Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
maik4u
Wys³any: 2015-04-05, 12:05   Zabezpieczenie narzêdzi.
0
UP DOWN

Witam. :)
Mam takie pytanie. Walizka z kluczami, narzêdziami z³apa³a trochê wilgoci i niektórych
kluczach (szczególnie imbusowych) pojawi³ siê rdzawy nalot. I tu proszê o radê, Jak je mo¿na zabezpieczyæ na przysz³o¶æ
po wyczyszczeniu? Spryskaæ WD40? a mo¿e cieniutko prysn±æ bezbarwnym?
Ale lakier chyba bêdzie odpada³. A mo¿e jest jaki¶ inny specyfik na takie ustrojstwo?

michaelj23
Wys³any: 2015-04-05, 15:37   
0
UP DOWN

Najprostszym sposobem jest niedopuszczanie do zawilgoceñ narzêdzi i wycieranie ich po ka¿dym u¿yciu... :tak: Zawsze tez mo¿esz spryskaæ je mgie³k± oleju...

Tylko nie wiem, czy temat w odpowiednim miejscu da³e¶... :nie: :nie: :nie:

metalworks
Wys³any: 2015-04-05, 18:20   
0
UP DOWN

Ja zauwa¿y³em, ¿e narzêdzia ³api± mi rdzawy nalot bardziej od potu d³oni ni¿ od zawilgocenia. Od czasu jak zacz±³em u¿ywaæ nitrylowe rêkawice przy mechanice to nie ³api± a¿ tak tego nalotu.

keon
Wys³any: 2015-04-05, 20:10   
0
UP DOWN

Jakich marek te narzedzia?

Miki
Wys³any: 2015-04-05, 20:46   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
Jakie narzêdzia taka jako¶æ. Moje 3 zagubione nasadki le¿a³y w trawie kiedy¶ chyba z pó³ roku i ¶ladu rdzy nie widaæ.

mrozu
Wys³any: 2015-04-05, 23:33   
+1
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
ja bity torxy i spliny spryskuje k2 nie zale¿y to czy masz drogie czy tanie narzêdzia
ja mam king tony i tak robie

magdaania 
Wys³any: 2015-04-06, 09:24   
+1
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
maik4u, te¿ tak mam przy tañszych kulczach, wcze¶nij le¿a³y w wilgotnym pomieszczeniu i na imbusach pojawi³ siê nalot. Mowa tu o kluczach marki Honiton, generalnie jako¶æ bardzo dobra, ale nalot siê pojawi³ oczywi¶cie tylko na imbusach, pozosta³e s± niklowane wiêc takiego problemu nie ma.
W kingtony takiego problemu nie mam ale nie wiem czy to dlatego ¿e mieszkam w innymi miejscu czy dlatego ¿e jako¶æ lepsza. generalnie tak jak pisali poprzednicy spryskaj czym¶ to, np. silikonem w sprayu, nie bêdzie to t³uste jak po jakims WD40

maik4u
Wys³any: 2015-04-06, 15:29   
0
UP DOWN

magdaania, Dziêki za radê . Nawet nie pomy¶la³em o sylikonie a nawet mam taki spray. Po nim nie bêd± takie t³uste i nie bêd± brudzi³y r±k. Pozdrawiam :spoko:

Miki
Wys³any: 2015-04-06, 16:30   
0
UP DOWN

mrozu, Ja nie lubiê mieæ roso³u na lakierowanych elementach.

mrozu
Wys³any: 2015-04-06, 18:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
ale je¿eli robisz mechanikê to zawsze s± uwalone w smarze i mo¿e tez ci oczkowaæ element

Miki
Wys³any: 2015-04-06, 20:09   
0
UP DOWN

Jestem lakiernikiem nie mechanikiem.

KK 
Wys³any: 2015-04-06, 21:16   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
U mnie wszystko uwalone jest w smarze/oleju i nic nie oczkuje.
Tak¿e jak plaka nie ma to powinno byæ dobrze :D

barteek933
Wys³any: 2015-04-06, 21:50   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
mi siê zdaje ¿e plak to najgorsze dziadostwo. czasami w ci±gu dnia u¿ywa³em ró¿nych odrdzewiaczy robi³em przerwy 2-3h i co¶ tam lakierowa³em i nie mia³em problemów z oczkami. raz tylko trochê mi zgazowa³ lakier a ja tego nie odru¿ni³em od oczkowania i zwali³em na sylikon z powietrza ale to nie by³o to. na warsztacie zawsze stoj± bañki z olejami bo nie chce mi siê wszystkiego wynosiæ bo to za du¿o roboty

KK 
Wys³any: 2015-04-06, 22:37   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Moja posadzka wch³onê³a tyle oleju, ropy i nie wiadomo czego jeszcze, a oczek nie mam. Nawet polerowa³em w tym miejscu co lakierujê czasami i nic siê nie dzieje. Nie wiem mo¿e nad niektórymi kr±¿y jakie¶ fatum.

Miki
Wys³any: 2015-04-07, 07:50   
0
UP DOWN

Ja ich nie mam. A wy jak chcecie to mo¿ecie nawet ten olej na posadzkê wylaæ i tak lakierowaæ. Uwa¿ajcie tylko co by siê nie przewróciæ i kulosa nie z³amaæ LAKIERNICY :rotfl:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: