Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
onepacc
Wys³any: 2015-05-13, 00:07   Dobór pistoletu.
0
UP DOWN

Witam, na forum jestem stosunkowo nowy, choæ wiedzy od was poch³on±³em naprawdê sporo. Otó¿ dosta³em po tacie trochê sprzêtu blacharsko lakierniczego z lat 90 (co nie znaczy ¿e to inna epoka, gdy¿ wiêkszo¶æ by³a kupowana w Niemczech poniewa¿ Polska jeszcze o tym nie ¶ni³a :D ). Lakieruje ju¿ amatorsko oko³o roku, ca³y czas siê uczê, lecz najwy¿szy czas po skoñczeniu szko³y zacz±æ aktywniej siê rozwijaæ. Poszukujê pistoletu lakierniczego do baz metalicznych g³ownie i bezbarwnego za³ó¿my do 400-500 z³ który by³by warty uwagi. Dotychczas lakierowa³em pistoletem który by³ prawdopodobnie jak±¶ chiñsk± podróbk± którego¶ modelu Saty, lecz dok³adny jego model jest niezidentyfikowany, jedynie oznaczenie H827W i prawdopodobny rok produkcji ~1990. Posiadam kompresor WAN ED s1p36, stara "niezniszczalna" produkcja, ale aktualnie nie staæ mnie na nic lepszego. Jego wydajno¶æ to 14m3/h czyli jakie¶ 233l/min wg tabliczki znamionowej. Poszukuje pistoletu który nadawa³by siê do wspó³pracy z t± sprê¿ark±, lecz nie wiem która technologia by³aby do tego najlepsza (podejrzewam, ¿e HVLP odpada przy tych parametrach). Lakierujê z regu³y kilka elementów za jednym razem, choæ bywa³y i ca³e samochody. Liczê siê z tym, ¿e nie znajdê w tych pieni±dzach pistoletu który bêdzie idealny i uniwersalny bo takie co¶ nie jest mo¿liwe. Czyta³em na forum sporo pozytywnych opinii o pistoletach AirGunsa IWATA az3 hte2 b±d¼ pochodnych, lecz chcia³bym uzyskaæ opinie w stosunku do mojej sprê¿arki i technologii któr± powinienem stosowaæ. Pozdrawiam

barteek933
Wys³any: 2015-05-13, 09:01   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
star evo-t, lepszy od airgunsy

onepacc
Wys³any: 2015-05-13, 10:32   
0
UP DOWN

Czy w tej klasie cenowej jest to najlepszy wybór? Z tego co patrzê, jest to pistolet w technologii LVLP, czy bêdzie to dobry wybór do mojej wydajno¶ci sprê¿arki ?

barteek933
Wys³any: 2015-05-13, 16:05   
0
UP DOWN

zale¿y ile masz zamiar lakierowaæ.
airgunsa jest du¿o wolniejsza od tego ale za to ma zapotrzebowanie du¿o mniejsze. mia³em oba pistolety

onepacc
Wys³any: 2015-05-13, 17:07   
0
UP DOWN

Nastawiam siê na lakierowanie jakiej¶ wiêkszej partii 1-2 razy w tygodniu, czyli prêdko¶æ nie jest a¿ taka wa¿na wydaje mi siê. Wydajno¶æ 233l/min teoretycznie nie pozwoli te¿ raczej na za du¿o, choæ z aktualnym pistoletem nie zdarza siê, ¿e kompresor nie wyrabia.

barteek933
Wys³any: 2015-05-13, 19:20   
0
UP DOWN

sam nie wiem co ci doradziæ. airgunsa jest tak na styk, lepiej robi siê star'em. wybór nale¿y do cb

onepacc
Wys³any: 2015-05-13, 21:07   
0
UP DOWN

Doceniam pomoc i na pewno wezmê j± pod uwagê przy kupnie. Chcia³bym ¿eby jeszcze dodatkowe osoby wypowiedzia³y siê w miarê mo¿liwo¶ci, ¿eby u¶redniæ wynik.

barteek933
Wys³any: 2015-05-14, 06:33   
0
UP DOWN

ale co ty chcesz u¶redniaæ, nie s± to jakie¶ nowo¶ci, nikt sobie nie bêdzie zawraca³ tob± dupy bo ty szukasz pistoletu do 400z³. jest tego bardzo du¿o na forum wiêc siê bierz i szukaj jak ci zale¿y

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: