|
|
|
Autor |
Wiadomość |
 |
iiyama97
|
Wysłany: 2015-03-25, 14:07 Spectral extra 895
|
0
|
|
|
|
Witam.
Jakiœ czas temu jak uczy³em siê lakierowaÌ na Civicu ojca (strasznie wci¹ga³ go rudy) kupi³em do cieniowania bezbarwnego rozcieùczalnik Spectral extra 895 w sprayu. W nied³ugim czasie mam do polakierowania b³otnik tylny w innym aucie i zastanawiam siê czy nie skorzystaÌ z tego produktu ponownie. Pojawi³ siê jednak problem, poniewa¿ przypomnia³o mi siê, ¿e w miejscu ³¹czeni nowego i starego klaru na Civicu powsta³a taka szara chmurka mimo u¿ycia rozcieùczalnika. Teraz pytanie czy to ja coœ skopa³em (za ma³o da³em rozcieùczalnika itp.), bezbarwny by³ kicha (by³ to jakiœ tani Porzelack HS) czy jednak to winna s³abej jakoœci rozcieùczalnika do bezbarwnego ?
Korzysta ktoœ z tego produktu, mo¿e wyraziÌ jak¹œ swoj¹ opinie ?
Dodam tylko, Âże preferuje ten rozcieĂączalnik w sprayu, poniewaÂż mam tylko jeden pistolet.
Z gĂłry dziĂŞkuje za pomoc.
Pozdrawiam.
IMG_20150325_135539 zmniejszone.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 147 raz(y) 129.82 KB |
|
|
|
|
 |
barteek933
|
Wysłany: 2015-03-25, 15:55
|
0
|
|
|
|
prĂłbowaÂłeÂś polerowaĂŚ ? |
|
|
|
 |
kzychu
|
Wysłany: 2015-03-25, 17:32
|
0
|
|
|
|
Ja uÂżywam 890(nie spray),odpowiednia wywijka ,rozpuch dopiero po ostatniej warstwie lakieru
i zazwyczaj tym samym pistoletem, bez mycia tylko zlana resztka lakieru, tylko na w¹skich elementach i ma nie byÌ nic widaÌ ³¹czenia od razu po lakierowaniu, jak jest chmurka czy inny odcieù to coœ skopane i polerka nie pomo¿e .Mo¿e za daleko baz¹ pojecha³eœ? |
|
|
|
 |
iiyama97
|
Wysłany: 2015-03-25, 20:27
|
0
|
|
|
|
PolerowaÌ próbowa³em i z tego co pamiêtam coœ da³o, ale jak widaÌ na zdjêciu jednak "trochê" zosta³o... Co do techniki, to robi³em zalecan¹ przez producenta metod¹ czyli po ka¿dej warstwie klaru, z tego co zauwa¿y³em na ró¿nych filmikach i opiniach z forum to jednak zdecydowana wiêkszoœÌ daje rozcieùczalnik po ostatniej warstwie klaru... Jedyne do czego siê muszê przyznaÌ, to ¿e robi³em to na doœÌ du¿ej powierzchni, ale wydaje mi siê, ¿e gdybym to robi³ na ma³ej w tym samym czasie to posz³o by mi pewnie tak samo...
No nic bĂŞde musiaÂł stestowaĂŚ, nie ukrywam, Âże liczĂŞ na sukces, bo tym razem auto nie jest ode mnie z domu.
Skoro mĂłwicie, Âże specyfik ok, to teraz ja musze siĂŞ mocno przyÂłoÂżyĂŚ.
Jeszcze raz dziĂŞki za pomoc ! |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|