Witam serdecznie. Potrzebuje pomocy fachowców podczas konserwacji mianowicie wyczysci³em spód z minimalnej korozji na zgrzewach g³ównie i da³em na to dinitrol rc900 potem czym mam to pokryæ po wyschniêciu? Dodam ze mam podklad reaktywny i akrylowy i na to baranek terotex Record 2000. Dobrze robiê ? Czy na dinitrola daæ epoksydowy i baranek?
Kortanin F nie jest zbyt dobry. S± znacznie lepsze od niego ¶rodki np dinitrol rc900 lub Fertan.
Nie wiem te¿ czy jest sens aby na Dinitrol rc900 k³a¶æ podk³ad reaktywny. Sam Dinitrol ma lepsze w³a¶ciwo¶ci przetwarzania rdzy wiêc wydaje mi siê ¿e zastosowanie potem reaktywnego mija siê z celem. Ja osobi¶cie na Dinitrol da³bym podk³ad epoxydowy który stworzy warstwê zabezpieczaj±c± przed wilgoci± i sol±. Potem da³bym na to jaki¶ baranek i tyle.
W swoim:
ad1) usuwa³em za pomoc± szczotki drucianej, albo papieru ¶ciernego
ad2)po usuniêciu dok³adnie odt³uszcza³em
ad3) kupi³em 2 puszki Velvoline Body safe
-jedna puszka jest bia³a i mo¿na ni± stosowaæ do profili zamkniêtych jaki i jako podk³ad.
- druga puszka czarna któr± nanosi³em po jakiej¶ godzinie(wyschniêcie podk³adu).
a moze ktos zdradzic bo chce u siebie przed zimna troszke psiknac drzwi i progi , srodkiem potocznie zwanym fluidol zawsze kupuje boll'a do profili zamknietych lecz on nawet po dluzszym czasie smierdzi, a czy znacie taki ktory nie smierdzi lub bardzo malo?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum