Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Artur 31
|
Wys³any: 2015-04-06, 11:47 Ogniska rdzy i lakierowanie
|
0
|
|
|
|
Witam. To pierwszy mój pst na tym forum. Jaki¶ czas temu po dok³adniejszych ogêdzinach mojego samochodu ( jest to mercedes c klasy w 202 z 1999 roku w kolorze srebrny metalik o kodzie lakieru 744 ) zrodzi³ siê pomys³ ¿eby zebrac trochê grosza i zakupuic kompletny sprzêt do lakierowania i zabrac siê samemu za robotê czyli usuniêcie ognisk rdzy na dolnych rantach drzwi nadkolach nie jest tego strasznie du¿o ale psuje wygl±d samochodu oraz polakierowanie calych elementów na których siê ta rdza znajduje na oryginalny kolor. Wiem ¿e pewnie roboty jest co nie miara a ja jestem pocz±tkuj±cym amatorem. Powiem tak warunki do lakierowania my¶lê ¿e móg³bym ogarn±c sprzêt ze 100 litrowym kompresorem te¿ i tu moje pytanie, które chodzi mi po g³owie po rozmowie z cz³owiekiem z wiekszym do¶wiadczeniem ode mnie czy warto siê w to bawic samemu czy mo¿e lepiej samemu tylko przygotowac auto dla lakiernika ( maksymalnie zlikwidowac rdze, wyszpachlowac, zapodk³adowac, zmatowic interesuj±ce mnie elementy) a on by po³o¿y³ podk³ad i lakier bazowy i bezbarwny. Do polakierowania bêdê mia³ dwa boki, dwa zderzaki i ewentualnie klapê baga¿nika. Proszê o fachow± porade. |
|
|
|
|
barteek933
|
Wys³any: 2015-04-06, 11:56
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 824
|
jak masz oddaæ do lakiernika to nic nie rob bo pó¼niej bêdziesz mia³ problem bo nikt go nie bêdzie chcia³ robiæ albo bêdzie liczy³ jak za normalne elementy bo i tak bêdzie robi³ wszystko od nowa |
|
|
|
|
tom cio
|
Wys³any: 2015-04-06, 13:09
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 179
|
Przy tych mercach to dobrze wszystko posprawdzaj czy jest jeszcze co lakierowaæ, pod³ogê, progi i pod zderzakami te¿ radzê zajrzeæ bo te auta gnij± na potêgê. |
|
|
|