Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
mirostaw
Wys³any: 2015-04-18, 17:50   WENTYLACJA DO MA£EGO POMIESZCZENIA tylko natryski próbne
0
UP DOWN

Witam
Koledzy prowadzê mieszalnie lakierów i w pomieszczeniu o wymiarach 2m x 2m i wysoko¶ci 2,5m znajduje siê tylko stanowisko do natrysków próbnych
o takie ----> http://allegro.pl/wyciag-...5270887972.html

i moim problemem jest to ¿e po wykonaniu natrysku wci±¿ ten materia³ lata w powietrzu
wiêc to ca³e stanowisko jest chyba tylko dla sanepidu ¿e takowe posiadam.

A ja chcia³ bym ¿eby naprawdê to wyci±ga³o i siê nie truæ t± chemi±
wiêc BARDZO PROSZÊ o pomoc co i jak mam wykonaæ, dokupiæ, przerobiæ czy zrobiæ od nowa MINI KOMORÊ ¿eby to naprawdê odprowadza³o ten ca³y syf.

Dziêki i Pozdrawiam

juny 
Wys³any: 2015-04-18, 17:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Ostrów WLKP
To ma ponad po³ metra wydaje mi siê ¿e powinno ³adnie wszystko zassac ;)
Tym bardziej ¿e malujesz "w tym"

KK 
Wys³any: 2015-04-18, 18:20   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Ten wentylatorek mo¿e byæ za ma³y. Nie wiem jak wygl±da ta w³óknina filtracyjna, ale mo¿esz za³o¿yæ filtr andrea kartonowy zamiast tego z w³ókniny. Do takiego czego¶ to wentylator powinien byæ wiêkszy, a ta komora w której robisz natrysk na tyle du¿a, aby¶ w³o¿y³ tam ca³y pistolet z rêk± i kartê natryskow± przed tym móg³ trzymaæ.
Kiedy¶ planowa³em zrobiæ taki ma³y box, ale ze wzglêdu na brak zainteresowania da³em sobie spokój.

mirostaw
Wys³any: 2015-04-18, 19:01   
0
UP DOWN

w³a¶nie jest tam ciê¿ko w³o¿yæ rêkê wiêc lakierujê jak najbli¿ej tej wnêki lecz odkurz jest odbijany od boków kabinki i zapyla mi po twarzy
my¶la³em zeby wywaliæ t± pse³do kabinê i zrobiæ co¶ na wzór kabiny lakierniczej i nad sufitem daæ nawiew ¦wierzego powietrza przez wentylator a na pod³odze zrobiæ kratownice z filtrami i tam odprowadziæ na zewn±trz

KK 
Wys³any: 2015-04-18, 19:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Po co sobie komplikujesz ¿ycie. Odpowiednia wielko¶æ takiego wyci±gu za³atwi sprawê. U siebie mam 80cm x 1 m i wnêka oko³o 50cm. Nic nie ucieka bokami, mo¿na dos³ownie wej¶æ w ¶rodek.
Tylko wentylator jest bardzo wa¿ny w Twoim przypadku, a dok³adniej jego moc i ilo¶æ powietrza jakie wci±gnie.
Jak bêdziesz mocno potrzebowa³ zrobiæ co¶ konkretnego to napisz na pw. Co¶ Ci wystrugam na mocnej ramce z profila.

Tu masz czê¶æ mojej ¶cianki:
https://plus.google.com/118242770762777721553/posts/1bxJiB2e4RK?pid=6119174197023313442&oid=118242770762777721553

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: