Autor |
Wiadomość |
 |
Artur 31
|
Wysłany: 2015-04-06, 12:47 Ogniska rdzy i lakierowanie
|
0
|
|
|
|
Witam. To pierwszy mĂłj pst na tym forum. JakiÂś czas temu po dokÂładniejszych ogĂŞdzinach mojego samochodu ( jest to mercedes c klasy w 202 z 1999 roku w kolorze srebrny metalik o kodzie lakieru 744 ) zrodziÂł siĂŞ pomysÂł Âżeby zebrac trochĂŞ grosza i zakupuic kompletny sprzĂŞt do lakierowania i zabrac siĂŞ samemu za robotĂŞ czyli usuniĂŞcie ognisk rdzy na dolnych rantach drzwi nadkolach nie jest tego strasznie duÂżo ale psuje wyglÂąd samochodu oraz polakierowanie calych elementĂłw na ktĂłrych siĂŞ ta rdza znajduje na oryginalny kolor. Wiem Âże pewnie roboty jest co nie miara a ja jestem poczÂątkujÂącym amatorem. Powiem tak warunki do lakierowania myÂślĂŞ Âże mĂłgÂłbym ogarnÂąc sprzĂŞt ze 100 litrowym kompresorem teÂż i tu moje pytanie, ktĂłre chodzi mi po gÂłowie po rozmowie z czÂłowiekiem z wiekszym doÂświadczeniem ode mnie czy warto siĂŞ w to bawic samemu czy moÂże lepiej samemu tylko przygotowac auto dla lakiernika ( maksymalnie zlikwidowac rdze, wyszpachlowac, zapodkÂładowac, zmatowic interesujÂące mnie elementy) a on by poÂłoÂżyÂł podkÂład i lakier bazowy i bezbarwny. Do polakierowania bĂŞdĂŞ miaÂł dwa boki, dwa zderzaki i ewentualnie klapĂŞ bagaÂżnika. ProszĂŞ o fachowÂą porade. |
|
|
|
 |
barteek933
|
Wysłany: 2015-04-06, 12:56
|
0
|
|
|
|
jak masz oddaÌ do lakiernika to nic nie rob bo póŸniej bêdziesz mia³ problem bo nikt go nie bêdzie chcia³ robiÌ albo bêdzie liczy³ jak za normalne elementy bo i tak bêdzie robi³ wszystko od nowa |
|
|
|
 |
tom cio
|
Wysłany: 2015-04-06, 14:09
|
0
|
|
|
|
Przy tych mercach to dobrze wszystko posprawdzaj czy jest jeszcze co lakierowaĂŚ, podÂłogĂŞ, progi i pod zderzakami teÂż radzĂŞ zajrzeĂŚ bo te auta gnijÂą na potĂŞgĂŞ. |
|
|
|