Szukaj FAQ Album

Otwarty przez: DrCruel 2014-05-11, 14:06
Autor Wiadomość
Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-01, 21:11   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
i napisaÂł w Âżyciu ostatni post

Nie ze na forum,,, ale nie bedĂŞ siĂŞ wcinaÂł Tobie bo................................ byÂł rok 2009, listopad bodajÂże.
Mialem 24 litry, sico, fobo, 2 heble reczne i .... nie robiÂłem zaciekĂłw a po polerce wszystkim sie podobaÂło.
Tak by³o, znalaz³em forum, spotka³em kilku nawiedzonych osio³ów (komplement) w tym konkretnie Ciebie, nakupi³em sprzetu za 30 tyœ (na kabine zabrak³o :> ) a potem sie w g³owie poprzewraca³o i by³o juz tylko gorzej.
Czas to zmieniĂŚ, wiĂŞc niech miĂŞdzy nami bĂŞdzie czysta kartka formatu A4... z mojej strony od dzis pusta,,, co na niej zapiszĂŞ,, to pewnie nie za wiele, ale niech to czas zweryfikuje.
Pozdro.

PROJEKTER
Wysłany: 2013-08-01, 21:22   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
Czas to zmieniĂŚ, wiĂŞc niech miĂŞdzy nami bĂŞdzie czysta kartka formatu A4... z mojej strony od dzis pusta,,, co na niej zapiszĂŞ,, to pewnie nie za wiele, ale niech to czas zweryfikuje. Pozdro.

Krysiu ... Ochemia³eœ ??? ^^ Z tob¹ nigdy przenigdy absolutnie nigdy nie wolno pod ¿adnym pozorem ... nawet na ³o¿u œmierci zawieraÌ ¿adnego porozumienia i pleœÌ bzdur w stylu "wybaczam i b¹dŸmy teraz przyjació³mi", czy wyci¹gaÌ rêki do zgody :nie: Ty wredny ma³piszon jesteœ. Podstêpny i wypchany dynamitem. Chcesz byÌ grzeczny na forum to b¹dŸ ... super ... Na litoœÌ z moje strony nie licz ... Umrê i zadrê do Ciebie ³ajzo zabiorê do trumny. Czwartego dnia póŸniej zacznê ciê gnoiÌ :tak:

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-08-01, 21:24   
0
UP DOWN

PROJEKTER,
Mi szkoda czasu na takiego pajaca traciĂŚ, wiec odpuszczam,,, chyba Âże zapÂłacisz za mĂłj czas ,,, fv oczywiscie wystawiam.

PROJEKTER
Wysłany: 2013-08-01, 21:27   
0
UP DOWN

OczywiÂście Âże zapÂłacĂŞ a co staĂŚ mnie :tak: ... 100 zÂł za godzinĂŞ. Za kaÂżdÂą godzinÂą gdy twĂłj pusty Âłeb spocznie w uÂżywanym sraczu. 100 zÂł + vat. MoÂżesz siĂŞ wynurzaĂŚ co kilka minut Âżeby nabraĂŚ powietrza ... powiedzmy co trzy minuty ... OK ?

gugun 
Wysłany: 2013-08-01, 23:21   
0
UP DOWN

Pstryk....

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-05-09, 19:37   
0
UP DOWN

Jakie tendencje w Waszych rejonach? Autolux bardzo Wam dokucza?

Siekiera
Wysłany: 2015-05-09, 21:45   
0
UP DOWN

Nooo piĂŞkny temat odkopaÂłeÂś ;)
WrĂłciÂłem na pierwszÂą stronĂŞ do roku 2013 i co czytam:
PODWYÂŻKI, PODWYÂŻKI, PODWYÂŻKI - na wszystkie sposoby i ze wszystkich stron. Przebijali siĂŞ kto podniesie wiĂŞcej :x:

A teraz wracamy do roku 2015 i co widzimy w koÂło?

C.H.U.J dupa i kamieni kupa :rotfl: ^^ ;P

Wszyscy dostawcy myÂślÂą co zrobiĂŚ Âżeby coÂś sprzedaĂŚ, koncerny przeÂścigajÂą siĂŞ w obniÂżaniu cen albo wprowadzaniu taĂąszych marek, co niektĂłrzy rozsyÂłajÂą juÂż CV.
CzyÂżbyÂśmy osiÂągnĂŞli punkt zwrotny w branÂży Âżeby nie powiedzieĂŚ krytyczny?

PS. U mnie dystrybutor Autoluxa coÂś tam poszalaÂł z ofertami ale raczej nie nawstawiaÂł mieszalnikĂłw, dodatki teÂż jakoÂś nie specjalnie widaĂŚ.
Ale ¿eby by³o ciekawiej to ponoÌ to nie ostatnie s³owo PPG w kwestii tanich systemów. Tylko dotkn¹Ì i ma byÌ nowe wcielenie ^^ jak to okreœli³ @trzeŸwy

popx
Wysłany: 2015-05-11, 11:07   
0
UP DOWN

U mnie na podkapraciu wogole Autoluxa nie widac i nie slychac za to wielu nowych Genaralow powstalo w szopach oraz lakierniach

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-05-11, 14:32   
+1
UP DOWN

APP chyba przemys³ówkê szykuje, bo siê handlowcy interesuj¹ systemami przemys³owymi. Podobnie by³o z akrylami. Popytali, co ile i za ile, i za chwile ³up - i mieli swoje akryle.
Dyrektywa o³owiowa sprawi³a, ¿e Industrial poszed³ x2 na czerwonych i ¿ó³tych. To te¿ mnie zmusi³o do kupna innej przemys³ówki.
OgĂłlnie stwierdziÂłem, Âże wielomarkowa mieszalnia to bardziej bezstresowy biznes, niÂż np. sklep patronacki Novola.

glover
Wysłany: 2015-05-12, 10:45   
0
UP DOWN

Nie ma co chwaliĂŚ dnia przed zachodem ale pĂłki co u mnie kryzysu nie widaĂŚ, powiedziaÂłbym jest normalnie ale wiadomo poczÂątek sezonu to siĂŞ amatorzy uaktywnili i dÂłubiÂą w garaÂżach pod blokami i na dziaÂłkach, to spray, to pasta, to setka, jakieÂś kosmetyki i trochĂŞ nadganiajÂą sprzedaÂży. Lakiernicy tak jakby mieli mniej roboty ale to teÂż zaleÂży kto, nie ma co generalizowaĂŚ bo jak ktoÂś ma dobrÂą opiniĂŞ to caÂły czas ma cenzura.
O Autoluxie to teÂż tylko z forum sÂłyszaÂłem bo tak to nikt oferty nie skÂładaÂł. Ja sam teÂż siĂŞ nie palĂŞ bo z tego co tu czytam to jak nie ma tam poukÂładanej dystrybucji i kaÂżdy moÂże wstawiaĂŚ gdzie chce to ja dziĂŞkujĂŞ, juÂż takie coÂś przerabiaÂłem na innej marce i nie bĂŞdĂŞ nikomu nieprzewidywalnemu rynku robiÂł.

Siekiera
Wysłany: 2015-05-12, 12:44   
0
UP DOWN

popx napisał/a:
za to wielu nowych Genaralow powstalo w szopach oraz lakierniach

U mnie teÂż ideologia GENDER siĂŞ szerzy ^^

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-05-12, 15:46   
0
UP DOWN

PonoĂŚ Novol mega ostro pracuje nad nowym systemem, a PPG wypuszcza mieszalnik Quick line.

GMC
Wysłany: 2015-05-12, 19:12   
0
UP DOWN

Hmm, ja chyba teÂż wypuszczĂŞ jakiÂś swĂłj mieszalnik :cool:

KK 
Wysłany: 2015-05-12, 19:17   
0
UP DOWN

SwĂłj juÂż mam: https://www.google.pl/sea...AK&ved=0CB8QsAQ

GMC
Wysłany: 2015-05-12, 19:20   
0
UP DOWN

KK, chyba kupiĂŞ od ciebie licencjĂŞ i zrobiĂŞ drugie wcielenie ^^ :rotfl: :D ;P

KK 
Wysłany: 2015-05-12, 19:43   
0
UP DOWN

Nie ma sprawy, odsprzedam Ci licencjĂŞ.

Siekiera
Wysłany: 2015-05-12, 21:59   
0
UP DOWN

MieszalnikĂłw teraz bĂŞdzie jak psĂłw, takie tam przysÂłowie mi siĂŞ przypomniaÂło

lakierok 
Wysłany: 2015-05-13, 00:43   
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej napisał/a:
PonoĂŚ Novol mega ostro pracuje nad nowym systemem, a PPG wypuszcza mieszalnik Quick line.

MoÂże Pan RafaÂł z Novola siĂŞ wypowie ? zapraszam do odpowiedzi ?

Co do Quicka to bĂŞdĂŞ wiedziaÂł coÂś wiĂŞcej w przyszÂłym tygodniu .

barkley3434
Wysłany: 2015-05-13, 08:08   
0
UP DOWN

Powiem tak przez pierwszy kwarta³ 2015 roku by³a nêdza ale to totalna nêdza ¿e w styczniu i lutym musia³em do³o¿yÌ . Marzec wyszed³em lekko na plus , ale w kwietniu i tym kawa³kiem Maja straty wyrówna³em . cenzura na 2 osoby od 8 do 18 a nawet jak trzeba zostaje do 19. Mimo ¿e mam mocn¹ konkurencjê to przez 8 lat dzia³ania i szanowania ka¿dego jednakowo klienta wszyscy wal¹ w promieniu 50 km do mnie. Wczeœniej by³em pionkiem dla przedstawicieli handlowych a teraz to telefony siê urywaj¹ . Teraz to ja ich mam w dupie i robiê swoje. Na pó³nocy Polski nikt nie s³ysza³ o Genera³ach , Turbo, Autoluxach itp Mówi¹c prawdê ¿to mocno rozbuja³ sie tu od nowego roku Debeer wstawiaj¹c szafy ze spektrofotometrem darmowym - spektro nie daje rady wolê rêcznie dobarwiaÌ .

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-05-13, 09:07   
0
UP DOWN

lakierok napisał/a:
MoÂże Pan RafaÂł z Novola siĂŞ wypowie ? zapraszam do odpowiedzi ?

Rafa³ raczej siê nie wypowie, bo tego tupu informacje, s¹ tajemnic¹ firmy. To, ¿e Novol pracuje nad mieszalnikiem, s³ysza³em ju¿ kilka lat temu. Ale o tym, ¿e prace id¹ pe³n¹ par¹, s³yszy siê coraz g³oœniej. Z perspektywy tego co dzieje siê na rynku w ostatnim czasie, to wcale mnie to nie dziwi. General, Autolux, Blue Line, Carbon, Quick Line, Body, nowa Dyna - to wszystko sprawia, ¿e œrednia pó³ka zaczyna siê podnosiÌ. Te systemy nie do koùca walcz¹ cen¹ , a pasowalnoœci¹ do fiszki. Spectral ze swoimi statystycznymi dwudziestoma procentami, raczej tutaj nie pokonkuruje, a ludzie te¿ s¹ coraz m¹drzejsi i wielu potencjalnych nabywców, szuka informacji w sieci, znajduj¹c nasze posty :spoko: Jednym s³owem, ratujemy ludziom ¿ycie.
Jest teÂż druga strona medalu, a nawet i trzecia. Fatalna opinia mieszalnika Spectral na rynku sprawia, Âże potencjalni nabywcy caÂłej technologii nabierajÂą (dodam Âże niesÂłusznie) przekonania , Âże dodatki Spectrala to teÂż wielkie gĂłwno, i rezygnujÂą.
Ponadto, ciÂągÂłe robienie z kolorystĂłw ÂślepcĂłw a z lakiernikĂłw debili, sprawiÂło, Âże mieszalnie straciÂły zaufanie do Novola, dochodzÂąc do wniosku, Âże koloryÂści i lakiernicy majÂą problem tylko w Spectralu, czyli to nie do koĂąca ich wina, mimo, Âże taki przekaz wbija im siĂŞ do gÂłowy mÂłotkiem. Nikt nie lubi jak siĂŞ robi z niego idiotĂŞ.
To wszystko sprawia, ¿e nowy Spectral, chocia¿ bêdzie mega dopracowany kolorystycznie, to i tak mo¿e mieÌ problemy ze sprzeda¿¹ przez fataln¹ s³awê obecnego Spectrala, bo ludzie drugi raz siê w konia zrobiÌ nie dadz¹.
Do tego dochodzi tolerowanie nieuczciwych praktyk dystrybutorĂłw, praktyki paramonopolistyczne, "sankcje gadÂżetowe" dla piszÂących na forach i wreszcie dla niepokornych kara w postaci odbierania klientĂłw i straszenie ich 82000zÂł kary z jakiegoÂś wyssanego z dupy powodu.
Kupicie chÂłopaki nowego Spectrala?

Siekiera
Wysłany: 2015-05-13, 09:30   
0
UP DOWN

Co racja to racja, ci starzy klienci drugi raz nie wpakuj¹ siê w kibel. Jak dostawca do mnie przyje¿d¿a to pogadam z nim o dupie marynie i prosty przekaz mo¿na z tego wyci¹gn¹Ì ¿e sprzedaj¹ siê w 80% dodatki a kolorki to tylko 2-3 jeszcze coœ kupuje a reszta stoi lub wyprzedaj¹, czeka do zwiniêcia albo ju¿ zawiniête. Nawet akryle ju¿ nie s¹ ¿adnym rarytasem bo s¹ lepsze, bardziej pasuj¹ce w podobnej cenie.

Z wielkiej trójki to AKZO i PPG ju¿ pokaza³o co zamierza w przysz³o¶ci, czekamy jeszcze na AXALTÊ ;)

[ Dodano: 2015-05-13, 09:37 ]
trzeÂźwy inaczej napisał/a:
"sankcje gadÂżetowe" dla piszÂących na forach

O jakich sankcjach piszesz bo ja nie pamiĂŞtam Âże dajÂą jakieÂś gadÂżety :/

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-05-13, 09:45   
0
UP DOWN

Nie pamiêtasz ¿e daj¹ gad¿ety, bo piszesz na forum to co myœlisz. Zacznij siê ze mn¹ k³óciÌ, ¿e Spectral jest najlepszym systemem, a ja jestem baranem, i za miesi¹c dostaniesz czapeczkê i smycz:)

barkley3434
Wysłany: 2015-05-13, 12:01   
0
UP DOWN

CH£OPAKI POWIEM WAM JEDNO > CIESZÊ SIÊ ZE NIE MIA£EM DO CZYNIENIA Z NOVOLOSKIM MIESZALNIKIEM . JA PRZEKLINA£EM DYNE ZANIM NAUCZY£EM SIE DOBARWIAÆ ALE CZYTAJ¡C FORA TO ÓW MIESZALNIK JEST JESZCZE GORSZY . FAKT FAKTEM DOBARWIAC SIE MO¯NA NAUCZYÆ ALE JAK PIGMENTY NIE TRZYMAJ¡ PARAMETRÓW TO MO¯NA SIE TYLKO OSRAÆ ( BRAK POWTARZALNO¦CI ).

KK 
Wysłany: 2015-05-13, 17:12   
0
UP DOWN

A tak chÂłopaki, ja myÂślĂŞ, Âże mieszalnik Novola jest super. Czekam na smycz, czapeczkĂŞ i klar 565 na prĂłbĂŞ :) Adres na pw.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-05-13, 17:24   
0
UP DOWN

To nie takie proste. Najpierw musisz delikatnie zasugerowaÌ, ¿e jest inaczej ni¿ jest. Potem musisz obœmiaÌ koloryste, jego doœwiadczenie i po³owê jego rodziny od strony ojca. Potem musisz podaÌ przyk³ady, ¿e jest inaczej, wrzuÌ dwa zdjêcia fiszki i natrysku. Mo¿esz te¿ za³o¿yÌ w¹tek, i porównywaÌ np. Spectrala do r-m, a najlepiej do Genrocka, i oczywiœcie na korzyœÌ Spectrala.
Najlepiej zajrzyj do mojego pierwszego postu na tym forum, czyli "mieszalnik Spectral- zmarnowane pieniÂądze". Tam masz przykÂład popisĂłw krasomĂłwczych, po ktĂłrych dostaniesz smycz i czapeczkĂŞ i moÂże nawet pojedziesz na szkolenie.

A tak na marginesie, moje dziewczyny s¹ dzisiaj i jutro w kwaterze g³ównej CSV na szkoleniu. Okazuje siê, ¿e sekta CSV ma produkty mocno podobne do Spectrala. Maj¹ klar - ponoÌ lepszy od 565 a sporo taùszy. Przywioz¹, to porównym.

barkley3434
Wysłany: 2015-05-13, 20:42   
0
UP DOWN

trzeÂźwy - czyli Szczecin . ÂŚpiÂą zapewne w Hotelu 3*** Fokus na WaÂłach , wieczorne wyjÂście na "bogatÂą"
kolacjê do knajpy . Bartek (technik techników i zarazem szef ) równy goœÌ . By³em kilkakrotnie na szkoleniach CSV i bardzo mi³o wspominam.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-05-13, 21:39   
0
UP DOWN

Tak, pojechaÂły w rodzinne strony Krzysztofa JeÂżyny. Mam nadzieje, Âże nie nakarmiÂą nimi lwa.
Ja te¿ wspominam pozytywnie szkolenia w Novolu. Rafa³, Romek, Tomek, to oddani firmie ludzie z pasj¹ i ogromn¹ wiedz¹. Natomiast jak mia³em iœÌ na pierwsze piêtro, to mnie zaczyna³o trzepaÌ.

KK 
Wysłany: 2015-05-13, 22:41   
0
UP DOWN

Co byÂło na pierwszym piĂŞtrze? :D

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-05-13, 22:46   
0
UP DOWN

Tam siedzÂą smutni Panowie.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu