Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
ZIKKI
Wysłany: 2015-05-01, 22:55   Mieszalnik Profix Kar-bon
0
UP DOWN

W przysz³ym tygodniu maj¹ do nas przyjechaÌ z prezentacj¹ nowego systemu z Profixa, nazywa sie kar-bon. Czy mieliœcie ju¿ z nim do czynienia. Jak wyglada jakoœÌ a stosunku do ceny?

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-05-02, 10:40   
0
UP DOWN

Proporcja 2:1, wiĂŞc mnie juÂż nie interesuje. Cena teÂż taka sobie.

Dementor
Wysłany: 2015-05-04, 19:53   
0
UP DOWN

Nowy produkt to i cena wyÂższa, droÂższy marketing robi swoje a koncerny obniÂżajÂą, ciekawe jak to siĂŞ skoĂączy, gdzie siĂŞ spotkajÂą :fiu:

Maciek_RK
Wysłany: 2015-05-08, 15:53   
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej napisał/a:
Proporcja 2:1, wiĂŞc mnie juÂż nie interesuje. Cena teÂż taka sobie.

Dlaczego nie chcesz systemu 2:1 ??

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-05-08, 16:51   
0
UP DOWN

Dla mnie to moÂże byĂŚ system 45:1 i sobie poradzĂŞ. Tu chodzi o moich klientĂłw. Wszystkie systemy ktĂłre mam, sÂą 1:1. WyjÂątkiem jest R-M ale klienci siĂŞ juÂż nauczyli. Jak wrzucĂŞ drugi system 2:1, to jest ryzyko, Âże ktoÂś siĂŞ zakrĂŞci i zrobi go 1:1 i bĂŞdzie to moja wina. Tak samo jak mojÂą winÂą w dniu dzisiejszym byÂło to, Âże poÂłoÂżona w warstwie 4mm szpachla natryskowa, nie wyschÂła. Moja wina, bo ja poleciÂłem ten produkt. Puenta byÂła taka, Âże skoro szpachli natryskowej nie moÂżna nakÂładaĂŚ w warstwie 4mm, to po co w ogĂłle ja stosowaĂŚ!

GMC
Wysłany: 2015-05-08, 20:33   
0
UP DOWN

Maciek_RK napisał/a:
Dlaczego nie chcesz systemu 2:1 ??

Bo mniej towaru :mrgreen:

No-limit
Wysłany: 2015-05-12, 15:48   
0
UP DOWN

DP C 6000 0d lat nie robiĂŞ-za drogi i 3:1 ;)

Siekiera
Wysłany: 2015-05-20, 11:18   
0
UP DOWN

Profix trochĂŞ przyszalaÂł z tym Karbonem i ciekawe czy on ma byĂŚ lepszy od Blue Line czy gorszy (taĂąszy) bo cena startowa nie jest zachĂŞcajÂąca.
Za bazĂŞ + akryl liczÂą sobie 15 000 netto i od tego 25% rabatu przy pÂłatnoÂści 1/2 gotĂłwka i 1/2 termin.
Za kolorbox teÂż trzeba zapÂłaciĂŚ 2100 netto.

Czyli za pakiet startowy trzeba wybuliĂŚ 13350 netto to trochĂŞ duÂżo porĂłwnujÂąc z innymi systemami :roll:

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-05-20, 11:30   
0
UP DOWN

Ja ju¿ pracuje na nowym kolorboxie APP. DeBeera ju¿ zabrali. Trochê siê obawia³em tej chromatyki ale jestem mi³o zaskoczony. Zw³aszcza akryle fajnie siê dobiera. PasownoœÌ receptur te¿ jest ok.

greenno 
Wysłany: 2015-12-16, 17:09   
0
UP DOWN

Siekiera napisał/a:
Profix trochĂŞ przyszalaÂł z tym Karbonem i ciekawe czy on ma byĂŚ lepszy od Blue Line czy gorszy (taĂąszy) bo cena startowa nie jest zachĂŞcajÂąca.
Za bazĂŞ + akryl liczÂą sobie 15 000 netto i od tego 25% rabatu przy pÂłatnoÂści 1/2 gotĂłwka i 1/2 termin.
Za kolorbox teÂż trzeba zapÂłaciĂŚ 2100 netto.

Czyli za pakiet startowy trzeba wybuliĂŚ 13350 netto to trochĂŞ duÂżo porĂłwnujÂąc z innymi systemami :roll:

Witam,
czy ma ktoœ mo¿e ju¿ jakieœ opinie na temat tego nowego wsadu?? Cenowo jest dro¿ej w porównaniu z Blue Line, przynajmniej w moim przypadku. Bra³em wczeœniej Profix od hurtowni Arpol a resztê materia³ów lakierniczych Profix z firmy Multichem. Podobno do koùca roku maj¹ byÌ produkowane pigmenty Bleu Line a od stycznia 2016 ju¿ tylko dystrybucja tego co zosta³o.

Cenowo wychodzi w zakupie Karbon dro¿ej ni¿ Bleu Line, do tego jeszcze jest 2:1. Niestety mam dosyÌ spore zapasy Blue Lina i chyba nie mam wyjœcia i bêdê musia³ za porozumieniem wymieniÌ je na Karbon (do koùca roku jest taka mo¿liwoœÌ, póŸniej pewnie bêdzie trzeba sporo dop³aciÌ). Oczywiœcie przedstawiciel zapewnia³, ¿e bêdzie taniej dlatego ¿e jest 2:! jednak moja kolorystka (mam w firmie kolorystkê od robienia farb, ja zajmujê siê prowadzeniem sklepu) i wed³ug jej obliczeù (patrz¹c po recepturach) to wszystkie które z sprawdza³a Karbon wychodzi dro¿ej.

Po przeliczeniu bazy wychodzi prawie tak samo jak np. Dupont. Mamy wÂłaÂśnie Dupont oraz Profix.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi