Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-15, 19:39
Autor Wiadomość
bmwe36
Wysłany: 2007-07-23, 22:18   Pistolet do podkladu
0
UP DOWN

Witam.Zaczynam bawiĂŚ sie w lakierowanie i chciaÂłem dowiedzieĂŚ sie jaki pistolet do podkÂładu polecacie.SzukaÂłem info ale nie znalazÂłem.Do bazy i klaru mam niezÂły(500zÂł zapÂłaciÂłem wiĂŞc nie jakiÂś Âśmietnik-chyba :mrgreen: Niestety dysza jest 1.3 i do podkÂładu sie nie nadaje.MyÂśle Âże dysza 2.0 bedzie ok,tylko jakiej firmy,czy taki najtaĂąszy bĂŞdzie ok-w koĂącu to tylko podkÂład-tak mi sie wydaje,prosze o opinie.DziĂŞki za odpowiedÂź

Amiggo 
Wysłany: 2007-07-23, 22:49   
0
UP DOWN

Nie wiem jak ty ale ja do zwykÂłego podkÂładu 5/1/25% uÂżywem pistoletu z dyszÂą 1.3, a do podkÂładu wypeÂłniajÂącego 5/1/5% pistoletu z dyszÂą 1.9. I dla mnie jest OK, no moÂże tÂą dyszĂŞ 1.3 zmieniÂł bym na 1.4. Pozdrawiam :wink:

Bodzio 
Wysłany: 2007-07-23, 23:13   
0
UP DOWN
--B_C_G--

A nie lepiej jakiÂś stary polski pistolet do podkÂładu z dyszÂą ze 2,5mm :?: Groszowe sprawy, a sÂłyszaÂłem Âże sÂą niezawodne :)

Amiggo 
Wysłany: 2007-07-23, 23:21   
0
UP DOWN

No nie wiem czy lepiej ? W moim przypadku jadĂŞ na pistoletach HVLP i te rozmiary dysz sÂą dla mnie wystarczajÂące. A jak mi siĂŞ wydaje im lepiej poÂłoÂżony podkÂład tym potem mniej z nim roboty, a tego czasu to nigdy za wiele. SzczegĂłlnie u lakiernika. :lol:

Bodzio 
Wysłany: 2007-07-24, 18:22   
0
UP DOWN
--B_C_G--

No wiesz... ja teÂż muszĂŞ szybko przygotowywaĂŚ elementy, choĂŚ czasem to sporo sporo czasu schodzi, no ale jeÂśli ktoÂś chce raz na jakiÂś czas coÂś pomalowaĂŚ podkÂładem to mu polski za parĂŞ zÂłoty wystarczy :wink: Tak poza to u mnie z czasem teÂż krucho hehehe :lol:

Wysłany: 2007-07-24, 22:27   
0
UP DOWN
MTGarage.

Mi ostatnio nawali³ pistolet do podk³adu (osz ku-wa, co za jaja mia³em :mad: ), zdenerwowa³em siê bo mia³em z pó³ litra podk³adu z utwardzaczem rozrobionego i nala³em go do pistoletu do zwyk³ego lakierowania (HVLP, dysza 1.3). Podk³ad by³ to 2K, wype³niaj¹cy akrylowy rozcieùczony ok 15 procent i malowa³o siê super ;)

Sam teraz musze kupiĂŚ pistolet i jak do tej pory maluje najtaĂąszym za 50zÂł z dyszÂą 1.8 i jest bardzo dobrze. :mrgreen:

Amiggo 
Wysłany: 2007-07-24, 22:47   
0
UP DOWN

No i z tego wynika, Âże trzeba na wÂłasnej skĂłrze wybadaĂŚ co komu leÂży w rĂŞce. Mi do podkÂładu Autocoloru wystarcza 1.3, ale juÂż widziaÂłem podkÂład Europlastu tak gĂŞsty, Âże z tym 25% rozpuchu to by mi i przez 1.9 mie poszedÂł. WiĂŞc najlepiej samemu pobadaĂŚ co i jak idzie i przea co ? O! :mrgreen:

maras 
Wysłany: 2007-07-25, 00:09   
0
UP DOWN

Ja ostatnio podkÂładem maluje 2.0(pistolet professional 2005, wysokociÂśnieniowy). Raz zaÂłoÂżyÂłem do niego filterek(tenna dnie zbiornika) ichciaÂłem malowaĂŚ wypeÂłniaczem 5:1 :oops: wyszÂło strasznie chropowate, gorzej, niÂż bym malowaÂł chyba 1.0mm :mrgreen:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu