Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
dooku 
Wys³any: 2015-02-18, 21:21   Sata 1000 Rp 1,3 do bezbarwnwgo?
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: £ód¼
witam czy ktos uzywa takiego sprzetu do bezbarwnego?czy ma porownanie np.do Sata 3000 Rp lub wyzszy model w RP?

Robertlodz09 
Wys³any: 2015-02-18, 23:14   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
dooku napisa³/a:
witam czy ktos uzywa takiego sprzetu do bezbarwnego?

Ja spotka³em siê z taka osob± która kupi³a ten pistolet do lakierowania aut ....
Zgadnij jak± podj±³ decyzjê po kilku lakierowaniach ... ?

dooku napisa³/a:
czy ma porownanie np.do Sata 3000 Rp lub wyzszy model w RP?

Ale co chcesz porównywaæ ? Ten model Sata jest przewidziany przez producenta (i zalecany) do stosowania w pracach przemys³owych czy rzemio¶le
natomiast Sata jet 3000 RP czy Sata jet 4000 RP to s± typowe modele pistoletów do tzw.
"samochodówki" gdzie wymagana jest wysoka jako¶æ aplikacji lakierów ze szczególnym uwzglêdnieniem po³ysku i tonacji koloru.

Oczywi¶cie ten model bardzo dobrze sprawdza siê we wszystkich pracach w których wymagana jest idealna powierzchnia dla lakierów nawierzchniowych tak¿e do lakierów
bezbarwnych ,akryli czy poliuretanów sprawdzi siê bardzo dobrze

dooku 
Wys³any: 2015-02-19, 08:13   
0
UP DOWN

do kolorow jest 1.3 hvlp digital i daje rade ,ale chodzi mi tylko i wylacznie o bezbarwny i jakis tam akryl na busa.teraz jade wszystko ta hvlp ale jak jest bok to juz jest troche slabo trzymac pistolet 7 cm od panela ,a szczegolnie tempo pracy jest troche za wolne.kolega ma 3000 RP i ten sam lakier bezbarwny rozklada sie calkowicie inaczej niz u mnie.nawet jak ja j± pozyczylem to efekt byl taki ze ten pistol sam lakieruje:P
poluje na jakas 3000Rp ale nie moge nic trafic nie zniszczonego i dosc dobrego.4000 rp jest dla mnie jakas taka juz zabawkowa troche (jak Iwata)a pozatym cos krotko ja robia bo jest 5000 wiec moze jakas wtopa.

dooku 
Wys³any: 2015-02-22, 19:37   
0
UP DOWN

bok polakierowany :) rozbicie lakieru duzo drobniejsze niz w HVLP 1,3 sata .morka fajna bez polerki poszla by na nowe auta japonskie(prawie niedomalowane)wyciolem syfki i opel wyszedl naprawde ladnie.mam wrazenie ze moze troche mniejsza miotla niz 3000rp. a szerokosc natrysku troche szersza.calkiem spoko tylko wykonczenie niby sata ale troche niedowazona,gorzej wykonana ,ale za ta kase moze byc, wiec raczej polecam :cool:

Robertlodz09 
Wys³any: 2015-02-23, 00:18   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
dooku napisa³/a:
chodzi mi tylko i wylacznie o bezbarwny i jakis tam akryl na busa

Spokojnie spe³ni on Twoje oczekiwania do tego typu prac , a widz±c ostatni wpis to jeste¶
zadowolony z zakupu tego modelu

dooku napisa³/a:
4000 rp jest dla mnie jakas taka juz zabawkowa troche (jak Iwata)a pozatym cos krotko ja robia bo jest 5000 wiec moze jakas wtopa.

Sata jet 4000 jest produkowana od 2010r tak¿e to ju¿ w tym roku minie 5 lat jak jest ona obecna na rynku w sprzeda¿y.

dooku napisa³/a:
rozbicie lakieru duzo drobniejsze niz w HVLP 1,3 sata

Przecie¿ to s± 2 ró¿ne systemy .... ka¿dy z nich wymaga innej techniki lakierowania

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: