Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Siekiera
Wysłany: 2015-05-22, 14:33   Ceny za dobarwianie po rosyjsku
0
UP DOWN

Taki ciekawy cennik znalaz³em na ruskich stronach i tak sobie myœlê ¿e u nas to normalnie nie cenimy w³asnej pracy. Tam w zale¿noœci od iloœci któr¹ chce klient i od tego czy ma byÌ z nr czy korygowane to s¹ ró¿ne ceny i to jest logiczne bo kto choÌ raz siê napracowa³ przy korekcie setki ten wie ¿e to by³ czas stracony, bez zarobku tylko po to aby utrzymaÌ klienta. Niestety chyba mamy za du¿¹ konkurencjê u nas i st¹d to siê bierze. U ruskich od mieszalnika do mieszalnika jest pewnie 200 km :D to sobie mog¹ pozwoliÌ na takie podejœcie do handlu. Mo¿e trzeba przenieœÌ siê z biznesem do ruskich? ;)

http://luxpaint.ru/page/5836

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2015-05-22, 15:04   
0
UP DOWN

U mnie opracowaliÂśmy prostÂą metodĂŞ. Masz warsztat i kupujesz u nas dodatki, to dziewczyny korygujÂą i robiÂą natryski. Jak kupujesz dodatki w innych firmach, lejemy lakier z tego co najlepiej pasuje. Jak klientowi nie odpowiada - 25 kilometrĂłw dalej majÂą Spectrala i perÂły po 160zÂł.

No-limit
Wysłany: 2015-05-22, 15:18   
0
UP DOWN

Jak u mnie klientowi nie odpowiada ma do wyboru w promieniu 1km 2 inne mieszalnie ,w promieniu 4 km dochodzÂą 3,a 8 km dochodzÂą 4.Co wy na to :/
To siĂŞ nazywa "PowaÂżna konkurencja" ;) nie to co u Ciebie.
Muszê przenieœÌ siê w Twoje okolice ^^ .

GMC
Wysłany: 2015-05-22, 15:48   
0
UP DOWN

Ja jestem po tej drugiej stronie i w zasadzie to was rozumiem bo jak kalkulowaÂłem czy wstawiĂŚ do siebie mieszalnik to pĂłki co stwierdziÂłem Âże lepiej mi jeÂździĂŚ 26km bo tam dostajĂŞ juÂż kolor z natryskiem czyli wiem Âże ktoÂś nad tym przynajmniej zastanowiÂł siĂŞ czy pasuje niÂż teoretycznie kupowaĂŚ taniej i traciĂŚ czas na szukanie koloru i korekty. ChociaÂż z tym drugim to pewnie byÂłoby tak Âże cieniowanie zaÂłatwiaÂłoby temat w wiĂŞkszoÂści przypadkĂłw.
Gdyby ceny za kolor korygowany by³y znacznie wy¿sze tak jak w tym cenniku to bardziej mobilizowa³oby to do posiadania w³asnego mieszalnika a póki co wykorzystujê du¿¹ konkurencjê w mieszalniach ;)

No-limit
Wysłany: 2015-05-22, 16:06   
0
UP DOWN

Ale! ZapomniaÂłem dodaĂŚ!I am the best! ;) :D :cool:
Palenie rzuciÂłem rok temu ^^ .
No có¿.Na tê chwilê to ju¿ nie jest biznes,raczej walka o byt,a i pasji coraz mniej,chocia¿ jeszcze siê tli.

barkley3434
Wysłany: 2015-05-22, 22:05   
0
UP DOWN

Dobry cennik - tam to myœl¹ jak robiÌ biznes hihihihi. Ja bez wzglêdu czy sta³y klient czy z ulicy jeœli chce setuchnê to z automatu doliczam 5 z³ . Opakowanie plus butelka zabija mar¿ê a jesli dojdzie ¿e trzeba nad setk¹ popracowaÌ to ju¿ jesteœ w plecy. Ja podobnie jak TrzeŸwy powiadam ¿e konkurencja jest 3 ulice dalej a sklep za 5 z³ tu¿ za rogiem .

Siekiera
Wysłany: 2015-05-22, 23:56   
0
UP DOWN

No my za opakowania te¿ doliczamy ale sam towarek w tej samej cenie w przeliczeniu na litr. Konkurencja jest jak wszêdzie wiêc nie ryzykujê ale mam œwiadomoœÌ ¿e to inaczej powinno wygl¹daÌ, niestety :blee:

Dementor
Wysłany: 2015-05-23, 11:29   
0
UP DOWN

NieÂźle to wykombinowali to tak jakby u nas przy cenie bazy 220 za litr braĂŚ za setkĂŞ dobarwianÂą 50 zÂł. PojĂŞcie kreski byÂłoby nieznane ^^

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu