Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Elissa
Wysłany: 2015-04-17, 15:41   Nowy spectrofotomet Axalta
0
UP DOWN

Witam. Pytanie do kolegow pracownikĂłw mieszalni. Czy ktoÂś z Was pracuje na jednym z systemĂłw Axalta skonfigurowanym z nowym spectro ktĂłry koryguje receptury podczas pomiaru? Widzielismy to urzÂądzenie w akcji i jesteÂśmy pod wrazeniem. Zrobil kolor na xyralicu, ktĂłry totalnie nie pasowal, zamieniajÂąc pigmenty. Jakie macie doÂświadczenia i jakie sa warunki otrzymania tego bajeru. My mamy na mieszalni zwykly spectro i nie zdaje on totalnie egzaminu...

barkley3434
Wysłany: 2015-04-17, 23:02   
0
UP DOWN

By pracowaĂŚ na spektro najpierw trzeba siĂŞ nauczyĂŚ korygowaĂŚ rĂŞcznie dany system !!!!!

Siekiera
Wysłany: 2015-04-18, 02:20   
0
UP DOWN

Nowy spectrometr Axalty jest cholernie drogi wiêc nie wiem czy znajdziesz kogoœ kto go posiada na w³asnoœÌ. WiêkszoœÌ tak jak Ty widzia³a demonstacyjnie i tyle.

Elissa
Wysłany: 2015-04-19, 21:40   
0
UP DOWN

Pracujac na takich systemach jak Novol i Autocolor chcÂąc nie chcÂąc trzeba umiec korygowaĂŚ. Wlasnie dlatego szukamy nowego systemu, bo juÂż troszkĂŞ nas to meczy. A nowy spectro widziaÂłam w akcji u goscia ktory ma Cromaxa, wiec raczej jest on osiÂągalny dla zwyklych smiertelnikow.

glover
Wysłany: 2015-04-19, 22:38   
0
UP DOWN

Z tego co siĂŞ orientujĂŞ to za spectro Cromaxa liczÂą sobie ok. 25 -27 000 zÂł brutto i oczywiÂście w zaleÂżnoÂści od dystrybutora to moÂżesz coÂś powalczyĂŚ ale nie liczyÂłbym na to :roll: ZresztÂą moÂżesz zapytaĂŚ tego goÂścia co u niego widziaÂłaÂś ile daÂł i bĂŞdzie wiadomo na bank.

Siekiera
Wysłany: 2015-04-20, 10:04   
0
UP DOWN

glover, dobrze pisze, cena startowa to ok. 30 tys i coÂś tam moÂżna urwaĂŚ ale jako nowy klient to nie bĂŞdziesz miaÂła siÂły przebicia. DobrÂą cenĂŞ to majÂą ci co wykazujÂą siĂŞ konkretnymi przerobami i czĂŞsto jest tak Âże dystrybutor od siebie jeszcze coÂś daje ale musi wiedzieĂŚ Âże to mu siĂŞ zwrĂłci.

Elissa
Wysłany: 2015-04-20, 12:52   
0
UP DOWN

Dzieki. dziÂś mam mieĂŚ info od dystrybutora, jak pakiet wyglÂąda. Cena kosmiczna, a ciĂŞÂżko o opinie, nikt znajomy tym nie robi, czy jest to cena warta systemu (kolorystyka) bo jeÂśli tak to zdecydowani bylibyÂśmy zainwestowaĂŚ...

Siekiera
Wysłany: 2015-04-20, 13:08   
0
UP DOWN

Spectrometr to nie wszystko, patrz teÂż na resztĂŞ a mam na myÂśli ceny komponentĂłw bo moÂżna siĂŞ zdziwiĂŚ, popatrz ile np. trzeba zapÂłaciĂŚ za opakowanie xyrala :roll:

lakierok 
Wysłany: 2015-04-20, 15:21   
0
UP DOWN

Elissa napisał/a:
Pracujac na takich systemach jak Novol i Autocolor chcÂąc nie chcÂąc trzeba umiec korygowaĂŚ. Wlasnie dlatego szukamy nowego systemu, bo juÂż troszkĂŞ nas to meczy. A nowy spectro widziaÂłam w akcji u goscia ktory ma Cromaxa, wiec raczej jest on osiÂągalny dla zwyklych smiertelnikow.

W cromaxe mo¿e wychodzi ³adnie, ale równie¿ w wodzie Autocoloru te¿ spektro ³adnie wspó³pracuje ale rozpuszczalnik to co innego.

[ Dodano: 2015-04-20, 15:23 ]
Elissa napisał/a:
Dzieki. dziÂś mam mieĂŚ info od dystrybutora, jak pakiet wyglÂąda. Cena kosmiczna, a ciĂŞÂżko o opinie, nikt znajomy tym nie robi, czy jest to cena warta systemu (kolorystyka) bo jeÂśli tak to zdecydowani bylibyÂśmy zainwestowaĂŚ...

JakÂą cenÂą za wsad CiĂŞ uroczyli ? pochwal siĂŞ

Elissa
Wysłany: 2015-04-22, 22:31   
0
UP DOWN

Za Cromax 22 tys po rabacie bez xyraliców, do tego oczywiœcie limity. Do tego fiszki natryskiwane wod¹, nie konwencj¹, sam goœÌ przyzna³ ¿e siê pogorszy³o w kolorystyce. ODPADA :sciana:

Siekiera
Wysłany: 2015-04-22, 22:43   
0
UP DOWN

A mĂłwiÂłem Âże tak bĂŞdzie :x:
Skoro masz NexĂŞ to moÂże dobierz ich spectro i nie bĂŞdziesz musiaÂła szukaĂŚ nowego systemu, przecieÂż to teÂż markowy system.

tomiaszek
Wysłany: 2015-04-29, 22:06   
0
UP DOWN

witam....wtrÂącĂŞ siĂŞ w dyskusjĂŞ jesli pozwolicie....posiadam na sprzedaÂż Nowy SPECTROPHOTOMETR RapidMatch X-5 w cenie okolo 10 tyÂś zÂłotych do uzgodnienia...moj telefon 884040450, lub email tomiaszek@o2.pl :spoko:

natium
Wysłany: 2015-04-29, 22:28   
0
UP DOWN

rapidMatch x-5 mamy na firmie kupiliÂśmy 6miesiecy temu
Ppg z wArszawy sprzedaje po 9 tys nowy zapakowany i serwis u nich
Gratis :D a myÂśle ze juz teraz moÂżna pewnie wytargowaĂŚ nowa cenĂŞ

lakierok 
Wysłany: 2015-04-29, 23:20   
0
UP DOWN

tomiaszek napisał/a:
witam....wtrÂącĂŞ siĂŞ w dyskusjĂŞ jesli pozwolicie....posiadam na sprzedaÂż Nowy SPECTROPHOTOMETR RapidMatch X-5 w cenie okolo 10 tyÂś zÂłotych do uzgodnienia...moj telefon 884040450, lub email tomiaszek@o2.pl

masz nowe na gwarancji ?

natium napisał/a:
rapidMatch x-5 mamy na firmie kupiliÂśmy 6miesiecy temu
Ppg z wArszawy sprzedaje po 9 tys nowy zapakowany i serwis u nich
Gratis a myÂśle ze juz teraz moÂżna pewnie wytargowaĂŚ nowa cenĂŞ

Do jakiego systemu macie podpiĂŞte to spektro ?
sÂłyszaÂłem coÂś ok 7 tyÂś

natium
Wysłany: 2015-04-30, 17:02   
0
UP DOWN

do PPG tak normalnie da sie kupic za 7tys my dalismy 9 ale serwis i tam duza gwarancja dlatego

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-05-01, 14:25   
0
UP DOWN

A czy spectro to dobry zakup? Opinie sÂą mocno podzielone.
Handlowiec z R-M kiedy jeszcze kupowa³em pigmenty od CSV, mówi³, ¿e to kasa wywalona w b³oto. Ostatnio wstawiali mi przemys³ówkê i koleœ ma u siebie spectro do Maxa i chwali sobie. Z kolei rozmawia³em z dystrybutorem Genrocka i w nowym spectro jest 80000 tyœ kolorów a w kolorboxie tylko 8000.
Na chÂłopski rozum, nawet jeÂżeli spectro przelicza do dupy receptury, to przecieÂż w oka mgnieniu znajduje najbardziej zbliÂżony wariant. ResztĂŞ zrobi kolorysta. Jak by nie liczyĂŚ, to taki zakup i tak siĂŞ zwraca, bo robota idzie szybciej.
Tak sobie myÂślĂŞ, Âże te urzÂądzenia dÂługo jeszcze nie zastÂąpiÂą oka, ale wystarczy, Âże z 80000 receptur wybierze tÂą najlepszÂą, a po wlaniu do kubÂła minimalnie siĂŞ skoryguje i moÂżna dalej grac w pasjansa ^^

lakierok 
Wysłany: 2015-05-01, 22:15   
0
UP DOWN

Spektro pomaga ale nie zawsze, dobre jest o gÂładkich, i jak super lakiernik nie umie spisaĂŚ numeru
lakieru oraz jak mieszalnia ma system - colorbox chromatyczny

coraz wiĂŞcej firm daje spektro w gratisie wiĂŞc pÂłaciĂŚ 10 tyÂś to wedÂług mnie nieporozumienie . :spoko:

Frostt.pl

natium
Wysłany: 2015-05-03, 09:36   
0
UP DOWN

Moim zdaniem spectro jest potrzebne bo nie zawsze
Z fiszek pasuje a spectro cos podpowie juz nam
wiele razy dupĂŞ ratowaÂł

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-05-04, 08:10   
0
UP DOWN

W Genrocku ma byĂŚ niebawem spectro, wiĂŞc zapewne dostanĂŞ do testĂłw. W R-M kosztuje ok 19k netto. Jedziemy niebawem do CSV na szkolenie, wiĂŞc moÂże dadzÂą lepszÂą cenĂŞ.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu