Zamknięty przez: Robertlodz09 2015-05-11, 10:05 |
Autor |
Wiadomość |
 |
Njord
|
Wysłany: 2015-04-28, 21:35 BMW e36 po zderzeniu z Âłosiem - proÂśba o propozycje naprawy
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich.
W dniu wczorajszym auto miaÂło zderzenie czoÂłowe z Âłosiem. MĂłj brat, wÂłaÂściciel samochodu chciaÂłby naprawiĂŚ samochĂłd. Pytanie do Was wszystkich jest nastĂŞpujÂące: Jak to powinno byĂŚ wg Was zrobione? ZaleÂży mu na jak najlepszym wykonaniu (a nie najtaĂąszym, najprostszym), chce nim dalej jeÂździĂŚ, a nie zrobiĂŚ i na gieÂłdĂŞ jako bezwypadkowy. Auto jest (byÂło) w naprawdĂŞ perfekcyjnym stanie i pedantycznie utrzymane, dlatego brana jest pod uwagĂŞ naprawa. Blacharz, ktĂłry oglÂądaÂł samochĂłd i prawdopodobnie bĂŞdzie go robiÂł zaproponowaÂł wymianĂŞ caÂłego dachu. Termin min. za 2 miesiÂące... Cena za samÂą blacharskÂą robotĂŞ 2-3 tys. DemontaÂż i montaÂż wnĂŞtrza we wÂłasnym zakresie.
Auto to BMW e36, rok prod 97r., uszkodzona przednia czêœÌ dachu, lewe przednie drzwi, s³upek A od kierowcy, od pasa¿era podobno ca³y (sam jeszcze auta na ¿ywo nie widzia³em), przednia szyba, pozosta³e s¹ ca³e.
ZdjĂŞcia:
 |
|
|
|
 |
kzychu
|
Wysłany: 2015-04-28, 22:22
|
0
|
|
|
|
Biedny ÂłoÂś - moÂże rodzinĂŞ miaÂł, a co do 18 letniego woza ,te se kolego weÂź kartkĂŞ papieru
i policz - no chyba Âże to unikat (np.pierwsze dymanie) i koszty nie grajÂą roli - to jak najbardziej do zrobienia tak jak zresztÂą blacharz powiedziaÂł.
A brat caÂły? |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2015-04-28, 22:23
|
0
|
|
|

|
Powiem, tak chyba zwariowaliœcie, ¿eby pakowaÌ pieni¹dze w ten strucel, ale nie wnikam. Co tu du¿o gadaÌ...to powinno odbyÌ podró¿, ale na z³om, a nie do blacharza. |
|
 |
kzychu
|
Wysłany: 2015-04-28, 22:46
|
0
|
|
|
|
KK nie przesadzaj Âże zraz zÂłom ,szrot bĂŞdzie ok, a czĂŞÂści z perfekcyjnego i pedantycznego woza pĂłjdÂą jak ciepÂłe buleczki. |
|
|
|
 |
Njord
|
Wysłany: 2015-04-29, 07:26
|
0
|
|
|
|
Dla brata na szczêœcie skoùczy³o siê tylko na kilku szwach. Co do auta, jest to ori R6 z M-pakietem z zewn¹trz i wewn¹trz, wszystko zgodne z VIN, gdyby to by³o jakieœ 1,6 z pod remizy to ju¿ dawno wyl¹dowa³ by na szrocie. Czêœci specjalnie nie liczê, bo mam dobre na nie zaopatrzenie (szrot). Samochód pomimo wieku wygl¹da³ lepiej ni¿ nie jedno 5 letnie auto. Panowie ponawiam pytanie, jak powinna wg Was wygl¹daÌ naprawa? Nowy dach czy kombinacja z obecnym? Szrot równie¿ brany jest pod uwagê w przypadku gdyby auto straci³o mocno na bezpieczeùstwie. Op³acalnoœÌ i opinie na temat e36 zostawmy bez komentarza. |
|
|
|
 |
rogal-master1
|
Wysłany: 2015-04-29, 08:09
|
0
|
|
|
|
A jak sobie wyobraÂżasz wyklepanie tego obecnego dachu? tylko wymiana |
|
|
|
 |
unek
|
Wysłany: 2015-04-29, 08:19
|
0
|
|
|
|
Naci¹gnij s³upek A spr jak wygl¹da je¿eli jest koniecznoœÌ wymieniÌ. Dach mo¿e uda siê samo poszycie wymieniÌ - na pewno z przedni¹ czêœci¹ wzmocnienia .
Spokojnie po tym zabiegu moÂże jeÂździĂŚ ...Kup z szybrem bĂŞdzie szybszy
WrzuĂŚ foty z boku (obu stron za zamkniĂŞtych drzwiach ) |
|
|
|
 |
Njord
|
Wysłany: 2015-04-29, 18:41
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
barteek933
|
Wysłany: 2015-04-29, 19:18
|
0
|
|
|
|
czÂłowieku, jaja sobie robisz. przecieÂż to zÂłom jest, a raczej kupa zÂłomu.
rozsprzedaj na czĂŞÂści. numery same wytnij, ktoÂś ci to zezÂłomuje. najlepiej na tym wyjdziesz |
|
|
|
 |
tom cio
|
Wysłany: 2015-04-29, 20:12
|
0
|
|
|
|
Jak wyÂżej, Âżeby jeszcze dach to ok ale jak caÂły tyÂł straciÂł geometriĂŞ to nie ma co ratowaĂŚ. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2015-04-29, 22:21
|
0
|
|
|

|
PisaÂłem, wczeÂśniej, Âże to szrot. PrzecieÂż przy takim przemiale to musi byĂŚ wszystko ponaciÂągane. |
|
 |
ArczeX
|
Wysłany: 2015-05-01, 09:40
|
0
|
|
|
Majsterek
|
Z ca³ym szacunkiem dla w³aœciciela ratowa³ bym tylko w przypadku oryginalnego M3 a nie pakietu stylistycznego, samochód straci³ geometriê koszty przewy¿szaj¹ wartoœÌ pojazdu a jako pasjonat BMW gdyby by³o to moje auto NIE NAPRAWIA£ BYM GO z jednego powodu nie w smak potem jeŸdziÌ czymœ pogiêtym z totalnym przeszczepem, ponadto nie wiadomo jak bêdzie zachowywa³ siê przy wy¿szych prêdkoœciach trochê kitu i prostowania m³otkiem zrobi swoje ale bezpieczeùstwa nie naprawi. W³aœciciel zrobi jak chce w koùcu jego ¿ycie jego kasa z mojego punktu widzenia nie op³acalnie i niebezpieczne.
SwojÂą drogÂą ciekaw jetem przy jakiej prĂŞdkoÂści ÂłoÂś geometrĂŞ przestawia ? |
|
|
|
 |
Njord
|
Wysłany: 2015-05-01, 15:33
|
0
|
|
|
|
ArczeX, gdy samochĂłd trafiÂł do mnie i zobaczyÂłem go na Âżywo doszedÂłem do takiego samego wniosku. ZrobiÂłem specjalnie zdjĂŞcia tylnych sÂłupkĂłw, by pokazaĂŚ Wam jakich zniszczeĂą dokonaÂło to bydle na drodze. PodsumowujÂąc samochĂłd idzie do kasacji.
PrêdkoœÌ auta w chwili gdy brat zauwa¿y³ ³osia to ok. 70-80 km/h |
|
|
|
 |
max2014
|
Wysłany: 2015-05-01, 15:39
|
0
|
|
|

|
to musiaÂł byĂŚ duÂży ÂłoÂś |
|
|
|
 |
ArczeX
|
Wysłany: 2015-05-01, 15:50
|
0
|
|
|
Majsterek
|
Do zderzania przypadkiem nie doszÂło gdzieÂś w niedalekich okolicach warszawy ? OsobiÂście wieczorem miaÂłem w tych rejonach spotkanie z Âłosiem (na szczĂŞÂście bez kolizji) ogĂłlnie mĂłwiÂąc koĂą przebiegÂł przez drogĂŞ takich gabarytĂłw byÂł ÂłoÂś |
|
|
|