Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
kowalxxxx
Wysłany: 2015-06-06, 19:25   problem z kompresorem airpress
0
UP DOWN

witam
mam taki problem ze kompresor po pierwszym uruchomieniu po zimie nabil mi cisnienie do wartosci max pozniej zaczolem regolowac sobie manometr przy pistolecie cisnienie zeszlo do wartosci przy ktorej kompresor znowu sie zalaczyl i pojawil sie problem ze bardzo ciezko krecil i po chwili wylacznik termiczny mi wybil. probowalem go uruchomic jeszcze pare razy i nawet nie zagadal normalnie ani razu
po zdjeciu obudowy zauwazylem ze jedna z cewek jest bardzo goraca
Olej zmienilem na swiezy po zimowym postoju
POMOCY co to moÂźe byĂŚ elementy auta czekaja na lakierowanie a ja moge sobie cisnieniem polakierowac jak sam plucami nabije w kompresor

kzychu
Wysłany: 2015-06-07, 06:54   
0
UP DOWN

O jakÂą cewke chodzi? Cewki od cylindra nie rozpoznasz? ÂŁatwiej by ci byÂło pomĂłc jak byÂś siĂŞ trochĂŞ skupiÂł nad nazwami .

hematol 
Wysłany: 2015-06-07, 09:26   
0
UP DOWN

kowalxxxx, sprawdz czy po opró¿nieniu ciœnienia do zera silnik normalnie rusza,jeœli tak to mo¿e byÌ uszkodzony zawór zwrotny ten co jest wkrêcony w baniak,jeœli silnik nie rusza to mo¿e byÌ uszkodzony kondensator rozruchowy. ;)

kowalxxxx
Wysłany: 2015-06-07, 12:48   
0
UP DOWN

po upuszczeniu cisnienia nic sie nie to co jest cieple to sa dwie tubki przy silniku ktore kiedys mnie uczono ze nazywaja sie cewkami. po zczytaniu oznaczen z tej cewki i i przegrzebaniu neta wyszlo mi ze to cewka rozruchoa

kowalxxxx
Wysłany: 2015-06-07, 13:09   
0
UP DOWN

po upuszczeniu cisnienia nic sie nie dzieje. to co jest cieple to sa dwie tubki przy silniku ktore kiedys mnie uczono ze nazywaja sie cewkami. po zczytaniu oznaczen z tej cewki i i przegrzebaniu neta wyszlo mi ze to cewka rozruchowa

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu