¶mia³o poleciæ ten sprzêt. A jaki chcesz kupiæ odkurzacz?

rogal-master1
Wys³any: 2015-02-15, 15:14   
0
UP DOWN

Nad odkurzaczem sie jeszcze nie zastanawia³em tak powaznie ale jakis pewnie do 1000z³ :D

KK 
Wys³any: 2015-02-15, 16:45   
0
UP DOWN

Nie bêdê siê z wami k³óci³.
Jednak Cerosa mam chyba z dwa lata...o ile mnie pamiêæ nie myli, czyli zanim Wy jeszcze my¶leli¶cie o Cerosie to na s±siednim forum dopiero kto¶ tam kupi³ to. Nied³ugo potem sam kupi³em Cerosa, wtedy jeszcze ¿yli¶cie z przekonaniem, ¿e elektryk to dziadostwo.
Cerosem dar³em szpachel, farby, tynki, wszystko ³±cznie z drewnem.
Wiem o nim bardzo du¿o, ³±cznie z tym jak poopodginaæ piny, aby siê nie wypali³y przy transformatorze, rozbiera³em ca³ego cerosa, co jest w mojej galerii i zasilacz te¿ w celu sprawdzenia czy wszystko da siê wymieniæ. By³em z nim u kolegi elektronika.
Przez czas remontu w mieszkaniu Ceros dosta³ popaliæ wiêcej ni¿ przez mo¿e 3 lata pracy przy szpachli. Chodzi³ non stop po kilka h.
Ujawni³y siê wszystkie wady. Przyciski s± ju¿ prawie przetarte od samego tylko naciskania. Kabel zasilaj±cy siê w kilku miejscach prawie przetar³ do ¿y³. Piny w zasilaczu siê prawie wypali³y(podgi±³em je). Plastik jest tandetny, ale wytrzyma³ próbê czasu, naklejki zesz³y.
Chyba jako jedyny jecha³em ni± w³óknin± farby klejowe ze ¶cian, na mokro...dos³ownie pracowa³a w wodzie. I wytrzyma³a to, ma sie wy¶mienicie.

Co do trzymania maszynki i zdejmowania papieru. To papier da siê wymieniæ jedn± rêk±, a drug± trzymamy maszynkê i jest to banalnie proste. Mogê nagraæ film specjalnie dla mariusza. Zawsze tak robiê jedn± rêk±(zreszt± nie tylko to). Natomiast problemy pojawiaj± siê w³a¶nie jak maszynka jest nie wy³±czona i próbujemy j± jedn± rêk± odwróciæ lub wtykaæ miêdzy kolana, wtedy w³a¶nie lubi siê w³±czyæ i albo wypa¶æ na ziemiê, albo skaleczyæ/ wkurzyæ. Pomijam fakt, ¿e trzeba j± wy³±czyæ zanim po³o¿ymy j± na stó³, na ³opatce. Tak samo jak chcemy odkrêciæ pad i zmieniæ na inny i tak samo jak chcemy podk³adkê zmiêkczaj±c± za³o¿yæ i wycentrowaæ na dziury do odsysu. Prawd± jest, ¿e nie mam Derosa, ale widzê jak to wygl±da i móg³bym przeboleæ wy¿sz± wysoko¶æ maszynki o kilka mm i wyeliminowaæ t± ³opatkê.
Co do hamulca, to stwierdzenie, ¿e w festoolu siê sypie jest ¶mieszne tak samo jak powiedzenie, ¿e Deros jest bezawaryjny. To s± maszyny stosunkowo m³ode na rynku i pierwsze problemy wyjd± od 1-3 lat. Pomijam fakt, ¿e po³owa tego co jest na allegro w niskiej cenie to podróby nie trzyamj±ce jakiejkolwiek jako¶ci/odrzuty z produkcji.

Skok radzê 3mm, ale ka¿dy ma sój cyrk i swoje zabawki.
Osobi¶cie je¶li bêdê co¶ kupowa³ to kupiê Festoola, chyba, ¿e Deros bêdzie w naprawdê dobrej cenie to z braku laku dobry rydz.

Zapomnia³bym chyba jako jedyny sprawdzi³em jaki jest realny pobór mocy przez Cerosa... wszyscy ¿yjecie jeszcze 350/400watt. Natomiast Ceros pobiera w stresie max 250wat, doci¶niêty z ca³ej si³y do pod³o¿a. Natomiast przy normalnej pracy oko³o 125-170wat poboru pr±du. Przypuszczalnie bêdzie podobnie z festoolem.

https://plus.google.com/u/0/118242770762777721553/posts/ToWntiepXDY?pid=5970352285200680354&oid=118242770762777721553

mariusz80 
Wys³any: 2015-02-15, 16:58   
0
UP DOWN

"Co do trzymania maszynki i zdejmowania papieru. To papier da siê wymieniæ jedn± rêk±, a drug± trzymamy maszynkê i jest to banalnie proste. Mogê nagraæ film specjalnie dla mariusza"

chyba mnie nie zrozumia³e¶, mi nie o to chodzi³o, ¿e przy wymianie papieru muszê go zak³adaæ obydwiema rêkami. Chodzi³o mi, ¿e i tak musisz u¿yæ obu r±k, jednej do trzymania maszynki, drugiej do zak³adania papieru... wiêc w czym problem wcisn±æ ten przycisk zasilaj±cy

barteek933
Wys³any: 2015-02-15, 17:01   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
ale na powietrze te¿ sama siê w³±cza jak siê przekrêci :D i te¿ mo¿na siê ni± uszkodziæ jak kto¶ ma talent :)

KK 
Wys³any: 2015-02-15, 17:06   
0
UP DOWN

Chyba nie zrozumia³em, ale przecie¿ nie mia³em w zamy¶le wymieniaæ papieru i trzymaæ maszynki jedn± rêk±. Natomiast w zamy¶le mia³em odwrócenie maszynki w jednej rêce co powoduje naci¶niêcie spustu, a drug± zerwanie papieru i wycentrowanie nowego.
Zreszt±, popracuje kto¶ Cerosem to zrozumie o czym mówiê. Deros to jest to samo, tylko z zasilaczem i hamulcem...no i przeciwwaga ma regulacjê, a Ceros nie ma. Wiêkszy przycisk ON/OFF.

Dla przyk³adu przy rupesie ra 75, ¿eby wcisn±æ spust trzeba u¿yæ okre¶lonej si³y. W Cerosie cyngiel lata jak szmata, leciutki nacisk i ju¿ maszyna reaguje, nie tak jak b±czek pneumatyczny.

mariusz80 
Wys³any: 2015-02-15, 17:10   
0
UP DOWN

zauwa¿, ¿e deros jest d³u¿szy i tu w³a¶nie bez problemu mo¿na chwyciæ go dalej likwiduj±c przez to "problem" w³±czania siê podczas wymiany papieru

KK 
Wys³any: 2015-02-15, 17:15   
0
UP DOWN

Tak, ale jestem tylko ciekaw jak mocno trzeba nacisn±æ na przycisk regulacji + - i on/off, aby siê zmieni³y ustawienia. Trzymaj±c za to miejsce d³oni± tak mo¿e byæ.
Ogólnie do rozwi±zania tej kwestii nie dojdziemy, za d³ugo mam Cerosa, ¿eby wierzyæ w bajki. Mój zosta³ sprawdzony ju¿ w ka¿dych warunkach, ³±cznie ze staniem na drabinie i zmian± papierów na niej.
Jednak przy Derosie z racji jego d³u¿szej d³ugo¶ci mo¿e byæ ³atwiej jedn± rêk± nacisn±æ ON/OFF.

mariusz80 
Wys³any: 2015-02-15, 17:17   
0
UP DOWN

KK napisa³/a:
Tak, ale jestem tylko ciekaw jak mocno trzeba nacisn±æ na przycisk regulacji + - i on/off, aby siê zmieni³y ustawienia.

przypadkowe dotkniêcie nic nie zmieni, jednak trzeba troszkê "si³y" u¿yæ

KK 
Wys³any: 2015-02-15, 17:19   
0
UP DOWN

Kiedy¶ mo¿e jak Bóg da czas i nerwy to nagram film. Mo¿e :D

mariusz80 
Wys³any: 2015-02-15, 17:24   
0
UP DOWN

dobry pomys³, mo¿e te¿ to zrobiê nied³ugo

rogal-master1
Wys³any: 2015-02-15, 17:28   
0
UP DOWN

A pracowa³ kto¶ moze na maszynce elektrycznej z 3M? Jak ona sie miewa do derosa festoola?

KK 
Wys³any: 2015-02-15, 17:33   
0
UP DOWN

Bardzo podobne jak ceros. Wed³ug mnie nie warte uwagi poniewa¿ ma zasilacz zewnêtrzny, a uwierz mi to problem jak cholera. Przy samochodzie osobowym problem nie du¿y, ale przy samochodach ciê¿arowych lub lawetach ju¿ tak.

unek
Wys³any: 2015-02-16, 08:38   
0
UP DOWN

KK, W ka¿dej maszynce czy to festoo czy mirka bêdzie co¶ siê sypaæ .. logiczne maj± (teoretycznie) wytrzymaæ gwarancjê i tyle.A po roku on ju¿ dawno zarobi± na nowszego np NP freosaaa i sobie MO¯NA zmieniæ ....

Natomiast porównanie derosa do cerosa jest trochê nie na miejscu gdy¿ to starszy model który powsta³ 4 albo 5 lat temu i si³± rzeczy musi byæ co¶ poprawione w derosie aby przyspieszyæ nam pracê...

Deros jest l¿ejszy i mniejszy od festo a PRZECIE¯ TEMAT JEST O TYCH 2 SZLIFIERKACH :!: Przypomnê ma wymienne dyski ! plus to, ¿e ma pobór mocy mniejszy ni¿ konkurencja....

I tyle na ten temat... Jak ju¿ bêdziesz mia³ te 2 maszynki to opisz wra¿enia - jak mia³em i dlatego wybra³em derosa..

Ps masz ze skokiem 5 mm mimo¶roda ??
Ps 2 ale za je ba³e¶ tego cerosa :D przecie¿ po ka¿dej pracy trza gooo wydmuchaæ

KK 
Wys³any: 2015-02-16, 11:03   
0
UP DOWN

Skok 5 mm.
Brudny by³ od wody pomieszanej z farb± klejow±, która zasch³a, nie da³o siê tego wydmuchaæ. Musia³em izopropanolem wymyæ.
Co do przepa¶ci miêdzy Cerosem, a Derosem... kurcze Ceros ma zalety pneumatyka, ma³y lekki, wad± jest zasilacz i ma³e przyciski. Deros z kolei jest wiêkszy i na pewno mniej porêczny dla 1 d³oni. Ma hamulec i wiêksze przyciski. Nie ma wielkiej przepa¶ci.
Co¶ za co¶, zasilacz wbudowany to wymiar wiêkszy. Mo¿e deros ma lepsze materia³y, nie wiem...¿eby to sprawdziæ to trzeba by testowaæ materia³ z którego jest wykonany. Natomiast mo¿e byæ ³adniej, staranniej plastik obrobiony i sprawi wra¿enie lepszego wykonania.

Czy festool nie ma wymiennej tarczy roboczej? Chyba ma.
Ka¿dy ma swoj± racjê i raczej nie da siê przekonaæ, ka¿da z tych maszynek jest bardzo dobra i ka¿dy wybierze sobie odpowiedni±. Jednak my¶lê, ¿e Unek nie k³amie z tymi problemami z Festoolem, raczej nie rzucasz s³ów na wiatr, wiêc co¶ w tym musi byæ. Przemy¶lê to przed zakupem, o ile kiedy¶ na to zarobiê :D

GMC
Wys³any: 2015-02-16, 20:39   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
KK napisa³/a:
Bardzo podobne jak ceros. Wed³ug mnie nie warte uwagi poniewa¿ ma zasilacz zewnêtrzny, a uwierz mi to problem jak cholera. Przy samochodzie osobowym problem nie du¿y, ale przy samochodach ciê¿arowych lub lawetach ju¿ tak.

Ja osobi¶cie uwa¿am ¿e te z zasilaczem zewnêtrznym s± lepsze bo nie musieli upychaæ tego zasilacza w ma³ej szlifierce tylko mogli sobie pozwoliæ na solidn± konstrukcjê w obudowie zewnêtrznej. Jasne ¿e to jest trochê cenzura targaæ za sob± t± walizkê ale jest wiêksza pewno¶æ ¿e d³u¿ej pochodzi bo nie jest to wszystko tak zminiaturyzowane.

KK 
Wys³any: 2015-02-16, 22:34   
0
UP DOWN

Ceros ma zasilacz poniewa¿ jest na pr±d sta³y 22v. jest bezpieczny przy u¿ytkowaniu z wod±.
Uwierz mi, ¿e ten zasilacz przeszkadza non stop.

Deros jest na 230 i dlatego jest mniejszy. Nie wiem tego dok³adnie, ale on chyba nie ma wbudowanej przetwornicy na 22v, tak¿e dlatego brak skrzynki.

GMC
Wys³any: 2015-02-16, 22:51   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Na mój gust to zaraz za kablem musi byæ zmniejszenie napiêcia do bezpiecznego bo przecie¿ te maszynki czasami pracuj± w wilgoci. Silnik jest klatkowy czyli na pr±d zmienny ale napiêcie bankowo jest obni¿one. I teraz we¼ sobie porównaj obni¿anie napiêcia przez transformator i przez jakie¶ mikroskopijne gówienko typu uk³ad scalony. Moim zdaniem transformator d³u¿ej pochodzi, zreszt± ogl±da³em zdjêcia te z twojego drugiego postu w tym temacie i mam wra¿enie ¿e ta p³ytka z elektronik± jest mocno nara¿ona na wilgoæ i py³ bo w tym miejscu obudowa ma szczeliny.
Ja robi³em 3M-em z zasilaczem w walizce i wiem ¿e on denerwuje ale tak jak pisze chyba to lepsze rozwi±zanie pod wzglêdem konstrukcyjnym.

KK 
Wys³any: 2015-02-16, 23:06   
0
UP DOWN

Nie wiem, musia³bym zadzwoniæ do Mirki i siê spytaæ jak jest dok³adnie. Jak siê dowiem dam znaæ.

mariusz80 
Wys³any: 2015-02-17, 17:28   
0
UP DOWN

tak jak obieca³em, zamieszczam filmik, ¿e wymiana papieru z w³aczon± szlifierk± nie stwarza problemu

https://www.youtube.com/watch?v=PnlElduXwK4

unek
Wys³any: 2015-02-17, 18:32   
0
UP DOWN

A ja taki filmik znalaz³em https://www.youtube.com/watch?v=o4kGx4cBY7w

Nie dziwiê siê ,¿e piszesz o tej wymianie papieru w tym cerosie skoro on t± ³opatkê ma ca³kiem inaczej zamocowan± i trzeba dodaæ, ¿e jest wiêksza ni¿ w derosie .. tak samo plastik w tym cerosie jak z Chin ^^

A gabaryty mo¿na porównaæ od 1.10 .. pierwszy ceros od lewej potem Pros podobny gabarytowo do derosa ..

Dzisiaj pierwsza wada . Ogólnie nic gro¼nego ale ¶wiate³ko zielone jak i czerwone przygas³o o pó³ mocy ale nie wp³ywa to na nic...

Muszê jeszcze dodaæ o czym kiedy¶ KK, pisa³e¶ .. o kablu który rypiê siê przy czêstym odpinaniu ..nie wiem ale od tamtego momentu jak to napisa³e¶ to nie od³±czam go ^^ Wiêc mo¿e wyeliminowa³em kolejn± wadê

GMC napisa³/a:
bo nie jest to wszystko tak zminiaturyzowane.
Wypluj te s³owa .. chocia¿ niech rok popracuje :D

KK 
Wys³any: 2015-02-18, 00:04   
0
UP DOWN

W Cerosie jest z tym problem... i to jest bardzo irytuj±ce. Uwierzcie mi wiele razy to przeszed³em, nie pisa³ bym o tym jakby tak nie by³o.

Plastik jak z Chin, ale jest ogólnie mocny.

Mariusz80, do filmu to ja potrafiê nawet w balecie zatañczyæ.

mariusz80 
Wys³any: 2015-02-18, 07:04   
0
UP DOWN

Ale nie wiem o co Ci chodzi? My¶lisz, ¿e na filmiku specjalnie tak trzyma³em maszynkê ¿eby udowodniæ. W³a¶ciciele derosów pewnie te¿ w ten sam sposób wymieniaj± i nie maj± z tym problemów.

max2014 
Wys³any: 2015-02-18, 07:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
https://www.youtube.com/watch?v=PnlElduXwK4
Mam znajomego lakiernika ma tej firmy maszynkê i bardzo sobie j± chwali
po pierwsze jest leka :tak: po drugie nie musisz mieæ wielkiego kompresora :tak: bo jest na pr±d

unek
Wys³any: 2015-02-18, 08:24   
0
UP DOWN

mariusz80, Potwierdzam nie ma z tym problemu ogólnie ju¿ o tym pisali¶my jakie¶ pó³ tematu temu :D

KK, pijemy do ciebie o ten post na pó³ strony w którym to opisa³e¶ wady wed³ug ciebie Derosa ...w którym to w sumie opisa³e¶ wady Cerosa ;)

A , ¿e na twoje wywody s± rzeczowe argument - mozolnie z mariusz80, próbujemy Tobie wyt³umaczyæ ,¿e jeste¶ w b³êdzie ;)

kzychu
Wys³any: 2015-02-18, 09:01   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Mirka z zasilaczem ma mo¿liwo¶æ sterowania odkurzaczem z gniazdkiem dla elektronarzêdzi,
czy trzeba rêcznie w³/wy³ ?

pietka81
Wys³any: 2015-02-18, 19:34   
0
UP DOWN

A ja w w marcu zamawiam drugiego Derosa tylko ze skokiem 2.5. 1700 z³ które wydam odrobiê w tydzieñ. I nikt mnie mnie nie przekona do innego sprzêtu !!!!

KK 
Wys³any: 2015-02-18, 23:24   
0
UP DOWN

Krzychu, odkurzacz siê sam w³±czy je¶li masz pod niego podpiêt± Mirkê z zasilaczem, i je¿eli odkurzacz ma tak± funkcjê.

Unek, mo¿e i jestem w b³êdzie. Myliæ siê jest rzecz± ludzk±. Najgorzej nie przyznaæ siê do pomy³ki.

unek
Wys³any: 2015-02-19, 09:20   
0
UP DOWN

KK napisa³/a:
Myliæ siê jest rzecz± ludzk±. Najgorzej nie przyznaæ siê do pomy³ki.

Dok³adnie ;) Wiêc przyznam siê pomyli³em wagê tego Derosa ale jako¶ nikt mnie nie poprawi³ ^^ i tak wychodzi, ¿e jest l¿ejszy od festoo...

kzychu
Wys³any: 2015-02-19, 22:13   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
KK napisa³/a:
Krzychu, odkurzacz siê sam w³±czy je¶li masz pod niego podpiêt± Mirkê z zasilaczem, i je¿eli odkurzacz ma tak± funkcjê.

Oczywi¶cie chodzi mi o odkurzacz z gniazdkiem i automatyk±, ale czy bêdzie prawid³owo dzia³aæ poprzez zasilacz tzn. czy w³±czy siê po w³±czeniu przyciskiem na szlifierce czy ju¿ po
w³o¿eniu zasilacza ,przetestowa³ kto¶?

KK 
Wys³any: 2015-02-19, 22:19   
0
UP DOWN

No jak nie przetestowa³ jak przecie¿ mam Cerosa. Napisa³em Ci, ¿e dzia³a poprawnie. Odkurzacz w³±cza siê po naci¶niêciu ³opatki i ruszeniu maszynki, czyli tak jak powinien.
Co jeszcze chcesz wiedzieæ? Rozmiar buta mam 46.

Miki
Wys³any: 2015-02-20, 07:37   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
KK napisa³/a:
Rozmiar buta mam 46.

To ³adn± masz rapcie ^^

KK 
Wys³any: 2015-02-22, 14:55   
0
UP DOWN

Jak kajaki. Musze uwa¿aæ w domu, poniewa¿ taborety wywalam przy skrêcie.

unek
Wys³any: 2015-02-24, 07:39   
0
UP DOWN

KK, Nie czepiam siê jak co¶ , tylko doprecyzujê czemu sugerowa³em skok 5...

https://www.youtube.com/watch?v=WokcvnOY32M

Wyprzedzaj±c pytania jakie gradacjê w tych etapach - musicie sami spr na swoich papierkach albo kupiæ te z Mirki- tylko ciê¿ko bêdzie je dostaæ ...

KK 
Wys³any: 2015-02-24, 11:06   
0
UP DOWN

Sam mam skok 5mm i sprê¿ynek nie widaæ, a obróbka jest du¿o dok³adniejsza ni¿ rêczna. Nie zmienia to faktu, ¿e gdzie¶ ten skok 3mm mi chodzi po g³owie.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: