|
|
|
Przesuniêty przez: Robertlodz09 2015-06-12, 04:48 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2015-06-06, 15:48 Odolejacz 0,01 mikrona.... jaki polecacie ?
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Wiem ¿e tematów tu by³o bez liku.
Ale trochê czasu up³ynê³o i ciekaw jestem Waszych propozycji dok³adnych filtrów oleju.
Ckd 4000 z filtracja 0.1 mikrona to chyba nie widzi mg³y olejowej.
Wk³ad suchy, zero oleju w ostojniku a remover po wlaniu do wê¿a i spuszczeniu go do kubka.... ciemnobr±zowy.
Rybich oczek niemam, ale do³eczki siê trafiaj± a to jest niedopuszczalne.
Planujê za³o¿yæ blok filtracyjny 5, 0,1 0,01, lub ze wzgledu ¿e pierwsze mam ckd to mo¿e jednak tylko 0,01 mikrona. Co polecacie ? Mam pare propozycji, ale jestem ciekaw na czym pracujecie. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2015-06-07, 12:37
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
Mo¿e za³ó¿ sobie filtr z br±zu Saty 125z³ z allegro. Obudowa to pasuje od filtra Omi(droga), lub zwyczajna od wody. To niby separuje wodê i olej. Sam bym za³o¿y³ tak:
Odwadniacz z reduktorem Ckd na 1/2", za tym wk³ad z br±zu Saty w obudowie dowolnej(mo¿e byæ od wody na 10bar) i nastêpnie odolejacz ten standardowy z ckd(nowy wk³ad).
Wê¿e raczej nowe. Jak chcesz pakowaæ siê w koszty to mo¿esz kupiæ ca³y blok Italco z allegro w³±cznie z filtrem wêglowym. Filtry pasuj± od Saty. Chyba 1200z³.
W kabinie lakierniczej powietrze jakie jest doprowadzane poprzez filtry nie mo¿e mieæ wiêkszych zanieczyszczeñ ni¿ 14micronów. Standardem jest niby 10. Tak¿e przed gunem to i te 0,1 wystarczy. U mnie nie mam kraterków i do³ków, a mam warunki ¶rednie je¶li mo¿na je tak nazwaæ. Ty masz na pewno du¿o lepsze...
Zauwa¿y³em u siebie, ¿e kompresor jest bardzo wa¿ny. Na walterze wszystko w oleju mia³em. |
|
|
marcin
|
Wys³any: 2015-06-08, 13:22
|
0
|
|
|
|
Polecam zestaw saty br±z plus fitr papierowy testowa³em ckd aerometal i ró¿ne inne wynalazki i sata rozwi±zuje temat raz na zawsze |
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|